Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ
  • [02] Διάλογος για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Στόχος η προώθηση της ελληνικής οικονομίας
  • [04] «Έναρξη μιας δύσκολης πολιτικής μάχης»
  • [05] Τριάντα παιδιά όμηροι στη Μανίλα

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ

    Συνεργασία με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτη θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 9.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Με αντικείμενο το νέο νόμο για την προστασία του καταναλωτή που θα φέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας τόνισε ότι δημιουργείται ένα νέο σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή, συμπληρώνοντας και τροποποιώντας το νόμο 2251/94, ο οποίος ήταν ένας καλός νόμος.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι μεσολάβησαν δώδεκα χρόνια και απαιτούνται προσαρμογές στο νέο περιβάλλον λειτουργίας των αγορών, ώστε αφενός να προστατεύεται περισσότερο αποτελεσματικά ο πολίτης και να είναι αυστηρότερες οι κυρώσεις για όσους παραβαίνουν τη νομοθεσία και εξαπατούν τον πολίτη - καταναλωτή.

    Επίσης δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή, αλλά και στις οργανώσεις που θα αποκτήσουν πανελλήνια δυνατότητα λειτουργίας να παρεμβαίνουν και εκείνες στη λειτουργία των αγορών, ώστε να λειτουργούν περισσότερο ομαλά.

    "Η μεγάλη δύναμη δεν βρίσκεται μόνο στους νόμους και στην εφαρμογή των νόμων, αλλά βρίσκεται στα χέρια του ίδου του πολίτη, ο οποίος ερευνά, ψάχνει, αναφέρει και καταγγέλλει περιστατικά παραβίασης της νομοθεσίας και έτσι κατοχυρώνει με τον καλύτερο τρόπο και το δικό του συμφέρον και λειτουργούν περισσότερο ομαλά οι αγορές", είπε ο κ. Σιούφας.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου τόνισε ότι ο καταναλωτής για την κυβέρνηση είναι πρώτη προτεραιότητα και αυτό "το αποδεικνύουμε με όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις μας με επιστέγασμα το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που έχει τύχει της συντριπτικής αποδοχής όλων των καταναλωτικών οργανώσεων και των φορέων".

    [02] Διάλογος για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

    Ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούνται, σήμερα και αύριο, σε πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το Πρόγραμμα του Κινήματος.

    «Υπάρχουν δύο αιτήματα του ελληνικού λαού. Το ένα είναι να λάμψει η αλήθεια, πού και σε ποιους πήγαν αυτά τα χρήματα και το δεύτερο είναι το αίτημα του ελληνικού λαού προς τον υπεύθυνο αυτής της ιστορίας, τον πρωθυπουργό που αναλαμβάνει και την ευθύνη, να φέρει πίσω τα λεφτά στα ταμεία πριν τις εκλογές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ο κ. Ευθυμίου έκανε λόγο για «συγκεκριμένη ευθύνη με ονοματεπώνυμο. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, των δύο υπουργών, Οικονομίας και Απασχόλησης, και του ίδιου του πρωθυπουργού που παρέχει κάλυψη στην επιχείρηση συγκάλυψης που εκτυλίσσεται», ενώ έκανε λόγο για «γκρίζα ζώνη της κυβερνητικής συγκάλυψης», «πρωτοφανή κυβερνητική πολυγλωσσία για το θέμα» και «πολιτικό κυνισμό με τον οποίο η ΝΔ αντιμετωπίζει και το ζήτημα και τις ευθύνες».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα, λέγοντας πως το γεγονός ότι χαρακτήρισε την υπόθεση «αρρυθμία», είναι «μοναδικός χαρακτηρισμός για αυτήν την γιγάντια επέμβαση στα ταμεία».

    Επικριτικός ήταν και για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη που χαρακτήρισε την υπόθεση ως «υπερβολικές προμήθειες, άπληστοι χρηματιστές εκμεταλλεύονταν ανίδεες διοικήσεις ταμείων».

    Ο κ. Ευθυμίου άσκησε κριτική και στον κ. Ρουσόπουλο για τον οποίο είπε ότι με «πρωτοφανή κυνισμό παραπέμπει σε κερδοφορία ταμείων που θα την δείξει το μέλλον», ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες με πόλους τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης και πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης ελέγχονται, γιατί η υπόθεση είναι «μεθοδευμένη και στημένη με αμοιβαίους μηχανισμούς στα δύο υπουργεία ώστε να υπάρχει η διακίνηση των σύνθετων δομημένων ομολόγων με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή των ενδιάμεσων προμηθειών και με αποκλειστικό αποτέλεσμα την μείωση των αποθεματικών των ταμείων με αυτές τις καταστροφικές επενδύσεις».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει «κεντρικός εγκέφαλος και ταμίας πίσω από την υπόθεση», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «υπάρχει σύστημα ολόκληρο, ένα κύκλωμα, αυτή είναι η έννοια της σπείρας. Άνθρωποι διατεταγμένοι σε θέσεις, από συγκεκριμένα κέντρα τοποθετημένοι, με συγκεκριμένη λειτουργία».

    Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι « υπάρχει επίσης η επιλογή να ακυρωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θωμόπουλος κατέθεσε στην Βουλή ότι η επιτροπή αυτή λειτούργησε 43 φορές μεταξύ 2000 και 2004 και καταργήθηκε εμπράκτως μετά το 2004. Σε αυτό το κενό συντελέσθηκε αυτή η απίστευτη λεηλασία των ταμείων».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τίθεται θέμα «τσίπας» και «αξιοπρέπειας» και έθεσε το ερώτημα: «Δεν έπρεπε αυτήν την στιγμή να θεωρείται αυτονόητο ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε καταθέσει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν την κίνηση των ομολόγων;» και πρόσθεσε ότι «αυτά που ξέρουμε ήδη συνιστούν μείζον ποινικό αδίκημα».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν «εξετάζεται το ενδεχόμενο η κίνηση με τα εν λόγω ομόλογα να έγινε για να μειωθεί το δημόσιο χρέος», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι πρώτον τα προϊόντα αυτά είναι ουσιαστικά «αδόμητα» γιατί εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο και πρόσθεσε ότι «ως το 2004 τα Ταμεία επένδυαν σε εγγυημένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με εξασφαλισμένες σταθερές αποδόσεις, και έγινε μια μεταβολή που οδηγεί σε απομείωση των αποθεματικών των ταμείων».

    «Όταν χάνουν τα Ταμεία αυξάνει και το έλλειμμα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτεύουσα επίπτωση αυτήν την στιγμή είναι «ότι σε έκταση και σε βάθος που γνωρίζει μόνο η κυβέρνηση έχει απομειωθεί το απόθεμα του ελληνικού λαού στα ταμεία».

    «Σε μια έρευνα έχεις όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Αυτήν την στιγμή εντοπίζεται η ποινική ευθύνη σε αυτούς που είναι ήδη υπό δικαστική έρευνα. Η πολιτική ευθύνη όμως είναι δεδομένη» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι «είναι γνωστά τα πρόσωπα-κλειδιά της πολιτικής ευθύνης, είναι οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης και το στοιχείο που ενώνει αυτούς τους δύο υπουργούς στην προσπάθεια συγκάλυψης είναι η συγκάλυψη που παρέχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

  • Τέλος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB ο κ. Ευθυμίου δήλωσε: «Δεν ξέρω αν θα γιορτάσετε μαζί μας, αλλά εμείς θα σας καλέσουμε στην νίκη στις εκλογές, δηλαδή στην τελική πραγματική δημοσκόπηση που θα έχει ο ελληνικός λαός».

    Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

    Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον, η περιουσία των ταμείων, οι κόποι των εργαζομένων, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικότερα, ο κ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Το ΠΑΣΟΚ συστηματικά κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο δε Εκπρόσωπός του, γνώστης των καθεστωτικών πρακτικών του συστήματος ΠΑΣΟΚ και των μεθοδεύσεων του κυκλώματος που οδήγησε στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου, επιχειρεί συμψηφισμούς που δεν πρόκειται να αποδώσουν τίποτα.

    Και αυτό γιατί κάθε πολίτης:

    "Γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, σήμερα με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Καραμανλή οδηγείται στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάθε υπόθεση που αφορά στο δημόσιο συμφέρον.

    "Γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία του χθες, σήμερα οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι, όπου και αν βρίσκονται, αποκαλύπτονται και λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

    "Γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με την εικοσαετή ''μακαριότητα'' των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η νέα διακυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον, η περιουσία των ταμείων, οι κόποι των εργαζομένων".

    Απάντηση Π. Ευθυμίου

    Απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, διόρισε τον κ. Αλογοσκούφη στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και τον κ. Τσιτουρίδη στην ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης. Ο κ. Αλογοσκούφης, έχει την απόλυτη ευθύνη για την έκδοση των ομολογιακών δανείων. Ο κ. Τσιτουρίδης, διόρισε τις ηγεσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων και τους κυβερνητικούς επιτρόπους σ' αυτά».

