Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηκτική η κατάσταση στην Κένυα

  • [01] Εκρηκτική η κατάσταση στην Κένυα

    Περισσότεροι από τριάντα πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά κάηκαν ζωντανοί σε μια εκκλησία στο δυτικό τμήμα της Κένυας όπου είχαν καταφύγει για να γλυτώσουν από τις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα από τους εξεγερμένους πολίτες που διαφωνούν με τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Αλλοι 42 μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα.

    Σύμφωνα με επίσημες πηγές τουλάχιστον 305 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις μεγάλες ταραχές που ξέπασαν μετά από τις εκλογές της Πεμπτης στην Κένυα.

    Τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν εξαναγκασθεί να μετακινηθούν στα δυτικά της Κένυας εξαιτίας των συγκρούσεων, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 299 άνθρωποι από την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κενυατικός Ερυθρός Σταυρός, καταγγέλλοντας συνάμα την «παράλογη σφαγή».

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Κένυας, Σαμουέλ Κιβουίτου κατάγγειλε ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις και αναγκάστηκε να ανακοινώσει την επανεκλογή του προέδρου Μουάι Κιμπάκι στο δημοψήφισμα που έχει προκαλέσει αναταραχή και χάος στη χώρα.

    Ο κ. Κιβουίτου είπε ότι τα μέλη της επιτροπής παρατηρητών της Ευρωπαικής Ενωσης και αυτά της εθνικής επιτροπής της Κένυας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν εκφράσει την ελπίδα πως τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονταν μετά από μια εβδομάδα ώστε να καταστεί δυνατόν να εξεταστούν οι καταγγελίες για μεγάλης έκτασης βία και νοθεία από κυβερνητικής πλευράς. Αλλά το κόμμα Εθνικής Ενότητας που είναι στην κυβέρνηση καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα απαιτούσαν να ανακοινωθούν αμέσως .

    "Ηθελα να παραιτηθώ αλλά εάν το έκανα σκέφτηκα ότι οι πολίτες θα θεωρούσαν ότι φοβήθηκα και έτσι αποφάσισα να τα ανακοινώσω. Δεχτηκα μεγάλες πιέσεις απ όλες τις πλευρές και τελικώς αποφάσισα να κάνω την ανακοίνωση", κατάγγειλε στον Τύπο.Τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν εξαναγκασθεί να μετακινηθούν στα δυτικά της Κένυας εξαιτίας των συγκρούσεων, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 299 άνθρωποι από την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κενυατικός Ερυθρός Σταυρός, καταγγέλλοντας συνάμα την «παράλογη σφαγή».

    Η ΕΕ κάλεσε όλους τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Κένυα να δείξουν «αυτοσυγκράτηση» και να έλθουν σε «διάλογο», για «να εξευρεθεί μία αξιόπιστη και διαφανής λύση» στα προβλήματα που αναδύθηκαν μετά τις εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου.

    Έπειτα από τις «ανησυχίες», που εξέφρασαν οι παρατηρητές της ΕΕ «ως προς τις πιθανές παρατυπίες κατά τις προεδρικές εκλογές», οι Βρυξέλλες «παρακαλούν όλα τα υπάρχοντα κόμματα να συνεχίσουν τον διάλογο και να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα δικαστικά μέτρα για να εξευρεθεί μία αξιόπιστη και διαφανής λύση, σύμφωνη προς τις δημοκρατικές αρχές», τονίζεται στο ανακοινωθέν της σλοβενικής προεδρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 January 2008 - 5:30:10 UTC