Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ελεγχος της αγοράς"
  • [02] "Σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον"
  • [03] Στηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης

  • [01] "Ελεγχος της αγοράς"

    Με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσκομείου «Ευαγγελισμός» συναντήθηκε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη σημερινή της επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Η κα Παπαρήγα επισήμανε τη θέση του κόμματός της για δημόσια υγεία, ενώ σε ομιλία της αναφέρθηκε στο θέμα των τραπεζών.

    «Η κυβέρνηση έχει και δίνει 28 δισ. για την ενίσχυση των τραπεζών με κάποιους όρους και οι τραπεζίτες δεν θέλουν καν τους όρους. Η κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι θα τους επιβάλλει τους όρους και ότι έχει τον τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει μετοχές ή μια τράπεζα και ο ΣΥΝ να πάρει μιάμιση ή δυο τράπεζες και να γίνουν δημόσιες. Είτε μια γίνει δημόσια, είτε μιάμιση, το τραπεζικό σύστημα κινείται στους όρους της αγοράς και δεν μπορείς να επιβάλλεις τους δικούς σου όρους», είπε η ΓΓ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Είναι έξω από την ουσία οι συζητήσεις που γίνονται. Δεν υπάρχει έλεγχος της αγοράς και αυτό έχει οδηγήσει στην ασυδοσία. Κοροϊδεύουν συνειδητά. Δεν υπάρχουν έλεγχοι στα μονοπώλια. Εάν θέλουν έλεγχο, πρέπει όλοι οι νόμοι να αλλάξουν να γίνουν προοδευτικοί και υπέρ των εργαζομένων. Και είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα δεν τα δίνει για τους δανειολήπτες, τα δίνει γα να τα χρησιμοποιήσουν οι τραπεζίτες».

    Η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι η κρίση δεν έχει αγκαλιάσει ακόμη την Ελλάδα και δήλωσε σύμφωνη με όσους πιστεύουν ότι «στην Ελλάδα, η κρίση θα είναι πιο παρατεταμένη λόγω της εξωστρέφειας και πιο βαθιά».

    Αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης ότι δεν κινδυνεύει το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ρωτώντας «η υπουργός δεν λέει πώς θα καλύψει τα ταμεία. Θα δώσει χρήμα; Θα δώσει ομόλογα; Πώς θα καλυφθούν τόσα χρήματα που λείπουν;» Πρόσθεσε δε, ότι το θέμα θα φέρει στη Βουλή το ΚΚΕ.

    Μέλη του σωματείου των εργαζομένων, πάντως, στον «Ευαγγελισμό», ενημέρωσαν τη ΓΓ του ΚΚΕ για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, λέγοντας ότι «υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού», ενώ της έθεσαν και το μισθοδοτικό, ζητώντας παράλληλα να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    [02] "Σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον"

    «Σοβαρότατες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στο τοπίο και στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, κυρίως στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο και τις παράκτιες περιοχές» θα έχει η εφαρμογή του Σχεδίου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού, εκτιμά η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποίησε σήμερα στη Βουλή ευρεία διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό στηρίζεται στην -"έωλη" λόγω οικονομικής κρίσης- εκτίμηση ότι ο τουρισμός σε παγκόσμια κλίμακα αυξάνεται κατά 6% ετησίως, ενώ αναιρεί τους ίδιους τους στόχους του για την χώρα, όπως "την ποιοτική περιβαλλοντική αναβάθμιση" και "την προώθηση της αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης" και «δεν λαμβάνει υπόψη του τις σύγχρονες διεθνείς αντιλήψεις για τον τουρισμό και τις πραγματικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

    «Σε μια περίοδο που συζητάμε για την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, για την προστασία και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη, για έναν βιώσιμο, κοινωνικό, δημοκρατικό και ολοκληρωμένο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, για την περιφερειακή & ισόρροπη ανάπτυξη» προωθείται «το παρωχημένο μοντέλο του μαζικού τουρισμού με έμφαση στο real estate του νησιωτικού χώρου και των παρακτίων περιοχών», είπε ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του Σχεδίου και παρουσίασε 15 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

    1) σταδιακή μείωση της εκτός σχεδίου δόμησης έως την κατάργησή της, κατάργηση των παρεκκλίσεων για την εκτός σχεδίου δόμηση, θέσπιση αυστηρότερων όρων και περιορισμών δόμησης, ειδικότερα για ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές και κορεσμένες τουριστικά περιοχές (αύξηση αρτιότητας, αύξηση κατάτμησης, μείωση κλινών ανά στρέμμα, αύξηση απόστασης κτισμάτων από αιγιαλό, μείωση υψών, μείωση επιτρεπόμενης δόμησης κλπ) και ελαχιστοποίηση της δόμησης (εμβαδόν) για παραθεριστική κατοικία.

