Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα"
  • [02] Προτάσεις για την οικονομία
  • [03] "Μέτρα υπέρ του κεφαλαίου"
  • [04] Περιοδεία στη Λάρισα
  • [05] Σχέδιο για την οικονομία
  • [06] Ήρθε για να μείνει

  • [01] "Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα"

    Ομιλία θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, κ. Κ. Καραμανλής, σήμερα στις 2 μ.μ., στα πλάισια της Παγκόσμιας Διάσκεψης κατά της διαφθοράς, που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ νωρίτερα, στις 10.30, θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Μέτρα για την οικονομία

    Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο την διεθνή οικονομική κρίση. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημέρωσε για τα τελευταία γεγονότα και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ''έχουμε μία απο τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, η οποία επηρεάζει την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου'', σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αλλού, αλλά όπως τόνισε ο υπουργός, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή σχέδιο για την αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ούτε για τις επενδύσεις, ούτε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ούτε για τους καταναλωτές. "Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χρηματοπιστωτικό τομέα και αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει την οικονομία να αναπτύσσεται και τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη ήδη υπάρχουν σημάδια ύφεσης, που επηρεάζουν πάρα πολλές χώρες και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να δείξουμε ευελιξία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων", υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Οικονομίας, πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων θίγονται περισσότερο απο την κρίση, στα πλαίσια όμως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

    Ηδη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, έχουμε δώσει δείγματα γραφής, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους καταθέτουν προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι σοβαρές.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε χαρακτηριστικά "ακούγονται προτάσεις οι οποίες αν επρόκειτο να εφαρμοστούν, όχι μόνο δεν θα έλυναν προβλήματα αλλά θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για τους Ελληνες πολίτες. Αυτές οι προτάσεις, πρόσθεσε, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα".

    [02] Προτάσεις για την οικονομία

    Στην παγκόσμια διάσκεψη κατά της διαφθοράς θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ το μεσημέρι, θα απευθύνει ομιλία στην ημερίδα που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου, με θέμα: «Τα Καρτέλ στην Ελλάδα», στο ξενοδοχείο "Τιτάνια".

    Μέτρα για την πραγματική οικονομία

    Πέντε προτάσεις για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) παρουσίασε ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη τύπου για τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία, μαζί με τους Α. Κατσιφάρα και Φ. Σαχινίδη.

    Ο κ.Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στις προοπτικές περαιτέρω σμίκρυνσης ή και αφανισμού πολλών μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων λόγω της περιορισμένης ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά και της απαράδεκτης καθυστέρησης στην έναρξη του ΕΣΠΑ και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών, για τους εξής λόγους:

    "Παρέχει δημόσιο χρήμα στις τράπεζες χωρίς να εξασφαλίζει τον ανάλογο και επιθυμητό σ' αυτή τη φάση έλεγχο και εποπτεία του δημοσίου πάνω στο τραπεζικό σύστημα. Δεν επιβάλλονται περιορισμοί ούτε στο θέμα της ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της τραπεζικής αγοράς, ούτε στο θέμα των καταχρηστικών πρακτικών, ούτε στην κοινωνική πρόκληση που αποτελούν οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών των λεγόμενων "Golden Boys", ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

    "Γίνεται κατάχρηση της κρατικής ενίσχυσης, αφού όλες ανεξαιρέτως οι τράπεζες ορίζονται ως δικαιούχοι μέσα από μια εξω-νομοθετική διαδικασία που είναι η συμφωνία κυρίων, σε πλήρη αντίθεση με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, οι οποίες συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 12-10-2008 και απαιτούν στήριξη μόνο των πραγματικών δικαιούχων", τόνισε.

    Στο "τραπεζικό πακέτο" δεν προβλέπεται ειδική ρήτρα που να εξασφαλίζει ότι οι τράπεζες δεν θα συσσωρεύσουν τα κεφάλαια, ούτε θα τα δώσουν ως μερίσματα, αλλά θα τα διοχετεύσουν σε δανεισμό προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις (όπως π.χ. γίνεται στη Γαλλία), ανέφερε επίσης

