Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

    "Μας αποκαλούν υβριστές. Ας πάνε στη Χαλκιδική να ακούσουν τι λένε οι πολίτες. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, την κοινή λογική και το δικαίωμα να ασκούμε κριτική σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στη διευρυμένη νομαρχιακή επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματός του στα Γρεβενά.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Εχουμε κάνει τον απολογισμό μας. Παρά τις αδυναμίες καταφέραμε πολλά, ενώ σήμερα η εντολή που μου δώσατε είναι να πάμε την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ μπροστά και υποσχόμαστε ότι θα ξαναφέρουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα".

    Ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το σύνολο της πολιτικής τους και είπε ότι κρύβονται στα δύσκολα και βρίσκονται σε μόνιμες διακοπές.

    Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "ο πρωθυπουργός είχε κρυφτεί και στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, όπου θα μπορούσε να είχε πει ότι πρέπει να μπει "τέλος στο παιχνίδι της υφαλοκρηπίδας". "Κανείς δεν λέει όχι στην πορεία της Τουρκίας, αλλά αυτή η πορεία πρέπει να συνάδει με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στη Δημόσια Διοίκηση,ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή έχει καταστεί φέουδο και λάφυρο της ΝΔ, με την τοποθέτηση εγκάθετων κομματικών ακόμα και ελεγχόμενων γαλάζιων διευθυντών στα σχολεία.

    Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ακρίβεια βρίσκεται στα ύψη, ότι ετοιμάζονται φοραπαλλαγές τα υψηλά εισοδήματα, ενώ τις όποιες επιστροφές στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα τις έχει ήδη πληρώσει ο φορολογούμενος μέσω των φόρων στα καύσιμα, στα κινητά και άλλες υπηρεσίες και είδη.

    Αναφερόμενος στην περιφερειακή ανάπτυξη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν διασφάλισε το να μην αποκλειστεί η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το Δ΄ ΚΠΣ, ενώ μιλώντας γενικότερα, είπε ότι η κυβέρνηση έκοψε από τους προϋπολογισμούς κατά 40% το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι λόγω της κυβερνητικής διαχείρισης χάνουμε ποσά πολλών δισεκατομμυρίων από το Γ' ΚΠΣ και τόνισε ότι "τα λεφτά αυτά δεν είναι του κ. Καραμανλή ή της ΝΔ αλλά ανήκουν στους Ελληνες πολίτες και κερδήθηκαν μετά από μάχες που έδωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς η χώρα μας είναι μια χώρα που δικαιούται να μιλά για τη σύγκλιση των χωρών της ΕΕ".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρότασή του για το επίδομα θέρμανσης, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι λαϊκισμός, σε αντίθεση με την πολιτική πρόσληψης αγροφυλάκων, την ώρα που η περιφέρεια έχει άλλες ανάγκες και πρόσθεσε ότι τα χρήματα για τις τρεις ζώνες τιμών των 240, 320 και 400 ευρώ κατά περίπτωση μπορούν να εξασφαλιστούν από τη φορολόγηση των καυσίμων.

    Αναφερόμενος στην παιδεία, ο κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση και στο θέμα αυτό έχει αποτύχει. Τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό πως με τον αιφνιδιασμό και την προχειρότητα της θέσπισης της βάσης του 10 αποκλείει μια ολόκληρη γενιά.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο βασικός ρόλος του εκπαιδευτικού συστήματος βεβαίως δεν είναι η δημιουργία τζίρου σε διάφορες επιχειρήσεις και μαγαζιά, πρόσθεσε ότι οι αλλαγές της κυβέρνησης δεν είναι αλλαγές αλλά λαιμητόμος και είπε ότι οι γονείς θα πληρώσουν πολλά χρήματα για να μπορέσουν να μορφώσουν τα παιδιά τους.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο βασικός ρόλος των περιφερειακών ΤΕΙ είναι να εκπαιδεύσουν και να μετεκπαιδεύσουν όλο το ανθρώπινο δυναμικό των περιοχών τους και τόνισε ότι η αποκέντρωση της παιδείας πρέπει να συνδέεται με την ανάπτυξη της περιφέρειας. "Αντί αυτού βλέπουμε μέτρα με αυταρχισμό και πλήρη έλλειψη σχεδιασμού από τη μεριά της κυβέρνησης", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ακόμη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "η ΝΔ θέλει να ασχολούμαστε με το παρελθόν γιατί δεν μπορεί να ασχοληθεί η ίδια με το παρόν και το μέλλον. Γιατί δεν μπορεί να μιλήσει μεταξύ άλλων για τις υποκλοπές, για τις απαγωγές Πακιστανών, για τη FinansBank, γιατί πουλάει φθηνά και αγοράζει ακριβά, γιατί δεν μπορεί να μιλήσει για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου".

    "Αυτός ο τόπος δεν κυβερνάται με παρελθοντολογία, με το να κρυβόμαστε στα δύσκολα και με το να διαβάζουμε γκάλοπ, γιατί αυτό σημαίνει ότι ακολουθούμε εφήμερες επιθυμίες και μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που ακολουθεί εφήμερες επιθυμίες είναι μια κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, είναι μια αδύναμη κυβέρνηση που εγκυμονεί κινδύνους για το αύριο", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    "Εμείς μιλάμε για σχεδιασμό και σοβαρότητα", είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η εντολή που του έχουν δώσει οι πολίτες είναι να προχωρησει μπροστά, ότι δεσμεύεται να τιμήσει αυτή την εντολή, ενώ τέλος κάλεσε όλα τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ σε ενότητα και συσπείρωση, για νίκη στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    "Η ενότητα και συσπείρωση πρέπει να ξεπερνά τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και πίκρες και πρέπει να είναι μια ενότητα και συσπείρωση για το καλό του τόπου", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στη Φλώρινα, όπου θα συναντηθεί με κομματικά στελέχη από την Δυτική Μακεδονία,ενώ το βράδυ θα παραστεί στις εκδηλώσεις «Πρέσπες 2006», στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στην ειρήνη και την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Και η σημερινή ομιλία του κύριου Παπανδρέου καταδεικνύει ότι η μόνη καταφυγή εκείνων που κατά τη δική τους παραδοχή «διέλυσαν το κράτος και τη χώρα» είναι οι ύβρεις και ο λαϊκισμός.

    Δυστυχώς για τον ίδιο και την παράταξή του, κάθε μέρα που περνά, ολοένα και περισσότερο, το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 August 2006 - 10:30:14 UTC