    2) σταδιακή υποκατάσταση της εκτός σχεδίου δόμησης με ζώνες ελέγχου και σωστή εφαρμογή των υφιστάμενων εργαλείων χωρικού σχεδιασμού για την εκτός σχεδίου δόμηση (οργανωμένοι υποδοχείς ΠΟΤΑ, ΠΕΡΠΟ, ΠΟΑΠΔ).

    3) μείωση της χωρητικότητας στις τουριστικά ανεπτυγμένες - κορεσμένες περιοχές.

    4) Απαγόρευση τουριστικής δραστηριότητας σε περιοχές Natura και σε ζώνες γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας.

    5) Προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας ως συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού.

    6) Προώθηση μορφών ήπιου - εναλλακτικού τουρισμού, όπως οικοτουρισμού, αγροτουρισμού, περιπατητικού τουρισμού, σε αντίθεση με το μαζικό τουρισμό που προκρίνεται.

    7) Δημιουργία τοπικού δικτύου ήπιων τουριστικών πόλων με έμφαση στην τοπική ταυτότητα και φυσιογνωμία, που να λειτουργούν συμπληρωματικά με ορθολογική διαχείριση των φυσικών και πολιτισμικών πόρων.

    8) Προτεραιότητα στη βελτίωση και λειτουργία των υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων και καταλυμάτων (π.χ. ΞΕΝΙΑ και ξενοδοχεία στα αστικά κέντρα).

    9) Αποκατάσταση των χρόνιων προβλημάτων σε περιοχές μαζικού τουρισμού.

    10) Θέσπιση ειδικών κινήτρων για την ανάπτυξη εγκαταλειμμένων οικισμών.

    11) Ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων

    12) Χρήση Βιοκλιματικού σχεδιασμού στα κτίρια των νέων τουριστικών μονάδων.

    13) Καθορισμό συγκεκριμένων προδιαγραφών που θα αφορούν τη φέρουσα ικανότητα των περιοχών που υποδέχονται τουριστικές δραστηριότητες

    14) Καθορισμό μέτρων και ορίων για την προστασία και εξοικονόμηση των φυσικών πόρων στους τουριστικούς υποδοχείς.

    15) Αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων με ένταξή τους σε ένα εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης.

    Αλαβάνος για τα μέτρα των τραπεζών

    «Τα μέτρα και οι κοινωνικές πολιτικές που ορισμένες τράπεζες έχουν παρουσιάσει, το μόνο που δείχνουν είναι θράσος από τη μεριά τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι παρά τη μείωση του επιτοκίου της πιστωτικής κάρτας κατά μία μονάδα παραμένει «πάνω από το επιτρεπόμενο, με βάση τους νόμους, επιτόκιο του 10%».

    «Είναι θράσος, το πάγωμα για κάποια περίοδο της αποπληρωμής των δανείων, εφόσον αυτό δεν συνοδεύεται από την μη άντληση τόκων και χρεολυσίων, που τελικά θα επιβαρύνει πολλαπλά τον δανειολήπτη» πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος και πρότεινε τρία μέτρα:

    - Πρώτο, να προχωρήσει χωρίς καμιά καθυστέρηση η εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, ώστε μαζί με την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αποτελέσουν έναν πόλο δημόσιας σταθερότητας και παρουσίας στο τραπεζικό σύστημα. Σήμερα εξάλλου το πακέτο ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας εξακολουθεί να ανήκει στο δημόσιο και τα ταμεία.

    - Δεύτερο, η ανάγκη να υπάρξει άμεσος έλεγχος των επιτοκίων, και σε άλλες περιπτώσεις έχει υπάρξει έλεγχος στις τιμές αγαθών όπως είναι το γάλα ή άλλα, όταν μάλιστα παρουσιάζονται καταστάσεις κρίσεως.

