Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 16 Σεπτεμβρίου οι εκλογές
  • [02] Γ. Παπανδρέου: "Νέα αφετηρία για την Ελλάδα"
  • [03] Υπό έλεγχον η πυρκαγιά στην Πεντέλη

  • [01] Στις 16 Σεπτεμβρίου οι εκλογές

    Εκλογές για την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μετέβη στις 1 μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο και διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την πρόταση της κυβέρνησης για διάλυση της Βουλής και διενέργεια εκλογών την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα προβεί σε εκτενή δημόσια δήλωση. Νωρίτερα, συνήλθε το Υπουργικό Συμβούλιο, στην τελευταία πριν τις εκλογές συνεδρίασή του.

    Την αισιοδοξία του ότι "στις εκλογές ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει να κάνει βήματα μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία", εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σήμερα το πρωί.

    "Η δική μου άποψη, είπε ο κ. Σουφλιάς, ήταν ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Από τις αρχές Οκτωβρίου αρχίζει η κατάρτιση του προϋπολογισμού, δεν θα αντιστοιχούσε στη λογική και στην ψήφο των πολιτών να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του προϋπολογισμού και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και μετά να κληθούν οι πολίτες να επιλέξουν την κυβέρνηση που θα τον εφαρμόσει".

    Ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ακόμη ότι η εκλογολογία διήρκεσε πάρα πολύ και επηρέαζε και το πολιτικό κλίμα και ο πρωθυπουργός σωστά έπραξε που αποφάσισε να πάμε γρήγορα σε εκλογές.

    Ανέφερε, ακόμη, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που υπάρχει, γιατί είναι πρόγραμμα 8ετίας, έως όσου θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές.

    Στις εκλογές, πρόσθεσε, θα κληθούν οι Έλληνες πολίτες να πάρουν θέση για το εάν θα κάνουμε και άλλα βήματα μπροστά ή εάν θα γυρίσουμε πίσω με το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Σουφλιάς ρωτήθηκε για το πόρισμα Ζορμπά και απάντησε ότι το πόρισμα είναι μία έκθεση, η ανακριτική διαδικασία, όμως, για την υπόθεση, είναι απόρρητη και δεν μπορεί και δεν πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει.

    Πρέπει να σεβαστούν όλοι τις διαδικασίες της δικαιοσύνης.

    Για το ασφαλιστικό ο κ. Σουφλιάς είπε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα.

    Τέλος, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά στην Πεντέλη λέγοντας ότι θα εφαρμοστούν όσα ισχύουν και για την περίπτωση της Πάρνηθας και ότι σήμερα κιόλας συνεργεία θα καταγράψουν τις ζημιές.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος τόνισε -χθες- πως η κυβέρνηση με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με σοβαρότητα και σιγουριά, απευθύνεται στους Ελληνες πολίτες, που είναι ο υπέρτατος κριτής της Δημοκρατίας και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας ισχυρή εντολή για μια νέα τετραετία.

    Στο χρονικό διάστημα που παρήλθε από τις 7 Μαρτίου του 2004, η χώρα έκανε σταθερά βήματα σε όλους τους τομείς. Οι μεταρρυθμίσεις ξεκίνησαν και πολλές από αυτές αποδίδουν ήδη καρπούς, επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, σημειώνοντας πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

    "Ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, στην κρίσιμη μάχη που ακολουθεί θα αντιπαρατεθούμε με το έργο μας, με ηπιότητα και επιχειρήματα, μακριά από οξύτητες του παρελθόντος, με αυτοκριτική και πάνω από όλα με ειλικρίνεια", συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος,ο οποίος τόνισε πως ο λαός συγκρίνει και κρίνει και καλείται να επιλέξει ανάμεσα "σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πισωγυρίσματα και περιπέτειες από την ανακόλουθη πολιτική του ΠΑΣΟΚ".

    [02] Γ. Παπανδρέου: "Νέα αφετηρία για την Ελλάδα"

    "Είμαι σίγουρος για τη νίκη", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος πριν λίγα λεπτά στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση "αν τα δύο κόμματα ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία" είπε ότι "είναι μια νέα αφετηρία για την Ελλάδα".

    Το πρωί, ο κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο στην κατοικία του στο Ψυχικό, για να τον αποχαιρετήσει ενόψει της αυριανής αναχώρησης του Αρχιεπισκόπου για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε για λίγα λεπτά με τον Αρχιεπίσκοπο και όταν βγήκε έξω είπε ότι του ευχήθηκε καλό ταξίδι και καλή επιστροφή.

    Χθες, συνεδρίασε υπό τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, η γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

    «Σήμερα οι σκέψεις και η δράση μας πρέπει να είναι να σώσουμε τον κόσμο, τις περιουσίες και το πράσινο στην Πεντέλη. Δυστυχώς, βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι για άλλα σκέπτονται και συσκέπτονται και όχι γιβ αυτό το πρωτεύον θέμα. Οσο για τις εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Να τις κάνουν για να φύγουν επιτέλους γρήγορα». Τη δήλωση έκανε το μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Θανάσης Τσούρας μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Π. Ευθυμίου: «Ο λαός θα δώσει την απάντησή του στις 16 Σεπτεμβρίου»

    «Ο κ. Καραμανλής αναγκάζεται σήμερα, κάτω από το βάρος των κλιμακωμένων αδιεξόδων, να προσέλθει σε εκλογές που αποκαλύπτουν ότι ο ``βασιλιάς είναι γυμνός``, καθώς επαναλαμβάνει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του 2004 ως τον λόγο προσφυγής στις κάλπες» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα δώσει την ώριμη και έτοιμη από καιρό απάντησή του στη ΝΔ, στις 16 Σεπτεμβρίου (και) η χώρα θα γυρίσει σελίδα με την νίκη των προτάσεων και των θέσεων του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ένας από τους πιο βασικούς λόγους για την καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι όσα ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, περί της ανάγκης συνέχισης των δήθεν ``μεταρρυθμίσεων``» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για βίαιη απορύθμιση «με επίθεση στο εισόδημα των πολλών και ασθενέστερων, με επίθεση στη δημόσια Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και σε όλους τους θεσμούς του κράτους πρόνοιας" καθώς και για "συστηματική οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους που ταυτίστηκε με αδιαφάνεια και πρωτοφανή συγκάλυψη υποθέσεων όπως οι υποκλοπές, οι απαγωγές Πακιστανών και τα ομόλογα».

    Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα «εγγραφεί στην μεταπολιτευτική ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα» και πρόσθεσε οτι «ίσως αυτό το βάρος των ανομημάτων εξηγεί και το πρωτοφανές, να ανακοινώνει τις εκλογές όχι ο πρωθυπουργός αλλά ο εκπρόσωπός του».

    [03] Υπό έλεγχον η πυρκαγιά στην Πεντέλη

    Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Πεντέλη, καθώς οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν προκειμένου να την ελέγξουν την καταστροφική φωτιά, που αφάνισε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και κατέκαψε σπίτια.

    Το σύνολο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και τρία ελικόπτερα παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα στην περιοχή, για την πιθανότητα να υπάρχουν μικροεστίες που μπορεί να αναζωπυρωθούν.

    Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, μετέβη ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός στις περιοχές όπου ξέσπασαν πυρκαγιές σήμερα το πρωί, προκειμένου να καταμετρήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί εκεί.

    Επιπλέον, από 150 χιλιάδες ευρώ δίνονται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στους Δήμους της Νέας Πεντέλης και Μελισσίων και 100 χιλιάδες στο δήμο Κηφισιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2007 - 10:30:44 UTC