Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτάσεις για έξοδο από την κρίση
  • [02] Συνάντηση για την εξαφάνιση ανηλίκων

  • [01] Προτάσεις για έξοδο από την κρίση

    Σχέδιο με επτά προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση παρουσίασε σήμερα ο ΛΑΟΣ, με αφορμή και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

    Αναλυτικά, οι προτάσεις του ΛΑΟΣ:

    1. Μετοχές και μερίδιο στο management από τις Τράπεζες στο Κράτος.

    2. Η Κυβέρνηση να παρέμβει στους καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων με τις Τράπεζες.

    3. Επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων για μία πενταετία.

    4. Σύνδεση των επιτοκίων καταθέσεων με τα επιτόκια χορηγήσεων.

    5. Κατάργηση του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

    6. Μείωση του Φ.Π.Α. κατά 1%.

    7. Αναστολή για 1 χρόνο, κάθε απόλυσης και για όσο κρατάει η κρίση, 1(μία) ώρα εργασίας παραπάνω για όλους με αύξηση των μισθών κατά 15%.

    [02] Συνάντηση για την εξαφάνιση ανηλίκων

    Με τα εγκαίνια της ενιαίας ευρωπαϊκής γραμμής «116000» για τις εξαφανίσεις ανηλίκων από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα εξαφανισμένα παιδιά, Μαργαρίτα Μπαρόζο και το χαιρετισμό του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Τάξης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλου, άνοιξαν το μεσημέρι οι εργασίες της Πρώτης Ευρωπαϊκής Συνάντησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξασφάνισης των ανηλίκων.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Missing children Europe", το σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και την οργάνωση "Child Focus" και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και του πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, Πιερ Βεσέν.

    Στη διάρκειά της βραβεύτηκε η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ για την καθοριστική συνεισφορά της στην επιτυχή εξιχνίαση εγκλημάτων κατά παιδιών με την απονομή αναμνηστικών πλακετών τόσο από τη Μ. Μπαρόζο όσο και από τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κ. Γιαννόπουλο.

    Στο χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο αντιστράτηγος προϊστάμενος του Επιτελείου της ΕΛΑΣ, Στέφανος Σπότης, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «η βία κατά των παιδιών, με οποιαδήποτε μορφή κι αν εκδηλώνεται, αποτελεί την πιο ακραία και απεχθή μορφή βίας και συνιστά μία από τις βαρύτερες περιπτώσεις παραβίασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» κι ως εκ τούτου, «η αντιμετώπισή της αποτελεί θεμελιώδη συνταγματική επιταγή».

    Ανέφερε επίσης, ότι «τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα εξαφάνισης και κακοποίησης παιδιών, κυρίως στο πλαίσιο σεξουαλικής ή οικονομικής τους εκμετάλλευσης, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα», ενώ από τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή της η πολιτεία προκύπτει ότι «από το 2001 και μετά, ο αριθμός των ανήλικων κοριτσιών, που έχουν εξαφανισθεί, είναι πολλαπλάσιος εκείνου των αγοριών».

    Επιπλέον, στο μήνυμά του, ο υπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικά τα βήματα της πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως η ενεργοποίηση του «amber alert», η γραμμή SOS 1056 του συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και η δημιουργία τμημάτων ανηλίκων από την Ελληνική Αστυνομία με εξειδικευμένο προσωπικό.

    Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι από τον Ιούλιο του 2004 ως το Νοέμβριο του 2005 διαπράχθηκαν 46 αδικήματα, τα οποία εξιχνιάστηκαν σε ποσοστό 100% και συνελήφθησαν 66 άτομα. Είκοσι δε, από τα εγκλήματα αυτά, αφορούσαν παιδική πορνογραφία.

    Στην στοχοποίηση του παιδιού από το ηλεκτρονικό έγκλημα αναφέρθηκε και ο πρέσβης του Βελγίου τονίζοντας ότι «οι εξαφανίσεις ασυνόδευτων ανηλίκων απαιτούν απαντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Ο κ. Βεσέν εξήρε τη δράση του Συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού" και σημείωσε ότι τόσο το Βέλγιο, ως χώρα στο κέντρο της Ευρώπης, όσο και η Ελλάδα ως σταυροδρόμι και τουριστική χώρα αποτελούν σημεία αιχμής του προβλήματος και έχουν έντονη ανάγκη από δράση και ελέγχους.

    Κατά την εκδήλωση τοποθετήθηκαν και μητέρες των οποίων τα παιδιά έχουν εξαφανιστεί, ενώ με το ακροατήριο μοιράστηκε την εμπειρία της κοπέλα, που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε.

    Ο κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του έκανε τον απολογισμό της δράσης του Συλλόγου παρουσιάζοντας στοιχεία τα οποία εμφανίζουν το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2008 - 19:30:36 UTC