Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχητικές προβλέψεις για την οικονομία
  • [02] Μνημόνιο Ελλάδας-Λιβάνου για Ενέργεια
  • [03] ΠΟΣΔΕΠ: Πανεκπαιδευτικα συλλαλητήρια
  • [04] Πειραματικές επιδείξεις στο Ευγενίδειο
  • [05] Αύριο η απάντηση της ΠΓΔΜ σε Νίμιτς
  • [06] Υποπτη σκόνη εστάλη στο Ρόιτερ
  • [07] "Λήψη μέτρων για την κρίση"
  • [08] "Αναθεώρηση του προϋπολογισμού"
  • [09] ΣΥΝ: "Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις"
  • [10] Ειδοποιητήρια για τα τέλη
  • [11] Στις 4 μονάδες η διαφορά

  • [01] Ανησυχητικές προβλέψεις για την οικονομία

    Με άνοδο 6,41% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς ο δείκτης Nikkei κέρδισε 459,02 μονάδες και έκλεισε στις 7.621,92 μονάδες.

    Νωρίτερα, ο Nikkei είχε πέσει για λίγο κάτω από τις 7.000 μονάδες, που είναι το πιο χαμηλό επίπεδό του εδώ και 26 χρόνια.

    Στη Σιγκαπούρη το Χρηματιστήριο υποχωρεί κατά -6,7%. Ο δείκτης Straits Times έχασε, με το άνοιγμα της συνεδρίασης, 107,06 μονάδες και έπεσε στις 1.493,22 μονάδες. Να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης ήταν κλειστό την Δευτέρα.

    Με μεγάλη πτώση έκλεισε και το αμερικανικό Χρηματιστήριο, στα βήματα των κυριώτερων Χρηματιστηρίων του κόσμου, έπειτα από μία συνεδρίαση που σημαδεύθηκε από συνεχείς διακυμάνσεις των προσήμων των δεικτών του.

    Ο γενικός δείκτης Dow Jones απώλεσε 203,18 μονάδες, πτώση 2,42% κι υποχώρησε στις 8.175,77 μονάδες, ενώ ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq με απώλειες 46,13 μονάδων κατέγραψε πτώση 2,97% για να κλείσει στις 1.505,90 μονάδες.

    Με πτώση "έκλεισαν" χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εκτός από αυτό της Φρανκφούρτης, το οποίο "έκλεισε" με άνοδο εξαιτίας της θεαματικής ανόδου που σημείωσε η μετοχή της Volkswagen.

    Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,79% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC με πτώση 3,96%. Αντίθετα στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,91%.

    Επίσης, με πτώση έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Μαδρίτης και του Μιλάνου με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν 4,11% και 3,96%, αντίστοιχα.

    Ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω έντονων διακυμάνσεων και αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.798,24 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 4,04%, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης υποχώρησε έως τις 1.642,56 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 4,97%.

    Υποχώρηση του ευρώ και πτώση του πετρελαίου

    Στο χαμηλότερο σημείο του έναντι του δολαρίου από τον Απρίλιο του 2006 έφτασε το ευρώ αφού η ισοτιμία του στο Τόκιο έφτασε στο 1,2328 δολάριο ανά ευρώ έναντι 1,2471 που ήταν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη.

    Λίγα λεπτά αργότερα πάντως η ισοτιμία διαμορφώθηκε ελαφρώς υψηλότερα, στο 1,2365 δολάριο ανά ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί και έναντι του γεν φτάνοντας στα 114,86 γεν ανά ευρώ έναντι 115,72 που ήταν η ισοτιμία το βράδυ της Δευτέρας.

    Κάτω από τα 64 δολάρια κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η απαισιοδοξία των επενδυτών σχετικά με την παγκόσμια οικονομία δημιουργεί ανησυχία για τις επιπτώσεις της κρίσης στη ζήτηση καυσίμων.

    Η ζήτηση πετρελαίου έχει μειωθεί στις ΗΠΑ (τον κορυφαίο καταναλωτή ενέργειας στον κόσμο) αλλά και σε άλλες βιομηχανικές χώρες καθώς η πιστωτική κρίση επηρεάζει την ευρύτερη οικονομία και εξαπλώνεται στις αναδυόμενες αγορές.