    Στη συνέχεια παρουσίασε 5 προτάσεις για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη στήριξη των ΜΜΕ στις οποίες περιλαμβάνονται η κατάργηση της συμφωνίας κυρίων του υπουργείου Οικονομίας με τις τράπεζες, η οποία αναιρεί το πνεύμα και την ουσία των κατευθυντήριων γραμμών που συμφωνήθηκαν στην ΕΕ. Λελογισμένη αγορά τραπεζικών μετοχών από το κράτος υπό την προϋπόθεση ότι το δημόσιο ασκεί έλεγχο και εποπτεία των προβληματικών τραπεζών και οι τράπεζες διασφαλίζουν το δανεισμό με απρόσκοπτη ροή χρήματος προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις (ρήτρα διασφάλισης του δανεισμού)

    Ενίσχυση του συστήματος εγγυοδοσίας των επιχειρήσεων, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου εγγυοδοτικού μηχανισμού των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες απασχολούν το 75% των μισθωτών εργαζόμενων. Ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών μέσα από κατάργηση ή τριετή αναστολή κομβικών παραμέτρων της πρόσφατης φορολογικής μεταρρύθμισης.

    Για την Ολυμπιακή

    Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της "Ολυμπιακής", με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή του πακέτου των μέτρων για τους εργαζόμενους της εταιρείας, παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του Κινήματος στον τομέα των μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης, Χάρης Τσιόκας και Φώτης Χατζημιχάλης.

    Παράλληλα, έδωσαν απάντηση στους 11 "μύθους", όπως είπε ο κ. Σηφουνάκης, της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, "τους οποίους επινόησαν για να συγκαλυφτεί η αλήθεια για την εκποίηση του Εθνικού Αερομεταφορέα".

    Κατά τους υπευθύνους του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός του κ. Χατζηδάκη ότι οι συσσωρευμένες ζημιές της Ολυμπιακής μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεπερνούσαν τα 2,6 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση, πρόσθεσαν, δεν στήριξε και δεν υπερασπίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων για τις οφειλές, αντίθετα υπονόμευσε το μέλλον στις Βρυξέλλες και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Σημείωσαν ακόμη ότι το 2007 η "Ολυμπιακή" είχε 48 αεροσκάφη, ενώ τον Ιούνιο του 2008 μειώθηκαν στα 38, γεγονός που σημαίνει ότι δεν εκτελέστηκαν 22.000 πτήσεις, δηλαδή 2 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες και συνολική απώλεια εσόδων ύψους 230 εκατ. ευρώ.

    Ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι η κυβέρνηση από την επομένη των εκλογών της 7ης Μαρτίου του 2004, με μεθοδευμένο τρόπο προχώρησε στην απαξίωση της εταιρείας με τελικό στόχο τη συρρίκνωση και τη διάλυσή της και ακύρωσε τη δρομολογημένη συμφωνία του 2003 με την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν παρουσίασε στις Βρυξέλλες τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ως συνέχεια της Ολυμπιακής Αεροπορίας με αποτέλεσμα να φορτώσουν με χρέη μια εταιρεία χωρίς ελλείμματα στην οποία διασφαλιζόταν το σύνολο του πτητικού έργου.

    Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκαν επίσης τι θα συμβεί αν δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης της "Ολυμπιακής" και τι θα γίνει με την αεροπορική σύνδεση των νησιών, αφού σύμφωνα με το σχέδιο, οι νέοι ιδιοκτήτες υποχρεώνονται να εκτελέσουν συγκεκριμένα δρομολόγια μόνο για μια τριετία, ήτοι μέχρι το 2012, χωρίς να υπάρχει καμία πρόνοια για το τι θα συμβεί μετά.

    Κατά το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, οριστικοποιεί την εκποίηση της εταιρείας και νομιμοποιεί την απόλυση των εργαζομένων με προνομιακή επιμέρους μεταχείριση ορισμένων κατηγοριών.

    Το συνολικό κόστος της εκποίησης κατά την κυβέρνηση θα φτάσει το 1,3 δισ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα θα ξεπεράσει το 1,8 δισ, ευρώ, είπε ο κ. Σηφουνάκης, προσθέτοντας ότι με τέτοιου ύψους δαπάνη θα μπορούσαν όχι μόνο να σωθούν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, αλλά να μετατραπούν σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική εταιρεία με μεγάλες προοπτικές.

    [03] "Μέτρα υπέρ του κεφαλαίου"

    Συνάντηση μιας και πλέον ώρας είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια. Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το κυπριακό και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Μετά τη συνάντηση, η κα Παπαρήγα τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να δηλώσει ότι το ΚΚΕ συμπαρίσταται και στηρίζει το έργο και τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού.

