Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισαγωγή του πολιτισμού σε όλες τις δομές της Παιδείας

  • [01] Εισαγωγή του πολιτισμού σε όλες τις δομές της Παιδείας

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας.

    Η Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου μετά τη συνεδρίαση ανέφερε ότι στόχος είναι η εισαγωγή του πολιτισμού σε όλες τις δομές της παιδείας και ταυτόχρονα η προώθηση της ελληνικής γλώσσας.

    Το πλαίσιο, είπε η κα Γιαννάκου, είναι καλυμμένο και οικονομικά με 22 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2007 και 2008 και 168 εκατ. ευρώ μέχρι το 2013.

    Οι δράσεις αυτές θα αρχίσουν με την ειδική κάρτα για ελεύθερη πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών σε πολιτιστικούς χώρους και θα καταλήγουν σε ένα παγκόσμιο συνέδριο για την ελληνική γλώσσα.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης τόνισε ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται συστηματικά το θέμα της σύνδεσης πολιτισμού - εκπαίδευσης, με στόχο την διάχυση του πολιτισμού σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

    Να θέσουμε δράσεις ώστε να φθάσει ο πολιτισμός και στο τελευταίο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, είπε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε ότι οι δράσεις αυτές έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ενδιάμεσους στόχους.

    Στόχος είναι, επίσης, πέραν της ειδικής κάρτας που θα υπάρξει να προωθηθεί, να προστατευτεί και να ενισχυθεί η ελληνική γλώσσα και ταυτόχρονα να μπει και στις γειτονικές χώρες.

    Η κα Γιαννάκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις καταλήψεις στα σχολεία δήλωσε ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται με την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται να παρέμβει σε καμία κατάσταση με βίαια μέτρα.

    Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στην Εύβοια η κα Γιαννάκου δήλωσε ότι έδωσε εντολή να εξεταστούν οι συνθήκες - σε παιδαγωγικό επίπεδο και μέσω συλλογικών διαδικασιών - υπό τις οποίες έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό που μας έχει προκαλέσει βαθύτατη θλίψη".

    Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχουν ευθύνες των εκπαιδευτικών η κα Γιαννάκου είπε: "δεν λέω ότι υπάρχουν τέτοιες ευθύνες αφού το σχολείο ήταν σε κατάληψη".

    Σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας καθηγητή Θάνο Βερέμη, η Υπουργός είπε ότι έχουν θαυμάσια συνεργασία και η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί.

    Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της εκκλησίας να δημιουργήσει εκκλησιαστικά σχολεία είπε ότι δεν έχει τεθεί επίσημα θέμα στο Υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν υπό συγκεκριμένο καθεστώς.

    Σε ό,τι αφορά στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και το χρόνο κατάθεσής του στη Βουλή, ο κ. Καραμάνος είπε ότι η κατάθεση είναι θέμα ύψιστης πολιτικής απόφασης της κυβέρνηςσης, πρόσθεσε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και σημείωσε πως πάρα πολλοί δεν θέλουν να προωθηθεί το νομοσχέδιο, αλλά βούληση της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί και να ψηφιστεί.

  • ** ΤΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςο πρωί, ο κ.Κ.Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη, ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, της άφιξης του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ Γιασάρ Μπουγιούκανιτ το απόγευμα στην Αθήνα και των εξελίξεων στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 November 2006 - 15:30:25 UTC