Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνεδρίαση για την απεργία
  • [02] "Μέτρα στήριξης μικρομεσαίων"
  • [03] Συνεδρίασε η Διυπουργική
  • [04] Εναλλακτικός τουρισμός
  • [05] Μετά το σεισμό οι βροχές

  • [01] Κρίσιμη συνεδρίαση για την απεργία

    Συνεδριάζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Με το σταγονόμετρο θα γίνεται και σήμερα η τροφοδοσία των πρατηρίων με υγρά καύσιμα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις συγκοινωνίες και στη διακίνηση των αγαθών. Η απεργία πλήττει και την ακτοπλοΐα, καθώς δεν πραγματοποιούνται ορισμένα δρομολόγια πλοίων λόγω έλλειψης καυσίμων.Πάντως, ανάσα στην αγορά αγαθών , θα δώσουν τα 15 φορτηγά που ξεκίνησαν χθές το βράδυ από την Κρήτη με ευπαθή προϊόντα προς τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην έλλειψη καυσίμων παρουσιάζονται στην περιφέρεια. Σχεδόν παντελής είναι η έλλειψη υγρών καυσίμων σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη.

    Στη Λάρισα άνοιξαν τρία στα 70 πρατήρια και στην Κοζάνη δύο στα 51, ενώ στην Αρκαδία και το Ρέθυμνο ήταν όλα κλειστά.

    Ελάχιστα τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που λειτούργησαν στην περιοχή της Πάτρας. Σε αδιέξοδο βρίσκεται ολόκληρη η Κρήτη, ενώ κανονικά γίνεται η τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Κέρκυρα.

    Χθες, στην Αττική, περίπου το 1/3 των πρατηρίων τροφοδοτήθηκαν με καύσιμα και άνοιξαν για να εξυπηρετήσουν τους οδηγούς.

    Κανονικά κινούνται τα αστικά και τα σχολικά λεωφορεία, τα ασθενοφόρα και τα άλλα οχήματα κοινωφελών οργανισμών αφού ανεφοδιάζονται από την αστυνομία και τον στρατό. Τα ΚΤΕΛ ανακοίνωσαν πως έχουν επάρκεια καυσίμων για μία εβδομάδα.

    Tην άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αλλά και των βυτιοφόρων ζητεί ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Αθηνών.

    Η απεργία, σημειώνεται σε σχετικό διάβημα του Συνδέσμου, έχει, ήδη, πλήξει την επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς μεγάλος αριθμός εμπορικών επιχειρήσεων αδυνατούν να αντικαταστήσουν τα εμπορεύματα τους, ενώ και στην βιομηχανία άρχισε να παρατηρείται έλλειψη πρώτων υλών.

    Την άμεση κατάργηση των περιορισμών στην απόκτηση βυτιοφόρων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων ζητάει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αγορά από την απεργία των ιδιοκτητών ΔΧ βυτιοφόρων.

    Θ.Ρουσόπουλος για την απεργία

    Αναφερόμενος στην απεργία των οδηγών βυτιοφόρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι προχθές μίλησε για ελπίδα και όχι για αισιοδοξία και ανέφερε πως η ελπίδα παραμένει.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ικανοποιεί αιτήματα που βάζουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση, ούτε στη σκέψη κανενός υπάρχει να μπει σε δεύτερο πλάνο η οδική ασφάλεια των πολιτών.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα απελευθερώσει το συγκεκριμένο επάγγελμα, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει να κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις, σημειώνοντας παράλληλα πως όντως η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα μεταξύ των "15" που συμβαίνει αυτό.

    [02] "Μέτρα στήριξης μικρομεσαίων"

    Το νέο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων στη συντήρηση των έργων αναστήλωσης.

    Αμέσως μετά, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: "Η ύπαρξη του Παρθενώνα είναι λόγος υπερηφάνειας για όλη την Ελλάδα. Ο τρόπος, όμως, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εργασίες της συντήρησης είναι λόγος για να ντρεπόμαστε όλοι. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν οφειλές οκτώ μηνών απέναντι στους συντηρητές, που κάνουν μία εκπληκτική δουλειά -την οποία προβάλουμε και στο Πεκίνο- και να υπάρχουν διακοπές στις χρηματοδοτήσεις για την εξασφάλιση υλικών και όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη συνέχιση των έργων".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, για να συζητήσει το πρόβλημα.

    Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ

    Άμεση προτεραιότητα του Συνασπισμού είναι η αποτροπή της εκποίησης του ΟΤΕ και των λιμανιών υπογραμμίζεται σε απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

    Η Πολιτική Γραμματεία κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της συζήτησε οικονομικά θέματα ενώ αποφασίστηκε και η στελέχωση της Επιτροπής Πολιτικής Τεκμηρίωσης.