    "Οι καιροί είναι δύσκολοι για τη λύση του κυπριακού", επεσήμανε και πρόσθεσε ότι με τη λύση "θα πρέπει Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν μονιασμένοι σε μια διζωνική ομοσπονδία, με ενιαία κρατική υπόσταση και παρουσία διεθνώς".

    Υποστήριξε ότι με πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια "το κυπριακό βρίσκεται σε απολύτως ασφαλή χέρια", αλλά επεσήμανε ότι για να υπάρξει λύση θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη διεθνής συγκυρία και να θέλει και η άλλη πλευρά.

    Απαντώντας σε ερώτηση, αν θα έχει επαφές με τουρκοκυπριακά κόμματα, η κα Παπαρήγα είπε ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και ευκαιρίες. Οι επαφές αυτές είναι πιο εύκολο να γίνονται από το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε.

    Το ΚΚΕ για την οικονομική κρίση

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζει ότι "τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και εξαγγέλλουν τα στελέχη της, ούτε την επερχόμενη οικονομική κρίση μπορούν να αποτρέψουν, ούτε τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα να προστατεύσουν από τις συνέπειες. Αντίθετα επιδιώκουν να τους φορτώσουν τα βάρη προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη του κεφαλαίου".

    "Η επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων δεν μπορεί να σταματήσει με μέτρα πτωχοκομείου και με συμφωνίες κυρίων, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και προτείνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα ένα και μόνο δρόμο έχουν για να μην πληρώσουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα: Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και πιο αποφασιστικά να οργανώσουν την αντιμονοπωλιακή συμμαχία και αντεπίθεση, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης, στην πάλη για να κατακτήσουν τον πλούτο που παράγουν, απορρίπτοντας τον «ευρωμονόδρομο», τις επιλογές του κεφαλαίου", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [04] Περιοδεία στη Λάρισα

    Περιοδεία στο νομό Λαρίσης πραγματοποιεί σήμερα ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες, καθώς επίσης και με εργαζόμενους και συνεταιριστικές οργανώσεις. Το απόγευμα θα μιλήσει στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο.

    Ομιλία Τσίπρα στο Αλιβέρι

    Την πλήρη αντίθεσή του στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το τμήμα οικολογίας, η νομαρχιακή επιτροπή και η πολιτική κίνηση Αλιβερίου του Συνασπισμού, με θέμα "Γιατί λέμε όχι στον λιθάνθρακα".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι η κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας ανακοινώνει συνεχώς αδειοδοτήσεις για παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, προγραμματίζει νέες εγκαταστάσεις με εισαγόμενο λιθάνθρακα αντί να προχωρήσει σε προγράμματα σταδιακής υποκατάστασής τους. Είναι μία κυβέρνηση, πρόσθεσε, που θεωρεί πως σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Που θα επωμισθούν για άλλη μία φορά στην πλάτη και στα πνευμόνια τους μία κακώς εννοούμενη ανάπτυξη.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι σε πολλές περιοχές της χώρας κάτοικοι και κινήσεις πολιτών έχουν ξεσηκωθεί γιατί δεν θέλουν περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους και ζήτησε να ακυρωθούν οι αδειοδοτήσεις για επιπλέον παραγωγή με χρήση λιθάνθρακα και να σχεδιαστεί η προοδευτική μείωση, σε ορίζοντα χρόνου, της χρήσης λιγνίτη. Χρειαζόμαστε, τόνισε, ένα συνολικό, συνεκτικό και μακροχρόνιο σχέδιο απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

    Το επείγον, είπε ο κ. Τσίπρας σήμερα είναι ο αειφορικός ενεργειακός σχεδιασμός. Είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγή ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον. Ένας σχεδιασμός που θα έχει στόχο την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας τουλάχιστον κατά 20%, την χρήση νέων τεχνολογιών και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων.

    Συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ

    Η κρίση στην οικονομία και η προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

    Για την ελληνική οικονομία διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «σύντομα μπορεί να βρεθεί μπροστά σε ύφεση» και υπογραμμίσθηκε ότι «έτσι όπως διαμορφώνεται το σημερινό σκηνικό, επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, των μικροκαταθετών, της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των αποθεματικών των Ταμείων».

    Σχετικά με το πακέτο των 28 δισ προς τις ελληνικές τράπεζες, η ΠΓ του ΣΥΝ υποστηρίζει ότι «συνιστά μια σκανδαλώδη πράξη ενίσχυσης της αιτίας της σημερινής κρίσης, που δεν είναι άλλη από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών. Γι αυτό παρέχεται με χαριστικούς όρους και αδιαφανώς, με αποτέλεσμα να ευνοούνται αποκλειστικά οι τράπεζες και σε καμία περίπτωση η κοινωνία».

