Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Ίδια πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Ίδια πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

    "Το ΚΚΕ έχει καθαρή θέση απέναντι στα δυο κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Θα παιχτούν πολλά παιχνίδια τα επόμενα χρόνια και άμεσα. Μην σας κάνει εντύπωση, και κυβέρνηση μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μπορεί να δείτε, με κάποιες αλλαγές, αρχηγών κλπ, δεν υπάρχουν θέματα αρχών μεταξύ τους και κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες θα είναι ακριβώς μια μεταμφίεση της συντηρητικής πολιτικής".

    Αυτά ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, ζητώντας από τους εργαζομένους να κάνουν το τολμηρό, όπως είπε, βήμα και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ.

    "Δεν είναι τολμηρό βήμα να φύγεις από τη ΝΔ να πας στο ΠΑΣΟΚ, όπως δεν ήταν τολμηρό βήμα που έφυγαν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Απλώς άλλαξαν πιάτσα ταξί. Τίποτα παραπάνω. Και εναπόθεσαν τις ελπίδες σε ένα άλλο κόμμα. Το τολμηρό βήμα είναι να ψηφίσεις ΚΚΕ και μόνο ΚΚΕ. Ιδιαίτερα αυτό το οφείλει και πρέπει να το κάνει ο εργάτης", τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε:

    "Δείτε τους εκβιασμούς που κάνουν για την ακυβερνησία. Στην ουσία δηλαδή λένε το εξής πράγμα: σας εκβιάζουμε, φέρτε μας λύτρα και τα λύτρα είναι οι ψήφοι σας. Και θα σας πάρουν τα λύτρα γιατί εδώ δεν υπάρχει παιδί που απήχθη, λύτρα είναι οι ψήφοι. Τι θα σας επιστρέψουν; Την ίδια πολιτική. Θα σας έχουν εκβιάσει, θα έχουν πάρει και τα λύτρα του εκβιασμού, γιατί όποιος ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει τη λεγόμενη ακυβερνησία και το χάος, πληρώνει βαρύ τίμημα. Και μετά δεν έχετε να πάρετε τίποτα πίσω εκτός από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής".

    Στην ομιλία της στους εργαζομένους στα Ναυπηγεία η κα Παπαρήγα τόνισε πως το ΚΚΕ έχει ταξική αντίθεση προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι "έχουμε ταξική αντίθεση και όχι γενικά διαφορετική αντίληψη και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο έχουν κάποιες αντιθέσεις και θέλουν να πάρουν μια μερίδα. Δεν είναι, όμως, η αντίθεση τους τέτοια και αυτής της ποιότητας που έχουμε εμείς. Πρώτα πρώτα όταν δέχεσαι την απελευθέρωση της αγοράς, όπως τη δέχεται και ο ΣΥΝ, ο Καρατζαφέρης και ο Παπαθεμελής, είναι σαν να σηκώνεις τα χέρια. Δεν μπορεί να δέχεσαι το μονόδρομο της απελευθέρωσης της αγοράς και μετά να ζητάς κρατικά ναυπηγεία. Η αντιπολίτευσή τους δεν είναι σε βάθος. Δεν είναι ουσίας, είναι επιφανειακή, να πω, το λιγότερο".

    Καταλήγοντας η Αλέκα Παπαρήγα είπε στους εργαζομένους στα Ναυπηγεία:

    "Να κλείσετε τα αυτιά σας στα εκβιαστικά διλήμματα, να σταθείτε στο πλευρό το ΚΚΕ, χωρίς κατβ ανάγκη να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, να γερέψουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αν δεν ανέβει το εργατικό κίνημα με βάση τον κάθε τόπο δουλειάς και δε γίνει πανελλαδικό, θα έχουμε χειρότερα. Το λέμε καθαρά: Αυτό το εργατικό κίνημα που υπάρχει σήμερα δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Με τουφεκιές στον αέρα και στο παρά πέντε κινήσεις και κάθε φορά για να υπηρετήσει ένα κόμμα να ανέβει στην κυβέρνηση. Σκεφτείτε και ότι η άνοδος του εργατικού κινήματος θα είναι η μεγαλύτερη πίεση στην οποιαδήποτε κυβέρνηση. Έρχονται χειρότερα, τα έχουμε πει,τα έχετε ακούσει, στην κοινωνική ασφάλιση, παντού. Το χειρότερο όμως,δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν ναυπηγεία σε τρία ή τέσσερα χρόνια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2007 - 16:30:24 UTC