    Πρωτοβουλίες των ηγετών

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα υποδεχθεί σήμερα το βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν για να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση ενόψει της συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 7 Νοεμβρίου και τη Σύνοδο της G20 στην Ουάσιγκτον στις 15 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη ο Γκόρντον Μπράουν θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φιλοξενήσουν στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον τη σύνοδο των ηγετών των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών και των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών (G20) για να συζητήσουν τους κινδύνους μιας παγκόσμιας ύφεσης που μπορεί να προκαλέσει η μεγάλη οικονομική κρίση.

    Η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε τη διενέργεια στις 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες μιας συνόδου των επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ που στόχο θα έχει την προετοιμασία της διεθνούς συνόδου για την αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

    Ζοφερές προβλέψεις για την ανεργία

    Μια νέα μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ είναι πιθανή στην προσεχή συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με όσα δήλωσε, χθες στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος της Ζαν Κλόντ Τρισέ.

    "Θεωρώ πιθανή" τη μείωση του βασικού επιτοκίου στην επόμενη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου, με δεδομένο ότι οι "πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν" σχολίασε ο Ζ.Κ.Τρισέ κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργάνωσε το ισπανικό πρακτορείο "Europa Press".

    Η ΕΚΤ είχε προβεί στις 8 Οκτωβρίου στη μείωση του βασικού της επιτοκίου, στο 3,75% από 4,25% που ήταν μέχρι τότε, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης δράσης των περισσοτέρων κεντρικών τραπεζών.

    Μείωση των επιτοκίων ζητούν οι επιχειρήσεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω προβλέψεων ότι η οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη μπορεί να οδηγήσει στην περικοπή περισσοτέρων του 1 εκατ. θέσεων εργασίας το 2009.

    Εξάλλου, η BusinessEurope, στην οποία μετέχουν οι εθνικές ομοσπονδίες επιχειρήσεων από 34 ευρωπαϊκές χώρες, κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διασφαλίσουν τη ροή χρηματοδότησης και να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

    Βάσει των πιο πρόσφατων οικονομικών προοπτικών της BusinessEurope, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4% το 2009, σε σύγκριση με το 1,4% το τρέχον έτος, με τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και την ιδιωτική κατανάλωση να μειώνονται.

    Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί από το 7% στο 7,8% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, με την περικοπή 1,1 εκατ. θέσεων εργασίας και ενώ το τρέχον έτος δημιουργήθηκαν περισσότερες από 2 εκατ. θέσεις εργασίας.

    [02] Μνημόνιο Ελλάδας-Λιβάνου για Ενέργεια

    Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας υπέγραψε με τον ομόλογό του υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου κ. Alain Tabourian, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Λίβανο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενεργειακή αυτή συνεργασία μεταξύ δύο Μεσογειακών χωρών κινείται στον άξονα σχετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και της στρατηγικής επιλογής του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου «Ένωση για τη Μεσόγειο» που επιδιώκει η Γαλλική Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με το περιεχόμενο του Μνημονίου, οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την κεντρική σημασία της ενέργειας για την ανάπτυξη των σύγχρονων οικονομιών και την αναγκαιότητα προώθησης καθαρών μορφών ενέργειας, δηλαδή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ).

    Οι τομείς δραστηριότητας αυτής της νέας ενεργειακής συνεργασίας αφορούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, την ενθάρρυνση επενδύσεων και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και το σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών ενεργειακών έργων και προγραμμάτων τόσο στις δύο χώρες, όσο και στις ευρύτερες περιοχές και διεθνώς. Το Μνημόνιο προβλέπει τη σύσταση επιτροπής για την προώθηση των θεμάτων αυτών. Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής ορίζεται δύο μήνες μετά την κύρωση του Μνημονίου από τη Βουλή.

    Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, συνάντησε τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Fouad Siniora. Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεχή και σταθερή υποστηρικτική της στάση έναντι της χώρας του. Ο κ. Φώλιας επανέλαβε τη σταθερή θέση της χώρας μας υπέρ ενός ενωμένου και ειρηνικού Λιβάνου και διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό για τη συνέχιση της πολιτικής αυτής σε όλους τους τομείς. Τέλος, ο Λιβανέζος Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις συναντήσεις, συζητήσεις και δράσεις που πραγματοποιεί ο Έλληνας Υπουργός κατά την επίσκεψή του στη Βηρυττό και διαβεβαίωσε την Ελληνική πλευρά για την πλήρη στήριξή του.