    «Όλοι μαζί ευθύνονται για το σύστημα που στήθηκε και λεηλατεί τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων», επεσήμανε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε: «Για αυτά δεν έχει τίποτα να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

    [03] Στόχος η προώθηση της ελληνικής οικονομίας

    Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο κ. Γ.Αλογοσκούφης, με στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Το πρωί, θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ροντρίγκο Ντε Ράτο και μετά θα είναι ομιλητής σε επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει το Hellenic American Heritage Council. Το μεσημέρι θα μιλήσει στο Κογκρέσο και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Πολ Γούλφοβιτς. Tο απόγευμα, θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του American Hellenic Institute, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Αύριο, ο κ. Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Federal Reserve (Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ) κ. Ben Bernanke, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Robert Kimmit και στη συνέχεια με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Nicholas Burns. Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συνέντευξη τύπου στους Έλληνες δημοσιογράφους.

    [04] «Έναρξη μιας δύσκολης πολιτικής μάχης»

    Την έναρξη "μιας δύσκολης πολιτικής μάχης", ουσιαστικά τον εκλογικό αγώνα του Συνασπισμού, κήρυξε ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Αλαβάνος με ομιλία του στην κατάμεστη από οπαδούς του ΣΥΝ αίθουσα του θεάτρου "Παλλάς".

    Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ΣΥΝ, ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

    "Θα συνεχίσουμε σταθερά να έχουμε ως κεντρικό προσανατολισμό τη συνάντησή μας με τη νέα γενιά", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ προσθέτοντας ότι:

    "Αύριο (σ.σ.: Τετάρτη) στη Βουλή γίνεται η δεύτερη ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση. Διαφορετικό ήταν το σενάριο: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να δώσουν τις πάνω από 180 ψήφους για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όμως τα πράγματα θα γίνουν αλλιώς. Στην αίθουσα της Βουλής θα είναι από τη μια μεριά η ΝΔ, με λιγότερους από 180 βουλευτές, που θα ψηφίσει "ναι" στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και από την άλλη μεριά ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με τους 6 βουλευτές αλλά με μια κεντρική ενωτική πολιτική συμβολή στους αγώνες για το δημόσιο πανεπιστήμιο, που θα ψηφίσει "όχι".

    Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη ότι "το φοιτητικό κίνημα, στα πλαίσια όλου του πανεκπαιδευτικού κινήματος ανατρέπει όλη τη συνταγματική μεταρρύθμιση της ΝΔ. Σπάει τη δικομματική συναίνεση. Αλλάζει την πολιτική ζωή. Θέτει νέους όρους για την προσφυγή στις εκλογές, όπου το θέμα της Παιδείας θα είναι από τα κορυφαία ζητήματα".

    Αναφερόμενος στο θέμα των αποθεματικών των ταμείων ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι "ο δικομματισμός ζει και βασιλεύει στα σκάνδαλα της αγοράς εξοπλισμών. Στα σκάνδαλα με τη φούσκα στο χρηματιστήριο. Στα σκάνδαλα με το καρτέλ γάλατος και τους "κουμπάρους". Στα σκάνδαλα των ασφαλιστικών ταμείων". Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί η χώρα μας να μετεωρίζεται ανάμεσα στους "αρχιερείς της διαφθοράς" και στους "αρχάγγελους της κάθαρσης" και τους εναλλασσόμενους ρόλους τους. Πρέπει, "να σπάσει το πνιγηρό αυτό πλαίσιο που καθηλώνει τον τόπο. Και βασικό εργαλείο για να επιτευχθεί αυτό, είναι η ενίσχυση των δυνάμεων της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς".

    Μιλώντας για το επίμαχο βιβλίο της Στ΄Δημοτικού και την καύση του από μέλη της "Χρυσής Αυγής" ο κ. Αλαβάνος είπε "μπορούμε να κατανοήσουμε τη διαφωνία, μπορούμε να κατανοήσουμε την κριτική, μπορούμε να κατανοήσουμε την ανησυχία, μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμα και την καταγγελία.

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως τις πολτοποιήσεις βιβλίων. Τις "αποσύρσεις" επί το ευγενικότερο.

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε να καίγονται βιβλία στην πυρά, όπως είδαμε τη μέρα της εθνικής επετείου.

    Αυτή είναι επιστροφή στο μεσαίωνα. Στον σκοταδισμό".

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ , "την Ιστορία να τη γράφει καμία Ιερά Σύνοδος. Ούτε του Πάνω ούτε του δικού μας Κόσμου. Ούτε με μαύρα ράσα. Ούτε με κόκκινα. Ούτε με γαλάζια".

    Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι "σήμερα κηρύσσουμε επί της ουσίας, σε ότι μας αφορά, την έναρξη μιας σοβαρής και δύσκολης πολιτικής μάχης, όπως είναι η μάχη ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών ανεξάρτητα του πότε θα γίνουν, καθώς δεν εγκλωβιζόμαστε στα σχετικά σενάρια".

