Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έναρξη μιας δύσκολης πολιτικής μάχης

  • [01] Έναρξη μιας δύσκολης πολιτικής μάχης

    Την έναρξη "μιας δύσκολης πολιτικής μάχης", ουσιαστικά τον εκλογικό αγώνα του Συνασπισμού, κήρυξε ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Αλαβάνος με αποψινή του ομιλία στην κατάμεστη από οπαδούς του ΣΥΝ αίθουσα του θεάτρου "Παλλάς".

    Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ΣΥΝ, ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

    "Θα συνεχίσουμε σταθερά να έχουμε ως κεντρικό προσανατολισμό τη συνάντησή μας με τη νέα γενιά", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ προσθέτοντας ότι:

    "Αύριο στη Βουλή γίνεται η δεύτερη ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση. Διαφορετικό ήταν το σενάριο: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να δώσουν τις πάνω από 180 ψήφους για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όμως τα πράγματα θα γίνουν αλλιώς. Στην αίθουσα της Βουλής θα είναι από τη μια μεριά η ΝΔ, με λιγότερους από 180 βουλευτές, που θα ψηφίσει "ναι" στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και από την άλλη μεριά ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με τους 6 βουλευτές αλλά με μια κεντρική ενωτική πολιτική συμβολή στους αγώνες για το δημόσιο πανεπιστήμιο, που θα ψηφίσει "όχι".

    Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη ότι "το φοιτητικό κίνημα, στα πλαίσια όλου του πανεκπαιδευτικού κινήματος ανατρέπει όλη τη συνταγματική μεταρρύθμιση της ΝΔ. Σπάει τη δικομματική συναίνεση. Αλλάζει την πολιτική ζωή. Θέτει νέους όρους για την προσφυγή στις εκλογές, όπου το θέμα της Παιδείας θα είναι από τα κορυφαία ζητήματα".

    Αναφερόμενος στο θέμα των αποθεματικών των ταμείων ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι "ο δικομματισμός ζει και βασιλεύει στα σκάνδαλα της αγοράς εξοπλισμών. Στα σκάνδαλα με τη φούσκα στο χρηματιστήριο. Στα σκάνδαλα με το καρτέλ γάλατος και τους "κουμπάρους". Στα σκάνδαλα των ασφαλιστικών ταμείων". Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί η χώρα μας να μετεωρίζεται ανάμεσα στους "αρχιερείς της διαφθοράς" και στους "αρχάγγελους της κάθαρσης" και τους εναλλασσόμενους ρόλους τους. Πρέπει, "να σπάσει το πνιγηρό αυτό πλαίσιο που καθηλώνει τον τόπο. Και βασικό εργαλείο για να επιτευχθεί αυτό, είναι η ενίσχυση των δυνάμεων της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς".

    Μιλώντας για το επίμαχο βιβλίο της Στ΄Δημοτικού και την καύση του από μέλη της "Χρυσής Αυγής" ο κ. Αλαβάνος είπε "μπορούμε να κατανοήσουμε τη διαφωνία, μπορούμε να κατανοήσουμε την κριτική, μπορούμε να κατανοήσουμε την ανησυχία, μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμα και την καταγγελία.

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως τις πολτοποιήσεις βιβλίων. Τις "αποσύρσεις" επί το ευγενικότερο.

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε να καίγονται βιβλία στην πυρά, όπως είδαμε τη μέρα της εθνικής επετείου.

    Αυτή είναι επιστροφή στο μεσαίωνα. Στον σκοταδισμό".

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ , "την Ιστορία να τη γράφει καμία Ιερά Σύνοδος. Ούτε του Πάνω ούτε του δικού μας Κόσμου. Ούτε με μαύρα ράσα. Ούτε με κόκκινα. Ούτε με γαλάζια".

    Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι "σήμερα κηρύσσουμε επί της ουσίας, σε ότι μας αφορά, την έναρξη μιας σοβαρής και δύσκολης πολιτικής μάχης, όπως είναι η μάχη ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών ανεξάρτητα του πότε θα γίνουν, καθώς δεν εγκλωβιζόμαστε στα σχετικά σενάρια".

    Στόχος του ΣΥΝ, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο είναι: "να ξεφύγουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Να βάλουμε τον πήχυ πιο ψηλά. Να επιδιώξουμε ένα πολλαπλασιασμό των δυνάμεών μας. Να γίνει η ενισχυμένη δύναμη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς το κύριο μέσο προς την αναδιάταξη της πολιτικής ζωής έξω από τα όρια του δικομματισμού. Σε αυτό τον δύσκολο, αλλά εφικτό στόχο, ανταποκρίνεται και η απόφαση για υποψηφιότητα του Προέδρου του Συνασπισμού σε περιφέρεια που η εκλογιμότητα απαιτεί πολύ μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεών μας."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 March 2007 - 19:30:11 UTC