Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προχωρούμε με δυναμισμό μπροστά"
  • [02] Εκθεση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ

  • [01] "Προχωρούμε με δυναμισμό μπροστά"

    «Αυστηρή προσήλωση στην πραγματική πολιτική» ζήτησε από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν καθώς «η χώρα δεν έχει περιθώρια να περιμένει, πρέπει να προχωρήσει με δυναμισμό».

    «Το βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο δεν επιτρέπει εφησυχασμούς» είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και επεσήμανε πως με νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και με δράσεις θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

    «Βασικός στόχος είναι να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό το δίχτυ κοινωνικής προστασίας», τόνισε ο κ.Καραμανλής και ανακοίνωσε πως ενεργοποιείται το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής με πρώτο βήμα τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε πως τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα έχει μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων παρά τις προσπάθειες οργανωμένων συμφερόντων που έχουν βολευτεί εδώ και δεκαετίες στο τέλμα.

    «Η σημερινή κυβέρνηση εκλέχθηκε για να αλλάξει τα πράγματα και θα συνεχίσει να τα αλλάζει. Αυτή την εντολή έλαβα και θα την τιμήσω μέχρι τέλους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] Εκθεση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ

    Η η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο στην Ικαρία.

    Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νίκαιας (Θηβών 245), από την 1 έως την 31 Οκτωβρίου 2008.

    Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 1400 φωτογραφίες και άλλες εικόνες, και σε ειδικές προθήκες 10άδες πολύτιμα ντοκουμέντα και αντικείμενα, που μαρτυρούν και φωτίζουν την 90χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την προσφορά του στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα. Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

    Τα εκθέματα προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», καθώς και από προσφορές συντρόφων και φίλων του Κόμματος.

    Η έκθεση θα λειτουργεί και τις επτά μέρες της εβδομάδας, από 10 - 1 το πρωί και από 5 - 8 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο χώρο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών για ξενάγηση, απάντηση σε ερωτήματα κλπ.

    ΚΚΕ για την οικονομική κρίση

    "Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο δίλημμα περισσότερο ή λιγότερο κράτος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.Καμιά μορφή διαχείρισης δεν μπορεί να την ματαιώσει.Και οι δυο φορτώνουν, από διαφορετικό δρόμο, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ,"το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν είναι διαφορετικό από αυτό των ΗΠΑ, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός:Και στα δυο η κρατική παρέμβαση υπήρχε πάντα.Λειτουργούσε και λειτουργεί υπέρ των μονοπωλίων και σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.Μόνο η μορφή αλλάζει ανάλογα με τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης".

    Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει:

    "Και στις ΗΠΑ και στην ΕΕ η συγκέντρωση του κεφαλαίου είναι τόσο μεγάλη που για να εξασφαλιστεί η αναπαραγωγή του η παρέμβαση του κράτους και των κυβερνήσεων είναι ισχυρότατη και καθοριστική. Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την ίδια στρατηγική. Προωθεί τις ίδιες στρατηγικές επιλογές των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, διευρύνει την εκμετάλλευση περιορίζοντας και αφαιρώντας λαϊκά δικαιώματα.Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.Αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και απειθαρχία στην ΕΕ, ισχυρό ΚΚΕ.Αυτή πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 October 2008 - 10:30:22 UTC