Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για την Ανάπτυξη
  • [02] «Εμπιστοσύνη στον Ελληνα επιχειρηματία»

  • [01] Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για την Ανάπτυξη

    Για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.Νωρίτερα ο κ. Κ.Καραμανής θα έχει συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος συζήτησε χθες με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και εντός του μηνός η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

    Ο κ. Ζαγορίτης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στην ώρα τους και πρόσθεσε "κάθε πράγμα στον καιρό του. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, ο πρωθυπουργός έχει κάνει δηλώσεις και παρέλκει η τοποθέτηση οποιουδήποτε άλλου".

    Ο κ. Ζαγορίτης υπογράμμισε ότι η γενική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που κληρονόμησε από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι η οικονομία νοικοκυρεύεται και έτσι μπορούν να βοηθηθούν τα χαμηλά εισοδήματα, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει.

    Αυτό που μας νοιάζει πρόσθεσε, και ενδιαφέρει και όλους τους πολίτες δεν είναι οι εκλογές, αλλά να υπάρχουν αποτελέσματα.

    Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, ο κ. Ζαγορίτης υπογράμμισε ότι έχει γίνει εκτεταμένος διάλογος ο οποίος και συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι έχουν πειστεί για την ορθότητα των θέσεων της ΝΔ.

    Στόχος είπε ο κ. Ζαγορίτης είναι, η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου, ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και η θέσπιση κανόνων από το κράτος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

    Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τις απαλλαγές στο στρατό με πλαστά πιστοποιητικά, ο κ. Ζαγορίτης υπογράμμισε ότι "οφείλουν όλοι να υπηρετήσουν τη θητεία τους όπως και εμείς,- "εγώ υπηρέτησα 30 μήνες"- και πρόσθεσε ότι εδώ και δυόμιση χρόνια διεξάγεται έρευνα για τις περιπτώσεις από το 1997 και μετά και υπογράμμισε ότι "δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί τίποτα και θα βγουν όλα στο φώς".

    Αναφορικά με τη μη δημοσιοποίηση ονομάτων, ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε προσφύγει στο ΣτΕ, αλλά δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

    Με το νέο δήμαρχο Πειραιά συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση με το νέο δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Φασούλας υπογράμμισε ότι συζητήθηκαν τα θέματα του Πειραιά και πρόσθεσε χαριτολογώντας "δεν είναι η διαφορά ύψους που συζητήσαμε - παρότι ο πρωθυπουργός δεν είναι και κοντός- αλλά το ύψος του ελλείμματος στο δήμο Πειραιά."

    Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το έλλειμμα ξεπερνά τα 145 εκατομμύρια ευρώ.

    Επίσης ο κ. Φασούλας ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα με τα ημιτελή κτίρια που υπάρχουν στο δήμο από την εποχή της δικτατορίας. "Πρέπει να σταματήσει αυτή η ντροπή. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να δώσει λύση", τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

    Στην ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα δώσει χρήματα για το δήμο Πειραιά για να αντιμετωπιστούν τα χρέη, ο κ. Φασούλας ανέφερε "ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα δώσει χρήματα, αλλά έχει τη διάθεση να βοηθήσει".

    Επίσης ο κ. Φασούλας είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Μικρολίμανο και ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ απάντησε πως "το λιμάνι του Πειραιά διαφέρει από όλα τα άλλα λιμάνια της χώρας και αν γίνει ιδιωτικοποίηση θα πρέπει να γίνει προσεκτικά. Αν ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πειραιά είναι σαν να ιδιωτικοποιείται ολόκληρος ο Πειραιάς".

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τους φυγόστρατους, ο κ. Φασούλας σχολίασε "απ'ότι βλέπω και διαβάζω δεν θα φτάνει ολόκληρος ο χρυσός οδηγός αν βγουν όλα τα ονόματα. Φαίνεται ότι ένας στους τέσσερις έχει απαλλαγεί παράνομα. Ολοι οι Ελληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και θα πρέπει να υπηρετήσουν τη θητεία τους".

    [02] «Εμπιστοσύνη στον Ελληνα επιχειρηματία»

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει στις 10.00 το πρωι το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    «Οι αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία πρέπει να γίνονται μαζί με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στον έλληνα επιχειρηματία και να σταματήσει η πολιτική της τιμωρίας του επιχειρηματικού ρίσκου». Αυτό επισήμανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου χθες στην ετήσια δεξίωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί την πλειοψηφία της επιχειρηματικότητας ενώ μέτρα που λαμβάνει όπως η μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ και άλλα μέτρα με αναδρομική ισχύ δημιουργούν ανασφάλεια και πλήττουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

    Νωρίτερα, κατά την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ, ο κ,Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "το 2007 ο τόπος θα αλλάξει σελίδα και θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε ως ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός, μια δίκαιη κοινωνία". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ για τη δουλειά τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν και να εντείνουν την προσπάθειά τους για την οποία επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα για το κόμμα και για τη χώρα.

    Δήλωση Πέτρου Ευθυμίου για τα στρατολογικά έγγραφα

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχετικά με την υπόθεση της υπεξαίρεσης στρατολογικών εγγράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Στην υπόθεση των φυγόστρατων αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάζεται να αποκαλύψει, ό,τι δεν μπορεί άλλο να συγκαλύψει.Η βιομηχανία απαλλαγών από τη στράτευση είναι μία μόνο όψη της κατάστασης που διαμορφώθηκε από το 2004 στην Στρατολογία.Η δεύτερη είναι η πλήρης περιφρόνηση των νόμων προς εξυπηρέτηση "ημετέρων" με τη μέθοδο των μετατάξεων από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

    Ρωτάμε ευθέως και αναμένουμε απάντηση από τον υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας και την κυβέρνηση.

    Πρώτον: είναι αλήθεια, ναι ή όχι ότι κατά παρέκκλιση των ισχυόντων νόμων την 26η Ιουλίου 2006 υπογράφηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας χίλιες οκτακόσιες πενήντα δύο (1852) μετατάξεις από τον Στρατό Ξηράς προς το Ναυτικό και την Αεροπορία;

    Δεύτερο: είναι αλήθεια, ναι ή όχι, ότι κατά παρέκκλιση των ισχυόντων νόμων και αποφάσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε την 3η Νοεμβρίου 2006 δύο χιλιάδες εκατόν δώδεκα (2112) μετατάξεις από τον Στρατό Ξηράς προς το Ναυτικό και την Αεροπορία;

    Και αυτά μόνον για το 2006? Ανάλογα και αντίστοιχα είναι τα μεγέθη και το 2005.Το κομματικό κράτος της ΝΔ έχει μετατρέψει το στράτευμα σε κέντρο ευνοιοκρατικής μεταχείρισης των "ημετέρων" διαχωρίζοντας τους νέους Έλληνες σε προνομιούχους και μη στο ιερό καθήκον που είναι η υπηρεσία για την άμυνα της πατρίδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 January 2007 - 5:30:11 UTC