    Ο κ. Φώλιας συναντήθηκε και με τον Υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου του Λιβάνου κ. Mohammad Safadi. Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η προστασία του καταναλωτή, η ασφάλεια τροφίμων, ο ποιοτικός έλεγχος καυσίμων, η ποιότητα στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, η τυποποίηση, το εμπόριο και οι επιχειρηματικές συνεργασίες. Ο Υπουργός του Λιβάνου τόνισε ότι η Ελληνική τεχνογνωσία στους τομείς αυτούς θα ήταν πολύ χρήσιμη για τη χώρα του αλλά και η Ελληνική στήριξη στις συνεργασίες που επιχειρεί ο Λίβανος με διεθνείς οργανισμούς όπως είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, στον οποίο επιδιώκει να γίνει πλήρες μέλος.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, με τη σειρά του, ότι στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή, στη Ελλάδα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα με τη γραμμή καταναλωτή και το Συνήγορο του Καταναλωτή και προχωρούμε ακόμη πιο πολύ με την αναβαθμισμένη γραμματεία ελέγχου της αγοράς. Στον τομέα των καυσίμων, το Παρατηρητήριο Τιμών, ήδη, λειτουργεί και μέχρι το τέλος του έτους θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι από τις ειδικά εξοπλισμένες κινητές μονάδες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Και στους τομείς της τυποποίησης και της ασφάλειας τροφίμων, έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα. Τέλος, η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι στρατηγική προτεραιότητα για την Ελληνική κυβέρνηση. Όλοι αυτοί οι τομείς είναι πρόσφοροι, ώστε ο Λίβανος να δανειστεί τεχνογνωσία και εμπειρία από την Ελλάδα ενδυναμώνοντας, παράλληλα, τις μεταξύ μας σχέσεις.

    [03] ΠΟΣΔΕΠ: Πανεκπαιδευτικα συλλαλητήρια

    Η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ) αποφάσισε τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις όπου λειτουργούν πανεπιστήμια, με παράλληλη στάση εργασίας στις 6 Νοεμβρίου.

    Επίσης, έλαβε απόφαση για 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Νοεμβρίου καθώς και 48ωρη στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

    Στις 29 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή που θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει -όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- την παραπέρα κλιμάκωση των αντιδράσεων.

    Επίσης, αποφασίσθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλίες της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ και των Συλλόγων, η ανάδειξη του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς και η οργάνωση εκδηλώσεων για την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας, με πρωτοβουλίες της εκτελεστικής γραμματείας και των Συλλόγων.

    Τέλος, η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τα πανεπιστημιακά όργανα και τις πρυτανικές αρχές να πάρουν αποφάσεις κατά της νομιμοποίησης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και της εφαρμογής της οδηγίας 36/2005 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [04] Πειραματικές επιδείξεις στο Ευγενίδειο

    Η νέα περίοδος των πειραματικών επιδείξεων στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκινά και πάλι, το Νοέμβριο 2008.

    Η περσινή εμπειρία, με τις πειραματικές επιδείξεις που τράβηξαν τα βλέμματα εκατοντάδων επισκεπτών της Έκθεσης και γέννησαν την περιέργεια για περαιτέρω αναζήτηση, κρίθηκε πολύ θετική από το Ιδρυμα και αποφάσισε ότι θα πρέπει τα πειράματα να συνεχιστούν και τη νέα περίοδο.

    Έτσι, για την χρονική περίοδο Νοέμβριος 2008 - Μάιος 2009, η ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας ετοίμασε επτά νέες θεματικές ενότητες πειραματικών επιδείξεων. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14.30 και στις 16.30, το κοινό θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία, μέσα από συνολικά 51 νέες και επιδείξεις επιστημονικών φαινομένων και τεχνολογικών εφαρμογών της καθημερινότητας.

