Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής:" Εχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την απόφασή μας"
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Δεν υπάρχει προοπτική για τους αγρότες"
  • [03] "Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ"
  • [04] Α.Παπαρήγα:"Κατήγγειλε την αστυνομική βία"
  • [05] Απόλυτη πλειοψηφία για τον Σαρκοζί

  • [01] Κ.Καραμανλής:" Εχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την απόφασή μας"

    Στη Συνδιάσκεψη της ΝΔ με θέμα "50 χρόνια Ενωμένη Ευρώπη. Η Ελλάδα στο κέντρο των αποφάσεων" που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Βουλευτικού στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, θα μιλήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    "Έχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την απόφασή μας, συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τις εκλογές και μετά τις εκλογές", δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

    Παρακολουθούμε αλλά δεν ακολουθούμε τους δεσμώτες της συντήρησης που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αμφιβολίας, παρακολουθούμε αλλά δεν ακολουθούμε εκείνους που βολεύονται στο γκρίζο, τους θύλακες του χθες που εναντιώνονται στις αλλαγές, που απαιτούν οι καιροί και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην πορεία του τόπου, παρακολουθούμε αλλά δεν ακολουθούμε τους εκφραστές της αντίδρασης που εμμένουν στο φανατισμό, στην πόλωση στα άκρα και στις ακρότητες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Συνεχίζοντας την αναφορά του σε όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι αυτοί θυσιάζουν το συμφέρον του τόπου για να καλύψουν την πολιτική τους αδυναμία. Αυτοαποκαλύπτονται και αυτοεκτίθενται. Δεν θα τους ωφελήσει ο κατήφορος, είπε και ακολούθως υπογράμμισε ότι οι πολίτες απαιτούν υπεύθυνο και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, οι πολίτες απαιτούν να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνεχίσουμε στο δρόμο της προόδου. Ανταποκρινόμαστε με συνέχιση των αλλαγών και με όραμα στις ανάγκες της νέας εποχής, συνεχίζουμε με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις και τολμηρές αλλαγές, το μέλλον ανήκει στους λαούς που τολμούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στην εθνική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    Και σημείωσε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει και συνεχίζει το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που γνώρισε η χώρα μας. Κάνοντας αναφορά ειδικότερα στα ευρυζωνικά δίκτυα είπε ότι έχουν διατεθεί 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξή τους, έχουν δεκαπλασιαστεί οι ευρυζωνικές συνδέσεις και ότι η Ελλάδα μπαίνει με νέα ταχύτητα στις ψηφιακές λεωφόρους του μέλλοντος.

    Αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στην Κρήτη έκανε ειδική αναφορά στο νέο διεθνές αεροδρόμιο που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Καστέλι. Τόνισε ότι μετά από έρευνες υποδείχθηκε ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη τοποθεσία και σημείωσε ότι θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος. Η υλοποίησή του θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης και τη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

    Μιλώντας πάντα για την Κρήτη ανέφερε ότι γίνονται έργα επέκτασης των λιμανιών της Σούδας και του Ηρακλείου, ότι αναπτύσσονται οι οδικοί άξονες του νησιού και ότι γίνονται σημαντικά έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας της ανατολικής Κρήτης.

    Η Κρήτη, είπε, μετεξελίσσεται σε μια υπερσύγχρονη περιφέρεια στην ανατολική Μεσόγειο με έργα συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

    Βάζουμε τέλος στην αντίληψη για τη μία και την άλλη Ελλάδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Ναυτιλία την οποία χαρακτήρισε σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο που συμβάλλει στην εθνική οικονομία με ναυτιλιακό συνάλλαγμα που φέτος ξεπέρασε τα 14 δισ. δολάρια.

    Μίλησε ακόμη για τον τουρισμό χαρακτηρίζοντάς τον σημαντική οικονομική δραστηριότητα με έσοδα που φτάνουν το 1/5 του ΑΕΠ. Υπογράμμισε ότι φέτος θα έρθουν στη χώρα μας περισσότεροι επισκέπτες από ποτέ και ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία.

