Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με προβλήματα οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία
  • [02] Συνομιλίες για αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας

  • [01] Με προβλήματα οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία

    Με προβλήματα και αλλεπάλληλες κατηγορίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ολοκληρώθηκαν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Το πιο σοβαρό επεισόδιο, το οποίο κατήγγειλε η αξιωματική αντιπολίτευση του σοσιαλιστικού κόμματος, σημειώθηκε στα Τίρανα όπου - σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Παντελή Μάϊκο - άνθρωποι του κυβερνώντος Δημοκρατικού κόμματος σε ένα φωτοτυπικό γραφείο έκαναν φωτοτυπίες διαβατηρίων και πιστοποιητικών ενώ στο ίδιο γραφείο βρέθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Φέρτιναντ Πόνε.

    Δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό Top Channel ότι σε τρία εκλογικά τμήματα του Δήμου Χειμάρας (Χειμάρα, Κεπαρό και Γκιλέκα Δρυμάδων) παρατηρήθηκε απόπειρα νοθείας των εκλογών. Επίσης ο κ. Ντούλες δήλωσε ότι το κόμμα του προέβη ήδη σε καταγγελία στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

    Ανησυχία για τη Χειμάρα

    Με ανησυχία παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τα φαινόμενα παρατυπιών που διαπιστώθηκαν στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε εκλογικά τμήματα στην περιοχή της Χειμάρας κατά την διάρκεια των σημερινών δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να αποκατασταθεί η ομαλή διαδικασία και οι ψηφοφόροι να ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα.

    [02] Συνομιλίες για αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας

    Χωριστές συναντήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.

    Αύριο η αμερικανίδα αξιωματούχος θα προεδρεύσει σε συνάντηση των δύο ηγετών, με την ελπίδα να επιτευχθεί μια αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμφώνησαν να αποφύγουν κάθε σχέση με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση εάν αυτή δεν συμμορφωθεί με τις διεθνείς αξιώσεις.

    Στο μεταξύ η κ.Ράις κατηγόρησε και πάλι την Τεχεράνη για προσπάθειες αποσταθεροποίησης του Ιράκ και συγκεκριμένα για τη χρήση ιρανικών όπλων εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή.

    "Ασφαλώς εγώ δεν μπορώ , και πιστεύω ότι και η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να σας δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εμπλοκή της ιρανικής κυβέρνησης", δήλωσε η Κοντολίζα Ράις στους δημοσιογράφους που την συνοδεύουν σε μία απρογραμμάτιστη επίσκεψη ολίγων ωρών στη Βαγδάτη.

    "Πιστεύω όμως ότι θα η ιρανική κυβέρνηση θα πρέπει να θεωρηθεί (...) υπεύθυνη για ενέργειες των οργάνων της και για τον λόγο αυτό καλούμε την ιρανική κυβέρνηση να παίξει ένα ρόλο σταθεροποίησης και όχι αποσταθεροποίησης του Ιράκ", πρόσθεσε.

    Παράλληλα η αμερικανίδα αξιωματούχος εξέφρασε ικανοποίηση για τα θετικά αποτελέσματα που έχει αποδώσει η τελευταία στρατιωτική επιχείρηση για τη μείωση των επεισοδίων βίας στη Βαγδάτη, πρόσθεσε όμως ότι ο ιρακινός λαός θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή την "ανάσα" για να προωθήσει την εθνική συμφιλίωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 February 2007 - 17:30:12 UTC