Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Αλ.Αλαβάνου στο Ηράκλειο

  • [01] Περιοδεία Αλ.Αλαβάνου στο Ηράκλειο

    Με κριτική στην κυβέρνηση και δηλώνοντας "πολιτικά παρών" στην Κρήτη, αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος σ' έναν από τους τέσσερις Νομούς του νησιού, άρχισε σήμερα την περιοδεία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος στις 8.30 το βράδυ θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει το κόμμα του στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

    Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου, οι εκλογές όποτε και αν γίνουν θα φέρουν τα πάνω - κάτω και θα οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από τον πνιγηρό, όπως τον χαρακτήρισε, δικομματισμό.

    Μάλιστα τόνισε ότι αυτό το αντιλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι των δυο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας ότι "αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε σε περίοδο πολιτικής αλλαγής και αναγνωρίζουν τη δυναμική της ενωτικής αριστεράς σ' αυτές τις εκλογές" προσθέτοντας ότι "ο στόχος του Συνασπισμού έπαψε να είναι το 3% και τώρα στόχος είναι ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων του".

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε στις συζητήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου και έκανε λόγο για "πανικό της κυβέρνησης".

    Ακόμη κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κοινοποιήσει ποια είναι η θέση του και αν θα ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής. Επίσης ανακοίνωσε ότι η ΚΟ του ΣΥΝ δεν θα δεχθεί τις αυξήσεις και τα αναδρομικά που συμφωνήθηκαν μεταξύ του υπ. Οικονομικών και Δικαιοσύνης για τους δικαστικούς, που κατ' επέκταση επηρεάζουν και τους βουλευτές και αν αυτή η άρνηση δεν γίνει δεκτή από τη Βουλή, τότε τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε κοινωνικές δράσεις, όπως μονάδες απεξάρτησης κα. Ακόμη χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή "πρόκληση", ιδιαίτερα για τη νεολαία που απασχολείται με μισθούς της τάξης των 500 και 700 ευρώ.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ που τάχθηκε κατά της επένδυσης για διαμετακομιστικό λιμάνι στο Νότο, είχε σειρά επαφών με φορείς του Ηρακλείου, ενώ επισκέφθηκε και τις φυλακές Αλικαρνασού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 May 2007 - 12:30:22 UTC