Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

  • [01] Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

    Στους 41 βαθμούς Κελσίου έφτασε σήμερα ο υδράργυρος. Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από το βράδυ στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.

    Στα τέσσερα ΚΕΠ αρμοδιότητας της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιά, λόγω του καύσωνα, οι κλιματιζόμενες αίθουσές τους θα παραμείνουν, σήμερα, ανοιχτές για την ανακούφιση των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μετά από απόφαση της Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς κ. Ντίνας Μπέη.

    Τα ΚΕΠ αυτά βρίσκονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας 2 & Οθωνος 10), τον Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14-16), το Κερατσίνι (Αριάδνης 2 και Πηνειού 4) και τη λεωφόρο Κηφισίας 125 - 127.

    Παράλληλα, η Νομαρχία Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε ότι το κεντρικό κτίριο της στην Ελευσίνα (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 78), που διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους, θα παραμείνει ανοιχτό για τη φιλοξενία πολιτών, σήμερα και αύριο, έως τις 22.00.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες της πόλης που υποφέρουν από τη ζέστη θα μπορούν να σπεύδουν στα κλιματιζόμενα γραφεία της ΕΥΑΘ επί της Οδού Εγνατίας 127. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα γραφεία της θα παραμείνουν ανοιχτά την Τρίτη και την Τετάρτη, από τις 7 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ.

    Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, κατά τη διάρκεια του καύσωνα, να σημειωθούν διακοπές ρεύματος, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που αναμένεται. Η ΔΕΗ, που βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ζητεί από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση των ενεργειοβόρων συσκευών ειδικά τις ώρες αιχμής. Ωστόσο, αν σημειωθούν διακοπές ρεύματος, θα είναι τμηματικές και περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

    Οδηγίες προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

    Στο πλαίσιο εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και εφαρμόζει το επιχειρησιακό Σχέδιο "ΠΕΡΣΕΑΣ" σε όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τις Μονάδες Πρόνοιας της χώρας.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικότερα αναφέρει:

  • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

  • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

  • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.

  • Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

  • Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.

    Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

  • Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.

  • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2008 - 16:30:15 UTC