Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση

    Η κυβέρνηση δεν έχει σοβαρή και σχεδιασμένη πολιτική στα εξωτερικά θέματα, ενώ στους υπόλοιπους τομείς έχει ρουσφετολογική και πελατειακή πολιτική, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στη Νάουσα με το δήμαρχο της πόλης Τάσο Καραμπατζό και εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι στη Μακεδονία υπάρχουν ανησυχίες για τις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ,ο κ. Παπανδρέου απάντησε:

    "Η Ελλάδα ολόκληρη έχει προβληματιστεί από την αντίληψη της κυβέρνησης για το πώς χειρίζεται τα θέματα στην εξωτερική πολιτική, μεταξύ αυτών και το θέμα της ΠΓΔΜ, αλλά και γενικότερα από την έλλειψη πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση έχει χάσει τεράστιες ευκαιρίες στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία. Είναι κάτι που επιβαρύνει την ατζέντα της χώρας μας διεθνώς και βεβαίως αυτό έχει επιπτώσεις στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική, στο εμπόριο. Είναι κρίμα ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πρωτοπορία, όπως ήταν πριν, στην περιοχή των Βαλκανίων. Πόσο μάλλον για τη Μακεδονία, για τις περιοχές όπου τώρα ανοίγονται τα σύνορα, τις δυο νέες χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ,τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπου θα έπρεπε να έχει η χώρα μας σοβαρή και σχεδιασμένη εξωτερική πολιτική. Δεν έχει,είναι κρίμα, αλλά δεν είναι δυστυχώς ο μόνος τομέας, σχεδιασμένη πολιτική. Υπάρχει ρουσφετολογική πολιτική, πελατειακή πολιτική, αλλά σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη πολιτική υπέρ της ανάπτυξης και των πολιτών δεν υπάρχει".

    Στη συνάντηση με το δήμαρχο και τους εκπροσώπους των φορέων τέθηκαν τα ζητήματα της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας που πλήττουν την περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ο εμπορικός κόσμος, οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες.

    Στη συνάντηση με τους φορείς ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός παρέδωσε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπόμνημα με τα προβλήματα και τα αιτήματα των φορέων.

    Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χρήστος Τρεμπελής καθώς και εκπρόσωποι των απολυμένων από τα Κλωστήρια Ναούσης άσκησαν κριτική στο ΠΑΣΟΚ γιατί καταψήφισε τροπολογία της κυβέρνησης που αφορούσε τη λήψη μέτρων για τους απολυμένους.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την τροπολογία στη Βουλή, γιατί είναι εναντίον της ελεημοσύνης και θέλει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή, γι'αυτό και έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, η οποία, όμως, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιοχή της Νάουσας και σημείωσε:

    "Η δική μας πρόταση είναι διαφορετική από αυτήν που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ. Πιστεύουμε σε έναν άλλο δρόμο, που είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και μπορούμε να το κάνουμε. Γι' αυτό είμαι σίγουρος, όπως και παλιότερα αυτό είχε γίνει σε περιοχές όπως το Λαύριο. Θέλει, όμως, μια συντονισμένη δουλειά, ένα σχέδιο, πολιτική βούληση, κάτι που δεν έχει η κυβέρνηση. Και μάλιστα η κυβέρνηση που μίλησε ουσιαστικά για απόσυρση των εργαζομένων με πρόωρη συνταξιοδότηση. Εμείς μιλάμε για ενίσχυση του εισοδήματος των ανέργων με κοινωνική εργασία. Θέλουμε ενεργούς πολίτες με κοινωνική εργασία. Δυστυχώς ακόμη και αυτό το μέτρο το οποίο η κυβέρνηση νομοθέτησε, δεν το εφαρμόζει. Υπήρξαν αρκετά παράπονα ότι ούτε και αυτή η ελάχιστη ελεημοσύνη έρχεται σε αυτόν τον τόπο. Εχει εγκαταλείψει η κυβέρνηση αυτή την περιοχή και εμείς είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στη Νάουσα και στην ευρύτερη περιοχή".

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε δυο κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

    Χθες, ο κ.Παπανδρέου, μιλώντας σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στη Βέροια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για άλωση του στρατού, της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τόνισε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της παράταξης της ΝΔ, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

    Επίσης, είπε ότι η ΝΔ φοβάται τις βουλευτικές εκλογές επειδή ο λαός τη δοκίμασε τρία χρόνια και είδε τα προβλήματα που προκαλούν οι πολιτικές της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί, όπως είπε, δεν φοβάται το νέο και ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 January 2007 - 13:30:10 UTC