Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα οικονομίας
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα οικονομίας

    Θέματα του υπουργείου Οικονομίας και ειδικότερα το αναπτυξιακό σχέδιο για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 θα βρεθούν στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδριάζει, υπό τον πρωθυπουργό στις 11.00.

    Νωρίτερα στις 10.00, ο κ. Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 14.30 θα δεχθεί υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

    Συνεργασία με Προκόπη Παυλόπουλο

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ενόψει της ευρωαφρικανικής συνόδου, που θα γίνει στις 25 του μηνός, για τα θέματα της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες.

    Όσο υπάρχουν πείνα, κοινωνικές ανισότητες, δικτατορίες και πόλεμοι, θα υπάρχει και η μετανάστευση, και γι' αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν οι χώρες αυτές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

    Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία αλλά και συμφωνίες επανεισδοχής των λαθρομεταναστών, ενώ για μια ακόμη φορά κατηγόρησε την Τουρκία ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα διακίνησης λαθρομεταναστών, που ενισχύουν τους δουλεμπόρους.

    Επίσης ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας ότι κάθε μέρα εξελίσσεται το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της εγκληματικότητας.

    Η ελληνική αστυνομία έχει, ανέφερε, επιτυχίες στην αποκάλυψη του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ορατά τα αποτελέσματα από την αναδιοργάνωσή της, ώστε να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα.

    Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ για τη διεθνή οικονομική κρίση

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ με θέμα ημερήσιας διάταξης "Διεθνής οικονομική κρίση: Πρόκληση ευθύνης για όλους".

    Στη συνεδρίαση εκλήθησαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις των φορέων που εκπροσωπούν οι κκ Παναγόπουλος Γιάννης, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παπασπύρος Σπύρος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ασημακόπουλος Δημήτριος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δασκαλόπουλος Δημήτριος, πρόεδρος του ΣΕΒ, Αρμενάκης Δημήτριος, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Κασσιμάτης Γεώργιος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Καραμίχας Τζανέτος, πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

    Εισηγήσεις θα κάνουν οι κκ Γιώργιος Αλογοσκούφης, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και Χρήστος Φώλιας, υπουργός Ανάπτυξης.

    Τις εργασίες της συνεδρίασης θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Περιστερίου (10:00:00, Περιστέρι/Αγ. Βασιλείου 63)

  • Συνάντηση Καραμανλή - Μπακογιάννη - (10:00:00, Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για θέματα Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και ειδικά το αναπτυξιακό σχέδιο για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 (11:00:00, Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση της υπουργού των Εξωτερικών κα Ντόρας Μπακογιάννη με τον ομόλογό της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Σαούντ Αλ Φάιζαλ (11:30:00, ΥΠΕΞ)

  • Παρουσίαση των νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας της ΕΘΕΛ παρουσία του ΥΜΕ Κ Χατζηδάκη (12:00:00, Αθήνα/προαύλιο του Ζάππειου Μεγάρου)

  • Συνέντευξη Τύπου για έκθεση με τίτλο «Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής», που οργανώνουν το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και η Εφορεία Χαρακτικής (12:00:00, Αθήνα/«Τεχνόπολις»-Πειραιώς 100-Γκάζι (GRC)

  • Συνάντηση Κ. Παπούλια με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα (13:15:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνάντηση Π/Δ Κ Παπούλια με τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας (14:00:00, Αθήνα/Προεδρικό (GRC)

  • Συνάντηση Καραμανλή με τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας Σαούντ Αλ Φάιζαλ (14:30:00, Μέγαρο Μαξίμου)

  • Ο Παπανδρέου στο Μεξικό, Νουέβα Βαγιάρτα, Αποστολή, (Μούρτης Β.)

