Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα της τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων
  • [02] Τραγωδία στην Ινδία

  • [01] Μέτρα της τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Τροχαίας, τόσο στους εθνικούς δρόμους όσο και στις αστικές περιοχές για τη διευκόλυνση οδηγών και πεζών, ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία θα λαμβάνονται συνεχώς μέτρα σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και τα προάστια, όπως εμπορικά κέντρα, λιμάνια, σταθμούς, ΟΣΕ, σταθμούς λεωφορείων, αεροδρόμια κλπ. για τη διευκόλυνση πεζών και οχημάτων.

    Παράλληλα θα υπάρχουν τροχονόμοι σε όλους τους βασικούς κόμβους των εθνικών δικτύων ενώ επίσης θα περιπολούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στους βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Για τον ίδιο σκοπό έχουν συγκροτηθεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων τα οποία θα κάνουν ελέγχους όλο το 24ωρο για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνοι ελιγμοί, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση των σηματοδοτών καθώς και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα θανατηφόρα δυστυχήματα.

    Οι τροχονόμοι έχουν εντολή να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο φορτηγών αυτοκινήτων τα οποία θα ακινητοποιούνται εάν διαπιστώνεται ότι κινούνται επικίνδυνα ή δεν πληρούν τους κανόνες για την κυκλοφορία τους.

    Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων από την πρωτεύουσα τέθηκε σε ισχύ και η απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ για την έξοδο και την Καθαρή Δευτέρα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ για την είσοδο.

    Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο ώστε να διευκολυνθούν όσοι θα κινηθούν προς την περιφέρεια της Αττικής.

    Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς και πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες κυκλοφορίας για την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

    Στο μεταξύ με τα παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού γιορτάζονται τα Κούλουμα σε όλη τη χώρα.

    Ο καιρός είναι βελτιωμένος, ενώ σήμερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων.

    Σήμερα λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές και οι φούρνοι. Επίσης ανοιχτή παραμένει έως το μεσημέρι η Βαρβάκειος Αγορά.

    [02] Τραγωδία στην Ινδία

    Σε εκρήξεις δύο βομβών οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Νέο Δελχί της Ινδίας στη Λαχώρη του Πακιστάν --και αποκαλείτο "τραίνο της ειρήνης"--, η οποία στοίχισε το θάνατο τουλάχιστον 66 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους τριάντα νωρίτερα σήμερα Δευτέρα. Η κυβέρνηση της Ινδίας έκανε λόγο για "πράξη τρομοκρατίας" αναφερόμενη στην επίθεση αυτή.

    Τα περισσότερα θύματα της πυρκαγιάς ήταν Πακιστανοί υπήκοοι, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί Ινδοί νεκροί, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Στο συρμό βρέθηκαν άλλες δύο αυτοσχέδιες βόμβες, οι οποίες δεν εξερράγησαν, σύμφωνα με τις αρχές. Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που απεικονίζουν τη μία από τις βόμβες, μια μεγάλη πλαστική τσάντα με καλώδια και πλαστικά μπουκάλια με κάποιου είδους εύφλεκτο υγρό.

    "Είναι αυτό που φαίνεται, πρόκειται για μια πράξη τρομοκρατίας", δήλωσε ο Σαντζάγια Μπαρού, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ινδίας Μανμόχαν Σινγκχ.

    "Πρόκειται για σαμποτάζ. . .είναι μια πράξη τρομοκρατίας όπως αυτό στη Μομπάι" (Βομβάη), δήλωσε ο υπουργός Σιδηροδρόμων Λάλου Πράσαντ Γιαντάβ, αναφερόμενος σε μια σειρά εκρήξεων στο Μουμπάι τον Ιούλιο του 2006 που είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 186 άνθρωποι. Ο Γιαντάβ επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν δύο τσάντες με εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν εξερράγησαν. "Πρόκειται για μια πράξη που διέπραξαν κάποιοι που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν", είπε.

    Τα δύο βαγόνια του Σαμτζάουτα Εξπρές αποτεφρώθηκαν από την πυρκαγιά που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Πανιπάτ, περίπου 80 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας της Ινδίας. Πολλά από τα παράθυρα ήταν φραγμένα με σιδερένια κάγκελα, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετοί επιβάτες πρέπει να παγιδεύθηκαν. Ένας επιζών είπε ότι είδε διερχόμενους να τραβούν και να σώζουν επιβάτες από τα ελάχιστα παράθυρα που δεν είχαν κάγκελα. "Πήρα βίζα για να έλθω στην Ινδία και να δω συγγενείς μου, αλλά δεν είχα συνειδητοποθήσει ότι αυτό θα γινόταν το τελευταίο ταξίδι για την οικογένειά μου, είπε ο Τάρα Τσαντ, του οποίου τρεις γιοι και δύο κόρους αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις. Πρόσθεσε ότι ο καπνός ήταν τόσος, που πολλοί επιβάτες πιθανότατα πέθαναν πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

    Το αιματηρό επεισόδιο σημειώνεται μόλις μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πακιστανού υπουργού Εξωτερικών του Πακιστάν, Χουρσίντ Μεχμούντ Κασούρι, στο Νέο Δελχί, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την αργοκίνητη ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στο Πακιστάν και την Ινδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 February 2007 - 7:30:11 UTC