Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα
  • [02] Αποφασίζουν οι αγρότες
  • [03] Εσβησε η πυρκαγιά στη Ρόδο

  • [01] Νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα

    Εκδόθηκε σήμερα το με αριθμό 5/2008 Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που θα έχει ισχύ από 08/12/2008 και όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος με αφορμή την έκδοση του νέου δελτίου: «Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ακόμη Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, χωρίς ανατιμήσεις. Η προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών και στα φάρμακα, γίνεται πραγματικότητα προς όφελος των συμπολιτών μας».

    Στο νέο Δ.Τ.Φ. περιλαμβάνονται:

    - 187 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων φαρμακευτικών επιχειρήσεων μέχρι και την 24/11/2008, βάσει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Α3-993/23/2/2007.

    Από το σύνολο των τιμών αυτών οι 134 αφορούν σε αντίγραφα, ενώ οι υπόλοιπες 53 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι 19 αναφέρονται σε τελείως νέα φάρμακα - με νέες δραστικές ουσίες - που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά (BRIDION, GAMINEX, VIMPAT, XARELTO, INTELENCE, THALIDOMIDE/PHARMION).

    Το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπβ αριθμ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική Νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του Ε.Ο.Φ. και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

    Οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων τιμών της Ε.Ε., εκ των οποίων δύο από τις 15 χώρες της Ε.Ε. πλέον της Ελβετίας και μια από τις 10 χώρες που προσχώρησαν την 1/5/2004 στην Ε.Ε., στον οποίον προστέθηκαν τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις, οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

    - 11 μειώσεις τιμών, αντιγράφων φαρμάκων, λόγω ευθυγράμμισής τους στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους, σε ποσοστό από 2,97% έως 42,17%

    - Διαγραφές 318 φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ. και

    - 18 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές.

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στο Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων περιλαμβάνονται φάρμακα για τη θεραπεία της λευχαιμίας εκ τριχωτών κυττάρων (ορφανό φάρμακο), για την αναστροφή του νευρομυϊκού αποκλεισμού, για την επιληψία, αντιθρομβωτικά, αντιρετροϊκά, για την αντιμετώπιση αιμορραγικών επεισοδίων, αντικαρκινικό (ορφανό φάρμακο). Συνημμένα: το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://www.gge.gr/37/index.asp

    [02] Αποφασίζουν οι αγρότες

    Αποχώρησαν και τυπικά σήμερα από τα Τέμπη, οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η νέα Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή αγροτών, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής που συνεδρίασε λίγο μετά τις 10 το πρωί.

    Ο δρόμος είχε ουσιαστικά ανοίξει από αργά χθες το βράδυ αλλά σήμερα το πρωί αποχώρησαν και τυπικά οι αγρότες με τα αυτοκίνητα τους που είχαν μετακινήσει στην Κοιλάδα των Τεμπών.

    Η Συντονιστική Επιτροπή συνεδριάζει στον Πλατύκαμπο προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα του εγχειρήματος και να αποφασίσει για την πιθανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανά και με την συμμετοχή τρακτέρ.

    Μοίρασαν γάλα στους περαστικούς

    Σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία, προκειμένου να προβληθούν τα προβλήματα, που, όπως υπογραμμίζουν, απειλούν με αφανισμό τον κλάδο τους, προχώρησαν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων νομού Λάρισας. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μοίρασαν στους περαστικούς μπουκάλια με φρέσκο παστεριωμένο γάλα, συνολικού βάρους πέντε τόνων.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Μωραΐτης, «οι αγελαδοτρόφοι επέλεξαν αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας, επειδή δεν ήθελαν να ταλαιπωρήσουν τους Λαρισαίους πολίτες, χύνοντας ποσότητες γάλακτος στους δρόμους, όπως συνηθίζεται».

    Παράλληλα, μοίρασαν στους καταναλωτές και ενημερωτικά φυλλάδια για τον τρόπο επιλογής των γαλακτοκομικών προϊόντων, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι έχει σημασία η ταμπέλα στο γάλα και στο γιαούρτι για να διευκρινιστεί η προέλευση και η σύστασή τους με βάση το ποσοστό γάλακτος και τη φρεσκάδα του.

    Στα αιτήματα τους περιλαμβάνουν μικρή επιστροφή ΦΠΑ, μηδαμινή επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης που δόθηκε για το πετρέλαιο στους αγελαδοτρόφους φέτος και μη κατάργηση του ΕΤΑΚ, που ισχύει για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

    [03] Εσβησε η πυρκαγιά στη Ρόδο

    Κατασβήστηκε το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή του δήμου Καμείρου στο νησί της Ρόδου και η οποία, βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο νησί, έκαψε 25.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

    Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το πρωί από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και στη συνέχεια σβήστηκε με τη βοήθεια πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

    Ως υπεύθυνος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς συνελήφθη αγρότης της περιοχής, από το χωράφι του οποίου ξεκίνησε η φωτιά. Ο αγρότης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρόδου με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας.

    Από τις σοβαρότερες ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά είναι αυτή που αφορά το χώρο της Αρχαίας Καμείρου, όπου καταστράφηκε η βλάστηση που υπήρχε περιμετρικά του αρχαίου οικισμού, χωρίς ευτυχώς να θιγούν οι αρχαιότητες. Υπάρχει όμως κίνδυνος καταστροφής των αρχαιοτήτων από πλημμύρες και για το λόγο αυτό η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού για να υπάρξουν άμεσες επεμβάσεις, ενώ για το ίδιο λόγο υπάρχει συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον δήμο Καμείρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 December 2008 - 15:30:29 UTC