  • Κηδεία Γιώργου Κοίλιαρη (15:00:00, Αθήνα/Νεκροταφείο Ζωγράφου)

  • ΠΑΣΟΚ - Οι Λ. Κατσέλη, Δ. Κουσελάς, Στ. Κουτμερίδης και Β. Παπαχρήστος θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο "Ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης" (15:00:00, Αθήνα/Χαρ. Τρικούπη)

  • Το economia BUSINESS TANK & η Ελληνικη Ενωση Τραπεζών διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Η Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και η Ελλάδα". Κεντρικός ομιλητής ο Γ. Αλογοσκούφης. 16.30 Αμφιθέατρο Μεγάρου Καρατζά, Αιόλου 82-84)

  • Διαδήλωση αλληλεγγύης για την απεργία πείνας των κρατουμένων (18:00:00, Κορυδαλλός/πλατεία Ελευθερίας)

  • Αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη, για τα 20 χρόνια από το θάνατο του, οργανώνουν η Νομαρχία Αθηνών και το Ιδρυμα "Α. Λεντάκης" (20:30:00, Αθήνα/"Ιανός" - Σταδίου 24 (GRC), Χαιρετισμοί: Γιάννης Σγουρός, Εφη Λεντάκη)

  • Επίσκεψη του προέδρου της Σλοβακίας, Ιβάν Γκασπάροβιτς, Αθήνα/Αθήνα (GRC), - 11:00: Συνάντηση με Παπούλια (Θ. Μέτσιος)

    - 13:30: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αθηναίων (Τσιώρου)

    - 14:30: Γεύμα από Επιμελητήριο Πειραιά (ΦΩΤΟ)

    - 16:30: Ομιλία στο Επιμελητήριο Πειραιά (Παπαδοσηφάκη)

    - 17:10: Επίσκεψη στο εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο (ΦΩΤΟ)

    - 21:00: Επίσημο δείπνο από τον Πρόεδρο Παπούλια (Μεγαδούκας)

  • Ο υπ. Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, εγκαινιάζει στη Σόφια την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Στο πλαίσιο των εγκαινίων οργανώνονται εκδηλώσεις με θέμα «Ελλάδα-Βουλγαρία: Δρόμοι Πολιτισμού & Επικοινωνίας», Σόφια/Βουλγαρία (BGR), * Εγκαίνια έκθεσης βιβλίου «ΓΕΦΥΡΕΣ»

  • Ημερίδα με θέμα "Ο καταναλωτής στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά" διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης. , Αθήνα/Ξενοδοχείο Divani Caravel , Θα μιλήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρ. Φώλιας και ο υφυπουργός, κ. Γιώργος Βλάχος, ενώ θα παρουσιαστεί έρευνα με τίτλο "Οι Έλληνες καταναλωτές απέναντι στην πρόκληση της εσωτερικής αγοράς"

  • Εκδήλωση και προβολή ψηφιακής ταινίας στο Ιδρυμα Ευγενίδου με θέμα "Οι ουρανοί της Χαβάης: Παραδοσιακή πλοήγηση και αστρονομική εξερεύνηση". Ομιλίες από τον αρχιπλοηγό των αυτοχθόνων κατοίκων της Χαβάης, (Λ.Συγγρού 387), Παύλος Δρακόπουλος, (Δρακόπουλος Π.)

  • Βραδιά ποίησης και μουσικής με ανάγνωση ποιημάτων Ελλήνων και Βούλγαρων ποιητών, (Μπορίσοφ Μ.)

  • Ο πρέσβης Σπέκχαρντ θα παραδώσει υλικό στην Πυροσβεστική Πύργου Ηλείας

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Εθνική Ομάδα-Συνέντευξη Τύπου Οτο Ρεχάγκελ (17:30, Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»)

  • Ποδόσφαιρο-Συνέντευξη Τύπου Μαρτσέλο Λίπι (20:00:00, Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»)

  • Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (εξ αναβολής 8ης ημέρας)

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Ανδρών (Γ΄ Φάση)
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2008 - 5:30:26 UTC