    Οι θεματικές ενότητες των πειραμάτων, οι οποίες θα εναλλάσσονται κάθε μήνα, είναι οι εξής:

    -ΦΩΣ (Νοέμβριος '08): πρίσμα από νερό και καθρέφτη, φράκταλ σε οθόνη υπολογιστή, πόλωση του φωτός και άλλα πολλά.

    -ΉΧΟΣ (Δεκέμβριος '08): αναπνέοντας ήλιο, μουσικό κουτί, ζάχαρη που "νιώθει" τον ρυθμό, λέιζερ που "χορεύει" κ.α.

    -ΥΛΙΚΑ (Ιανουάριος '09): σταγόνες νερού παγοδρόμοι, αυτοσχέδιο σιντριβάνι, σουβλάκι από πάγο, μίγμα για αλεξίσφαιρο από corn flour κ.α.

    -ΧΗΜΕΙΑ (Φεβρουάριος '09): απόσταξη θαλασσινού νερού, αλλαγές χρώματος ανάλογα με το pH, μέθοδος εντοπισμού ιχνών αίματος, ηλεκτρόλυση, χημικό ρολόι Belousov-Zhabotinsky κ.α.

    -ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Μάρτιος '09): εξαγωγή DNA από μπανάνα, χρωμοσώματα κάτω απ' το μικροσκόπιο, μαγιά που φουσκώνει μπαλόνι κ.α.

    -ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ (Απρίλιος '09): ηλεκτρόλυση, θαύματα με μαγνήτες, κλωβός Φαραντέι, ο πιο απλός κινητήρα κ.α.

    -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Μάιος '09): μπαταρία με ξύδι, αυτοκίνητο υδρογόνου, τα παγάκια και η στάθμη της θάλασσας κ.α.

    [05] Αύριο η απάντηση της ΠΓΔΜ σε Νίμιτς

    Ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας Μάρτιν Πρότουγκερ, θα μεταβούν αύριο στη Ν.Υόρκη, όπου την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων.

    Σύμφωνα με αυτούς, οι κ.κ Ντιμιτρόφ και Πρότουγκερ θα μεταφέρουν στον κ. Νίμιτς τις θέσεις και παρατηρήσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, επί της τελευταίας πρότασης του μεσολαβητή του ΟΗΕ η οποία επιδόθηκε στις κυβερνήσεις των δύο χωρών στις 8 Οκτωβρίου στη Ν.Υόρκη.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός «Kanal 5», σχολίασε ότι «δεν είναι σαφές ποιές θέσεις και παρατηρήσεις της ηγεσίας της χώρας» θα επιδόσουν στον κ. Νίμιτς οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ, καθώς στις δύο συναντήσεις που είχαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα Σκόπια ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν ανακοινώθηκε ότι η ηγεσία της χώρας έχει συμφωνήσει και καταλήξει στις παρατηρήσεις της επί της πρότασης του κ. Νίμιτς.

    [06] Υποπτη σκόνη εστάλη στο Ρόιτερ

    Τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερ εκκενώθηκε για ένα τρίωρο χθες έπειτα από την άφιξη μίας επιστολής που περιείχε μία ύποπτη σκόνη, η οποία μετά την ανάλυσή της αποδείχθηκε αβλαβής, αναφέρεται σβ ανακοινωθέν του πρακτορείου.

    «Η αστυνομία διέταξε το προσωπικό να εγκαταλείψει τα γραφεία στον 19ο όροφο, έπειτα από το άνοιγμα μίας επιστολής από τον αρχισυντάκτη Μπράιαν Ρόαντς, η οποία περιείχε λίγη σκόνη», τόνισε η εκπρόσωπος του πρακτορείου Τζόλι Χαντ.

    Η αστυνομία ασφάλισε τις εγκαταστάσεις και ζήτησε από τους 140 εργαζομένους να εγκαταλείψουν τα γραφεία, που βρίσκονται στην Τάιμς Σκουέαρ, στο κέντρο του Μανχάταν.

    Τρεις ώρες αργότερα η Τζόλι Χαντ ανακοίνωσε πως η σκόνη ελέγχθηκε αβλαβής και πως οι εργασίες στα γραφεία μπορούν να ξαναρχίσουν. Το γραφείο του Ρόιτερς στη Νέα Υόρκη είναι το σημαντικώτερο του πρακτορείου μετά την έδρα του στο Λονδίνο.