    - Και τρίτο, η ανάγκη να εφαρμοστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι δεν μπορεί το επιτόκιο τραπεζικών δραστηριοτήτων να υπερβαίνει το εξωτραπεζικό επιτόκιο που είναι 10%. Είναι παρανομία να υπάρχουν σήμερα στις πιστωτικές κάρτες επιτόκια, που φθάνουν μέχρι και το 23%.

    Τέλος, επισήμανε την ανγάκη να διαμορφωθεί ένα Επείγον Σχέδιο για τη στήριξη του Τουρισμού για την αντιμετώπιση των ενδεχομένων σοβαρών προβλημάτων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

    [03] Στηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης

    Στήριξη στο σχέδιο της κυβέρνησης, για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, προσφέρει το σύνολο σχεδόν των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ)

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την συνάντηση εκπροσώπων των τραπεζών που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤ, αναφέρεται ότι η ΕΕΤ, παρά τη διαφωνία περιορισμένου αριθμού μελών, εκτιμά ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι προς την ορθή κατεύθυνση για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και, ως εκ τούτου, οι τράπεζες τα στηρίζουν. Η υλοποίηση των διατάξεων του νόμου, μετά την ψήφισή του από τη Βουλή, εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και την ομαλή λειτουργία της οικονομίας, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες.

    Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤ, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία οι τράπεζες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια της πελατείας τους, επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Οι επιμέρους ενέργειες επαφίενται, βέβαια, σε κάθε τράπεζα χωριστά και δεν μπορούν, λόγω της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, να αποτελέσουν αντικείμενο διατραπεζικής συμφωνίας στο πλαίσιο της ΕΕΤ, δεδομένου επιπλέον ότι κάθε τράπεζα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ.

    Από την πλευρά τους και οι 16 συνεταιριστικές τράπεζες της χώρα μας που εκπροσωπούν περισσότερους από 200.000 ιδιώτες και μικρομεσαίους, σε σημερινή ανακοίνωση τους ανακοίνωση που απεστάλη στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, δηλώνεται η πρόθεση της ΕΣΤΕ, να αξιοποιήσει το κυβερνητικό πακέτο των 28 δισ. ευρώ, χρηματοδοτώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με προϋποθέσεις και όρους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, τον έλεγχο του δημοσίου και τη συγκράτηση του κόστους χρήματος. Παράλληλα αναφέρεται ότι όλες οι συνεταιριστικές τράπεζες, συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ) για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Οι τράπεζες εξάλλου προχωρούν σε δράσεις με στόχο την ανακούφιση κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και στις συνέπειες της. Ήδη η Εθνική Τράπεζα πρώτη ανακοίνωσε την Παρασκευή δέσμη μέτρων με στόχο την υποστήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων αναστολή για περίοδο 6 μηνών τις ενέργειες πλειστηριασμού ή κατάσχεσης που αφορούν απαίτησή της από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας αρχικού ύψους κεφαλαίου μέχρι 300.000 ευρώ καθώς και αναστολή για διάστημα 12 μηνών τις καταβολές δόσεων στεγαστικών δανείων για ανέργους δικαιούχους επιδόματος του ΟΑΕΔ.

    Μέτρα ανακοίνωσε και η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς αποφάσισε επίσης μεταξύ άλλων για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας η Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της που θα το ζητήσουν, να μειώσουν τη δόση του δανείου τους στο μισό, για όλο το 2009. Ενώ επίσης μειώνει το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις κατά 0,5%, ενώ μειώνει επίσης το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών έως και 1% και το επιτόκιο διαμορφώνεται από 14,75% έως 15,75%, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας. Επίσης, θα απέχει για έναν χρόνο από κάθε πρωτοβουλία πλειστηριασμού ή κατάσχεσης ακινήτου που αφορά στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ.