    Μιλώντας για την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι από την αρχή προχώρησε στην επανίδρυση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και στην ανασυγκρότηση του ΕΟΤ. Αξονες της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν από την αρχή η στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος, ο εμπλουτισμός του και η αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών.

    Απευθυνόμενος προς μία ομάδα νεολαίων που σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του φώναζε συνθήματα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι "μαζί βάζουμε τα θεμέλια για την Παιδεία του μέλλοντος, μακριά από λαϊκισμούς και μικροκομματισμούς, προχωρούμε με γενναίες αποφάσεις".

    Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της πολιτικής του για κράτος Δικαίου φιλικό στον πολίτη, εξωστρεφή οικονομία, ανάπτυξη για όλους. Η στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, επανέλαβε με έμφαση, συνεχίζεται. Δύναμή μας είναι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, η πλειοψηφία που θέλει να πάμε μπροστά.

    Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν ο Γραμματέας του κόμματός Λευτέρης Ζαγορίτης και οι υπουργοί Μιχάλης Λιάπης, Αριστοτέλης Παυλίδης, Μανόλης Κεφαλογιάννης και Φάνη Πάλλη Πετραλιά, οι οποίοι και έκαναν απολογισμό του έργου που έχει επιτελεστεί από τα υπουργεία τους.

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Δεν υπάρχει προοπτική για τους αγρότες"

    Τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου.

    Πορεία από το Ιόνιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο τέλος της εβδομάδας, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στο νομό Πέλλας. "Εδω στη Μακεδονία, αλλά και στην Ηπειρο, στη Θράκη, στη Βόρεια Ελλάδα, έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά υπάρχουν και πολλές θετικές προοπτικές", είπε και πρόσθεσε: "Δίνω ιδιαίτερη βάση στη Βόρεια Ελλάδα και στην προοπτική της ανάπτυξης για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρα τα Βαλκάνια. Γι αυτό στο έλος της εβδομάδας ξεκινώ μια πορεία από το Ιόνιο μέχρι τη Θράκη, την Αλεξανδρούπολη, για να συζητήσω με τον πολίτη, να μεταφέρω το πρόγραμμα μας και να ανοίξουμε ένα δρόμο για μια νέα ελπίδα για το αύριο, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

    Στο Ανυδρο Πέλλας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε ένα χωράφι με ροδάκινα τα οποία υπέστησαν καταστροφή από χαλαζόπτωση και ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Παναγιώτης Αλμπάνης. Ο παραγωγός δήλωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η καταστροφή είναι ολική και διαμαρτυρήθηκε διότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ του είπαν, ναι μεν η ζημιά είναι 100% αλλά να αξιοποιήσει την παραγωγή που έμεινε σε χυμό. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, είπε ο παραγωγός και υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί της περιοχής έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, καθώς η παραγωγή ροδακίνων στο χωριό καταλαμβάνει έκταση 10.000 στρεμμάτων. "Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει προοπτική για την αγροτική οικονομία", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό των αγροτών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αθετήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της και με το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που εφαρμόζει δεν μπορεί να πάει μπροστά η αγροτική οικονομία.

    Ο παριστάμενος πρώην υφυπουργός Γεωργίας και υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά θέματα Β. Αργύρης επισήμανε ότι πέραν των άλλων αμφισβητείται και η αξιοπιστία των εκτιμήσεων που κάνουν οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Άνυδρο όπου οι κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και συζήτησε μαζί τους.

    Νωρίτερα ο κ.Παπανδρέου, μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, απέδωσε ευθύνες πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση των ομολόγων και το κρούσμα αστυνομικής βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

    «Είδαμε απίστευτες σκηνές αστυνομικής βίας, φασισμού, και αυταρχισμού απέναντι σε μετανάστες», είπε και σημείωσε πως αυτές οι συμπεριφορές είναι αποτέλεσμα του κομματισμού, της ευνοιοκρατίας, της ατιμωρησίας και της ανοχής που δείχνει η κυβέρνηση σε παρόμοια φαινόμενα.

