Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σύγκρουση για την εξυγίανση του συστήματος"

  • [01] "Σύγκρουση για την εξυγίανση του συστήματος"

    Την απόφασή του να συγκρουστεί για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στη "Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία" και κατηγορεί τον πρωθυπουργό για "πολλαπλή επίθεση στους θεσμούς και στην ποιότητα της Δημοκρατίας".

    "Προσυπογράφω τα όσα είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναλαμβάνω τη δική μου ευθύνη και κάνω συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την προώθηση της διαφάνειας και την υπεράσπιση της αυτονομίας της πολιτικής", τονίζει ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υποστηρίζει ότι δεν τις θεωρεί ορόσημο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, γιατί "η ψήφος σε αυτή την αναμέτρηση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά".

    "Η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ είναι μια υπόθεση πολιτικής ουσίας και καθημερινής πρακτικής. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο ξανά σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην πατρίδα και στον πολίτη, έχει λύσεις και προτάσεις. Κερδίζει όσο ασχολείται με τα προβλήματα του πολίτη", υπογραμμίζει ο κ.Γ.Παπανδρέου. Μιλώντας για τις συνεργασίες με το ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι "η συνεργασία είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά μεγιστοποιεί της πιθανότητες επιτυχίας", ωστόσο θέτει στόχο τη νίκη και την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και επικρίνει την ηγεσία του ΣΥΝ, λέγοντας ότι έχει προτεραιότητα να "περιχαρακώσει τον κομματικό του χώρο".

    Παπακωνσταντίνου για το Πέραμα

    "Η ασφάλεια στην εργασία δεν είναι στις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην τραγωδία του Περάματος και στο θάνατο οκτώ εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του Κινήματος και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμμερίζεται απόλυτα την οργή των κατοίκων και των εργαζομένων για την επανάληψη μιας παρόμοιας τραγωδίας.

    Η τραγωδία,όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα και μίλησε για απραγματοποίητες υποσχέσεις του πρωθυπουργού για τις συνθήκες ασφάλειας της εργασίας και μάλιστα στην περιοχή του Περάματος.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται και να προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για να μη θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.

    Δηλώσεις για τις ΔΕΚΟ

    Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε, εξ άλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας και με την οποία καταργείται, ουσιαστικά, όπως ανέφερε, το δικαίωμα στην ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

    Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του "βρώμικου χρήματος" και θεωρήθηκε, από το ΠΑΣΟΚ, άσχετη με το νομοσχέδιο.

    Με την ευκαιρία ο εκπρόσωπος του Κινήματος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίζει όλες τις άσχετες, προς τα συζητούμενα νομοσχέδια, τροπολογίες.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τακτική κατάθεσης ασχέτων τροπολογιών στα θερινά Τμήματα της Βουλής.

    Ως προς το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταργεί, αιφνιδιαστικά, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις οποίες αντικαθιστά με κρατική παρέμβαση.

    Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για πραξικοπηματική και ωμή παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις, η οποία είναι κατάφωρα αντισυνταγματική. Και πρόσθεσε ότι η εν λόγω τροπολογία "αντιβαίνει στον Κοινωνικό Χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας".

    Για αυξήσεις στους δικαστικούς

    Στη σημερινή κατάσταση δυσκολίας για τα οικονομικά πολύ μεγάλου αριθμού Ελλήνων πολιτών,οι αυξήσεις που δίνονται στους δικαστές είναι εκτός κλίματος,δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζοντας,επίσης,ότι το ΠΑΣΟΚ συμπαρατάσσεται με το κοινό αίσθημα.

    Πάντως, ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επικροτεί κάθε προσπάθεια που γίνεται για να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη και να μπορούν οι δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Και δεν δέχθηκε να συνδέσει τις αυξήσεις με προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε επίσης ότι το Κίνημα δεν βλέπει σχέση των αυξήσεων των δικαστικών με το μισθολόγιο των βουλευτών.

    Απαντώντας, εξάλλου,σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ,μετά και την απόφαση για τον κ.Σίκατσεκ, που εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens,εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχουν έρθει όλα τα στοιχεία στην Ελλάδα,ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "οι δικαστικοί λειτουργοί άργησαν πάρα πολύ να ζητήσουν στοιχεία από την γερμανική δικαιοσύνη".

    Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει μια ασάφεια στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αναφορικά με τα στοιχεία τα οποία έχουν έρθει ή έχουν αναλυθεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όποια στοιχεία υπάρχουν και αφορούν ελληνικά κόμματα,Έλληνες πολιτικούς ή άλλα στελέχη, να έρθουν στο φώς. Αλλιώς το πολιτικό σύστημα της χώρας θα είναι σε ομηρία, είπε.

    Για τη φορολογία

    "Μετά από τέσσερις προϋπολογισμούς, ο κ. Αλογοσκούφης ανακάλυψε ότι δεν έχει έσοδα και η χώρα έχει πρόβλημα από τα έσοδα της φορολογίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ.Αλογοσκούφη, σχετικά με τη φορολογία στην Ελλάδα.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι "ο κ. Αλογοσκούφης είπε μία αλήθεια και απέκρυψε πολλές άλλες. Η μία αλήθεια είναι ότι, πράγματι, ως ποσοστό του ΑΕΠ, τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, χαμηλότεροι είναι και οι μισθοί, χαμηλότερες είναι και οι κοινωνικές παροχές που έχει ο πολίτης".

    "Παροχές παιδείας, παροχές υγείας, πρόνοιας, όλα αυτά είναι επίσης χαμηλότερα. Γι΄ αυτά, δεν μας λέει κάτι ο κ. Αλογοσκούφης, αντιθέτως, αυτά τα περικόπτει σε κάθε προϋπολογισμό. Και αυτό το οποίο δεν είπε, βεβαίως, είναι ποιοι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα -γιατί εκεί είναι το μεγάλο ζητούμενο -και τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση για το ποιοι πληρώνουν φόρους τα τελευταία χρόνια", επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, "η Νέα Δημοκρατία αυξάνει συνεχώς τους έμμεσους φόρους. Η αναλογία έμμεσων προς άμεσων φόρων, που είχε μειωθεί από το 1,8 το 1995 στο 1,4 το 2004, έχει και πάλι αυξηθεί. Ο φόρος εισοδημάτων φυσικών προσώπων, σε σχέση με το φόρο εισοδημάτων νομικών προσώπων, έχει αυξηθεί. Για κάθε 100 ευρώ που πλήρωναν το 2003 τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις πλήρωναν 63 ευρώ. Το 2008, για κάθε 100 ευρώ, θα πληρώνουν 45 ευρώ, αντίστοιχα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 July 2008 - 8:30:13 UTC