Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκίνηση για τον Αρχιεπίσκοπο

  • [01] Συγκίνηση για τον Αρχιεπίσκοπο

    Δεν κατέστη δυνατή η μεταμόσχευση ήπατος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, καθώς κατά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις ΗΠΑ διαπιστώθηκαν μεταστάσεις.

    Ο ιατρός Ανδρέας Τζάκης δήλωσε σήμερα ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα μεταφερθεί εντός της ημέρας από τη μονάδα εντατικής θεραπείας σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Τζάκσον Μεμόριαλ», στο Μαϊάμι.

    Η μετεγχειρητική κατάστασή του εξελίσσεται ικανοποιητικά, τόνισε ο δρ. Τζάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η μεταμόσχευση ήταν η «μόνη δυνατή επιλογή» που υπήρχε, μιλώντας αναλυτικά για τα όσα συνέβησαν στο χειρουργείο, με την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τελικά η μεταμόσχευση λόγω μεταστάσεων στην περιτοναϊκή κοιλότητα.

    Όπως ανέφερε, όταν υπάρξουν όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και βιοψιών θα ενημερωθεί ο ασθενής σε τι είδους θεραπείες θα μπορεί να υποβληθεί.

    Ο κ. Τζάκης, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι τη θεραπευτική αγωγή του Αρχιεπισκόπου αναλαμβάνουν πλέον δυο κορυφαίοι γιατροί ογκολόγοι.

    Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αρχιεπίσκοπος θα κάνει τη θεραπεία σε αμερικανικό νοσοκομείο ή αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

    Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο βρίσκονται στενοί του συνεργάτες.

    Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

    Συνήλθε σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνος.

    Επτά μέλη της Συνόδου απουσίαζαν δικαιολογμένα, ενώ ο Μητροπολίτης Καρυστείας Σεραφείμ τόνισε την ανάγκη σεβασμού όλων στο συνοδικό θεσμό της Εκκλησίας.

    Αφορμή ήταν το πρόβλημα της υγείας του Αρχιεπισκόπου στο οποίο αναφέρθηκε και ο προεδρεύων μητροπολίτης Λαγκαδά και διατυπώθηκαν οι ευχές όλων για την αποκατάσταση της υγείας του και τη σύντομη επιστροφή του στην Ελλάδα.

    Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος πρότεινε και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή συμπαράστασης και συμπάθειας του Σώματος προς τον Αρχιεπίσκοπο.

    Ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος πρότεινε να αναβληθεί η συνεδρίαση της Ιεραρχίας, η πρόταση, όμως, αυτή απερρίφθη.

    Αποφασίστηκε, πάντως, την επιστολή συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο να τη μεταφέρουν δύο μητροπολίτες που θα πάνε στο Μαϊάμι για να δουν από κοντά τον κ. Χριστόδουλο.

    Στη συνέχεια αποφασίστηκε να συμπτυχθούν οι εργασίες της Συνόδου από τέσσερις σε δύο ημέρες, δεν αναγνώστηκε η εισήγηση του μητροπολίτη Μεσογαίας, παρά μόνο του μητροπολίτη Ηλείας για την κρίση του οικογενειακού θεσμού στο σημερινό κόσμο, ενώ σύσσωμοι οι ιεράρχες ετέλεσαν δέηση στο συνοδικό παρεκκλήσι υπέρ της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

    Η Ιερά Σύνοδος θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 October 2007 - 18:30:20 UTC