Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υπέρ των πλουσίων τα μέτρα"
  • [02] "Εγγυημένο εισόδημα"
  • [03] Επεκτείνεται το ωράριο
  • [04] Προηγείται σταθερά ο Ομπάμα

  • [01] "Υπέρ των πλουσίων τα μέτρα"

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών.

    Επίθεση κατά του τραπεζικού συστήματος, αλλά και κατά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ως υπευθύνων για τη σημερινή κρίση στη γηραιά ήπειρο εξαπέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Λόταρ Μπίσκι και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία τους ότι σύντομα η Αριστερά θα μπορέσει να παρουσιάσει το δικό της εναλλακτικό σχέδιο.

    Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την πραγματοποίηση στην Αθήνα της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ για την οποία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο ο κ. Μπίσκι, όσο και ο κ. Τσίπρας.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπίσκι η Αριστερά δικαιώθηκε από τις εξελίξεις καθώς τα τελευταία χρόνια επισήμανε ότι ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει η κρίση, ενώ εξέφρασε και σοβαρές αμφιβολίες για το μέγεθος της, γιατί όπως είπε οι τράπεζες δεν παρέχουν ακριβείς πληροφορίες.

    Εν μέσω της κρίσης, η Αριστερά, σύμφωνα με τον κ. Μπίσκι, εντατικοποιεί τις προσπάθειές της και όπως ανακοίνωσε είναι ήδη έτοιμο ένα προσχέδιο πλατφόρμας, που θα καταλήξει σύντομα σε ενιαίο κείμενο και το οποίο θα είναι κοινό για όλα τα μέλη του ΚΕΑ (29 κόμματα συνολικά) για τις ευρωεκλογές. Όπως διευκρίνισε, τα κόμματα, είναι ευνόητο ότι στις θέσεις τους θα εντάξουν ζητήματα που απασχολούν τις χώρες τους, ωστόσο θα υπάρχουν στοιχεία και δράσεις, που θα είναι κοινά για όλα τα αριστερά κόμματα που συμμετέχουν στο ΚΕΑ.

    Η τελική διατύπωση της κοινής πλατφόρμας θα οριστικοποιηθεί στο συνέδριο του ΚΕΑ που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου στο Βερολίνο.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι επιστρέφει η πολιτική στις συζητήσεις και μάλιστα με ιδεολογικούς όρους. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί ότι μπορεί να χρεοκοπεί ο νεοφιλελευθερισμός, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσει ως ώριμο φρούτο. Απαιτείται, πρόσθεσε, αλλαγή συσχετισμών γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι από την κρίση θα ακολουθήσει κάτι καλύτερο ή χειρότερο.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε με τη σειρά του αμφιβολίες για την αποδοτικότητα των μέτρων που λαμβάνονται διεθνώς εκτιμώντας ότι κυρίως οι παρεμβάσεις γίνονται υπέρ των πλουσίων και πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι ανήμπορη να αντιδράσει αποτελεσματικά στην κρίση. Παράλληλα διερωτήθηκε, πως μπορεί η ΕΕ και παρεμβαίνει υπέρ των πλουσίων ενώ δεν μπορεί να κάνει το ίδιο υπέρ των φτωχών.

    Για τους λόγους αυτούς, είναι η ώρα για μια συνολική αντεπίθεση των σοσιαλιστικών ιδεών, είπε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι στις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες για την κρίση, με αίτημα τις συνέπειες αυτής της κρίσης να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι.

    Ως προς τα εσωτερικά, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για την ανάγκη μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι και με τους φτωχούς και με τους πλούσιους, και με την λύκο και με τα πρόβατα, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε επίσης ότι είναι πιθανό τα δύο μεγάλα κόμματα να χρησιμοποιήσουν την κρίση ως εργαλείο εκφοβισμού του λαού, ώστε οι εργαζόμενοι να μην διεκδικήσουν ανατροπές, αλλά να επιλέξουν "σταθερότητα" τονίζοντας ότι η σταθερότητα που επικαλούνται τόσα χρόνια ήταν αστάθεια.

