Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη σύνοδος για την οικονομία
  • [02] Προανακριτική ζητά το ΠΑΣΟΚ

  • [01] Κρίσιμη σύνοδος για την οικονομία

    Κρίσιμη σύνοδος των ηγετών της ΕΕ για την οικονομική κρίση πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο πακέτο στήριξης της χρηματαγοράς, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, αναφερόμενος στα μέτρα που ενέκριναν την Κυριακή οι ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης, στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

    Το πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους 2 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, προβλέπει τη διασφάλιση του διατραπεζικού δανεισμού και τη μερική εθνικοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης.

    "Η Ευρώπη στο σύνολό της, χωρίς εξαίρεση, εγκρίνει το σχέδιο που συμφωνήθηκε την Κυριακή", δήλωσε ο Σαρκοζί, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

    Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος πρότεινε τη θέσπιση νέων κανόνων για τη διεθνή αγορά, ώστε να αποτραπούν κινήσεις πανικού στο μέλλον.

    "Οι διεθνείς αγορές αντιμετωπίζουν προκλήσεις που κανένα κράτος δεν μπορεί να επιλύσει από μόνο του. Γι αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία και να οικοδομήσουμε μία νέα διεθνή χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική για τα προσεχή χρόνια", ανέφερε ο Γκόρντον Μπράουν σε επιστολή του που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

    Η συμφωνία στις Βρυξέλλες επιτεύχθηκε ύστερα από ώρες συζητήσεων, στη διάρκεια των οποίων ορισμένα μέλη όπως η Τσεχική Δημοκρατία, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί τόσο μεγάλη παρέμβαση του κράτους στις αγορές.

    "Η τσεχική κυβέρνηση φαίνεται πως θεωρεί ότι οι δυνάμεις της ελεύθερης αγοράς θα μπορούσαν να διευθετήσουν και να επαναπροσανατολίσουν την κρίση που διερχόμεθα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εγώ όμως δεν συμφωνώ", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, που προεδρεύει του euro group .

    Στη διάρκεια της διήμερης συνόδου στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται ότι θα υπογραμμίσουν την ανάγκη "ενίσχυσης της επίβλεψης στον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό τομέα", ιδιαιτέρως αναφορικά με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στα κράτη-μέλη.

    Στο τελικό ανακοινωθέν που θα εκδόσουν οι ηγέτες αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσουν πως το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα πρέπει να προσαρμοστεί με τρόπο που να "αντανακλά τις τρέχουσες ιδιαίτερες συνθήκες". Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα επιτραπεί η υπέρβαση του ορίου του 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

    Δηλώσεις Αλογοσκούφη

    Η πρόταση των χωρών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης βρίσκει, σε γενικές γραμμές, σύμφωνες όλες τις χώρες της ΕΕ, ανέφερε από τις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

    Ωστόσο, ο Γ. Αλογοσκούφης αναγνώρισε ότι ορισμένες χώρες, όπως η Τσεχία έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Ανέφερε, ακόμη ότι ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στήριξη των πολιτών, προώθηση της απασχόλησης και καταπολέμηση της ανεργίας.

    Εξάλλου, ο υπουργός οικονομίας ανέφερε ότι στη Σύνοδο συζητείται η πρόταση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν σχετικά με την αναμόρφωση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την καλύτερη εποπτεία των τραπεζικών συστημάτων, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την πρόταση αυτή.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο υπουργός Οικονομίας, τόνισε ότι δεν θα αλλάξει, καθώς το ίδιο το Σύμφωνο προβλέπει ότι σε «εξαιρετικές περιστάσεις» όπως οι σημερινές θα υπάρχει «ευελιξία».

    Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

    «Με έναν συνδυασμό εγγυήσεων και συμμετοχών του δημοσίου και αύξηση της ρευστότητας έως 28 δισ.ευρώ, θα βοηθήσουμε το τραπεζικό σύστημα να ξεπεράσει αυτή τη δυσκαμψία», δήλωσε ο κ. Γ.Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία εξετάστηκε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης .

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι ο στόχος εκτός από την ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι να μην υπάρξουν επιπτώσεις για τους πολίτες, καθώς και για τους επιχειρηματίες με την αύξηση των επιτοκίων και η διασφάλιση της απασχόλησης και να μην πληγεί η πραγματική οικονομία.

    Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι από την κρίση υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις με την άνοδο των επιτοκίων.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ανέφερε ότι συντονισμένα η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα της τιμής διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, σημειώνοντας ότι στη δημαγωγία και το λαϊκισμό με παραπλανητικές συγκρίσεις εμείς απαντάμε με αποτελέσματα.

    Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

    Τα μέτρα για την προστασία των τραπεζών, που αποφασίστηκαν στην Κυβερνητική Επιτροπή, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, στο υπουργείο Οικονομίας, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι αποφασίστηκε η παροχή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου μέχρι το ύψους των 15 δισ. ευρώ προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Η εγγύηση του δημοσίου εξυπηρετεί το στόχο της μείωσης του κόστους χρηματοδότησης.

    Επίσης, αποφασίστηκε η έκδοση ειδικών ομολόγων στα πιστωτικά ιδρύματα έως 8 δισ. ευρώ. Το δημόσιο θα λάβει επαρκείς διασφαλίσεις από τις τράπεζες για τα ομόλογα αυτά.

    Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των πιστωτικών ιδρυμάτων έως τα 5 δισ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η αγορά προνομιούχων μετοχών από το δημόσιο.

    Η διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί έχει ως εξής. Όποια τράπεζα ενδιαφέρεται να ενταχθεί στα μέτρα θα υποβάλει αίτηση, η αίτηση αυτή θα εξετάζεται από την Τράπεζα Ελλάδος και στη συνέχεια εάν δίνεται έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα θα γίνεται η ένταξη.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας παρουσιάζοντας το σχέδιο στήριξης των τραπεζών και θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις και υπάρχουν προβλήματα σε τράπεζες, προβλήματα εμπιστοσύνης και προβλήματα ρευστότητας.

    Το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει υγιείς βάσεις, αλλά λόγω της κρίσης υπάρχει πάντοτε το πρόβλημα αύξησης των επιτοκίων και έλλειψης ρευστότητος.

    Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού, αφού έχουν γίνει σε άλλες χώρες παρεμβάσεις υπέρ των τραπεζών.

    Τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα είναι συμβατά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ και στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών μελών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης.

    Πάντως, διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να είναι η ελληνική κυβέρνηση απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και κατέληξε ότι οι κατευθύνσεις των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι σαφώς συμβατές με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι υπάρχει πολιτική δέσμευση ότι καμιά κατάθεση στις τράπεζες στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει και ότι δεν θα υπάρξει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση από τα μέτρα αυτά.

    Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, είπε ότι αν οι ελληνικές τράπεζες δεν έκαναν χρήση των μέτρων, θα αντιμετώπιζαν "μία παγωμένη αγορά". Οι τράπεζες, προέβλεψε, θα κάνουν χρήση των μέτρων, διότι διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα (ανταγωνιστικότητας).

    Το σχέδιο νόμου με το οποίο προβλέπεται η εφαρμογή των μέτρων θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο σε δέκα ημέρες.

    Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για την Ευρωσυνθήκη

    Την ελπίδα ότι θα βρεθεί ένας «νομικός τρόπος» ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόρριψη της Συνθήκης Λισαβόνας από την Ιρλανδία, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, η υπουργός εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της προς τον Τύπο. Το «τί μέλλει γεννέσθαι» με τη Συνθήκη είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί τη Σύνοδο των 27 ηγετών.

    Συγκεκριμένα, η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ αναζητούν ένα νομικό τρόπο για να ξεπεραστεί η κρίση σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση της Συνθήκης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν νομικοί τρόποι στον ορίζοντα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμη, η Ελληνίδα υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χώρες που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας θα το πράξουν, ώστε να απομείνει η Ιρλανδία η μόνη χώρα που δεν θα την έχει επικυρώσει.

    Εξάλλου, αναφερόμενη στο θέμα της ενέργειας, το οποίο απασχολεί τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο, η Ντ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η θέση της Ελλάδας συμπίπτει με τις ευρωπαϊκές θέσεις όσον αφορά το διαχωρισμό παροχής και διανομής ενέργειας. Σημείωσε, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο, αναφέρθηκε στους ενεργειακούς αγωγούς που διασχίζουν από την Ελλάδα, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενεργειακή επάρκεια.

    Η Ντ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη σύνθεση της Επιτροπής Περισυλλογής για το μέλλον της Ευρώπης (2020-2030) επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες. Η υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε τον Κώστα Σημίτη για συμμετοχή σε αυτή την επιτροπή, η ελληνική πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Φελίπε Γκονζάλες.

    «Δεν ακολουθήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία εκπροσώπησης των χωρών, αλλά τα μέλη της Επιτροπής εκλήθησαν με άτυπο τρόπο» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για την απόρριψη της ελληνικής πρότασης.

