Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Γ. Αλογοσκούφη στη Σαγκάη

  • [01] Επίσκεψη Γ. Αλογοσκούφη στη Σαγκάη

    Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα εκδηλώνεται στην Κίνα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τους ενδιαφέρει τους Κινέζους η συνεργασία με την Ελλάδα.

    Η ανάπτυξη της χώρας αυτής είναι κάτι το καταπληκτικό, είπε με έμφαση ο υπουργός, και πρόσθεσε ότι από την κινεζική πλευρά ζητήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην EXPO 2010 που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με ένα πολύ μεγάλο περίπτερο. Το περίπτερο αυτό, εφόσον κριθεί ότι θα είναι από τα πλέον ικανοποιητικά, θα κρατηθεί και για μετά το 2010.

    Επίσης ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Κίνα και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η κινεζική αγορά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις δυτικές αγορές, όπως είπε, και η ελληνική πλευρά δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο ελαιόλαδο, το οποίο είναι κατ΄εξοχήν καλό ελληνικό προϊόν.

    Βέβαια δεν αρκεί μόνο το προϊόν αυτό για να αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα. Αλλωστε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γενικότερα για τα καταναλωτικά προϊόντα δεδομένου ότι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου προωθεί την "αρμονική ανάπτυξη" και τη μεγαλύτερη ισοκατανομή εισοδημάτων, γεγονός που θα έχει ευνοϊκά αποτελέσματα στην καταναλωτική αγορά, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

    Ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε το πρωϊ με τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης Κενγκ Λιανγκ, ενός από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα χρηματιστήρια στον κόσμο. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου είπε στον κ. Αλογοσκούφη ότι μπορεί να συμφωνηθεί η επίσκεψη αρμοδίων του Χρηματιστηρίου στο ελληνικό Χρηματιστήριο για τη συνεργασία με τον πρόεδρό του κ. Σπύρο Καπράλο.

    Επίσης ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε και με τον αντιδήμαρχο της Σαγκάης κ. Ζάου Γιου Πενγκ. Προηγουμένως ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών μίλησε σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Σαγκάη και, μεταξύ άλλων, είπε ότι με σωστό σχεδιασμό και προσεκτική εφαρμογή εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων η κινεζική οικονομία απέκτησε μια έντονη αναπτυξιακή δυναμική.

    Οσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας σε διαφόρους τομείς, όπως το εμπόριο, τη βιομηχανία και τον τουρισμό.

    Εξάλλου, πρόσθεσε, η Ελλάδα ως οικονομικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης αλλά λόγω και των στενών οικονομικών σχέσεών της με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου γενικότερα, μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο εταίρο για τις κινεζικές επιχειρήσεις προσφέροντας μια πλατφόρμα για την είσοδο των κινεζικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Με τις υποδομές της και τα λιμάνια της, τόνισε, η Ελλάδα είναι ο ιδανικός κόμβος για το διαμετακομιστικό εμπόριο, όπως και για υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης.

    Εξάλλου, πρόσθεσε, η Ελλάδα διαθέτει ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα, τον εμπορικό της στόλο και επιχειρήσεις με σημαντική τεχνογνωσία σε πολλούς κλάδους. Ο κ. Αλογοσκούφης, αφού αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα εποχή, καλωσόρισε τη συνεργασία με την Κίνα και κατέληξε ότι "μαζί μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός".

    Στη Σαγκάη υπογράφηκε και συμφωνία ελληνικής εταιρίας καλλυντικών και φυσικών προϊόντων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 60 επιχειρηματίες, πραγματοποίησε περίπου 600 συναντήσεις.

    Το ταξίδι αυτό είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία διότι σε πολιτικό επίπεδο, με το συνάδελφο υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστο Φώλια, έγιναν πολλές συναντήσεις, όπως με τον υπουργό Οικονομικών της Κίνας και τον υπουργό Εμπορίου και το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, επεσήμανε ο κ.Αλογοσκούφης. Κυρίως όμως εδώ στην Κίνα είχαμε, πρόσθεσε ο υπουργός, συναντήσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, οι οποίες κάτω από την "ομπρέλα" της ελληνικής κυβέρνησης έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις σε βάθος και πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα πολύ σημαντικά αποτελέσματα, όπως με τη σημερινή συμφωνία της εταιρίας "Κορρές".

    Συμφωνίες συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων στην Κίνα

    Συμφωνία συνεργασίας και αντιπροσώπευσης στην Κίνα υπέγραψε σήμερα η Κορρές ΑΕ. Ειδικότερα, η εταιρία φυσικών προϊόντων και καλλυντικών ξεκινάει συνεργασία με την εταιρία Shanghai Jimei International Trade Co. Ltd για τη διανομή των προϊόντων της στην Κίνα, ξεκινώντας από επτά σημεία στο Πεκίνο, τη Σανγκάη και το Hangzhou.

    Σε σχετικές δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε: "Είναι πολύ σημαντικό που η εταιρία φυσικών προϊόντων Κορρές υπέγραψε μια συμφωνία διανομής των προϊόντων της στην Κίνα, μέσα από καταστήματα αποκλειστικά με το δικό της όνομα. Είναι ένα από τα παραδείγματα για το πώς μπορεί μια επιτυχημένη ελληνική εταιρία να μπει στη μεγάλη κινεζική αγορά, χρησιμοποιώντας το όνομά της, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν, το οποίο είναι αποκλειστικό και ζητείται σήμερα σε όλο τον κόσμο - επειδή πρόκειται για καλλυντικά που προέρχονται από φυσικά προϊόντα. Από τη δική μας πλευρά, μέσω του ΟΠΕ συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε και θα συμβάλουμε όπου υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μεγάλες αγορές, όπως είναι η αγορά της Κίνας".

    Στην Κίνα υπογράφηκαν επίσης συμφωνίες από τις ελληνικές εταιρίες Οδύσσεια ΑΕ και Παντελόπουλος ΕΠΕ, ενώ οι εταιρίες ΠΑΜΥ, ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, ΓΑΙΑ, ΕΛΑΪΣ και ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ ΑΕ είχαν ενδιαφέρουσες συναντήσεις για τα προϊόντα τους και είναι σε διαδικασία συνέχισης των επαφών τους. Η εταιρία Μινέρβα ξεκίνησε ήδη την παρουσία της στην αγορά της Κίνας.

    Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών για το οκτάμηνο του 2006 ανέρχεται στο 19,7%. Ειδικότερα, η αύξηση στην Κίνα ανέρχεται στο 20,7% - συγκεκριμένα από 45,6 εκατ. ευρώ σε 55 εκατ. ευρώ.

    Εξάλλου, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου που ανακοίνωσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, με βάση την εξαγγελία που είχε κάνει ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και το οποίο θα υλοποιήσει ο ΟΠΕ, είναι βασικό εργαλείο για την παρουσία των ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ελληνικής παρουσίας με στόχο τη μεγαλύτερη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 October 2006 - 16:30:22 UTC