    [07] "Λήψη μέτρων για την κρίση"

    Επίσκεψη στα εργοτάξια δυο ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών που συμμετέχουν στην κατασκευή μεγάλων έργων στο Κατάρ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής και η σύζυγός του καθώς επίσης η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας επισκέφθηκαν πρώτα τα γραφεία της ''J & P Αβαξ''. Η εταιρία πραγματοποιεί τα έργα υποδομής στο Πέρλ Αϊλαντ στην Ντόχα του Κατάρ.

    Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί με προσχωματώσεις και διαμορφώνεται σε ολοκληρωμένη μορφή πολυτελών κατοικιών.

    Το συνολικό έργο που πραγματοποιεί εκεί η εταιρία ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια δολάρια.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του πήγαν στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρίας ''Ακτωρ'', η οποία έχει αναλάβει ένα τμήμα της κατασκευής του νέου αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Κατάρ και ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον υπεύθυνο της εταιρίας.

    Η κοινοπραξία στην οποία ηγείται η εταιρία ''Ακτωρ ''έχει αναλάβει την ολοκλήρωση έργου συνολικού κόστους 1,2 δισ. δολαρίων.

    Στο εργοτάξιο απασχολούνται περίπου 150 Ελληνες και Κύπριοι εργαζόμενοι.

    Η εταιρία δραστηριοποιείται συνολικότερα στην αραβική χερσόνησο με έργα συνολικού ύψους 4,3 δισ. ευρώ, όπου απασχολούνται περί τους 200 Ελληνες μηχανικούς. Η παρουσία της εταιρίας στο Κατάρ έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και αποτελεί βάση για επέκταση στην Ασία και την Αφρική.

    Μετά την ενημέρωση και το πέρας της επίσκεψης ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Αθήνα.

    Στο μεταξύ, πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε ο ΣΕΒ στη Ντόχα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κατάρ, παρουσία του κ. Καραμανλή, κατά τη διάρκεια Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων ενώ ο ΣΕΒ και το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κατάρ σχεδιάζουν να ιδρύσουν Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Κατάρ.

    Συνάντηση με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ

    Τις δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ συζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε με τον εμίρη της χώρας Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι.

    Στη δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στη διεθνή συγκυρία κατά την οποία οι παγκόσμιες οικονομίες αντιμετωπίζουν τις βαριές επιπτώσεις από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Είναι μία κρίση η οποία αποδεικνύεται ότι είναι απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να επενδύσουν σε στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει τις εθνικές οικονομίες απέναντι στους κινδύνους και να απελευθερώσει την αναπτυξιακή τους δυναμική όταν αυτή τελειώσει.

    Η ελληνική κυβέρνηση είπε ο πρωθυπουργός, έχει θέση και επιδιώκει δύο κύριους στόχους: να διασφαλίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης μέσω μία σειράς αποτελεσματικών μέτρων και δεύτερον να επιταχύνει την εφαρμογή οποιασδήποτε μεταρρύθμισης είναι απαραίτητη για τη δομική αναμόρφωση της οικονομίας μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας- Κατάρ και κυρίως στις πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές που διανοίγονται. Στη συνάντηση με τους Καταρινούς αξιωματούχους εξέτασαν ενα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με έμφαση στις επενδύσεις, την ενέργεια, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον κατασκευαστικό τομέα. Το Κατάρ, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι χώρα με γεωστρατηγική σημασία στην περιοχή και πολύ δυναμική οικονομική ανάπτυξη. Η παρουσία μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών αποτελεί απόδειξη των κοινών προσπαθειών στον τομέα αυτό.

    Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε για το θέμα της Ολυμπιακής και ανέφερε ότι συζήτησαν επενδύσεις σε πολλούς τομείς και σημείωσε ότι η Qatar Airways ανήκει στους επίδοξους επενδυτές για την Ολυμπιακή. Για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός του Κατάρ περιορίστηκε να πει ότι το θέμα συζητήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση.

    Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Εξωτερικών με τον ομόλογό της υπέγραψαν τη συμφωνία απαλλαγής της διπλής φορολογίας, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας υπέγραψε τη συμφωνία που αφορά την υγεία και τις ιατρικές επιστήμες.

