Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα προστασίας από την κρίση

  • [01] Μέτρα προστασίας από την κρίση

    "Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ή ο λαός αντεπιτίθεται και το λαϊκό κίνημα γίνεται ένα ορμητικό ποτάμι, ή αν δε συμβεί αυτό, τότε ο λαός θα βρεθεί κολλημένος κυριολεκτικά στον τοίχο και θα χάσει τα πάντα", τόνισε σε δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την οικονομική κρίση.

    Η γγ του ΚΚΕ πρόσθεσε πως "επειδή η κρίση δεν προέρχεται από τις φούσκες όπως λέγεται ούτε από ένα μοντέλο καπιταλισμού ούτε από τα λαθάκια του κυρίου Γκρίνσπαν, αλλά επειδή προέρχεται από την υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίου και εμπορευμάτων, που δεν μπορούν να τα καταναλώσουν οι εργαζόμενοι γιατί έχει υποσκαφτεί η αγοραστική τους ικανότητα, το άμεσα ζητούμενο είναι: Διεκδικήσεις".

    Και διευκρινίνισε: "Πρώτον τη διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Την αναπλήρωση της ζημιάς που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας συνταξιούχος που να χάσει ένα ευρώ γιατί τινάχτηκε στον αέρα η «μπάνκα» των ασφαλιστικών ταμείων που είναι φτιαγμένη από τον ιδρώτα, το μόχθο, τα χρήματα των εργαζομένων πριν απβ όλα.

    Δεύτερον, διεκδικούμε αυξημένα μέτρα προστασίας των ανέργων, που έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν. Η ανεργία θα χτυπήσει κυρίως τις ΗΠΑ, τις καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, τη ΝΑ Ευρώπη και την Ελλάδα.

    Τρίτον, ζητάμε αυξημένα μέτρα προστασίας των οικογενειών που έχουν στεγαστικά, επισκευαστικά και άλλου τύπου δάνεια και όχι προστασία των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Η προστασία πρέπει να πάρει υπόψη το πραγματικό εισόδημα της κάθε λαϊκής οικογένειας.

    Διεκδικούμε να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και οι σχετικοί φόροι που υπάρχουν στα καύσιμα, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στο χειμώνα.

    Δε δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ να πάρουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι. Και όλα αυτά που λέγονται ότι αν δοθεί ρευστό χρήμα σε αυτούς οι οποίοι το κατακράτησαν, σε αυτούς οι οποίοι το έκλεψαν και ότι τάχα μέσα από εκεί θα περάσει η κρίση, θα γίνει το αντίθετο. Δίνουν τα χρήματα σε αυτούς που θα είναι υπεύθυνοι για τον επόμενο κύκλο κρίσης".

    Σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων η γγ του ΚΚΕ είπε: «Απορρίπτουμε την παγίδα των ταμείων φτώχειας, είναι η βιτρίνα για την επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και της φτωχής αγροτιάς. Αναμφισβήτητα το ΚΚΕ - και το πιστεύουμε αυτό - θα είναι ο πυρήνας, θα λέγαμε, της συσπείρωσης νέων δυνάμεων, για να αναπτυχθούν αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε όλη την Ελλάδα. Γιβ αυτό το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ» σήμερα είναι το πιο ουσιαστικό μέτρο, για να αποκτήσει ο λαός την αισιοδοξία και την πεποίθηση, ότι μπορεί να αναχαιτίσει τα χειρότερα και να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός».

    Σε ερώτηση για τις μηνύσεις που δέχονται ΜΜΕ, η κα. Παπαρήγα σημείωσε: Όπως ξέρετε το ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο που δέχτηκε και δέχεται τις μεγαλύτερες και ουσιαστικές επιθέσεις και ουδέποτε κατέφυγε στο μέτρο των μηνύσεων. Ωστόσο αυτά τα ήθη και τα έθιμα είναι πολύ συνηθισμένα στους χώρους όπου γίνεται διαπάλη για τη διανομή και αναδιανομή κονδυλίων ή υπάρχουν πολιτικά κίνητρα ή ακόμα και προσωπικά, ενταγμένα μέσα στην πολιτική ζωή».

    Αύριο, η Αλέκα Παπαρήγα θα παραστεί και θα χαιρετήσει στα εγκαίνια του "Μουσείου Φλωράκη", στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας, ενώ τη Δευτέρα θα περιοδεύσει στο Αττικό Νοσοκομείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 October 2008 - 14:30:25 UTC