Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα: "Καλύτερη λύση η ψήφος στο ΚΚΕ"
  • [02] Α.Αλαβάνος: "Ηττα του δικομματισμού"
  • [03] Βοήθεια στους σεισμόπληκτους του Περού

  • [01] Α.Παπαρήγα: "Καλύτερη λύση η ψήφος στο ΚΚΕ"

    Ρεαλιστικό, σύγχρονο και ανανεωτικό είναι αυτό που ωφελεί τους εργαζόμενους, δήλωσε το μεσημέρι η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη και εκτίμησε ότι τα χειρότερα έρχονται.

    Η γγ του ΚΚΕ ζήτησε να ανοίξει μία νέα σελίδα στις 16 Σεπτεμβρίου και να υποστούν υπολογίσιμες απώλειες τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, ώστε "να μην αισθάνονται ότι έχουν το λαό στο χέρι τους". Επισήμανε, τέλος, ότι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση είναι η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ.

    [02] Α.Αλαβάνος: "Ηττα του δικομματισμού"

    Με αντιφατικά συναισθήματα οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, διευκρινίζοντας ότι "νιώθουμε χαρά και κέφι, γιατί έχουμε ένα πλούσιο έργο με αποτελέσματα, ισχυρά κινήματα πίσω μας όλα αυτά τα χρόνια και νιώθουμε λύπη και απαισιοδοξία, γιατί οι εκλογές γίνονται σε ένα σκηνικό καταστροφής για όλη τη χώρα", αναφερόμενος στην χθεσινή πυρκαγιά στην Πεντέλη.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι το κόμμα του θα μιλήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια προς τον ελληνικό λαό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και πρόσθεσε ότι "ειναι θλιβερό πρόσχημα το ότι η ΝΔ κάνει πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι το κάνει για εθνικούς λόγους. Και οι εθνικοί λόγοι είναι η πολιτική της, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις. Με αυτό τον τρόπο βάζει σε δύσκολη θέση και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αναγκάζεται να αποδεχθεί τις ψευτιές τους".

    Αποτελεί επίσης, πρόσθεσε, "μεγάλο πρόσχημα από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ότι ζήτησε εκλογές όταν ψηφιζόταν η αναθεώρηση του Συντάγματος για να μην είναι παρούσα και για να μην εκφράσει δημόσια τη θέση της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέση που έβρισκε αντίθετους μεγάλο μέρος των οπαδών της".

    Ο κ. Αλαβάνος κατέληξε λέγοντας:

    "Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί η ΝΔ να θεωρεί ότι, με βάση τους δημοσκόπους και τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να κερδίσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουμε, όμως, να πούμε ότι, όπως μας βρήκε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια να είμαστε αντιπολίτευση στο άρθρο 16, στο θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, στα δικαιώματα, στους φοιτητές με τα πράσινα παπούτσια, θα μας βρει μπροστά στις εκλογές, που θέλω να ελπίζω ότι θα είναι μια ήττα όλου αυτού του τελματωμένου συστήματος του δικομματισμού και θα ανοίξουν μια νέα προοπτική για τη νέα γενιά, για το κοινωνικό κράτος, για την οικολογία".

    Περιοδεία στην Πεντέλη

    "Εδώ είδαμε μια "καινούργια" Πάρνηθα με καμένα σπίτια, με καμένα αυτοκίνητα, με καμένο το δασικό πλούτο του περιαστικού δάσους της Αθήνας", δήλωσε ο κ.Αλαβάνος μετά την περιοδεία του στην Πεντέλη και στις περιοχές που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι "αυτό που κάνει εντύπωση είναι, εκτός από θέματα πολιτικής,τακτικής και στρατηγικής του κάθε κόμματος, σε ανθρώπινο επίπεδο, η αναισθησία, η έλλειψη κάθε ευαισθησίας, ο κυνισμός, η ιδιοτέλεια από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τον πρωθυπουργό προσωπικά, που φοβάμαι πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα φτιάξουν το "κόλπο" για να κερδίσουν τις εκλογές".

    Για τον ΣΥΝ, είπε ο κ. Αλαβάνος, τα θέματα του περιβάλλοντος είναι κεντρικά ζητήματα σε δυο τομείς. Ο πρώτος τομέας είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια πολιτική δασοπροστασίας, που να συνενώνει τους πολίτες και να έχει άμεσα αποτελέσματα και δεύτερον να πάψει η πολιτική εξουσία να κλείνει το μάτι στους οικοπεδοφάγους και στους εμπρηστές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε ότι "η ΝΔ έκλεισε το μάτι με τη γνωστή τροπολογία που είχε καταθέσει για τα δάση, κλείνει το μάτι με το άρθρο 24, κλείνει το μάτι με την ανοχή της στα αυθαίρετα, κλείνει το μάτι με όλες τις πολιτικές της. Νομίζω δεν θα υπάρξει πολίτης που να μη σκεφθεί όλα αυτά τα ζητήματα και που θα σκεφθεί να δώσει την ψήφο του σε μια κυβέρνηση η οποία πάει να τροποποιήσει το άρθρο 24".

    [03] Βοήθεια στους σεισμόπληκτους του Περού

    Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη συγκέντρωση 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων για τη χορήγηση βοήθειας στους επιζήσαντες του καταστροφικού σεισμού των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο νότιο Περού.

    Το ποσό αυτό θα διατεθεί στις επιχειρήσεις του περουβιανού Ερυθρού Σταυρού και θα επιτρέψει κυρίως την αγορά κουβερτών, σκηνών, πρόχειρων καταλυμάτων, ρούχων και στρωμάτων για περίπου 20.000 πληγέντες από το σεισμό, διευκρινίζει η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

    "Οι επιζήσαντες χρειάζονται κυρίως στέγη: τώρα είναι χειμώνας στο Περού και οι άνθρωποι πρέπει να προστατευτούν από το κρύο. Χρειάζονται επίσης πόσιμο νερό", εξήγησε ο Πίτερ Ρις, υπεύθυνος της Ομοσπονδίας, η οποία εδρεύει στη Γενεύη.

    "Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν επίσης στη χρηματοδότηση υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης, ώστε οι επιζώντες να ξεπεράσουν το τραύμα που έχουν υποστεί από την καταστροφή", πρόσθεσε.

    Ο Ερυθρός Σταυρός κινητοποίησε όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών, μεταξύ των οποίων γιατροί και τραυματιοφορείς νοσοκομειακών αυτοκινήτων, εστάλησαν στην πόλη Πίσκο και στις αγροτικές ζώνες της Ίκα, νότια της Λίμα, στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό.

    Τουλάχιστον 437 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 829 τραυματίστηκαν από το σεισμό, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, από τον οποίο καταστράφηκαν περίπου 16.700 κατοικίες, κυρίως στις παραλιακές πόλεις του νοτίου τμήματος της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2007 - 12:30:24 UTC