Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δικαίωμα η αξιοπρεπής σύνταξη"
  • [02] Ερώτηση Αλ.Αλαβάνου για την Παιδεία

  • [01] "Δικαίωμα η αξιοπρεπής σύνταξη"

    "Η ΝΔ , στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της, έχει καταφέρει να μειώσει παλιές συντάξεις, να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ανασφάλειας στο συνταξιούχο σε μια εποχή ακρίβειας, να δημιουργήσει και τεράστια ταλαιπωρία χωρίς σχεδιασμό αλλά και με υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησε. Αλλα έλεγε και άλλα κάνει", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στους Αγίους Αναργύρους, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με συναλλασσόμενους και με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων.

    "Δεν θα πληρώσει ο συνταξιούχος τα σπασμένα, θα είμαστε κοντά του στα προβλήματά του, όπως και σε μια κοινωνική πολιτική που θα εξασφαλίζει το δικαίωμά του για αξιοπρεπή σύνταξη", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Δηλώσεις Π.Ευθυμίου

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή στη διαδικασία για την αναθεώρηση του άρθρου 24 δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε αυτήν την εκτροπή, γιβ αυτό και αποχώρησε και από τη συνεδρίαση, όπως δεν προσήλθε και στη σημερινή".

    Και πρόσθεσε ότι «σήμερα κατά τρόπο πρωτοφανώς απαράδεκτο και στη συνέχεια αυτής της κυβερνητικής πρακτικής, το πρωί στην Διάσκεψη των προέδρων, η Πρόεδρος της Βουλής στέρησε τον λόγο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Πετσάλνικο, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στο χρονικό των διασκέψεων των Προέδρων».

    Ο κ.Π Ευθυμίου αναφερόμενος σε δημοσίευμα για τον υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, δήλωσε πως "έκπληκτη η κοινή γνώμη παρακολουθεί από την Δευτέρα ένα νέο θέμα μείζονος ηθικής τάξεως που αφορά τον Βασίλη Μιχαλολιάκο" και πρόσθεσε ότι πρόκειται για "μιά υπόθεση που προστίθεται σε αλυσίδα παρόμοιων υποθέσεων που αφορούν στον συγκεκριμένο υφυπουργό".

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας τόνισε ότι «Ο κ. Αλογοσκούφης σιωπά επίμονα για το τι σημαίνει για κάθε Ελληνα πολίτη, για κάθε Έλληνα φορολογούμενο, το γεγονός ότι, όπως τεχνητά έθεσε πριν τρία χρόνια με τη διαδικασία της απογραφής, την επονείδιστη αυτή μικροκομματική επιλογή, την χώρα υπό επιτήρηση, τώρα εξίσου τεχνητά, με το παγκοσμίως διάσημο «Κοντοπυράκειο θεώρημα», εμφάνισε εν μια νυκτί την Ελλάδα πλουσιότερη κατά 25,7%, την ίδια στιγμή που ο κάθε Ελληνας ξέρει ότι το εισοδήμά του μειώνεται, η ακρίβεια εκτινάσσεται και η μέση ελληνική οικογένεια οδηγείται στον υπερδανεισμό για να βγάλει πέρα την ζωή της κάθε μήνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

    «Το θέμα των εκλογών το έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση αν « όσα γίνονται μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω, έχουμε προσλήψεις, εξαγγελίες, έχουμε περιοδείες του πρωθυπουργού, είμαστε και κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο κοντά στις εκλογές;» Ο κ. Ευθυμίου απάντησε με το ερώτημα: «προσλήψεις έχουμε ή απολύσεις;» και πρόσθεσε «Απολύσεις έχουμε, ανεργία έχουμε», ενώ επανήλθε και στο θέμα των συμβασιούχων, υπενθυμίζοντας προχθεσινές του δηλώσεις.

    Απάντηση του Θ.Ρουσόπουλου στις δηλώσεις Π.Ευθυμίου

    Για συνεχή διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ στην αμετροέπεια και την απρέπεια, κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικότερα, ο Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Η συνεχής διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ στην αμετροέπεια και την απρέπεια συνιστά ασφαλή δείκτη για τη μέτρηση της αξιοπιστίας εξαγγελιών περί "πολιτικής αρχών και αξιών" και "νέου ήθους".

    Κατά τα λοιπά, οι πολίτες αναγνωρίζουν πλέον τα τεχνάσματα στα οποία κάθε τόσο καταφεύγει το ΠΑΣΟΚ, μήπως και συγκαλύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα και τα πολιτικά του αδιέξοδα".

    [02] Ερώτηση Αλ.Αλαβάνου για την Παιδεία

    Συζητείται σήμερα στη Βουλή η ερώτηση του Προέδρου της ΚΟ του Συνασπισμού προς τον Πρωθυπουργό, για το άρθρο 16, το νόμο πλαίσιο και το άσυλο.

    Όπως ήδη δήλωσε ο κ.Αλέκος Αλαβάνος, επειδή η απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για την Παιδεία, που ζητά, αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, η ερώτηση απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό και όχι την Υπουργό Παιδείας.

    Ο κ. Αλ.Αλαβάνος κάλεσε για μια ακόμη φορά την αξιωματική αντιπολίτευση, να πάψει να στηρίζει, στο μεγάλο θέμα του άρθρου 16, την κυβέρνηση και να δεσμευθεί ότι θα καταψηφίσει και σβ αυτήν και στην επόμενη Βουλή την τροποποίησή του».

    Αύριο και μεθαύριο, συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, όπου ανοίγει και επίσημα τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για την εκλογική του τακτική. "Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο", εκτίμησε ο κ. Αλ. Αλαβάνος και τόνισε ότι ο ΣΥΝ μπορεί να δώσει τη μάχη με εντυπωσιακά αποτελέσματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 February 2007 - 7:30:11 UTC