    Στόχος του ΣΥΝ, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο είναι: "να ξεφύγουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Να βάλουμε τον πήχυ πιο ψηλά. Να επιδιώξουμε ένα πολλαπλασιασμό των δυνάμεών μας. Να γίνει η ενισχυμένη δύναμη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς το κύριο μέσο προς την αναδιάταξη της πολιτικής ζωής έξω από τα όρια του δικομματισμού. Σε αυτό τον δύσκολο, αλλά εφικτό στόχο, ανταποκρίνεται και η απόφαση για υποψηφιότητα του Προέδρου του Συνασπισμού σε περιφέρεια που η εκλογιμότητα απαιτεί πολύ μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεών μας."

    [05] Τριάντα παιδιά όμηροι στη Μανίλα

    Δύο άνδρες, που είναι οπλισμένοι με χειροβομβίδες και πιστόλια, κρατούν ομήρους 30 παιδιά και τέσσερις δασκάλους σε ένα λεωφορείο που είχε ενοικιασθεί για σχολική εκδρομή στις Φιλιππίνες.

    Οι οπλοφόροι φέρονται να ζήτησαν εγγυήσεις από την κυβέρνηση προκειμένου 145 παιδιά από μια φτωχή συνοικία της πρωτεύουσας να μπορέσουν να τελειώσουν το κολέγιο.

    "Εάν λάβω εγγυήσεις ότι τα παιδιά θα μορφωθούν, θα παραδοθώ", είπε ο Χουν Ντουκάτ, ένας από τους απαγωγείς, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μανίλας. "Δε θέλω να βλάψω αυτά τα παιδιά. Τα αγαπάω".

    "Απλώς θέλω να λάβω διαβεβαιώσεις για το μέλλον τους", πρόσθεσε. "Δε θέλω να πεθάνω, κι αν συμβεί κάτι άσχημο εδώ, να ξέρετε ότι δε θα είναι από εμένα. Αυτοί εκεί έξω θα το ξεκινήσουν".

    Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το λεωφορείο που είναι σταθμευμένο στην κύρια λεωφόρο που διέρχεται μπροστά από το δημαρχείο της Μανίλα.

    Οι ένοπλοι φέρονται να είναι οπλισμένοι με χειροβομβίδες και πιστόλια διαμετρήματος 0,45 χιλιοστών, ενώ υποστηρίζουν επίσης ότι έχουν μαζί τους ένα αυτόματο Ούζι.

    Ο Ντουκάτ είπε ότι στο λεωφορείο βρίσκονται 30 παιδιά, δύο δασκάλες και δύο δάσκαλοι.

    Τα παιδιά, στην πλειοψηφία τους 5 ετών, χαιρετούν και χαμογελούν στους διερχόμενους από τα παράθυρα του λεωφορείου ενώ, όσο ο Ντουκάτ μίλαγε από το τηλέφωνο σε ραδιοφωνικό σταθμό, ακούγονταν να τραγουδούν.

    Δύο ώρες μετά την έναρξη της κρίσης των ομήρων στο λεωφορείο επιβιβάσθηκε, για να διαπραγματευθεί με το Ντουκάτ, ο γερουσιαστής Ραμόν Ρεβίγια ο νεότερος. Την παρουσία του είχε ζητήσει ο Ντουκάτ.

    "Ας μην τραυματισθεί κανένας", είπε ο Ρεβίγια στον απαγωγέα, σε μια συζήτησή τους που ακούσθηκε από το ραδιόφωνο. "Σου δίνω το λόγο μου: θα φροντίσω να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σου. Θέλω απλώς να διασφαλίσω την ασφάλεια αυτών των παιδιών. Θα φροντίσω για την μόρφωσή τους".

    Ο οδηγός του λεωφορείου, Ντεογκράσιας Μπουγκάριν, είπε ότι υποτίθεται πως το όχημα θα μετέβαινε στην πόλη Ταγαιτάι, νότια της Μανίλα, για εκπαιδευτική εκδρομή.

    "Οι ένοπλοι", είπε, "είναι αυτοί που νοίκιασαν το λεωφορείο, και φέρονται να είναι δάσκαλοι των παιδιών".

    Οι γονείς των μαθητών έσπευσαν στο σημείο.

    "Σας παρακαλούμε, αφήστε τα παιδιά μας ελεύθερα", είπε μια μητέρα απευθυνόμενη στο Ντουνκάτ. "Μην περιμένετε ώσπου να συμβεί κάτι πολύ άσχημο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 March 2007 - 5:30:18 UTC