    Η Eurobank, ανακοίνωσε ότι διατηρεί τα επιτόκια καταθέσεων αμετάβλητα παρά την μείωση των επιτοκίων των δανείων που προσαρμόζονται αυτόματα στις αντίστοιχες μειώσεις των επιτοκίων αναφοράς ΕΚΤ και Euribor/Libor. Επίσης, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε ενέργεια πλειστηριασμού ή κατάσχεσης ακινήτου που αφορά στεγαστικό δάνειο 1ης κατοικίας μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ, για περίοδο 6 μηνών. Επίσης, αναστέλλει τις δόσεις στεγαστικών δανείων για κεφάλαιο και τόκους στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ, έως το τέλος του 2009 κατόπιν σχετικού αιτήματος για υπαγωγή τους στο πρόγραμμα και μειώνει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έως και 1% και των καταναλωτικών δανείων έως και 0,5% αναλόγως του τύπου των προϊόντων, με ισχύ από 17.11.2008.

    Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε επίσης στην ΕΕΤ είναι η συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), με την προώθηση των εγγυημένων και επιδοτούμενων δανείων του προγράμματος. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής λήγει την Τετάρτη και ήδη αρκετές τράπεζες έχουν δηλώσει συμμετοχή.

    Σημαντική επίσης εκτιμάται ότι θα είναι και η ενίσχυση ρευστότητας που θα προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μέσω των συμφωνιών χρηματοδότησης που προχωρεί με εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό οι εμπορικές τράπεζες αποκτούν την δυνατότητα δανειοδότησης των μικρομεσαίων με κόστος σημαντικά χαμηλότερο από το τρέχον της αγοράς. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο σε μεγάλο Συνέδριο που διοργανώνει η ΕΤΕπ στην Αθήνα.

    Συνέντευξη Γ.Αλογοσκούφη

    Ο υπουργός της Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" τονίζει, αναφορικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τα 28 δισ.ευρώ στις τράπεζες και την άρνησή τους να ενταχθούν σε αυτό, ότι "έχουμε τα εργαλεία για να τους πιέσουμε και, αν χρειαστεί θα τους πιέσουμε. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό".

    Ερωτώμενος αν θα υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό ο Γιώργος Αλογοσκούφης τονίζει ότι "ασφαλώς, κάποιες προσαρμογές θα γίνουν γιατί υπάρχουν νέα δεδομένα τους τελευταίους δύο μήνες. Οι προσαρμογές όμως αυτές, θα είναι μικρές. Δεν έχουμε στόχο να συνεχίσουμε να διευρύνουμε τα ελλείμματα και μάλιστα να πληρώνουμε τα πολύ υψηλά διεθνή επιτόκια που υπάρχουν σε τέτοιες συνθήκες, προκειμένου να κάνουμε επιπλέον δημόσιες δαπάνες. Στις σημερινές συνθήκες κάθε διεύρυνση του ελλείμματος προκαλεί αυξημένες δαπάνες λόγω της αύξησης των περιθωρίων των επιτοκίων".

    Ο υπουργός της Οικονομίας ερωτώμενος για την κριτική που ασκείται από συναδέλφους του οι οποίοι ζητούν ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο, τονίζει, μεταξύ άλλων ότι "όπου έχουμε περιθώρια κάνουμε κοινωνική πολιτική γι αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Βεβαίως από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο. Αλλά δεν είναι εύκολο να συγκεράσεις όλες τις κοινωνικές ανάγκες".

    Ο κ. Αλογοσκούφης επαναλαμβάνει ότι με το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας που συζητείται στη βουλή θα διοχετευθούν στην οικονομία 28 δισ.ευρώ και αυτά θα πάνε μέσω των τραπεζών στις μικρομεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις,σε αυτούς που έχουν πάρει στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

    "Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να γίνει αναστολή δόσεων ή μερική αναστολή δόσεων για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους του χρήματος", μέτρο το οποίο θα αφορά νέους ανέργους για τα στεγαστικά τους δάνεια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δε περίοδος χάριτος, θα είναι τουλάχιστον ένας χρόνος, προσθέτει ο υπουργός.

    Ερωτώμενος αν θα ήθελε να δοκιμαστεί σε άλλο υπουργείο ο Γιώργος Αλογοσκούφης απαντά ότι "θα ήταν λιποταξία σε περίοδο οικονομικής κρίσης και οικονομικής αναταραχής, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, εγώ να εγκατέλειπα τη μάχη. Έχω μπροστά μου σημαντικές προκλήσεις για την οικονομία. Μπορεί η απάντησή μου να ήταν διαφορετική αν δεν υπήρχαν αυτές οι προκλήσεις και η κρίση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 November 2008 - 15:30:26 UTC