Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας
  • [02] Η Μπακογιάννη στη Βηρυτό
  • [03] Συνεδρίαση συντονιστών ΠΑΣΟΚ
  • [04] Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Λακωνία και Αρκαδία
  • [05] Επίσκεψη Αλαβάνου στη Χαλκιδική

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

    Συνεργασία με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ.Θάνο Βερέμη και τον υπουργό Πολιτισμού κ.Γιώργο Βουλγαράκη, θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής. Το βράδυ ο πρωθυπουργός παραθέτει δείπνο σε βουλευτές της ΝΔ,σε ταβέρνα στην περιοχή Μάτι. Χθές η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή,συζήτησε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Απασχόλησης, που ρυθμίζει θέματα ασφαλιστικών ταμείων, το λεγόμενο "μίνι ασφαλιστικό".

    Ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης τόνισε, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ότι με το νομοσχέδιο εφαρμόζεται η νομοθεσία και αίρονται αδικίες δεκαετιών.

    Το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου προβλέπει διατάξεις, μεταξύ των οποίων:

    - Θα εκπίπτουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων ασφαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι αποδεικνύονται μη συνεπείς, με την υποχρέωση να καταρτίζουν αναλογιστικές μελέτες, ισολογισμούς και επιχειρησιακά σχέδια.

    - Αναδιαρθρώνονται οι λογαριασμοί του ΤΣΜΕΔΕ και ενοποιούνται με τη λειτουργία συγκεκριμένων κλάδων. Καταργείται ο Ειδικός Λογαριασμός Προσθέτων Παροχών (ΕΛΠΠ) και η σύνταξη που παρείχε, θα καταβάλλεται ως ειδική προσαύξηση της κύριας σύνταξης. Με τον τρόπο αυτό η κύρια σύνταξη για μονοσυνταξιούχους μηχανικούς με 35 χρόνια ασφάλισης, διαμορφώνεται στα 1.901 ευρώ έναντι των 1.416 ευρώ που έπαιρναν σήμερα. Η σύνταξη αυτή θα χορηγηθεί και στους ήδη μονοσυνταξιούχους του ταμείου, ενώ το όφελος που προκύπτει, θα δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι απο την 1/1/93 και μετά.

    - Ορίζεται νέα ρύθμιση οφειλόμενων χρεών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τους επικουρικούς φορείς. Χρέη επιχειρήσεων μπορούν να εξοφληθούν εφάπαξ με έκπτωση έως 80% επί των προσθέτων τελών ή τμηματικά μέχρι και με 96 μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσθέτων τελών. Ειδικά για τους μεγαλοφειλέτες με ποσό οφειλής άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν το χρέος με τον προηγούμενο τρόπο και να έχουν αναστολή επί 18μηνο της υποχρέωσης οποιασδήποτε καταβολής, με την προϋπόθεση της καταβολής του 8% του υπερβάλοντος το ένα εκατομμύριο ευρώ ποσού οφειλής. Κατά τη διάρκεια της 18μηνης αναστολής θα χορηγείται στην επιχείρηση ασφαλιστική ενημερότητα.

    - Παρατείνεται μέχρι 12/2/2009 η δυνατότητα χορήγησης μειωμένης σύνταξης στους ανέργους, χωρίς την προϋπόθεση των 100 ημερών ασφάλισης κατά έτος την προηγούμενη της συνταξιοδότησης πενταετία.

    - Επεκτείνεται στους ασφαλισμένους των ταμείων Τύπου η δυνατότητα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια πραγματικής ασφάλισης ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. Προβλέπεται η καταβολή μειωμένων εργοδοτικών εισφορών στο ΤΣΠΕΑΘ για τους εκδότες των Ημερησίων-Επαρχιακών Εφημερίδων.

    - Δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον είναι 65 ετών, να εξαγοράσουν μέχρι 150 ημέρες ή 6 μήνες, προκειμένου να συμπληρώσουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

    - Ασφαλίζονται πλέον στον ΟΓΑ και οι ευκαιριακά απασχολούμενοι στην αγροτική οικονομία.

    - Αυξάνεται το ύψος του επιδόματος απολύτου αναπηρίας στους δικαιούχους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, φθάνοντας στο 50% της καταβαλλόμενης σύνταξης, από το 50% της αρχικής σύνταξης, όπως ήταν μέχρι σήμερα.

