Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειμωνιάτικο σκηνικό

  • [01] Χειμωνιάτικο σκηνικό

    Άλλαξε το σκηνικό του καιρού καθώς κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει τη χώρα με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και χαμηλές θερμοκρασίες.

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε έκτακτη οδηγία προς όλα τα πλοία, που ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες και εφιστά την προσοχή των πλοιάρχων, αν χρειαστεί, να αγκυροβολήσουν στο πλησιέστερο λιμάνι.

    Στην Πάρνηθα χιονίζει και η κίνηση από το ύψος του τελεφερίκ γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιόνια έπεσαν τη νύχτα και στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης - Νέας Μάκρης.

    Στην Αθήνα η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια της Αττικής θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Πρόσκαιρες νεφώσεις θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου

    Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι και θερμοκρασία από μείον 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου στο βόρεια Ελλάδα.

    Στη Δυτική Ελλάδα νεφώσεις και θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς, νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς κελσίου στην ανατολική ηπειρωτική χώρα

    Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

    Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

    Αύριο, στα ανατολικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και βροχή ή χιονόνερο στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 και πιθανόν 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

    Τσουχτερό κρύο και ανήμερα τα Χριστούγεννα, όπου στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, χιόνι η χιονόνερο στα βόρεια και βροχή η χιονόνερο στα νότια. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ και θα εξασθενούν βαθμιαία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2008 - 11:30:31 UTC