    [02] "Εγγυημένο εισόδημα"

    Την ανάκληση του Φορολογικού Νόμου, διετή αναστολή της αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών, μείωση του Φ.Π.Α. τουλάχιστον κατά μία μονάδα, κάλυψη των καθυστερημένων δόσεων από τα στεγαστικά δάνεια και επιμήκυνση του χρόνου εξοφλήσεώς των κατά μία πενταετία, εγγυημένο εισόδημα για τους οικονομικά ασθενέστερους και αναστολή κάθε απόλυσης για έναν χρόνο, είναι τα ελάχιστα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για να αποφύγουμε τη δίνη αυτής της κρίσης, τόνισε ο κ. Γ.Καρατζαφέρης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι «είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και της εκλογικής της βάσης.Η μεν μας θεωρεί άκρα η δε βάση ότι μαζί μας θα βρει την άκρη».

    [03] Επεκτείνεται το ωράριο

    Επεκτείνεται από σήμερα το ωράριο λειτουργίας σε άλλα 20 γραφεία Κτηματογράφησης, για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία τους.

    Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Κτηματολόγιο ΑΕ, για το διάστημα που απομένει έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων, όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα λειτουργήσουν και Κυριακές.

    Συγκεκριμένα, επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) σε 15 ακόμα Γραφεία Κτηματογράφησης στο νομό Αττικής που εξυπηρετούν συνολικά τους ακόλουθους 23 Δήμους: Αιγάλεω, Νέας Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αχαρνών, Παλλήνης, Ραφήνας, Ηλιούπολης, Ελληνικού (Γλυφάδα, Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη), Μαρκοπούλου, Ελληνικού (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη), Άνω Λιοσίων, Πάρκου Αντώνη Τρίτση (Ίλιο, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι, Καματερό), Κηφισιάς, Κορωπίου.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα προστίθενται στη 12ωρη λειτουργία τα Γραφεία Κτηματογράφησης: Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Πολυγύρου.

    Τις Κυριακές 19 και 26 Οκτωβρίου όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι.

    [04] Προηγείται σταθερά ο Ομπάμα

    Με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα του Τζον Μακέιν στην πρόθεση ψήφου για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπήση των Reuters/C-SPAN/Zogby που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

    Ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 48% και ο Μακέιν 44%. Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό λάθους +/-2,9% και πραγματοποιήθηκε σε 1.207 ψηφοφόρους.

    Σύμφωνα με τον Τζον Ζόγκμπι, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής που δείχνουν ότι ο Ομπάμα έχασε μια ποσοστιαία μονάδα και ο Μακέιν κέρδισε επίσης μία είναι χαρακτηριστικά της δύσκολης αναμέτρησης ανάμεσα στους δύο υποψήφιους λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

    "Τα αποτελέσματα μιας ημέρας δεν δείχνουν την τάση που επικρατεί, αλλά ίσως ο Μακέιν να σταμάτησε την αιμορραγία--γιατί υπήρχε αιμορραγία", επισήμανε ο ίδιος.

    Ο Ζόγκμπι τόνισε ακόμα ότι ο Ομπάμα προηγείται με 17% ανάμεσα στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, αλλά το ό,τι το ποσοστό του αυτό μειώθηκε κατά 3% μέσα σε μια ημέρα δείχνει ότι χρειάζεται να πείσει ορισμένους ψηφοφόρους αυτής της κατηγορίας.

    "Αν δούμε ότι το ποσοστό μειώνεται και αύριο, τότε ίσως θα πρέπει να μιλάμε για μια πραγματική κούρσα", επισήμανε ο Ζόγκμπι.

    Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν για τρίτη και τελευταία φορά την Τετάρτη στο Χάμστεντ της Νέας Υόρκης.

    Σε άλλη δημοσκόπηση που επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ο Ομπάμα προηγείται με 10% του αντιπάλου του Τζον Μακέιν. Οπως προκύπτει από την δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει ποσοστό 53% και των Ρεπουμπλικάνων 43%.

    Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψηφίων την Τρίτη σε δείγμα 1.101 ενηλίκων με ποσοστό λάθους +/-3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 October 2008 - 6:30:26 UTC