    Επικρίσεις Μ. Δαμανάκη

    «Η κυβέρνηση μετά την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής εξήγγειλε για πολλοστή φορά μικροδιευθετήσεις στο ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας. Οι ρυθμίσεις αυτές δεν λύνουν τα τεράστια ασφαλιστικά προβλήματα τα οποία έχουν επιδεινωθεί δραματικά τα δυόμιση χρόνια που κυβερνά η ΝΔ», δήλωσε η υπεύθυνη Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.

    Η κα Δαμανάκη είπε ότι «τα δυόμιση αυτά χρόνια τα χρέη του Δημοσίου προς τα ταμεία έχουν διπλασιαστεί και η εισφοροδιαφυγή έχει αυξηθεί πάνω από 30%, ενώ με τις ρυθμίσεις που δίνονται σήμερα στην δημοσιότητα , η εισφοροδιαφυγή ενισχύεται».

    «Αλλωστε οι «ρυθμίσεις» των χρεών των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αναγγελθεί εδώ και ένα χρόνο, ώστε οι επιχειρήσεις να τις πάρουν υπόψη και να μην πληρώνουν ούτε τα ελάχιστα. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν εισφοροδιαφυγή και για το επόμενο 18μηνο και απολαμβάνουν ασυλία όχι μόνο για αυτά που έχουν πράξει ως τώρα αλλά και γιβ αυτά που πρόκειται να πράξουν»,ανέφερε η κ. Δαμανάκη.

    «Η κυβέρνηση είναι ανίκανη όχι μόνο να λύσει τα προβληματα του ασφαλιστικού συστήματος, είναι ανίκανη να εφαρμόσει ακόμα και τον νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, είναι ανίκανη να κρατήσει το ασφαλιστικό σύστημα σε ένα επίπεδο βιωσιμότητας»,πρόσθεσε η κ. Δαμανάκη.

    «Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι θέλει με το ασφαλιστικό. Καταθέτει σήμερα ένα μίνι νομοσχέδιο το οποίο έχει εξαγγείλει πολλές φορές και ταυτόχρονα μας έχει μιλήσει για μάξι διάλογο χωρίς να πεί ποτέ ποιές είναι ακριβώς οι θέσεις της για τα μεγάλα προβλήματα του ασφαλιστικού», δήλωσε, εξ άλλου, η συντονίστρια Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Η κα Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι "η ΝΔ έταξε πως θα μειωθεί ο χρόνος απονομής των συντάξεων και αυτό δεν έγινε" και πρόσθεσε ότι "ενώ οι υπουργοί της ΝΔ είπαν για προβλήματα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, πράττουν τα αντίθετα, μεγαλώνουν τα χρέη, ενώ οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού των τραπεζών και του ΟΤΕ, επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

    Η κα Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη, αλλοπρόσαλλη και ανερμάτιστη πολιτική καθώς και για έλλειψη προτάσεων, απόψεων και πράξεων.

    «Σήμερα η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν συμφωνήσει ούτε μεταξύ τους, τι θέλουν για τα βαρέα και ανθυγιεινά, για την τριμερή χρηματοδότηση, για την απονομή των συντάξεων και τον εκσυγχρονισμό και την ενοποίηση των ταμείων. Ακόμα περιμένουμε μια σοβαρή πρόταση απο την πλευρά της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό»,κατέληξε η κα Χριστοφιλοπούλου.

    ΣΥΝ

    «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το «μίνι-ασφαλιστικό» νομοσχέδιο, προωθεί νέες χαριστικές ρυθμίσεις στις επιχειρήσεις για τις οφειλές τους, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία", δήλωσε ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική, και τόνισε ότι "με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει όσους εργοδότες επιδίδονται σε συστηματική εισφοροδιαφυγή, εισφοροκλοπή και εισφοροαποφυγή, ενώ ουσιαστικά προτρέπει να παρανομήσουν και όσους εργοδότες είναι μέχρι σήμερα συνεπείς με τις θεσμοθετημένες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις".

    "Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, ουσιαστικά τη νομιμοποιεί και την επεκτείνει με τις προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις που αποφάσισε σήμερα για τις παρανομούσες επιχειρήσεις, συνεχίζοντας το δρόμο που είχαν χαράξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ζήτημα», αναφέρει ο κ.Στρατούλης.

