Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Απαξίωση θεσμών και προσώπων"
  • [02] ΣΥΝ για 5ο Συνέδριο
  • [03] Στο διάστημα οι Μπιτλς

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Απαξίωση θεσμών και προσώπων"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει το πρωί,σε εκδήλωση του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος" της ΤΕΔΚΝΑ.

    Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει τυχόν δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων από την εταιρεία Siemens και διοχέτευση «πολιτικού χρήματος» σε κομματικά ταμεία, ζητά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου.

    Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει μεταξύ άλλων:

    «Η χώρα μας βιώνει το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης, μια γενικευμένη κρίση αξιών, απαξίωση θεσμών και προσώπων, διαφθορά, αυθαιρεσία της εξουσίας, κατάχρηση του δημόσιου πλούτου. Η κυβέρνηση, όχι μόνον δεν αντιμετωπίζει την πολλαπλή και επικίνδυνη κρίση, αλλά με πράξεις και παραλείψεις της την δημιουργεί και την ενισχύει. Εκτρέφει τη διαφθορά, υπηρετεί την διαπλοκή, βασίζεται στην αδιαφάνεια και επιδιώκει την συγκάλυψη σκανδάλων που συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας».

    «Το ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι οικονομικοί πόροι ήταν και είναι φανεροί, ζητά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, να διερευνηθεί και να λάμψει η αλήθεια και στην υπόθεση της Siemens» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

    Συνάντηση Παπανδρέου με Ευρωβουλευτές

    Ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συζήτησε και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος έκανε λόγο για απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, ενώ μίλησε και για οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην απαξίωση των θεσμών και εκτίμησε ότι η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κ. Κουκοδήμου έγινε για τη συσκότιση.

    Σε νέα Γραφεία το ΠΑΣΟΚ

    Το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος υπέγραψε τη σύμβαση για την εκμίσθωση των νέων γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, όπου στεγαζόταν το παλιό ΚΕΠΕ, τις επιστημονικές μελέτες του οποίου διηύθυνε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '60.

    Η σύμβαση προβλέπει εξαετή μίσθωση του κτιρίου,ενώ στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το Κίνημα από τα λειτουργικά έξοδα και τα ενοίκια θα ανέρχονται περίπου στα 3.600.000 ευρώ την εξαετία.

    Στο υπό ανακατασκευή κτίριο θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασκορπισμένες σε 14 κτίρια, ενώ η εγκατάσταση του Κινήματος στη νέα του έδρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.

    Σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να δημιουργηθεί ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια γραφείων κόμματος με πλήρη ηλεκτρονοποιημένα συστήματα,πρόσβαση, χώρους εστίασης των εργαζομένων και πάρκινγκ.

    Επίσης το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι οι χώροι των νέων γραφείων του θα του δώσουν τη δυνατότητα για την αυτοδύναμη ανάπτυξη τεχνικών υπηρεσιών για τις οποίες αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει χρήματα.

    Τέλος, η μετεγκατάσταση του ΠΑΣΟΚ στα νέα του γραφεία εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου για λειτουργικότητα και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Κινήματος,συνοδευόμενα από ορθολογική οικονομική λειτουργία και διαφάνεια.

    [02] ΣΥΝ για 5ο Συνέδριο

    Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ με θέμα την οργάνωση του 5ου συνεδρίου του κόμματος.

    Ομιλία του Αλ. Αλαβάνου και εισήγηση του Γραμματέα της ΚΠΕ Ν. Χουντή. Στις 13. 30 ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, εκ μέρους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

    Είναι ανάγκη να γίνει διοικητική μεταρρύθμιση και εκδημοκρατισμός στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.

    Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι κάθε όργανο στην περιφέρεια πρέπει να είναι αιρετό και στο θέμα αυτό έχουμε πρόβλημα με τους κρατικούς περιφερειάρχες. Χρειάζεται, πρόσθεσε, να δοθούν αρμοδιότητες και εξουσίες σε νομαρχιακό επίπεδο ή σε ένα δημοκρατικό περιφερειακό επίπεδο, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται πόροι.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε ακόμη να δοθεί μεγαλύτερος λόγος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα στα θέματα του περιβάλλοντος, γιατί, ενώ λαμβάνονται διάφορες αποφάσεις σε νομαρχιακό επίπεδο, αυτές είναι γνωμοδοτικές και είναι η γραφειοκρατία του υπουργείου που αποφασίζει μακριά από τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών.

    Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δ. Δράκος δήλωσε ότι είναι μεγάλο το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ενώ σημείωσε και το ζήτημα της οικονομικής αυτοδυναμίας, το οποίο,όπως είπε, είναι πάρα πολύ σημαντικά για να μπορέσουν οι Νομαρχίες να επιτελέσουν τον πολύ σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο τον οποίο έχουν.

    Επίσης έθεσε και το θέμα της συμμετοχής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στη διαχείριση της τέταρτης προγραμματικής περιόδου και των κονδυλίων της προκειμένου να εμφανιστεί η δέσμευση της κυβέρνησης για το ότι το 80% θα πάνε στην περιφερειακή Ελλάδα.

    [03] Στο διάστημα οι Μπιτλς

    Η ΝΑΣΑ πρόκειται να μεταδώσει το τραγούδι των Μπιτλς Across the universe στο εξώτερο διάστημα στις 4 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά, προκειμένου να εορτάσει τα πενηντάχρονα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας και της γέννησης του βρετανικού συγκροτήματος.

    Η μετάδοση, που θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα (02:00 της Τρίτης 5/2 ώρα Ελλάδας) θα προσανατολιστεί προς την κατεύθυνση του πολικού αστέρα, του πιο λαμπερού άστρου του αστερισμού της Μικρής Άρκτου, που βρίσκεται σε απόσταση 431 ετών φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9.460 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα), διευκρινίζει η ΝΑΣΑ στην ιστοσελίδα της.

    Το τραγούδι θα ταξιδέψει στο σύμπαν με ταχύτητα περίπου 307.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΑΣΑ χρησιμοποιεί τη μουσική των Μπιτλς. Το Νοέμβριο του 2005, ο Πολ Μακάρτνι ερμήνευσε το τραγούδι Good Day Sunshine σε μια συναυλία που αναμεταδόθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκεται μόνιμα τοποθετημένο ένα πλήρωμα τριών αμερικανών και ρώσων αστροναυτών.

    Στο πλαίσιο των εορτασμών στις 4 Φεβρουαρίου, το κοινό προσκλήθηκε να συμμετάσχει ακούγοντας το τραγούδι στο δικό του ηχητικό σύστημα την ίδια στιγμή που η ΝΑΣΑ θα το μεταδίδει απ΄άκρου εις άκρον στο σύμπαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 February 2008 - 7:30:14 UTC