Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Πάμε μαζί, πάμε την Ελλάδα σταθερά μπροστά
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Το αύριο είναι η Νέα Αλλαγή

  • [01] Κ. Καραμανλής: Πάμε μαζί, πάμε την Ελλάδα σταθερά μπροστά

    Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση που να παίρνει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα.

    "Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πιστεύει στην ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, να θέλει και να ξέρει να τις κάνει πράξη, δεσμεύομαι, αν με εμπιστευτούν οι Έλληνες να σχηματίσω μια τέτοια κυβέρνηση", δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής ζήτησε τη συμμετοχή όλων στις εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: "Απλώστε τα χέρια σε κάθε πολίτη, κανείς να μην λείψει την Κυριακή από τη γιορτή της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι χρέος στην Ελλάδα, είναι χρέος στο μέλλον των παιδιών μας, είναι χρέος στη Δημοκρατία, όλοι μαζί να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία, με χαμόγελο".

    Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα υπογράμμισε: "Στις εκλογές, στη γιορτή της Δημοκρατίας, προχωρούμε με σιγουριά, με μετριοπάθεια, με χαμόγελο, όχι στη μιζέρια, όχι στις κορώνες, στις κραυγές, στον λαϊκισμό. Εμείς καταθέτουμε την αλήθεια του έργου μας, την αλήθεια του προγράμματός μας στην κρίση των πολιτών".

    Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους συγκεντρωμένους για την εμπιστοσύνη τους και σημειώνοντας ότι είναι αμοιβαία και βαθιά ριζωμένη η σχέση εμπιστοσύνης, η σχέση αυτή είναι ο συνδετικός κρίκος της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας, της συμμαχίας για τις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

    Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην δύσκολη κατάσταση που παρέλαβε το Μάρτη του 2004 σημειώνοντας το υπερβολικό δημόσιο χρέος, το δημόσιο έλλειμμα που βρισκόταν στο 8% του ΑΕΠ, το κράτος που βούλιαζε στις σπατάλες, τα ελλείμματα, τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, και την ανεργία που είχε φθάσει στο 11,3%.

    Συνέχισε μιλώντας για τα επιτεύγματα της δικής του κυβέρνησης σημειώνοντας την δραστική μείωση του ελλείμματος, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, τη μείωση της ανεργίας από το 11,3% στο 7,7%.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στις κυβερνητικές προτεραιότητες λέγοντας ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση και η νέα ώθηση της οικονομικής και αναπτυξιακής δυναμικής. Σημείωσε ότι με βάση την στρατηγική της κυβέρνησης το 80% των χρημάτων του εθνικού στρατηγικού πλαισίου κατευθύνονται στην ελληνική περιφέρεια, ξεκίνησε και συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς το πιο μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων έργων στην ιστορία της χώρας, εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα επέκτασης του Μετρό της Αθήνας, ετοιμάστηκε το εθνικό χωροταξικό σχέδιο και τα ειδικά πλαίσια για τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τις ανανεώσιμες πηγές, αναβαθμίζεται ποιοτικά η τουριστική βιομηχανία.

    Αναφέρθηκε στην φορολογική μεταρρύθμιση λέγοντας ότι καταργείται ο φόρος κληρονομιάς και γονικών παροχών στα ακίνητα και αντικαθίσταται με εφάπαξ τέλος 1% στην αξία του ακινήτου, ενώ η πρώτη κατοικία απαλλάσσεται πλήρως από φόρους για να βοηθηθούν τα νέα ζευγάρια στο ξεκίνημα της ζωής τους.

    Ειδική αναφορά έκανε στην πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος σημειώνοντας το εθνικό σχέδιο για τις χρήσεις γης, στην ολοκλήρωση του εθνικού κτηματολογίου, τον περιορισμό των ρύπων, τα προγράμματα ανακύκλωσης, ηπιότερες και καθαρότερες πηγές ενέργειας.

    Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία της γνώσης, υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η μεταρρύθμιση για την ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Για την αναγέννηση του δημόσιου πανεπιστημίου, την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών, την καθιέρωση νέου συστήματος εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα, ενώ προτεραιότητα παραμένει πάντα η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

    Εκτεταμένη αναφορά έκανε στην κοινωνική του πολιτική λέγοντας κατ΄αρχήν ότι η βαριά κληρονομιά των κυβερνήσεων του χθες δεν επέτρεψαν να κάνει όσα ήθελε για τους οικονομικά ασθενέστερους. Έδωσε έμφαση στο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των πυρόπληκτων περιοχών. "Το σχέδιο ανασυγκρότησης είναι προσωπική μου δέσμευση, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας τα μέτρα της κοινωνικής του πολιτικής ανέφερε ότι "καθιερώνεται νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στη βάση της αύξησης του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού τα 860 ευρώ, δημιουργείται εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής για όσους έχουν περισσότερη ανάγκη, αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, το επίδομα ανεργίας, χορηγείται από τις αρχές του 2008 το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, καθιερώνεται το 2009 κατώτατη εθνική σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας, μεταρρυθμίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δίνεται προτεραιότητα για ένα σύγχρονο, δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

    Ισχυρή οικονομία, δυναμική ανάπτυξη, αποτελεσματικό και υπεύθυνο κράτος, κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αποτελούν τους στόχους για τις αλλαγές που συνεχίζονται από τις 17 του Σεπτέμβρη, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής περιέγραψε το δίλημμα των εκλογών λέγοντας: "Τώρα είναι η ώρα που εσείς αποφασίζετε, εσείς επιλέγετε. Είναι η ώρα που αποφασίζετε για την σιγουριά απέναντι στην αβεβαιότητα, είναι η ώρα που αποφασίζετε για την υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό. Είναι η ώρα που αποφασίζετε για βαθιές αλλαγές απέναντι στην παραλυσία και στο τέλμα, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών που στο συγκεκριμένο αυτό σταυροδρόμι για τη χώρα θα κάνουν θετική επιλογή για να πάει η Ελλάδα μπροστά".

    Ο κ. Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας: "Πάμε μαζί Ελληνίδες, Έλληνες. Πάμε μαζί δυνατή και περήφανη νέα γενιά, για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε. Σας ευχαριστώ όλες και όλους. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, ευχαριστώ την καθεμιά και τον καθένα χωριστά".

    [02] Γ. Παπανδρέου: Το αύριο είναι η Νέα Αλλαγή

    «Στις 16 του Σεπτέμβρη έχουμε το μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Ψηφίζουμε τη σιγουριά για κάθε σπιτικό και κάθε οικογένεια, την ελπίδα για τα παιδιά μας, για τα νιάτα της πατρίδας μας και την προοπτική για την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Πάτρα, τόπο καταγωγής της οικογένειας Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, το οποίο, όπως υπογράμμισε, σημαίνει ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος για τους πολίτες, μια οικονομία για όλους και μια δίκαιη κοινωνία με ισότητα και ευημερία για κάθε πολίτη». Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ζήτημα των πυρόπληκτων περιοχών τονίζοντας ότι θα ακυρώσει οποιαδήποτε πράξη εκχώρησης, από την σημερινή κυβέρνηση, δημόσιας γης σε ιδιώτες.

    Ο κ. Παπανδρέου επανέφερε τα κρίσιμα διλήμματα της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης, την οποία χαρακτήρισε «δημοψήφισμα με όλη την σημασία της λέξης», αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της ψήφου των πολιτών διότι, όπως τόνισε, «κρίνεται το παρόν και το μέλλον της χώρας» και ζήτησε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ «για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση και να ανοίξει ο δρόμος για την εθνική αναγέννηση».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε πάλι σε «όσους ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς» λέγοντας τους «ξεκάθαρα και με το χέρι στην καρδιά» ότι «κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός, κανένας σοσιαλιστής, κανένας αριστερός δεν εκχωρεί στη Δεξιά την τύχη της χώρας του».

