Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Προϋπολογισμός ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής

  • [01] Κ. Καραμανλής: Προϋπολογισμός ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής

    Παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και των μελών του υπουργικού συμβουλίου, κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2007.

    Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του σώματος Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα η συζήτηση του προϋπολογισμού στην ολομέλεια, θα αρχίσει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.

    Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών θα συγκληθεί σε πρώτη συνεδρίαση για να εξετάσει τον κρατικό προϋπολογισμό την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην αποψινή πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2007, υπογράμμισε ότι και αυτός ο προϋπολογισμός εκφράζει τη στρατηγική για ήπια δημοσιονομική εξυγίανση και διαρκή ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμισμού της χώρας.

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός αυτός αξιοποιεί τα αποτελέσματα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και συμβαδίζει με την εξέλιξη της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής της.

    "Είναι προϋπολογισμός συνέπειας και αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητας και προοπτικής", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε λέγοντας ότι "ο προϋπολογισμός του 2007 είναι εγγύηση για νέα σημαντικά αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή. Συνιστά απόδειξη ευθύνης. Είναι η υλοποίηση αξιόπιστης πολιτικής".

    Οι κατευθύνσεις στις οποίες κινείται ο κρατικός προϋπολογισμός οδηγούν με σίγουρα και σταθερά βήματα στην αύξηση του παραγόμενου προϊόντος και τη διασφάλιση αυξανόμενου κοινωνικού μερίσματος, είπε και πρόσθεσε ότι οδηγούν στη μετάβαση σε μια κοινωνία που παράγει, προοδεύει και αποκτά μεγαλύτερη συνοχή.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι "αυτό το δρόμο διαλέξαμε και στο δρόμο αυτό έχουμε όλοι ευθύνες και υποχρεώσεις. Δεν δικαιούμαστε να υπονομεύσουμε τα σημαντικά βήματα της οικονομίας μας για πρόσκαιρες εντυπώσεις. Δεν δικαιούμαστε να υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου μας για κομματικές σκοπιμότητες. Τα έως τώρα αποτελέσματα της πολιτικής μας διαψεύδουν τις Κασσάνδρες και πιστοποιούν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο".

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βασικοί στόχοι του προϋπολογισμού είναι η συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής, η αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας.

    Ακόμη, πρόσθεσε πως στους στόχους είναι η στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας και η διάχυση της ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλους τους τομείς της οικονομίας, η βελτίωση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, η αύξηση της απασχόλησης και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

    Αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση, με την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην υλοποίηση βασικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, που, όπως είπε, αποβλέπουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Σημείωσε ακόμη την αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ που από 227 ευρώ θα φθάσουν το 2007 στα 280 ευρώ το μήνα και από τις αρχές του 2008 στα 330 και την αύξηση του ΕΚΑΣ, που από 160 θα πάει στα 195 ευρώ το 2007 και από τις αρχές του 2008 στα 230 το μήνα.

    Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε, επίσης, για την αύξηση του κατώτατου επιδόματος ανεργίας, από τα 311 στα 367 για το 2007 ανά μήνα, ενώ, όπως είπε, το 2008 θα αυξηθεί περαιτέρω ώστε να φθάσει στο 55% του βασικού μισθού και ημερομισθίου.

    Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τους άξονες του προϋπολογισμού και τη φιλοσοφία του ανέλυσε ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

    Γ. Αλογοσκούφης

    Ο προϋπολογισμός του 2007 έχει σαφέστατη στόχευση, καθώς αποσκοπεί στην οικονομική και πρόοδο και στην αποτελεσματική και αξιόπιστη εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε στην παρουσίαση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2007 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τόνισε ο υπουργός, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται η δεύτερη φάση, που αποσκοπεί στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, μέσω της αύξησης του αφορολόγητου ορίου, τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα και τη διεύρυνση των φορολογικών κλιμακίων. Παράλληλα, με τον προϋπολογισμό, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αφού αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας.