    Ο κ. Καραμανλής, στο σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη του ελληνο-καταρινού φόρουμ επιχειρηματιών, είπε ότι η επίσκεψή του στο Κατάρ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και αποβλέπει στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.

    Σημείωσε ότι το Κατάρ είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, ενώ η Ελλάδα είναι η ατμομηχανή της οικονομίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να παρακολουθούν παθητικά και η απάντηση σ΄αυτή είναι να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και να προωθήσουν την ανάπτυξη.

    Σημείωσε ότι αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και η επίσκεψή του στο Κατάρ, ενισχύοντας τις επενδυτικές δυνατότητες και των δύο χωρών. Είπε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και κατέληξε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα αντιδράσει εάν χρειαστεί.

    Εγκαίνια Ελληνικής Πρεσβείας στη Ντόχα-Χαιρετισμός Κ.Καραμανλή

    Στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, σε όλα τα επίπεδα, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ομογένεια του Κατάρ κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Ελληνικής Πρεσβείας.

    Η ίδρυση της ελληνικής πρεσβείας στη Ντόχα καθώς και αυτής του Κατάρ στην Αθήνα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις και αποδεικνύει τη βούληση των δύο μερών για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι σήμερα ο κόσμος ολόκληρος και η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Μιας σοβαρής κρίσης που οφείλουμε όλοι να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για να περιοριστεί το κόστος της κρίσης στο εισόδημα των νοικοκυριών και στις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και για να επιταχύνει τους ρυθμούς για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που αφενός θα προστατέψουν από τους κινδύνους και αφετέρου θα προετοιμάσουν την ελληνική οικονομία ώστε όταν τελειώσει η κρίση, να "τρέξει" με τους ρυθμούς που απαιτούν οι καιροί.

    Απευθυνόμενος προς την ελληνική ομογένεια του Κατάρ ανέφερε ότι η δυναμική παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, μας κάνει υπερήφανους καθώς προβάλλει με επιτυχία την εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας και του σύγχρονου Έλληνα στις χώρες του Αραβικού κόσμου.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε και τα εγκαίνια της Πρεσβείας, ανέφερε ότι τα εγκαίνια σηματοδοτούν ένα μεγαλύτερο άνοιγμα της χώρας μας στον Αραβικό κόσμο. Η κ. Μπακογιάννη φύτεψε και μια ελιά, αναφέροντας ότι σηματοδοτεί την πρόθεση, η συνεργασία των δύο χωρών να έχει διάρκεια.

    [08] "Αναθεώρηση του προϋπολογισμού"

    «Οι πολίτες απαιτούν μία αξιόπιστη κυβέρνηση και ένα θαρραλέο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης», τόνισε ο κ.Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση προειδοποίησε για ενδεχόμενο ενός «νέου και τεραστίου εγκλήματος σε βάρος του ελληνικού λαού» και πρότεινε τη μερική κρατικοποίηση των κλυδωνιζόμενων τραπεζών.

    Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, ως «πλήρως αναξιόπιστη», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεκτάθηκε στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας πως τα 28 δισ ευρώ που θα διατεθούν για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δίνονται «χωρίς σχέδιο, χωρίς διαφάνεια, χωρίς όρους και προοπτική, ενώ για τους φτωχότερους συμπολίτες μας υπάρχουν μόνο 100 εκ., αν ποτέ υπάρξουν και αυτά».

    «Η κυβέρνηση δίνει 28 δισ ευρώ από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς καμία εγγύηση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αυτά βρέθηκαν ως δια μαγείας για τις τράπεζες, αλλά ποιον θα ωφελήσουν; Αυτό θα το αποφασίσει αυθαίρετα ο υπουργός Οικονομίας, ο υπουργός της κυβέρνησης των ομολόγων, του Βατοπαιδίου, της χειραγώγησης της δικαιοσύνης».

    «Ο πολίτης δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη σήμερα σε μια αποχωρούσα κυβέρνηση», παρατήρησε και συμπλήρωσε: «Φοβόμαστε ένα νέο και τεράστιο έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού, που βεβαίως περνά σχετικά απαρατήρητο, λόγω της συνεχούς παραγωγής σκανδάλων και του ηχηρού κύκνειου άσματος της Νέας Δημοκρατίας».

