Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Πορεία στο λαό
  • [02] Μεταρρύθμιση στα λιμάνια
  • [03] Βραβείο στον Α.Χριστοδουλίδη

  • [01] ΚΚΕ: Πορεία στο λαό

    Στο πλαίσιο της πορείας του ΚΚΕ προς το λαό, η κ.Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει αύριο σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

    Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή τη διάθεση στο εμπόριο νοθευμένου ηλιέλαιου και τονίζει ότι η "υγεία και διατροφή του ελληνικού λαού βρίσκεται στο έλεος των μονοπωλίων, που ελέγχουν την παραγωγή, την εισαγωγή, την εμπορία τροφίμων".

    Μιλά για "διακοσμητικό ρόλο του ΕΦΕΤ και αδυναμία των λεγόμενων συστημάτων αυτοελέγχου των βιομηχανιών να εντοπίσουν το εισαγόμενο επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο, φανερώνει ότι αυτοί οι μηχανισμοί δεν λειτουργούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά παρέχουν κάλυψη στις βιομηχανίες τροφίμων, τους δίνουν άλλοθι καθησυχάζοντας τα λαϊκά στρώματα από τα συνεχιζόμενα διατροφικά σκάνδαλα".

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα "να συντονίσουν την πάλη τους διεκδικώντας ουσιαστικό προληπτικό κρατικό έλεγχο σε όλες τις φάσεις της παραγωγής και της εμπορίας τροφίμων και παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων της νοθείας και της μόλυνσής τους. Ταυτόχρονα τονίζει ότι αυτός ο έλεγχος δεν μπορεί να εξαλείψει, αλλά μόνο να περιορίσει τα επικίνδυνα προϊόντα. Για να αντιμετωπιστεί η διατροφική απειλή απαιτείται η κατάργηση των καπιταλιστικών μονοπωλίων στον χώρο των τροφίμων και της εμπορίας. Οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι του κέρδους".

    [02] Μεταρρύθμιση στα λιμάνια

    Με το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Γιάννη Τσάρα συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάθεση τριών προσφορών από τις εταιρείες Cosco Pasific Limited, Hutshicon Port Holdings και Dubai Port World για τον διαγωνισμό παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Θεσσαλονίκης.

    Αμέσως μετά ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Με την υποβολή τριών προσφορών για την παραχώρηση της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμένος Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται το πιο σημαντικό στάδιο μιας μεγάλης μεταρρύθμισης στα λιμάνια της χώρας που αποτέλεσε σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης.

    Το ενδιαφέρον των τριών εταιρειών ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς όλες έχουν μακρά εμπειρία και τεράστιο μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία.

    Η Θεσσαλονίκη βγαίνει από το περιθώριο και γίνεται κόμβος εμπορίου για τη βαλκανική και ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη. Όσοι για μικροκομματικούς λόγους επιχειρούν να βάλουν εμπόδια σε αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια πρέπει τώρα να κάνουν την αυτοκριτική τους.

    Με την παραχώρηση της διαχείρισης των ΣΕΜΠΟ των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης η Ελλάδα γίνεται κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο της Μεσογείου με προφανή οφέλη για την εθνική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες και τελικά του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

    Για την υποβολή των προσφορών ενημέρωσα τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους εργαζόμενους και στα δύο λιμάνια. Η επιτυχία των διαγωνισμών σημαίνει ότι και οι ίδιοι θα κερδίσουν πολλά και πρώτα από όλα πολλές ακόμα θέσεις εργασίας. Η ρότα ανάπτυξης είναι για όλους. Τους καλώ να επιστρέψουν τώρα στους κανονικούς ρυθμούς εργασίας τους».

    Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΕΝΑΝΠ, ο κ. Βουλγαράκης αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με το Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Cooperation Committee). Επίσης, κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Δ.Ν.Ο) κ. Ε. Μητρόπουλου, θα εκφωνήσει ομιλία στους ανακαινισμένους χώρους της έδρας του ΔΝΟ.

    Κατά τη συνάντηση με το Shipping Committee, θα συζητηθούν θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος καθώς και όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την ποντοπόρα ναυτιλία.

    Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με άλλους φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου.

    Στην έδρα του ΔΝΟ, ο υπουργός θα εκφωνήσει λόγο με θέμα "Ενα στρατηγικό όραμα για τη ναυτιλία- Οι προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας" και στη συνέχεια θα δεχτεί ερωτήσεις.

    Στην ομιλία του υπουργού έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των κρατών-μελών του ΔΝΟ, φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς και δημοσιογράφοι.

    [03] Βραβείο στον Α.Χριστοδουλίδη

    Εκδήλωση της κυπριακής πρεσβείας προς τιμή των Κύπριων δημοσιογράφων Σοφιανού Χρυσοστομίδη, Μίμη Κωνσταντινίδη, Ανδρέα Χριστοδουλίδη, Κώστα Σερέζη, Βέρας Κορίδη και Χρήστου Μιχαηλίδη, πραγματοποιείται στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10).

    Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο πρέσβης της Κύπρου Γιώργος Γεωργής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2008 - 18:30:35 UTC