    Με βάση τις ευνοϊκές οικονομικές εξελίξεις και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί, είναι πλέον βέβαιο ότι θα επιτευχθεί και πιθανόν να ξεπεραστεί ο στόχος του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης (ΠΣΑ) και του προϋπολογισμού για ρυθμό ανάπτυξης 3,8%, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία διατηρούνται ευνοϊκές και για το 2007.

    Εξάλλου, δίνοντας το "στίγμα" των στόχων για τον προϋπολογισμό του 2007, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ, τη δραστική αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, τη βελτίωση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων και την ενίσχυση των επενδύσεων και του ρυθμού ανάπτυξης.

    «Οι εκλογές δεν σχετίζονται με τον προϋπολογισμό»

    Ο προϋπολογισμός του 2007 συνιστά ένα από τα τελευταία βήματα του προγράμματος της κυβέρνησης, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διασύνδεση του προϋπολογισμού με εκλογές.

    Υλοποιούνται όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, είπε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι το θέμα των εκλογών δεν σχετίζεται με τον προϋπολογισμό. Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στη σύνταξη δεν θα ρυθμιστεί στην παρούσα τετραετία από την κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι εκτιμάται πως το 2007 οι συνολικές εκταμιεύσεις θα φθάσουν τα 88 δισ. ευρώ και οι εισροές τα 52 δισ. ευρώ, συνεπώς -για να καλυφθεί η διαφορά- θα απαιτηθεί δανεισμός 35,5 έως 36 δισ. ευρώ έναντι δανεισμού 35 δισ. ευρώ το 2006.

    Τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού

    Ελλειμμα γενικής κυβέρνησης 2,4% του ΑΕΠ (πολύ κάτω από το όριο του 3%), ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,8%, των επενδύσεων κατά 7,4% και της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 3,8%, καθώς και μείωση της ανεργίας στο 8,2%, προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2007. Επίσης προβλέπεται αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 6,5% και των εισαγωγών κατά 7%. Ο μέσος πραγματικός ακαθάριστος μισθός στο σύνολο της οικονομίας θα αυξηθεί το 2007 κατά 3%, βελτιώνοντας περαιτέρω την πραγματική θέση των μισθωτών, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης.

    Εσοδα

    Στον προϋπολογισμό του έτους 2007 προβλέπεται αύξηση των συνολικών καθαρών εσόδων κατά 3.110 εκατ. ευρώ (2.770 από έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού και 340 εκατ. ευρώ του ΠΔΕ). ?ς ποσοστό η αύξηση θα είναι 6,2%, έναντι των αντίστοιχων εσόδων του έτους 2006. Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, τα έσοδα διαμορφώνονται στο 25,4% του ΑΕΠ από 25,6% και 24,8% των ετών 2006 και 2005 αντίστοιχα.

    Οι συνολικές (πλην χρεολυσίων) δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ως ποσοστό του ΑΕΠ περιορίζονται σημαντικά το 2007, έναντι των ετών 2006 και 2005 (μειώνονται στο 29,8% από 30,0% και 31,0% αντίστοιχα), παρά τα σημαντικά αυξημένα κονδύλια που προβλέπονται στο ΠΔΕ για την ενίσχυση των επενδύσεων και του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας. Στο πλαίσιο του περιορισμού των μη παραγωγικών και χαμηλής προτεραιότητας δαπανών, επιτυγχάνεται μείωση από τις δαπάνες για τόκους και από τις πρωτογενείς δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού.

    Το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης το 2007 μειώνεται στο 4,3% του ΑΕΠ, από 4,4% και 6,2% το 2006 και 2005 αντίστοιχα, ενώ σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης περιορίζεται στο 2,4% του ΑΕΠ από 2,6% και 5,2% για τα ίδια έτη. Το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης το 2007 σε σύγκριση με το 2004 μειώνεται κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Αυτό οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των δαπανών κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και την αύξηση των εσόδων κατά 0,4 ποσ. μονάδες του ΑΕΠ.

    Άμεσοι - έμμεσοι φόροι

    Τα έσοδα από την άμεση φορολογία προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 19.450 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,8% σε σχέση με το 2006. Ο ρυθμός αύξησης των εσόδων από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι συγκρατημένος το 2007, έναντι του 2006, λόγω της μείωσης του παρακρατούμενου φόρου στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων που προκαλείται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση του αφορολόγητου ποσού.