    Η απόφαση της ΠΓ τονίζει, σχετικά με τον ΟΤΕ και τα λιμάνια , ότι στόχος του κόμματος είναι η ανάκτηση από το δημόσιο των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων με την απόκτηση, τουλάχιστον, του 51% και ταυτόχρονο αναπροσανατολισμό της λειτουργίας τους με ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πέρα και έξω από κομματικές, πελατειακές σκοπιμότητες και την επιρροή ιδιωτικών συμφερόντων.

    Για την ακρίβεια η ΠΓ σημειώνει ότι μπροστά στην κρίση, τις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας και κυρίως την έκτακτη κατάσταση που προκαλεί το κύμα καλπάζουσας ακρίβειας, απαιτούνται έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων. Ειδικότερα ο ΣΥΝ προτείνει, άμεση χορήγηση διορθωτικού επιδόματος στους μισθωτούς και συνταξιούχους που να ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα για το 2008 και τα 100 ευρώ το 2009, αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο των τιμών, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, αντιμετώπισης μέσω της ενεργοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού των "καρτέλ των τραπεζών".

    Σχετικά με την επιτροπή πολιτικής τεκμηρίωσης, οριστικοποιήθηκε η σύνθεσή της, η οποία είναι η εξής: Βούτσης Νίκος, Γολέμης Χαράλαμπος, Δραγασάκης Γ., Ζάμπας Κώστας, Μπαλτάς Αριστείδης, Παπαθανασίου Τάκης, Πιτσιόρλας Στέργιος, Πουλάκης Κώστας.

    Ερώτηση Αλαβάνου προς τον πρωθυπουργό

    Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην "εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων από την ΝΔ" καταγράφει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο κ.Αλαβάνος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ "οι ενέργειες της κυβέρνησης να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους τους εργαζόμενους και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού".

    Ερωτά τον πρωθυπουργό εάν "συναισθάνεται ότι, σε μια εποχή παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η Ελλάδα καταλήγει άοπλη, αφού εγκαταλείπει τα βασικά δημόσια εργαλεία παρέμβασης" και εάν το ελληνικό δημόσιο "είναι ανίκανο να διαχειριστεί τα λιμάνια της χώρας και τα παραχωρεί σε κινεζική κρατική επιχείρηση, να διαχειριστεί τον ΟΤΕ και τον εκποιεί σε γερμανική κρατική επιχείρηση".

    [03] Συνεδρίασε η Διυπουργική

    Εκλεισε η συμφωνία για τη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, υπό τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Η Διυπουργική Επιτροπή ενημερώθηκε από τους συμβούλους για το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του ΟΤΕ και του στρατηγικού επενδυτή και μετά απο συζήτηση των αρμόδιων υπουργών η συμφωνία έκλεισε.

    Αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα.

    [04] Εναλλακτικός τουρισμός

    Η εναλλαγή από λίμνες, ποτάμια, ανθισμένα λιβάδια, χιονισμένα τοπία, μοναδικά δάση άφθαστης ομορφιάς, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα, παρέχοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους επισκέπτες της, οι οποίοι μπορούν να ακολουθήσουν όλα τα είδη του σύγχρονου εναλλακτικού τουρισμού?

    Ο λόγος για την ορεινή περιοχή του νομού Τρικάλων, όπου η πραγματοποίηση εκδρομών, τα παιχνίδια με τα χιόνια, η χειμερινή ορειβασία, το κανόε καγιάκ, το ποτάμιο ψάρεμα της πέστροφας, η ποδηλασία, η ιππασία, οι πτήσεις με αλεξίπτωτο, οι περιπετειώδεις αναρριχήσεις και canoing σε απότομες χαράδρες και βράχους, η τοξοβολία, οι περιηγήσεις στους βιότοπους μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση.

    O επισκέπτης επίσης μπορεί να απολαύσει την μεγάλη ποικιλία τοπικών αγνών παραδοσιακών προϊόντων ποτών και εδεσμάτων στα φιλικά, ζεστά και ποιοτικά καταλύματα κάθε μορφής και σε ολόκληρη τη διαδρομή του ορεινού όγκου. Για όσους θέλουν να περπατήσουν στα μονοπάτια του Ασκληπιού ανακαλύπτοντας, τα σπάνια βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, μπορούν να ακολουθήσουν το σηματοδοτημένο μονοπάτι «Μονοπάτι του Κόζιακα» συνέχεια του Ε4. Ο επισκέπτης δεν θα πρέπει να παραλείψει να πάρει μαζί του φεύγοντας, τσάι του βουνού, μπιτούνι, ρίγανη, μέντα, αγριόδυοσμο, τίλιο.