    Η αντιμετώπιση της κρίσης του τραπεζικού συστήματος, περνά κατά τον κο Παπανδρέου, «μέσα από την αγορά σημαντικών μεριδίων των τραπεζών, από το ελληνικό Δημόσιο».

    «Να μπει το ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος, ίσως και ως κύριος μέτοχος στις ελληνικές τράπεζες που έχουν πρόβλημα. Αυτό είναι μια μερική κρατικοποίηση, που διασφαλίζει ωστόσο, την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τραπεζών, σε μια διεθνή αγορά, όπου κρατικοποιούνται πλέον, πολλές και μάλιστα μεγάλες τράπεζες. Μια πρόταση που διασφαλίζει τη συμμετοχή του Δημοσίου (άρα και του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη), στα κέρδη των τραπεζών και όχι στην χασούρα τους, για την οποία βεβαίως είναι πρωτίστως υπεύθυνες οι τράπεζες».

    Αδυναμία να οδηγήσει τη χώρα έξω από τη δυσμενή συγκυρία, χρέωσε στην Κυβέρνηση η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    "Στην Ελλάδα, βιώνουμε ήδη τις συνέπειες αυτής της κρίσης, λόγω των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Ό,τι περνά σήμερα ο Έλληνας πολίτης, φέρει την υπογραφή της ΝΔ", δήλωσε η κ. Καρακλιούμη.

    Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τις τράπεζες», ανέφερε ότι τα νοικοκυριά θα πληρώσουν 7,5 δισ περισσότερους φόρους και πρόσθεσε ότι ενώ "για την ανακούφιση των τραπεζών έχουν βρεθεί 28 δισ ευρώ, για την ενίσχυση του Ταμείου Κατά της Φτώχειας, αν και έχουν εγγραφεί μόλις 100 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό, δεν έχει δοθεί ακόμη ούτε ευρώ."

    Η κ. Καρακλιούμη είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τη «στήριξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών» και επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος για τον στόχο αυτό.

    Σε ερώτηση για το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που προτείνει το Κίνημα και το οποίο ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Χρήστος Παπουτσής, το προσδιόρισε σε 1.320 ευρώ, η κ. Καρακλιούμη είπε ότι «το σχέδιο νόμου που έχουμε καταθέσει προβλέπει επίδομα, το οποίο κυμαίνεται από τα 1.200 μέχρι και τα 1.300 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά το πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, έχουμε επανειλημμένα πει ότι το οικονομικό σχέδιο, που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, είναι πλήρως κοστολογημένο και τα χρήματα υπάρχουν».

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση περί του τι πρέπει να αλλάξει στον προϋπολογισμό, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: "Eμείς ζητάμε πλήρη αναθεώρηση, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες του Έλληνα πολίτη».

    Δηλώσεις για Βατοπαίδιο

    Με την απουσία της κυβέρνησης από την Βουλή κατά την συζήτηση για την σύσταση Προνανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπαιδίου, «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του απέδειξαν πως δεν έχουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα, πολιτική αξιοπρέπεια. Νόμισαν πως έτσι θα αποφύγουν τις ευθύνες τους και τις εξηγήσεις που οφείλουν και πρέπει να δώσουν στους πολίτες, για τα έργα και τις ημέρες τους», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, προσθέτοντας ότι «η ΝΔ με την αποχώρησή της από τη Βουλή, απέδειξε πως έχει χάσει και την πλειοψηφία στην κοινωνία».

    «Για το ΠΑΣΟΚ, ο στόχος, που ήταν να διερευνηθεί το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου από Προανακριτική Επιτροπή, παραμένει», κατέληξε η κ. Καρακλιούμη.

    [09] ΣΥΝ: "Οχι στις ιδιωτικοποιήσεις"

    Περιοδεία στο Αλιβέρι Ευβοίας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, όπου και θα συμμετάσχει στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Οικολογίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και η Πολιτική Κίνηση Αλιβερίου του ΣΥΝ, με θέμα: «Ενεργειακό - Γιατί λέμε όχι στον λιθάνθρακα».