    [02] Η Μπακογιάννη στη Βηρυτό

    Τις πληγείσες συνοικίες της Βηρυτού θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στο Αμάν όπου πρόκειται να συναντηθεί και με τον Μαχμούτ Αμπάς. Από την Κύπρο, η οποία διαδραμάτισε έναν "εξαιρετικά, σημαντικό, στρατηγικό ρόλο στην πρόσφατη κρίση", ξεκίνησε χθές το απόγευμα η κα. Ντόρα Μπακογιάννη την τετραήμερη περιοδεία της σε Λίβανο, Ισραήλ και Ιορδανία.

    Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε την ανθρωπιά του Κυπριακού λαού και τη φιλοξενία που επέδειξε ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που γέννησε η κρίση του Λιβάνου. Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη ότι Ελλάδα και Κύπρος ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα στις ανθρωπιστικές ανάγκες που προκάλεσε η κρίση του Λιβάνου, αναφέροντας ενδεικτικά τη συνδρομή της στον απεγκλωβισμό πολιτών.

    "Ελλάδα και Κύπρος ήταν και είναι παρούσες ανταποκρινόμενες στα αισθήματα των λαών τους", τόνισε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή (που γίνεται "για να εξετάσουμε από κοντά την κατάσταση") θα έχει δείπνο με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο στη διάρκεια του οποίου θα γίνει ανασκόπηση των μεσανατολικών, των ευρωτουρκικών και των κυπριακών εξελίξεων.

    [03] Συνεδρίαση συντονιστών ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζουν σήμερα το πρωί οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ με την συμμετοχή των εισηγητών των Κοινουβουλευτικών τομών εργασίας.

    Χθές ο υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική, Ασφάλεια κι Άμυνα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ δήλωσε πως "προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία το γεγονός της εσπευσμένης σύγκλισης και της απόφασης που έλαβε, σήμερα, το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο ΚΥΣΕΑ, σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο".

    Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι "πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δεν έχει ακόμα αποφασισθεί, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και οι όροι εμπλοκής της δύναμης, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν πολλές «γκρίζες περιοχές» στο ψήφισμα 1701 του ΣΑ,όπως από την αρχή είχε επισημάνει το ΠΑΣΟΚ και διαπιστώνει καθημερινά η διεθνής κοινότητα".

    Ο κ. Παπουτσής είπε επίσης πως "μέχρι σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάννη αρνείται να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις πραγματικές ερμηνείες και τα ερωτήματα που τίθενται από τις ασάφειες της απόφασης του ΣΑ".

    Ο κ. Παπουτσής έθεσε δε τα εξής ερωτηματικά:

    1.Τι εξυπηρετεί αυτή η κυβερνητική σπουδή και προθυμία;

    2. Σε ποια ελληνική στρατηγική εντάσσεται μια τέτοια απόφαση;

    3. Σε ποιο πλαίσιο επιχειρησιακής ευθύνης του ΟΗΕ, με ποιο ρόλο και ποιες εντολές, εντάσσεται η διάθεση της φρεγάτας και του προσωπικού της;

    Ο κ. Παπουτσής εκτίμησε ότι "δυστυχώς για μια ακόμη φορά «η Κυβέρνηση των Προθύμων» είτε βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση είτε αποκρύβει από τον Ελληνικό λαό μονομερείς δεσμεύσεις εκτός πλαισίου του ΟΗΕ".

    Αναφορικά, εξάλλου, με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για τον "ιδιαίτερα πρόχειρο και επιλεκτικό ως προς τις συναντήσεις τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε" και πρόσθεσε ότι "αν στόχος του ταξιδιού, όπως υποστηρίζει η κα Μπακογιάννη, είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας και ενημέρωση ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του ΣΑ του ΟΗΕ, τότε θα όφειλε να συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της το σύνολο των παραγόντων που διαμορφώνουν τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής".

    Καταλήγοντας ο κ. Παπουτσής ανέφερε:

    "Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να συνομιλεί και να έχει επαφές με όλες τις χώρες και τις πολιτικές ηγεσίες της περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς ή μονομερείς προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση των μειωμένων προσδοκιών, οφείλει να προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της προεδρίας του ΣΑ σε μια κρίσιμη περίοδο διεθνώς".

    [04] Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Λακωνία και Αρκαδία

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Αρεόπολης στη Μάνη Λακωνίας.

    Η κατάσταση αυτή την ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι εκτός ελέγχου.