    Επισημάνθηκε ότι «η μόνη λύση από το αδιέξοδο της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας περί ελεύθερων αγορών και της λατρείας του κέρδους είναι η ανάκτηση των τραπεζικών ιδρυμάτων από το δημόσιο με γνώμονα τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής στο χρηματοπιστωτικό τομέα προς όφελος των πολιτών».

    Η ΠΓ του κόμματος αναφέρει επίσης ότι «για το σχέδιο του Προϋπολογισμού εκτιμάται ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου γιατί πέρα από τον βαθιά αντιλαϊκό του χαρακτήρα, σήμερα είναι εντελώς στον αέρα, καθώς συντάχθηκε κάτω από άλλες συνθήκες».

    Για τις ευρωεκλογές, αξιολογείται ως «έντονα πολιτικός» ο χαρακτήρας των επόμενων εκλογών, λόγω και των γενικότερων εσωτερικών εξελίξεων.

    Κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ διατυπώθηκε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές «θα είναι οι πρώτες ευρωπαϊκές εκλογές, που θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ». Συζητήθηκε ο τρόπος διαμόρφωσης της εκλογικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ με τις υπόλοιπες συνιστώσες καθώς και η συμβολή του ΣΥΝ στη διαμόρφωση της διακήρυξης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    Βασικά σημεία της πλατφόρμας του ΣΥΝ για τις ευρωεκλογές είναι: Η κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και η πρότασή του προς τις άλλες δυνάμεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, η επόμενη ευρωβουλή να έχει συντακτικό χαρακτήρα για τη διαμόρφωση μιας νέας ευρωσυνθήκης, η οποία να τεθεί σε έγκριση από όλους τους λαούς της Ευρώπης με δημοψηφίσματα.

    [05] Σχέδιο για την οικονομία

    Σχέδιο με επτά προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση παρουσίασε το ΛΑΟΣ, με αφορμή και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

    Αναλυτικά, οι προτάσεις του ΛΑΟΣ:

    1. Μετοχές και μερίδιο στο management από τις Τράπεζες στο Κράτος.

    2. Η Κυβέρνηση να παρέμβει στους καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων με τις Τράπεζες.

    3. Επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων για μία πενταετία.

    4. Σύνδεση των επιτοκίων καταθέσεων με τα επιτόκια χορηγήσεων.

    5. Κατάργηση του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

    6. Μείωση του Φ.Π.Α. κατά 1%.

    7. Αναστολή για 1 χρόνο, κάθε απόλυσης και για όσο κρατάει η κρίση, 1(μία) ώρα εργασίας παραπάνω για όλους με αύξηση των μισθών κατά 15%.

    [06] Ήρθε για να μείνει

    Ανεξάρτητα από το εάν ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, Τζον Μακέιν θα κερδίσει τις εκλογές την επόμενη εβδομάδα, η υποψήφια που επέλεξε για την αντιπροεδρία, η κυβερνήτης της Αλάσκας, Σάρα Πέιλιν, σχεδιάζει να παραμείνει στην εθνική πολιτική σκηνή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

    Ερωτηθείσα για τα σχέδιά της για το 2012 και για το αν την έχουν αποθαρρύνει οι επικρίσεις που δέχεται στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ή προτιμά να επιστρέψει στην Αλάσκα, η Σάρα Πέιλιν άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να είναι στον κύκλο των υποψηφίων για την επόμενη προεδρική εκστρατεία.

    "Νομίζω ότι αν ήταν να σταματήσω και να υψώσω λευκή σημαία παράδοσης, με αφορμή κάποιες πολιτικές βολές, αυτό θα είχε ήδη γίνει. Δεν πρόκειται όμως να κάνω κάτι τέτοιο", δήλωσε η Πέιλιν σε συνέντευξή της που μεταδίδει το ABC.

    Καθώς μένει λιγότερη από μία εβδομάδα μέχρι την ημέρα των εκλογών, η Πέιλιν δήλωσε αισιόδοξη για την έκβαση της εκλογικής μάχης που δίνει μαζί με τον Τζον Μακέιν.

    "Πραγματικά πιστεύω ότι η επιθυμία του λαού θα εκφρασθεί αυτή τη μέρα", είπε η Πέιλιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 October 2008 - 5:30:30 UTC