Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Μ.Γιαννάκου-ΔΟΕ, ΟΛΜΕ
  • [02] Ενας νεκρός από σύγκρουση στο μετρό της Ρώμης

  • [01] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Μ.Γιαννάκου-ΔΟΕ, ΟΛΜΕ

    Περισσότερο από δυόμισι ώρες κράτησε η σημερινή συνάντηση της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου με τους εκπροσώπους των δασκάλων και των καθηγητών. Στο τέλος της συνάντησης η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση η οποία, όπως είπε, έγινε με καλή πίστη, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται, τιμά και αναγνωρίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών. Ακούσαμε τα αιτήματά τους και εξηγήσαμε ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλες παροχές, ανέφερε. Η υπουργός επισήμανε ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα για διορισμούς, απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στα σχολεία, δήλωσε ότι είναι ανοικτή στο διάλογο και πρόσθεσε ότι περιμένει τις προτάσεις των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των 3,3 δισ. ευρώ από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης είπε μετά από 25 ημέρες απεργίας το υπουργείο επανήλθε με την ίδια πρόταση αλλά με διαφορετικό ύφος. Η υπουργός επέμεινε στην ίδια πρόταση-εμπαιγμό του κλάδου, ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά από αυτό δεν μας απομένει παρά να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Γεώργας είπε ότι παρά το καλό κλίμα δεν υπήρξε εξέλιξη θετική και δεν απομένει παρά η συνέχιση των απεργιών.

    Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως το Κίνημα θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την Παιδεία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή.

    Σε αποψινές δηλώσεις του για την Παιδεία, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «είναι πια βέβαιο ότι για το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας δεν ευθύνεται μόνο η Υπουργός, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

    «Σήμερα η κυβέρνηση είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της χώρας μας. Ταλαιπωρούνται χιλιάδες οικογένειες και χάνεται πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος. Αντί η κυβέρνηση να συζητήσει υπεύθυνη και σοβαρή λύση, αδυνατεί, αρνείται και δείχνει για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο: Επιλέγει την αδιαλλαξία αντί του διαλόγου, επιλέγει την ταπείνωση αντί της αξιοπρέπειας»,δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει την κοινωνία, δεν μπορεί να κατανοήσει την ουσία των προβλημάτων (και) χωρίς σχέδιο αδυνατεί να κάνει σοβαρές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου στην δήλωσή του έκανε λόγο για «αποσπασματικά μέτρα, ελλειματική χρηματοδότηση, προτάσεις χωρίς τόλμη, σχέδιο και ουσία (που) απαξιώνουν συστηματικά την δημόσια Παιδεία».

    «Ακόμη και στις συμβιβαστικές προτάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δηλαδή να εξετασθούν τα αιτήματά τους σε ένα βάθος χρόνου,υπήρξε απάντηση αδιαλλαξίας»,είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ο χώρος της Παιδείας και του Πολιτισμού είναι για μας η ψυχή της κοινωνίας των αξιών, μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής, της δίκαιης κοινωνίας».

    Καταλήγοντας ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στον κατήφορο που έχει πάρει ο χώρος της Παιδείας, αλλά και η χώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ" και ως εκ τούτου "από την επομένη των εκλογών θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες".

    "Καλούμαστε όχι μόνο να δώσουμε διέξοδο στην σημερινή κρίση, αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους στην εκπαίδευση, στο σχολειό, στο πανεπιστήμιο, στην γνώση και γιβ αυτό δεσμευόμαστε», συμπληρωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Ενας νεκρός από σύγκρουση στο μετρό της Ρώμης

    Η σύγκρουση δύο συρμών του μετρό σήμερα στη Ρώμη στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε τον τραυματισμό 110 άλλων, πέντε από τους οποίους έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με νέο απολογισμό των αρχών.

    Στον προηγούμενο απολογισμό αναφέρονταν δύο νεκροί, μια τριαντάχρονη γυναίκα και ο οδηγός του ενός από τους συρμούς. "Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουμε προς το παρόν παρά ένα νεκρό, τη νέα γυναίκα", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και επιβεβαίωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

    Αξιωματούχοι που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος δήλωσαν πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια.

    Ο πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι δήλωσε πως οι αξιωματούχοι "εξακολουθούν να εξετάζουν αν επρόκειτο για ανθρώπινο σφάλμα ή αν υπήρξε πρόβλημα στη σηματοδότηση". "Τα τρένα ήταν ολοκαίνουργα και προς το παρόν δεν φαίνεται να υπήρξε τεχνικό πρόβλημα", πρόσθεσε.

    Η σύγκρουση σημειώθηκε στο σταθμό Πιάτσα Βιτόριο, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της ιταλικής πρωτεύουσας, Τέρμινι. Το ένα τρένο ήταν σταθμευμένο και κατέβαιναν οι επιβάτες, όταν έφθασε από πίσω το δεύτερο και προσέκρουσε στο τελευταίο βαγόνι, ευτυχώς με μειωμένη ταχύτητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 October 2006 - 16:30:25 UTC