    Η φωτιά συνεχώς αλλάζει πορεία λόγω των ανέμων με αποτέλεσμα 25 χωριά να απειλούνται. Ηδη στα χωριά Γερανός, Σκαμνάκι, Καλύβια, Καμάρες, Παρασυρός έχουν καεί ολοσχερώς δεκάδες σπίτια.

    Τα χωριά αυτά έχουν εκκενωθεί, όπως και τα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ στα περισσότερα διακόπηκε και το ρεύμα λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί το δίκτυο της ΔΕΗ από την πυρκαγιά.

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην θέση Ντόμπριτσα στα Λυκόχια Μεγαλόπολης.

    Αρχικά η φωτιά εκδηλώθηκε σε ήδη καμένη έκταση από προηγούμενη πυρκαγιά. Λόγω των ανέμων όμως πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε δασική περιοχή του Μαίναλου και αυτή την ώρα να καίει ανεξέλεγκτα το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Αρκαδίας, το ελατοδάσος του Μαίναλου.

    Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στη δασική περιοχή Καραπατάκι, στο Χρυσοβίτσι και αυτή περιοχή του Μαίναλου. Δυστυχώς το πολύπαθο αυτό βουνό με το μοναδικό ελατοδάσος δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά και καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα.

    Με σύμμαχο τον καιρό και κυρίως τους χαμηλής εντάσεως ανέμους, οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται στο πόδι προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που εξακολουθεί να κατακαίει πευκόφυτες εκτάσεις στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

    Περισσότεροι από 200 άντρες της πυροσβεστικής με 75 οχήματα και 20 υδροφόρες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

    Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το πύρινο μέτωπο περιορίζεται στην περιοχή από τη Νέα Σκιώνη έως το Κασσανδρινό, το δε μήκος της φωτιάς υπολογίζεται σε ευθεία γραμμή στα 3-4 χιλιόμετρα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν δυσχεραίνει ο πυκνός καπνός που καλύπτει την περιοχή, μειώνοντας την ορατότητα.

    Οι ανώτατοι αξιωματικοί εκφράζουν αισιοδοξία για την πορεία του έργου της κατάσβεσης. «Χτες καίγονταν μια χερσόνησος, ενώ σήμερα μιλάμε για 6-7 πυρκαγιές ανεξάρτητες μεταξύ τους», δήλωσαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Οι προβλέψεις της ΕΜΥ για σήμερα κάνουν λόγο για ασθενείς ανέμους, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει το έργο των πυροσβεστών. Στους οικισμούς Πευκοχώρι, Χανιώτη και Πολύχρονο η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεργείων της ΔΕΗ.

    Πάντως, οι παραπάνω οικισμοί καλύφθηκαν από καπνό και πολλοί παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι τυλίγουν τα πρόσωπα τους με μαντήλια για να προστατευθούν.

    Εξάλλου, η πυρκαγιά προκάλεσε πλήγμα στον τουρισμό, καθώς πολλοί παραθεριστές, ξένοι κυρίως τουρίστες, οι οποίοι διέμεναν στα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, πήραν το δρόμο της επιστροφής για τις πατρίδες τους.

    [05] Επίσκεψη Αλαβάνου στη Χαλκιδική

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ.Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική.

    Χθές κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Λάρυμνα, όπου είχε συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων και τη διοίκηση του εργοστασίου,ο κ.Αλαβάνος δήλωσε ότι ο ΣΥΝ διαφωνεί με την "εκποίηση κερδοφόρων βιομηχανιών" όπως είναι η Λάρκο.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια σε σχέση με τα παλαιά χρέη της ΛΑΡΚΟ και ότι ταυτόχρονα θα πρέπει η βιομηχανία να εκσυγχρονιστεί.

    Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι διεθνείς τιμές του νικελίου στην αγορά καλπάζουν και κατά συνέπεια, είναι αδιανόητο να συζητάει κανείς για την εκποίηση μιας επιχείρησης που ανήκει σε έναν κλάδο ο οποίος ανθίζει.

    Η Λάρκο, τόνισε, είναι μια επιχείρηση η οποία δίνει δουλειά σε εργαζόμενους από πέντε νομούς, που έχουν υψηλό ποσοστό ανεργίας, μια επιχείρηση η οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να καθετοποιηθεί, να περάσει σε νέες δραστηριότητες, να προστατεύσει το περιβάλλον.

    Συνεπώς, κατέληξε, «το συμπέρασμα είναι ένα: Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 August 2006 - 6:30:27 UTC