Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η προσπάθεια της τεχνητής όξυνσης και πόλωσης απέτυχε παταγωδώς»
  • [02] Με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συναντάται η Μ.Γιαννάκου
  • [03] Δυο νεκροί από σύγκρουση στο μετρό της Ρώμης

  • [01] «Η προσπάθεια της τεχνητής όξυνσης και πόλωσης απέτυχε παταγωδώς»

    "Υπήρξε αδιαμφισβήτητη αποδοκιμασία της στρατηγικής που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση", δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που ασχολείται με τα συμπεράσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Η προσπάθεια της τεχνητής όξυνσης και πόλωσης, εξήγησε ο πρωθυπουργός απέτυχε παταγωδώς. Αγνοήθηκε και αποδοκιμάστηκε από τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, αποδείχθηκε ότι ο φανατισμός έχει υποχωρήσει ότι οι στρατηγικές του χθες δεν χωρούν στη σύγχρονη Ελλάδα.

    Συνεχίζοντας την ανάλυση των συμπερασμάτων του, ανέφερε ότι υπήρξε επιδοκιμασία της στρατηγικής της ΝΔ, επιδοκιμασία της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιδοκιμασία της στρατηγικής που ακολούθησε στην προεκλογική περίοδο, επιδοκιμασία της πολιτικής ευθύνης. "Θέλω να επαναλάβω ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει ιδεοληψίες, προκαταλήψεις, δεν είναι δογματική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Συνεχίζοντας υπογράμμισε "δεν διεκδικούμε το αλάθητο, διεκδικούμε το διαρκώς καλύτερο, δεν αρνούμαστε την κριτική, εκείνο που απορρίπτουμε είναι η παραποίηση της πραγματικότητας, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η στείρα αντιπαράθεση".

    Οι πρακτικές αυτές συνέχισε, όπως επιβεβαιώνεται και από τις εκλογές, απορρίπτονται και καταδικάζονται από τους πολίτες. Η κυβέρνηση, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, κινείται με σύνεση και διορατικότητα, δεν συμβιβάζεται με τη στασιμότητα, βάζει γερά θεμέλια στην οικονομία, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ελληνική περιφέρεια. "Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ακολουθούμε πολιτική ευθύνης, δημιουργία πολιτικής που ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το φαύλο κύκλο του λαϊκισμού που μοιράζει προεκλογικά και αφαιρεί μετεκλογικά, αδικώντας τελικά τους οικονομικά ασθενέστερους.

    Είναι απόφασή μας να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον της χώρας και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, επιδιώκοντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε, ότι η στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που αξιώνουν οι πολίτες και απαιτεί η νέα εποχή θα συνεχιστεί. Και πρόσθεσε ότι με αυτή τη στρατηγική η κυβέρνηση προχωρά σταθερά και αταλάντευτα μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2008.

    Σε άλλο σημείο της εισήγησής του ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι από τα αποτελέσματα των εκλογών είναι φανερό ότι οι πολίτες σε πολλές περιπτώσεις ψήφισαν με αυτοδιοικητικά κριτήρια και σημείωσε ότι αυτός ήταν και ο στόχος της ΝΔ.

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τους αρμόδιους υπουργούς για τον άψογο τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές, που όπως είπε, είναι απόδειξη της αλλαγής της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και του επιπέδου του πολιτικού πολιτισμού και της ποιότητας της δημοκρατίας.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι σταθερή επιλογή της κυβέρνησης η στενή συνεργασία, χωρίς καμιά διάκριση, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέφερε, είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στο δρόμο για την καλύτερη Ελλάδα του αύριο. Ακολούθως τους συνεχάρη και τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της κυβέρνησης στο έργο τους είναι δεδομένη.

    Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και ανέφερε "μας έκανες περήφανους, θα είμαστε πάντα δίπλα σου". Συνεχάρη δε και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τσιγκούνη, ο οποίος εξελέγη για έβδομη φορά δήμαρχος Λεωνιδίου.

    Δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, από 2 έως 4 μονάδες καταγράφουν τρείς νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν χθες.

    Συγκεκριμένα, το βαρόμετρο της VPRC και του ΣΚΑΙ που διενεργήθηκε την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με τέσσερεις ποσοστιαίες μονάδες. Οπως δείχνουν τα αποτελέσματα η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5%, το ΠΑΣΟΚ 38,5%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΝ 4% και ο ΛΑΟΣ 4%.Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο κ. Κ.Καραμανλής προηγείται με 30 μονάδες, αφού λαμβάνει 54%, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 24%.

    Η δεύτερη δημοσκόπηση, της GPO για λογαριασμό της εκπομπής "Ανατροπή" του MEGA, δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται με 1,9%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,3%, το ΠΑΣΟΚ 33,4%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΝ 4,1% και ο ΛΑΟΣ 4,1%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της GPO ο πρωθυπουργός ήταν και παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, αφού θετικά γι΄αυτόν εκφράζεται το 53,6%, ενώ το 56,3% κρίνει αρνητικά τον κ. Γ.Παπανδρέου.

    Σε δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του ALTER, η ΝΔ προηγείται με 2,5%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 42,75% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 40,21%.

    [02] Με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συναντάται η Μ.Γιαννάκου

    Με τα προεδρεία των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, συναντάται στις δύο το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου. Ωστόσο από σήμερα και μέχρι 19 Οκτωβρίου, έχει εξαγγελθεί απεργία, τόσο για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, όσο και για τους καθηγητές.

    Η ΟΛΜΕ σε επιστολή της προς τους γονείς, αναφέρεται στα αιτήματα του κλάδου, ζητώντας την αλληλεγγύη τους, τονίζοντας ιδιαίτερα «τις συνέπειες από τις δραματικά χαμηλές δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία, τα σχολεία της γκρίζας ζώνης χωρίς υποδομές και θέρμανση» κλπ. Τονίζουν δε ιδιαίτερα ότι ζητούν αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους για να ζήσουν, όπως λένε, «με αξιοπρέπεια από το μισθό τους».

    Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν να δοθεί το 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία, 1.400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας κλπ.

    Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο για αύριο το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις

    [03] Δυο νεκροί από σύγκρουση στο μετρό της Ρώμης

    Δύο νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός της σύγκρουσης δύο τρένων στο μετρό της Ρώμης.

    Οι νεκροί είναι πιθανότατα ο μηχανοδηγός και μία γυναίκα ηλικίας 30 ετών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η σύγκρουση σημειώθηκε στο σταθμό Πιάτσα Βιτόριο, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της ιταλικής πρωτεύουσας, Τέρμινι. Το ένα τρένο ήταν σταθμευμένο και κατέβαιναν οι επιβάτες, όταν έφθασε από πίσω το δεύτερο και προσέκρουσε στο τελευταίο βαγόνι, ευτυχώς με μειωμένη ταχύτητα.

    Η σύγκρουση οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις σε βλάβη του ηλεκτρικού συστήματος σήμανσης. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για τρομοκρατική ενέργεια.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι άνθρωποι σε βαγόνια. Αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. "Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι να σώσουμε ζωές", είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 October 2006 - 10:30:33 UTC