Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία για τον προϋπολογισμό
  • [02] Ζητά να επιστρέψει στην Κ.Ο.

  • [01] Συνεργασία για τον προϋπολογισμό

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη ενόψει της κατάθεσης του προσχεδίου του Προϋπολογισμού τη Δευτέρα στη Βουλή είχε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι τη Δευτέρα ξεκινά η Ολομέλεια της Βουλής και ταυτόχρονα θα συνεδριάσει τις πρώτες δύο μέρες της εβδομάδας το Eurogroup και το Ecofin.

    Σημείωσε ότι στη διεθνή οικονομία περναμε μία δύσκολη περίοδο με επιπτώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και στην Ελλάδα.

    Για περισσότερες όμως λεπτομέρειες, πρόσθεσε ο κ.Αλογοσκούφης, θα περιμένετε τη Δευτέρα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου και τις ανταλλαγές περιουσιών, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει ήδη οι συγκεκριμένες ενέργειες και έχουν παγώσει όλες οι εκκρεμείς συναλλαγές που δεν είχαν ολοκληρωθεί.

    Εχουμε αναπέμψει, πρόσθεσε, τις γνωμοδοτήσεις στο Συμβούλιο των Δημοσίων Κτημάτων και έχουμε δώσει εντολή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να διευκολύνουν τον εισαγγελέα στην έρευνα που κάνει, δίνοντας όλα τα στοιχεία που χρειάζονται.

    Και σήμερα, πρόσθεσε, εκδίδεται με εντολή του πρωθυπουργού υπουργική απόφαση με την οποία ανακαλούνται οι υπουργικές αποφάσεις των ετών 1999, 2002 και 2003 με τις οποίες αναγνωριστηκε η κυριότητα της Μονής Βατοπαιδίου επί ακινήτων του Δημοσίου.

    Με την απόφαση αυτή ανακαλούνται και όλες οι πράξεις που έχουν γίνει με τα πρωτοκόλλα τα οποία παραδόθηκαν στην Μονή ακίνητα την περίοδο 2002 και 2003.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Ολυμπιακό ακίνητο ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι "με την απόφαση αυτή καθίστανται πλέον άκυρες όλες οι ανταλλαγές και οι μεταβιβάσεις από τη Μονή σε τρίτους".

  • ** Το πρωί ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

    [02] Ζητά να επιστρέψει στην Κ.Ο.

    Να επανεξεταστεί άμεσα η επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ζητάει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Δράμας κ. Σταύρος Δαϊλάκης τονίζοντας πως «υπό διαφορετικούς όρους, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας».

    Συγκεκριμένα στην επιστολή ο κ. Δαϊλάκης αναφέρει:

    «Κύριε Πρόεδρε,

    Οι όποιες πρόσφατες δηλώσεις μου είχαν ως μόνο γνώμονα τη στήριξή σας.

    Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία και για το αν με αυτές θίγεσθε εσείς, ή πρόσωπα που ανέφερα, θέλω να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία πρόθεση είχα να δημιουργήσω πρόβλημα σε ένα κόμμα στο οποίο ανήκα, ανήκω και θα ανήκω.

    Με αυτήν μου τη δήλωση και πέρα από έκφραση της συγγνώμης μου, θεωρώ ότι δε μπορώ να υπάρξω πολιτικά έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Παρακαλώ να επανεξεταστεί άμεσα η επιστροφή μου σε αυτήν και συγκεκριμένα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπό διαφορετικούς όρους, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας».

    «Εκτιμούμε την κίνηση αυτή του βουλευτή» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ε.Αντώναρος και συμπλήρωσε πως το θέμα θα εξεταστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 October 2008 - 14:30:26 UTC