    «Αυτή η αντίληψη υπονομεύει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», τόνισε και παρατήρησε πως ο πρωθυπουργός εκτίθεται και εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας με αυτές τις πράξεις. Ο κ. Καραμανλής, είπε, έχει την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης του, της διάλυσης της Αστυνομίας και της επικράτησης του κομματισμού. Έχει ευθύνη για τις δηλώσεις υπουργών που κατηγορούν άλλες παρατάξεις, όπως τον Συνασπισμό. «Είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική και επικίνδυνη αυτή η αντίληψη», επισήμανε και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη και αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως αυριανούς Έλληνες.

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «ξεσηκωμό» του κόσμου που είναι αγανακτισμένος από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης της Ν.Δ. για σεμνότητα, ταπεινότητα και διαφάνεια.

    Ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει ότι πέρασαν 110 μέρες και ακόμα ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να βρει τις συμβάσεις που έκαναν υπουργοί του με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ την απογραφή την έκανε μέσα σε 15 μέρες, είπε.

    Τόνισε ότι υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των ομολόγων. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξακολουθεί να προστατεύει τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, τον υφυπουργό Πέτρο Δούκα και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κουρή και υπογράμμισε: «Ο κ. Καραμανλής γυρίζει στην Ελλάδα και προσπαθεί να ανακαλύψει έργο για να συγκαλύψει έγκλημα». Επισήμανε ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν είτε είναι γενικοί γραμματείς, είτε υφυπουργοί, είτε υπουργοί και πρόσθεσε πως τα χρήματα στα Ταμεία πρέπει να καταβάλλουν αυτοί που έκαναν τη «ληστεία» και όχι τα θύματα.

    Το ακροατήριο φώναξε το σύνθημα «Καραμανλή θυμήσου λήγει η σύμβαση σου» και ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως τη σύμβαση του πρωθυπουργού θα την διακόψει ο ελληνικός λαός στις εκλογές.

    Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις είπε ότι δεν είναι ο ελληνικός λαός που ποδηγετείται από τα γκάλοπ, αλλά τα γκάλοπ που ακολουθούν τον ελληνικό λαό.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τους συμβασιούχους, προσλαμβάνει αγροφύλακες για να δημιουργήσει κομματικό στρατό στην επαρχία και τα τελευταία 3,5 χρόνια τα νοσοκομεία έκαναν προμήθειες 430 εκατομμυρίων ευρώ με αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς.

    Για τη Ν.Δ. είπε ότι δεν είχε ποτέ στόχο να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και να βάλει τάξη στην οικονομία.. Είχε στόχο να υπηρετήσει τον εαυτό της και τους ισχυρούς.

    Σχετικά με την εξωτερική πολιτική είπε ότι η κυβέρνηση έδειξε αδράνεια και επέτρεψε να ξαναδούμε την αδιαλλαξία από την πλευρά των Σκοπίων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την αγροτιά. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της είναι μείωση του αγροτικού εισοδήματος και η δημιουργία νέων στρατιών ανέργων. Αντί σε τρεις μήνες οι αποζημιώσεις δίνονται σε 13 μήνες. Στο νομό Πέλλας επλήγησαν καλλιέργειες σε έκταση 40.000 στρεμμάτων και η κυβέρνηση παραμένει αδιάφορη.

    Στα Γιαννιτσά η ανεργία έχει φτάσει στο 30%.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα δώσει σύνταξη 500 ευρώ σε κάθε αγρότη και 950 ευρώ σε κάθε ζευγάρι αγροτών.

    Θα δώσει, επίσης, νέα δυναμική στον αγροτικό τομέα, με αύξηση της παραγωγής και ποιοτικά προϊόντα.

    Διαβεβαίωσε ότι ως πρωθυπουργός θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε πέντε δεσμεύσεις:

    1. Αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων.