    Ο επισκέπτης ακόμα μπορεί να διασχίσει την κοιλάδα του Καμιαϊτικου ρέματος, μέσω του δασικού δρόμου από τα λειβάδια Περτουλίου μέχρι το χωριό Πύρρα. Μια εκπληκτική διαδρομή στη σκιά των δασωμένων κορυφών Λουπάτα, Μαρόσσα και Αυγό. Θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει το μοναδικό πετρόκτιστο μονοπάτι της περιοχής (σκάλα Χατζηπέτρου) και τα εκπληκτικά μονότοξα γεφύρια Νεραϊδοχωρίου και Πύρρας. Η διαδρομή προσφέρεται τόσο για πεζοπορία, river treeking όσο και για mounten bike, 4x4 ή ακόμη και με moto cross. Στην Πύρρα, τελικό προορισμό της διαδρομής, θα ξεκουραστεί, θα γευθεί παραδοσιακά εδέσματα και κυνήγι.

    Εκείνο που δεν πρέπει να παραλείψει ο επισκέπτης είναι το rafting στον Ασπροπόταμο και συγκεκριμένα από την τοποθεσία "Τρία Ποτάμια" μέχρι και το φράγμα Μεσοχώρας. Η κατάβαση είναι μέτριου βαθμού δυσκολίας (2+-3+). Για τους λάτρεις του rafting και του canoe-kayak, θεωρείται μια από τις πιο όμορφες διαδρομές στην Ελλάδα, μέσα από πυκνά παρθένα δάση, ελάτου και βελανιδιάς.

    Φυσικά κυρίαρχο στοιχείο του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό Τρικάλων είναι και η ορεινή ορειβασία και πεζοπορία. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε πλήθος ορεινών διαδρομών και μονοπατιών και να γνωρίσει τοπία εκπληκτικής ομορφιάς. Μεταξύ άλλων:

    - Ορεινή Πεζοπορία και σπηλαιοεξερεύνηση στη σπηλιά του Μπέη στον Κόζιακα και στο σπήλαιο με τους καταρράκτες της Λέγκως, στη Δέση.

    - Πεζοπορία και οικο-περιήγηση στο πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου και στο βασιλικό δάσος Ασπροποτάμου.

    - Ορειβασία στις κορυφές Αυγό, Μαρόσα, Λουπάτα, Νεράιδα, Τριγγία και Αστραπή, πάνω από σηματοδοτημένα ορειβατικά μονοπάτια.

    Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την ανάβαση στις πηγές Βερλίγκο με 4x4 φτάνοντας έως τα 2.000 μ. υψόμετρο, όπως και διάσχιση του όρους Τριγγίας και του Ασπροποτάμου με 4x4. Στα Περτουλιώτικα λιβάδια ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ιππασία, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία και το χειμώνα σκι, snowboard και snowraft.

    Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης δεν παραλείπει να τονίσει, πως σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την μεγάλη ποικιλία τοπικών αγνών παραδοσιακών προϊόντων ποτών και εδεσμάτων, ικανοποιούνται οι απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

    [05] Μετά το σεισμό οι βροχές

    Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε τη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Άλλοι 14.000 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, πράγμα που σημαίνει ότι ο απολογισμός των 14.866 νεκρών, που μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα" -οι περισσότεροι στην επαρχία Σετσουάν, είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά, καθώς τα σωστικά συνεργεία φθάνουν στις περιοχές που έχουν πληγεί χειρότερα από το σεισμό της Δευτέρας, που είχε μέγεθος 7,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

    Ομάδα εκατό στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων του κινεζικού στρατού έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή Μαοτσιάν, βόρεια του Γουεντσουάν όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Τουλάχιστον 7.700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην μικρή πόλη Γινγκσιού, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά του ισχυρότατου σεισμού που έπληξε τη νοτιοδυτική Κίνα. Μόλις 2.300 κάτοικοι της πόλης επέζησαν της καταστροφικής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε την Δευτέρα, φέρεται να δήλωσε ο Χε Μπιάο, αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Η πόλη είχε, πριν το σεισμό, πληθυσμό 10.000 κατοίκων. Τουλάχιστον 1.000 από τους επιζώντες είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Οι Κινεζικές αρχές καταβάλουν κοπιώδεις προσπάθειες να εντείνουν τις έρευνες για επιζώντες, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω των κλειστών δρόμων και της συνεχούς βροχόπτωσης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι θάφτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων που διέλυσε ο ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια.