    Αντί του Κ. Σημίτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής πρότεινε την Καλυψώ Νικολαϊδη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

    Τέλος, η Ντ. Μπακογιάννη εξέφρασε την απογοήτευσή της για την «αποτυχία» των συνομιλιών που έγιναν στη Γενεύη για τη Ρωσία και τη Γεωργία, τονίζοντας ότι «αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και η ανάγκη να τηρηθεί πολύ προσεκτική στάση από την ΕΕ, ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες».

    [02] Προανακριτική ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσσόπουλου, του πρώην υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών Π. Δούκα και του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκου στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου κατέθεσαν στη Βουλή οι 101 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον πρώην υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρο Δούκα και τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης "για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος".

    Συγκεκριμένα, κατηγορούν τον κ.Δούκα επειδή "εξέδωσε την υπ.΄ αριθμ πρωτ. 1046300/3944/Α0010/10.6.2004 απόφαση με την οποία έγινε αποδεκτή η υπ΄ αριθμ. 26/2004 γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας" και επειδή "έκανε αποδεκτό και το υπ' αριθμ. 3058/17-6-2004 πρακτικό του ΝΣΚ σχετικά με το αίτημα της Μονής Βατοπαιδίου για συναίνεση και σύμπραξη του Δημοσίου προκειμένου να κατατεθεί από κοινού δήλωση για τη μη έκδοση απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης στο οποίο εκκρεμούσε αγωγή της Μονής κατά του Ελληνικού Δημοσίου με αποτέλεσμα να μείνουν δικαστικώς απροστάτευτα και να βλαβούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου".

    Τον δε κ. Μπασιάκο κατηγορούν επειδή "εξέδωσε την υπ΄ αριθμ πρωτ. 3822/25.1.2005 απόφαση με την οποία ανατέθηκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου η ανταλλαγή ακινήτων του Δημοσίου με ποσοστά κυριότητας της Μονής Βατοπαιδίου στη Λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις".

    Αμφότερους τους κατηγορούν επειδή "εξέδωσαν την υπ΄αριθμ. 16651/26.7.2006 κοινή απόφαση τους για την ανάθεση στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου της διαδικασίας ανταλλαγής της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων αυτής με διαθέσιμα ακίνητα του Δημοσίου αφού η αξία των ανταλλασσόμενων ακινήτων καθορισθεί από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών καθόσον η έκδοση και η εκτέλεση των παραπάνω αποφάσεων προκάλεσε μείωση της περιουσίας του Δημοσίου που υπερβαίνει καταφανώς το προσδιοριζόμενο από το εδάφιο β΄ του άρθρου 390 Π.Κ. ποσό".

    Ζητούν επίσης τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για "ηθική αυτουργία" στην τέλεση των παραπάνω αδικημάτων από τον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο, καθώς και για "την τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων ως συναυτουργών και συμμετόχων".

    Οι υπογράφοντες αναφέρουν ότι "από το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που προτείνουμε να συγκροτηθεί θα προκύψει [..] η περαιτέρω εξειδίκευση και εξατομίκευση των πράξεων ώστε να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής για την άσκηση ή μη δίωξης".

    Σημειώνουν ακόμη ότι "η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδο της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυση της" και ότι "επείγει η κίνηση της [..] διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο".

    Τέλος, επισυνάπτουν τη παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου, όπου γίνεται "αναφορά σε στοιχεία αξιόποινων πράξεων" καθώς και την αίτηση παραίτησης των αντιεισαγγελέων Εφετών Αθηνών Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου - Στεργιούλη προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, από την οποία "προκύπτει ότι από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι παραπάνω Αντεισαγγελείς Εφετών, σε εκτέλεση της 3511/4.9.2008 παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προέκυψαν στοιχεία για την ποινική ευθύνη Υπουργών και η ανάγκη διαβίβασης του σχετικού φακέλου στη Βουλή των Ελλήνων".

    Η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, σε συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ληφθεί απόφαση συγκρότησης ή όχι ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

    Η ψηφοφορία είναι μυστική και σ' αυτή δεν μετέχει εκείνος κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

    Η απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151+). Σημειώνεται ότι "αν η Βουλή αποφασίσει να μη συγκροτηθεί η επιτροπή αυτή, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά".

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η πρόταση για την Προανακριτική καθιστά άνευ αντικειμένου τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου, κάλεσε και τα άλλα κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν χθες υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.

    Σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης και δείγμα πανικού μπροστά στην αποκάλυψη στοιχείων, από τα οποία προκύπτουν ξεκάθαρες ευθύνες για κυβερνητικά στελέχη.

    Πρόκειται, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για έναν ελιγμό της κυβέρνησης προκειμένου να προστατευθούν οι υπεύθυνοι και να κερδίσει η ίδια χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 October 2008 - 4:30:29 UTC