    2. Διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

    3. Δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα

    4. Υπογραφή συμβολαίου με τον λαό.

    5. Συγκρότηση ενός κράτους που σέβεται τον πολίτη.

    Με αφορμή την απώλεια της βουλευτικής έδρας από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πασχαλίδη στο νομό Πέλλας, με την απόφαση του Εκλογοδικείου για τα «λευκά» ψηφοδέλτια, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο «προσβολή» της δημοκρατίας, «λευκό πραξικόπημα» και «κλοπή» μιας έδρας από το ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας ότι την απάντηση θα τη δώσει ο λαός στις εκλογές.

    [03] "Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ"

    Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην παγκόσμια εκστρατεία για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 2ου διήμερου συνεδρίου με θέμα "Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ", στο κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης.

    Την επίσημη έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την Αναπηρία, EMOTION PICTURES, κήρυξε το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου, του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ε. Αντώναρου, βουλευτών και πλήθους ατόμων με αναπηρία.

    Οι προβολές των ταινιών είχαν ήδη ξεκινήσει από το πρωί στο αμφιθέατρο του τεχνοχώρου, όπου βρέθηκαν ως επίσημες προσκεκλημένες η διεθνούς φήμης αγγλίδα φωτογράφος Α. Λάπερ -με σημαντικό όγκο δουλειάς εμπνευσμένο από την Αφροδίτη της Μήλου- και η αθλήτρια των παραολυμπιακών αγώνων, μοντέλο, ηθοποιός και είδωλο των ατόμων με αναπηρία ανά τον κόσμο, Ε. Μάλινς.

    Στόχος του φεστιβάλ είναι ν΄ αναδείξει τον προβληματισμό και την ευαισθησία των καλλιτεχνών απ΄ όλο τον κόσμο γύρω από το θέμα της αναπηρίας και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός γόνιμου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας με αφετηρία την τέχνη.

    «Η αναπηρία είναι ζήτημα που δοκιμάζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας και πρέπει να την αντιληφθούμε ως συνθήκη, που εμπλουτίζει την άποψή μας για την κοινωνία. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα των συμπερασμάτων ότι η αναπηρία είναι ανοικτός διάλογος που αφορά όλους και ότι ο κινηματογραφικό λόγος είναι από τα πιο ισχυρά μέσα του πολιτισμού μας προκειμένου να σπάσουμε προκαταλήψεις και ταμπού», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος, περσινή δέσμευση του οποίου, άλλωστε, αποτελεί η συγκεκριμένη διοργάνωση. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση με αυτή τη θεματολογία στην Ελλάδα, τμήμα ενός ισχυρού παγκόσμιου κινήματος καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα την αναπηρία.

    Μιλώντας στην τελετή, οι επίσημες προσκεκλημένες Α. Λάπερ και Ε. Μάλινς διατύπωσαν τα συνθήματα που συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία των αναπήρων ανά τον κόσμο: «Αν θέλεις κάτι καλύτερο για τη ζωή σου, κυνήγησέ το και κέρδισέ το». «Η ουσία της ζωής δεν είναι να είσαι πρώτος, αλλά να παλεύεις για να γίνεσαι καλύτερος».

    Στην τριήμερη καλλιτεχνική συνάντηση, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, δήλωσαν συμμετοχή 350 σκηνοθέτες από 50 χώρες απ΄ όλο τον κόσμο και επιλέχθηκαν για προβολή 40 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Πολωνία, Γερμανία, Δανία, Καναδά, Ολλανδία, Ιράν, Κύπρος και Ελλάδα. Το 25λεπτο ντοκιμαντέρ «Θεός στον Ορίζοντα», με το οποίο θα κλείσουν οι προβολές το βράδυ της Δευτέρας, είναι δημιούργημα των μαθητών του Ειδικού Λυκείου του Ιλίου.