    Συνολικά 100.000 στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γουέν Τζιαομπάο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    "Μπορώ να σας ανακοινώσω ότι έχουμε ήδη στείλει συνολικά 100.000 στρατιώτες και αστυνομικούς ", τόνισε ο Γουέν μιλώντας σε επιζώντες στην περιοχή Μπετσουάν, μια από τις ζώνες που έχουν πληγεί περισσότερο.

    Η καταστροφή στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι τεράστια, με ολόκληρες πλαγιές να έχουν καταρρεύσει, αυτοκινητόδρομους να έχουν κομματιαστεί και χιλιάδες κτίρια ισοπεδωμένα.

    Σωστικά συνεργεία ανασύρουν διαρκώς σορούς και πολυτραυματίες από τα συντρίμμια σχολείων, εργοστασίων, νοσοκομείων και σπιτιών. Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι σωστικές προσπάθειες, η κυβέρνηση ανέπτυξε άλλους 30.000 στρατιώτες, φθάνοντας συνολικά τους 54.000, στη ζώνη της καταστροφής, και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ρίψεις εφοδίων με αλεξίπτωτα και πτήσεις ελικοπτέρων για την διανομή ειδών πρώτης ανάγκης που ακυρώθηκαν χθες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας προέβλεψε συνέχιση των βροχοπτώσεων μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο κατολισθήσεων στην ορεινή αυτή περιοχή της χώρας.

    "Οι Διασώστες σε Κούρσα με το Χρόνο", ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας China Daily. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο, ο οποίος συντονίζει τις σωστικές προσπάθειες, εμφανίστηκε να δυσφορεί με το ρυθμό των προσπαθειών αρωγής των πληγέντων. "Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανοίξουμε τους δρόμους προς το επίκεντρο και να σώσουμε τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφή", δήλωσε. "Προς το παρόν, έχουμε μεγάλες δυσχέρειες στο σωστικό έργο". Νοσοκόμοι και στρατιώτες έφθασαν σε μια περιοχή μετά από πεζοπορία ωρών. Εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού στην Μιάνγιανγκ, 110 χλμ. από το επίκεντρο, δήλωσε ότι κρίσιμα εφόδια εξαντλούνται στις χειρότερα πληγείσες περιοχές και πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

    "Δεν μπορούν να εισέλθουν οχήματα στην περιοχή. Η αστυνομία και εργαζόμενοι σε κυβερνητικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους", είπε.

    Σε πόλεις και χωριά σε μεγάλη έκταση της επαρχίας Σετσουάν, εκτυλίσσονταν φοβερές σκηνές καθώς πολίτες αναζητούσαν μέλη των οικογενειών τους. Στην πόλη Μιάνσου, όπου τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, διασώστες αναζητούσαν, ανάμεσα σε παραμορφωμένα σίδερα και μπετόν, παγιδευμένους πολίτες τις φωνές των οποίων άκουγαν κάτω από τα συντρίμμια. "Εκεί μέσα είναι ο μικρός μου αδελφός", είπε ο 42χρονος Λι, με μάτια κατακόκκινα από την έλλειψη ύπνου. Στην περιοχή ανασύρθηκαν 500 άνθρωποι ζωντανοί, όμως εκτιμάται ότι υπάρχουν άλλοι 20.000 στους οποίους δεν έχει φθάσει καν βοήθεια.

    Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές στην Ταϊπέι, η Ταϊβάν θα στείλει εθελοντές καθώς και περισσότερους από 100 τόννους εξοπλισμού στο Σετσουάν.

    Το Πεκίνο καλωσόρισε τις προσφορές βοήθειας από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Ιαπωνία, τον ΟΗΕ και την ΔΟΕ, όμως διευκρίνισε ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη "ώριμες" για την έλευση ξένων σωστικών συνεργείων, εξηγώντας ότι το συγκοινωνιακό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

    Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου ανακοίνωσε ότι θα αναβληθούν αρκετές από τις εκδηλώσεις για την περιφορά της Ολυμπιακής φλόγας, σε άλλο ένα πλήγμα για την διοργάνωση που αντιμετώπισε προβλήματα εξ αιτίας των διαδηλώσεων για το Θιβέτ διεθνώς. Στις σημερινές εκδηλώσεις θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

    Η σεισμική δόνηση θεωρείται η χειρότερη στην Κίνα από το 1976, όταν 242.000-300.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και η πόλη Τάνγκσαν είχε ισοπεδωθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2008 - 12:30:43 UTC