Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου για την συνένωση των ταμείων

  • [01] Γ.Παπανδρέου για την συνένωση των ταμείων

    Mε τον τέως πρωθυπουργό της Σουηδίας, Γκόραν Πέρσον θα συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 9.15 το πρωί.

    Στις 11:00 π. μ., ο κ.Γ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το κατάστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στους Αγίους Αναργύρους.Θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με τους προϊσταμένους του ΤΕΒΕ Ιλίου και του ΤΕΒΕ Αγίων Αναργύρων, τους εργαζομένους του καταστήματος και ασφαλισμένους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την συνένωση των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ).

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στους Αγίους Αναργύρους. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Πάρκο, από τους Δημάρχους Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού, οι οποίοι και το συνδιαχειρίζονται.

    Ο Γ.Παπανδρέου στις Βρυξέλλες

    Την ανάγκη αντιπαράθεσης των σοσιαλιστικών κομμάτων με τον «νεοσυντηρητισμό», βασικό στοιχείο του οποίου είναι η δημιουργία συμμαχικών δεσμών ανάμεσα σε κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρηματικές δυνάμεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ενημέρωσε τη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα βασικά ζητήματα της διεθνούς πολιτικής επικαιρότητας.

    Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της «παγκόσμιας διακυβέρνησης», τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τους σοσιαλιστές η θέσπιση θεσμών και δομών μέσω των οποίων θα είναι εφικτή η ρύθμιση της παγκόσμιας οικονομίας κατά τρόπο ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα των πλέον αδυνάτων. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα μπορέσουν να καταπολεμηθούν και τα φαινόμενα εξτρεμισμού και λαϊκισμού τα οποία αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

    Ενημερώνοντας του σοσιαλιστές ευρωβουλευτές για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ινδία, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Σόνια Γκάντι και να ανταλλάξει μαζί της απόψεις τόσο για την πολιτική κληρονομιά του Μαχάτμα Γκάντι όσο και για το ενδεχόμενο ένταξης του ινδικού κόμματος του Κογκρέσου στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της τόνωσης της παρουσίας της Διεθνούς στη Λατινική Αμερική και επισήμανε την άνοδο των δυνάμεων της Αριστεράς στην περιοχή, αλλά και τα φαινόμενα λαϊκισμού που την ταλανίζουν. Συνεχίζοντας επί των θεμάτων της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανησυχία του για τα περιβαλλοντικού χαρακτήρα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται συνεπεία της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, ενώ σε ότι αφορά τη Μ. Ανατολή τόνισε το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Σοσιαλιστική Διεθνής στις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση του παλαιστινιακού.

    Δριμεία ήταν η κριτική που άσκησε ο κ. Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όπως κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου η Σοβιετική Ένωση υπονόμευσε την ιδέα του σοσιαλισμού, έτσι και οι ΗΠΑ υπονομεύουν σήμερα την ιδέα της Δημοκρατίας.

    Σε ό,τι αφορά την ενωμένη Ευρώπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι μόνο η ευρωπαϊκή Αριστερά μπορεί σήμερα να εμποδίσει τη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «μη κυβερνητικό οργανισμό». Η ΕΕ ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα διαδραματίσει κανένα ρόλο στη διεθνή σκηνή είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στη Συνταγματική Συνθήκη, για την οποία, όπως σημείωσε και ο ίδιος είχε εργαστεί ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «θα πρέπει να υπερβούμε το αδιέξοδο ούτως ώστε να αποκτήσουμε μια κοινή πολιτική για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης τον ιδιαίτερο ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η ΕΕ στο ζήτημα του Κοσόβου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι παρά τις επιφυλάξεις που είναι λογικό να υπάρχουν (και που ο ίδιος έχει) θα πρέπει να δοθεί στο Κόσοβο ευρωπαϊκή προοπτική, υπό μορφή κινήτρου για τον εκδημοκρατισμό και τη βελτίωση των σχέσεών του με τους γείτονές του. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει σαφές στις αρχές του Κοσόβου ότι για να καταστεί ανεξάρτητο κράτος θα πρέπει να έχει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Από τη στιγμή που η ΕΕ εκτιμήσει ότι το Κόσοβο πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για την προσχώρηση στην ΕΕ θα μπορούσε να ανακηρυχθεί και ανεξάρτητο κράτος σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας παράλληλα ότι έχει συζητήσει τις ιδέες αυτές με τις πολιτικές ηγεσίες τόσο του Κοσόβου όσο και της Σερβίας.

    Σε ό,τι αφορά την Τουρκία σημείωσε ότι έχει ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της υπό τον όρο όμως ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε με έμφαση στο ζήτημα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και επεσήμανε ότι αν αυτό συνέβαινε θα μπορούσε και η ΕΕ να εργασθεί πιο αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

    Ο κ. Παπανδρέου εγκαινίασε στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την έκθεση ζωγραφικής του Βάσσου Λυσσαρίδη, πρώην Εκπροσώπου της Κυπριακής Βουλής και επίτιμου προέδρου της ΕΔΕΚ. Στα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία οργάνωσαν οι ευρωβουλευτές Ιωάννης Κασουλίδης και Σταύρος Λαμπρινίδης, παραβρέθηκαν ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου. Μετά τα εγκαίνια ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πούλ Ράσμουσεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ και τον υπεύθυνο για την Ασφάλεια και της Άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 February 2007 - 5:30:10 UTC