    Επίσης, ο κ.Τσίπρας θα επισκεφθεί τους χώρους που σχεδιάζει η ΔΕΗ σε συνεργασία με την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ την εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας, ενώ θα έχει και συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου κατά του λιθάνθρακα και τους κατοίκους Μηλακίου.

    ΣΥΝ για Ολυμπιακή

    Ενώ αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και χώρες της Ε.Ε., αυξάνουν τις δημόσιες επενδύσεις στην πρώτη κατοικία, στις μεταφορές, στην παιδεία, στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε δημόσιες εταιρίες κρατικών συμφερόντων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων (ΟΑ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Λιμάνια) σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Την ώρα που το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέει, η Ν.Δ. εμμένει σε μια παράλογη πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε πρόσφορο έδαφος για λεηλασία, τονίζει σε δήλωσή του ο Κώστας Ήσυχος μέλους ΚΠΕ ΣΥΝ σχετικά με το ενδιαφέρον της Qatar Airways για την εξαγορά των διάδοχων εταιριών της ΟΑ.

    Ο ΣΥΝ, καλεί τους εργαζόμενους "με μέθοδο, πείσμα, μαχητικό, συνδικαλιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα και ενότητα για να αποτρέψουν το «θάνατο» της Δημόσιας ΟΑ".

    "Η ριζοσπαστική Αριστερά θα επιμείνει σε κάθε μετερίζι, κοινοβουλευτικό και κινηματικό, για να μην υλοποιηθεί ένα ακόμα εθνικό έγκλημα σε βάρος της δημόσιας οικονομίας, της περιφερειακής συνοχής της χώρας, της πτητικής ασφαλείας", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [10] Ειδοποιητήρια για τα τέλη

    Ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ, μοτοσυκλετών και γενικά των οχημάτων για το 2009.

    Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται το σήμα των τελών κυκλοφορίας καταβάλλοντας το τέλος από όλες τις εμπορικές τράπεζες, τις συνεταιριστικές, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και από τις Εφορίες στην περίπτωση που έχουν χάσει το ειδοποιητήριο.

    Η προμήθεια και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ξεκινά από 1.11.2008, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31.12.2008.

    Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών θα κληθούν να καταβάλλουν:

  • 18 ευρώ για οχήματα κυβισμού έως 300 κυβικά εκατοστά

  • 46 ευρώ από 301 έως 785 κυβικά

  • 112 ευρώ για την κατηγορία των 786 έως 1.357 κυβικών

  • 202 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 1.358 έως 1.928

  • 446 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 1.929 έως 2.357

  • 580 ευρώ για τα «μεγάλα» άνω των 2.358 κυβικών εκατοστών.

    [11] Στις 4 μονάδες η διαφορά

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προηγείται σε εθνικό επίπεδο με τέσσερις μονάδες του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζον Μακέιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερ/C-SPAN/Zogby που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

    Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν με 49% έναντι 45% ανάμεσα στους πιθανούς ψηφοφόρους στη δημοσκόπηση που διεξήχθη στη διάρκεια τριών ημερών, σημειώνοντας ελαφρά πτώση από το προβάδισμα των πέντε μονάδων το οποίο είχε τη Δευτέρα.

    Η τηλεφωνική δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.

    Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ομπάμα

    Η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς στο Τενεσί, οι οποίοι σχεδίαζαν να ληστεύσουν έναν έμπορο όπλων με σκοπό να δολοφονήσουν τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα κι «όσους το δυνατόν περισσότερους μη Καυκασιανούς», αναφέρεται σε ανακοινωθέν των αρχών.

    Αξιωματούχος από το Γραφείο Οινοπνευματωδών, Καπνού, Όπλων κι Εκρηκτικών τόνισε πως η αστυνομία συνέλαβε άτομα στο Τζάκσον του Τενεσί με μεγάλο αριθμό όπλων, περιλαμβανομένης και μία κομμένης καραμπίνας, στο αυτοκίνητό τους.

    «Ήθελαν να μεταβούν σβ ένα σημείο όπου θα μπορούσαν να πυροβολήσουν όσους το δυνατόν περισσότερους μη Καυκασιανούς μπορούσαν. Επίσης είχαν σχέδιο να δολοφονήσουν τον Γερουσιαστή Ομπάμα», τόνισε η ίδια πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 2008 - 7:30:41 UTC