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ΝΔ για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, αλλά και για την «κρυφή ατζέντα» που επιφυλάσσει για μετά τις εκλογές και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν θα δώσει την ανοχή του στον πρωθυπουργό που κινδυνολογεί με πλαστά διλήμματα, δημαγωγεί και διχάζει τους Έλληνες για να κρύψει τις δικές του ευθύνες».

    «Ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει την ανοχή του στον πρωθυπουργό των συμφερόντων και της κρυφής ατζέντας, των σκανδάλων και των συγκαλύψεων, στον πρωθυπουργό που κέρδισε τις εκλογές με απατηλές υποσχέσεις και που κυβέρνησε με την απάτη της απογραφής, στον πρωθυπουργό που κατέφυγε σε εκλογές για να αποφύγει τις αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων και για να δώσει λευκή επιταγή για τον προϋπολογισμό της κρυφής του ατζέντας» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η απάντηση στα προηγούμενα είναι η «κυβέρνηση της Νέας Αλλαγής» η οποία θα είναι «κυβέρνηση της σιγουριάς, της ελπίδας, της προοπτικής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής του πλούτου». Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, κυβέρνηση της δημοκρατίας, της συμμετοχής και της αποκέντρωσης».

    «Θέλουμε μια άλλη καθημερινότητα για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, χωρίς την ακρίβεια και τα δάνεια που πνίγουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, χωρίς να αναγκάζονται οι γονείς να αιμορραγούν οικονομικά για την εκπαίδευση των παιδιών τους, χωρίς το άγχος από κάποια περιπέτεια υγείας, χωρίς την αγωνία του μισθού που τελειώνει την τρίτη εβδομάδα κάθε μήνα» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι «αυτό εμείς το διασφαλίζουμε».

    «Για να φύγει η δεξιά από την κυβέρνηση ένας δρόμος υπάρχει: Την Κυριακή ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας σε συστράτευση «όλους όσοι συναντηθήκαμε μαζί τους στους δρόμους του αγώνα, στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια, στην Αυτοδιοίκηση, όσους βλέπουν ότι δεν πάει άλλο με τη δεξιά, και με όσους θέλουν, όπως κι εμείς, μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, μια κοινωνία σοσιαλιστικής προοπτικής».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, και στον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο καλώντας τον σε συστράτευση για την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την αλλαγή του πολιτικού πολιτισμού.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος ειδικά στην σκληρά δοκιμασθείσα από τις πυρκαγιές Πελοπόννησο, είπε ότι «μέσα από τις στάχτες, μπορεί και πρέπει να ξεπηδήσει η ελπίδα, η προοπτική, η σιγουριά. Στην Πελοπόννησο, παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα γίνει πυξίδα για την εθνική αναγέννηση σε όλη τη χώρα».

    «Ειδικά εδώ, στην Αχαΐα, όπου η πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, άφησε οδυνηρά τα σημάδια της στις ζωές των ανθρώπων και το περιβάλλον, θα κάνουμε μαζί μια καινούργια αρχή. Θα σταθούμε κοντά στους πυρόπληκτους και στις καθημερινές τους ανάγκες. Θα διασφαλίσουμε γιβ αυτούς «το κεκτημένο ζωής». Θα δώσουμε στην περιοχή μια νέα δημιουργική πνοή με πολιτικές που φέρνουν ανάπτυξη στηριγμένη στο περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος υπογράμμισε ότι «θέλω, σήμερα, από την Πάτρα, να προειδοποιήσω: Κάθε πράξη της κυβέρνησης που φεύγει, που αφορά στα καμένα και εκχωρεί δημόσια έκταση, δημόσιο πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα ακυρωθεί. Δεν παραχωρούμε τα δάση μας, τη φύση μας, την ιστορία μας στα αρπακτικά της κερδοσκοπίας».

    «Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ήδη παρελθόν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους οπαδούς και τα μέλη του Κινήματος να δώσουν «το αγωνιστικό τους παρόν, κάθε ώρα και κάθε λεπτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» και εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι « η δεξιά θα ηττηθεί, η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη θα νικήσει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2007 - 18:30:21 UTC