    Τα έσοδα από την έμμεση φορολογία προβλέπεται να ανέλθουν στα 28.580 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,8% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2006. Σημαντική αύξηση κατά 10,0%, αναμένεται να παρουσιάσουν τα έσοδα από το ΦΠΑ και να ανέλθουν σε 17.435 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της αποτελεσματικής λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού και της μείωσης της φοροδιαφυγής.

    Επίσης, τα έσοδα από τον ΕΦΚ καυσίμων αναμένεται να ανέλθουν σε 2.954 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,7% συγκριτικά με το 2006. Η αύξηση αυτή θα προέλθει από την περαιτέρω αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή προϊόντα λόγω εναρμόνισης με την κοινοτική νομοθεσία, καθώς και από τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων.

    Τα μη φορολογικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν σε 3.340 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημέ-νων απολήψεων από την ΕΕ.

    Δαπάνες

    Οι πιστώσεις (πλην χρεολυσίων) του τακτικού προϋπολογισμού το 2007 προβλέπεται να περιορισθούν στο 25,6% του ΑΕΠ από 25,9% και 26,9% των ετών 2006 και 2005 αντίστοιχα, παρά τα σημαντικά αυξημένα κονδύλια που προβλέπονται για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Ειδικότερα οι αυξημένες δαπάνες για τη βελτίωση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων φθάνουν στα 1.200 εκατ. ευρώ περίπου (το 0,6% του ΑΕΠ) και αφορά αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, αύξηση του ΕΚΑΣ, βελτίωση των συντάξεων των στρατιωτικών, επιστροφή κρατήσεων υπέρ ΛΑΦΚΑ κ.λπ. Σημαντική επίσης είναι η μείωση των δαπανών για τόκους, οι οποίοι από 5,6% του ΑΕΠ το 2004, περιορίζονται στο 4,7% το 2007.

    Οι δαπάνες αποδοχών και συντάξεων αποτελούν περίπου το 48% των πρωτογενών δαπανών. Το 2007 οι δαπάνες αυτές προβλέπεται να αυξηθούν κατά 6,4%. Η αύξηση αυτή οφείλεται:

    - στην εισοδηματική πολιτική,

    - στη μισθολογική εξέλιξη του προσωπικού,

    - στην αύξηση του ειδικού επιδόματος που χορηγείται στους αστυνομικούς, λιμενικούς και στρατιω-τικούς,

    - στη χορήγηση του ειδικού επιδόματος στους εκπαιδευτικούς,

    - στις δαπάνες νέων προσλήψεων κυρίως ιατρικού, νοσηλευτικού, εκπαιδευτικού προσωπικού και επαγγελματιών οπλιτών,

    - στη μονιμοποίηση του προσωπικού βάσει του π.δ. 164/04 και

    - στην αύξηση των συντάξεων, λόγω της εισοδηματικής πολιτικής, της σταδιακής ενσωμάτωσης του ποσού των 140,8 ευρώ στο συντάξιμο μισθό, της αναπροσαρμογής των κατώτατων ορίων συντά-ξεων αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και στην επέκταση των μισθολογικών προαγωγών και στους συνταξιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς κ.λπ.

    Ασφάλιση - περίθαλψη

    Οι δαπάνες ασφάλισης και περίθαλψης υπερβαίνουν το 22% του συνόλου των πρωτογενών δαπανών. Τα κονδύλια της κατηγορίας αυτής χρηματοδοτούν δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα και καλύπτουν έξοδα περίθαλψης των ασφαλισμένων του Δημοσίου, επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων και επιδόματα πολυτέκνων που είναι σημαντικά αυξημένες (13,0%). Ειδικά, η αύξηση των επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται στο 14,6% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

    Η σημαντική ενίσχυση προορίζεται κυρίως για την αύξηση των αγροτικών συντάξεων, την αύξηση του ΕΚΑΣ, τη χρηματοδότηση του ΙΚΑ, την κάλυψη των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων, την κρατική συμμετοχή στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και την επιστροφή στους συνταξιούχους της ββ και γβ δόσης της εισφοράς υπέρ ΛΑΦΚΑ.