    Οι δημιουργοί (παραγωγός και σκηνοθέτης), που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ, θα διεκδικήσουν πέντε βραβεία των 20.000 ευρώ έκαστο. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος Ζαν Μαρί Ντρο, ο πρώην διευθυντής του London Disability Film Festival Τσαγλάρ Κιμγιοντζού, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας και η πρόεδρος της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας Ελένη Μουσταϊρα.

    Ήδη περισσότεροι από εκατό δήμοι και νομαρχίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δεσμευθεί με προβολή του υλικού που θα βραβευθεί στο φεστιβάλ, καθώς επίσης και με τη διοργάνωση ανοιχτών συζητήσεων για το θέμα.

    Οι προβολές θα ξεκινούν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [04] Α.Παπαρήγα:"Κατήγγειλε την αστυνομική βία"

    Συνέντευξη θα δώσει σήμερα το μεσημέρι της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με θέμα "η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό και οι βουλευτικές εκλογές".

    Για πολυπλόκαμο μηχανισμό κρατικής αστυνομικής βίας έκανε λόγο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα αναφερθείσα σε δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Βύρωνα Πολύδωρα για στην υπόθεση άσκησης βίας σε κρατουμένους σε αστυνομικό τμήμα.

    Σε δήλωσή της κατά την επίσκεψή της στη Νέα Σμύρνη η κα Α. Παπαρήγα κάλεσε τον Β. Πολύδωρα "να αφήσει τις συκοφαντίες και τους αντιπερισπασμούς και να αναγνωρίσει κάτι που είναι ολοφάνερο", ότι δηλαδή τα τελευταία χρόνια ειδικότερα, σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα "με νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφωθεί ένας μηχανισμός πολυπλόκαμος, κρατικής αστυνομικής βίας,παρααστυνομικής,ακόμα και παραστρατιωτικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, εναντίον των λαών που υποφέρουν και αγωνίζονται,εναντίον διαδηλωτών,που επεκτείνεται, βεβαίως, σε βία και εναντίον κρατουμένων για ποινικά και άλλα αδικήματα".

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το φαινόμενο που ζήσαμε χθες με αφορμή το βίντεο που προβλήθηκε δεν είναι μεμονωμένο, αλλά, όπως είπε, μεμονωμένα βγαίνουν στο φώς της δημοσιότητας τέτοια περιστατικά,ενώ τα περισσότερα κρύβονται κάτω από το βάρος της τρομοκρατίας και των απειλών.

    Η τρομοκρατία,είπε η κα Παπαρήγα,δεν υπάρχει μόνο στα αστυνομικά τμήματα,υπάρχει στους δρόμους,τις διαδηλώσεις υπάρχει ακόμα πιο αδυσώπητη στους τόπους δουλειάς.

    Και κατέληξε:

    "Για μας τίποτα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.Ο δικομματισμός είναι επικίνδυνος γιατί την αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορεί παρά να ακολουθεί και η πολιτική βίας".

    [05] Απόλυτη πλειοψηφία για τον Σαρκοζί

    Το δεξιό κόμμα UMP του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Εθνοσυνέλευση, με 314 έδρες, έναντι 185 εδρών για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών.

    Το ποσοστό της αποχής έφτασε στο 40,01%, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1958.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταλαμβάνει 15 έδρες, η Ριζοσπαστική Αριστερά 7 και οι Πράσινοι 4 έδρες. Το Εθνικό Μέτωπο δεν εκλέγει κανένα βουλευτή ενώ 15 έδρες πηγαίνουν σε διάφορα αριστερούς υποψηφίους.

    Το MoDem, το κεντρώο κόμμα του Φρανσουά Μπαϊρού, εξασφάλισε μόλις 3 έδρες. Οι κεντρώοι βουλευτές που εγκατέλειψαν τον Μπαϊρού και συντάχθηκαν με το UMP ανέρχονται στους 22 ενώ 9 έδρες καταλαμβάνονται από μεμονωμένους υποψηφίους της δεξιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2007 - 6:30:22 UTC