    Αντίθετα, περιορισμένες προβλέπονται οι πιστώσεις για καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου, που είναι μειωμένες κατά 2,3% σε σχέση με το 2006.

    Μείωση χρέους

    Η μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ στην περίοδο 2004-2007 αναμένεται να φθάσει τις 8 ποσοστιαίες μονάδες περίπου, καθώς από 108,5% του ΑΕΠ το 2004 εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 100,4% το 2007, γεγονός που, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, φέρνει τη χώρα μας ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρωζώνη ως προς τους ρυθμούς μείωσης του χρέους.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    ΠΑΣΟΚ

    Ο νέος προϋπολογισμός ακολουθεί πιστά την ταξική πολιτική που υλοποιεί η ΝΔ, δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου, υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι με το νέο προϋπολογισμό επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι με 33 δισ.ευρώ, μειώνονται οι δαπάνες για μισθωτούς και συνταξιούχους, για την παιδεία και τις κοινωνικές παροχές.

    Η Παπανδρέου επισήμανε ότι με το νέο προϋπολογισμό οι έχοντες και κατέχοντες θα ωφεληθούν, ενώ οι πολλοί θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος, υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, επισήμανε ότι το σύνολο των παροχών που έχει υποσχεθεί η ΝΔ ή έχει εννοηθεί ότι θα δώσει, καθιστά τον προϋπολογισμό ανεφάρμοστο.

    ΚΚΕ

    O κρατικός προϋπολογισμός 2007 αποτελεί εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι "την ώρα που οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να σηκώσουν τα πρόσθετα βάρη της αύξησης των φορολογικών εσόδων, το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει πρόσθετες φοροελαφρύνσεις, παρά την τεράστια κέρδοφορία του".

    Η κυβέρνηση προωθεί σταθερά την παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, την ολοκλήρωση της "απελευθέρωσης" κλάδων στρατηγικής σημασίας, τη δημιουργία υποδομών για την ταχύτερη κίνηση εμπορευμάτων εργασίας και κεφαλαίου και, από την άλλη μεριά, παγώνει κάθε πραγματική αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, που να ξεπερνά το ύψος του πληθωρισμού, αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του.

    ΣΥΝ

    Ο προϋπολογισμός του 2007 είναι ένας από τους χειρότερους και επαχθέστερους προϋπολογισμούς των τελευταίων χρόνων για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τις κοινωνικές δαπάνες και την ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

    Οπως αναφέρει, ο προϋπολογισμός του 2007 θα επιφέρει νέα μείωση στα εισοδήματα από τη μισθωτή εργασία και νέα εκτόξευση των κοινωνικών ανισοτήτων, επειδή προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς κάτω του επίσημου τιμαρίθμου και πολύ πιο κάτω από την πραγματική ακρίβεια, ενώ οι φόροι θα αυξηθούν πάνω από 3,2 δισ. ευρώ και θα επιβαρύνουν κατά κύριο λόγο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

    Ο κ.Λαφαζάνης τονίζει ακόμα ότι ο προϋπολογισμός του 2007 καθηλώνει και μειώνει, ως ποσοστό του ΑΕΠ, τις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία, οι εισοδηματικές ενισχύσεις από την Ε.Ε. για την γεωργία μειώνονται δραστικά, ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων.

    "Οι μόνοι κερδισμένοι του προϋπολογισμού του 2007 είναι οι μεγάλοι φορολογικοί όμιλοι", επισημαίνει ο κ.Λαφαζάνης και προσθέτει ότι "συνεχίζεται και το 2007 το αίσχος των διπλών βιβλίων με τους ειδικούς, εκτός προϋπολογισμού, λογαριασμούς, των οποίων τα αναλυτικά έσοδα και τις αναλυτικές δαπάνες αποκρύπτει η εισηγητική έκθεση του Υπ. Οικονομίας, κρατώντας στο σκοτάδι την εθνική αντιπροσωπεία'.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 November 2006 - 19:30:26 UTC