Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Ανάπτυξης
  • [02] Αλλαγή εποχής στον Συνασπισμό
  • [03] Εν αναμονή εξελίξεων
  • [04] Βρέφος...σε κάδο απορριμάτων

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 11.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.Νωρίτερα, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

    Το θέμα των Σκοπίων, ενόψει και των συνομιλιών που θα έχει η κ.Ντ.Μπακογιάννη την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας του πρωθυπουργού με την υπουργό Εξωτερικών, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    "Είναι μια ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη στιγμή", δήλωσε η υπουργός μετά τη συνάντηση και τόνισε οτι "έχουμε μπει στην τελική ευθεία των συζητήσεων για το θέμα της ονομασίας και περαιτέρω κινήσεων".

    Ερωτηθείσα για τα όσα περί διαφθοράς τόνισε χθες στο Πανεπιστήμιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κι αν η κυβέρνηση είναι όμηρος μιας κατάστασης διαφθοράς, η κα Μπακογιάννη απάντησε:

    "Καμία εκλεγμένη και μάλιστα με νωπή εντολή κυβέρνηση δεν είναι όμηρος κανενός. Η κυβέρνηση δίνει λογαριασμό μόνο στον ελληνικό λαό".

    K.Καραμανλής στην "Ωρα του Πρωθυπουργού"

    «Τίποτε δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί» και «τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι», διαβεβαίωσε στη Βουλή ο κ. Κώστας Καραμανλής απαντώντας, στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού», σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου για τα ενεργειακά προγράμματα της ΔΕΗ.

    Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον κ. Παπανδρέου ότι εκμεταλλέυτηκε την ερώτηση για τη ΔΕΗ για να προκαλέσει θόρυβο, να οξύνει και να πολώσει, καθώς η συζήτηση επεκτάθηκε στις υποθέσεις Ζήμενς και Υπουργείου Πολιτισμού.

    Ειδικότερα, για την υπόθεση της Ζήμενς και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή, ο κ.Καραμανλής είπε ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης θα προχωρήσει και θα τελειώσει: «Τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να την καθυστερήσει. Κρατήστε το αυτό! Αφήστε τη Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της απερίσπαστη. Και τότε η Βουλή είναι εδώ. Ακούστε το! Η Βουλή είναι εδώ και είναι έτοιμη να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα».

    Ο κ. Καραμανλής αμφισβήτησε μάλιστα τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξεταστική επιτροπή, λέγοντας ότι ακολουθεί την τακτική "καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση": «Δεν βλέπετε ότι τα στελέχη σας άρχισαν ήδη να αλληλοκατηγορούνται και ότι κατηγόρησαν την κυβέρνηση, της οποίας κι εσείς υπήρξατε μέλος;», ρώτησε τον κ. Παπανδρέου.

    Όσο για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να προσέλθει ως πρώην υπουργός Πολιτισμού στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής είπε «εδώ είμαι να με ρωτήσετε, στην ολομέλεια, όποτε θέλετε, ό,τι θέλετε. Σε παιχνίδια, όμως, εντυπώσεων, δεν συμμετέχω, δεν παίζω».

    Για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΔΕΗ, ο κ.Καραμανλής υπογράμμισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη RWE αλλά ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία».

    Αντιθέτως, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν ερώτηση, βάσει της οποίας ήταν προγραμματισμός από την Κυβέρνηση Σημίτη να γίνουν μονάδες λιθάνθρακα, εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν το είχε προχωρήσει.

    Ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες της κυβέρνησης για περιορισμό της πετρελαϊκής εξάρτησης της χώρας και την αξιοποίηση ήπιων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τόνισε ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο ο λιθάνθρακας να προστεθεί στο ενεργειακό ισοζύγιο μας», ωστόσο, «τέτοιες μονάδες θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση». Σημείωσε ακόμα ότι οι επιχειρηματικές αποφάσεις της ΔΕΗ λαμβάνονται αποκλειστικά από το Διοικητικό της Συμβούλιο και «όχι σε σκοτεινούς θαλάμους» και ότι η διοίκηση της ΔΕΗ «αποφασίζει μόνη της για τις επιχειρηματικές συνεργασίες της: Παρεμβάσεις στις επιχειρηματικές επιλογές της θα ήταν και ύποπτες και καταδικαστέες».

    Απάντηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

    Το συλλογικό συμφέρον είναι στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου "σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, τις απολύσεις προσωπικού κλπ".

    Αναφερόμενος μάλιστα στις αντιδράσεις κατά των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει το δρόμο του: "Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν, να απεργούν, να κινητοποιούνται, δεν είναι, όμως, δικαίωμα κανενός η βία. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός τα άκρα και οι ακρότητες και δεν μπορεί από κανέναν να επιστρατεύονται αντιδημοκρατικές πρακτικές. Αυτό είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης και, σε τελική ανάλυση, ζήτημα Δημοκρατίας", είπε.

    Ο κ.Καραμανλής επέκρινε τον κ. Α. Αλαβάνο και το ΣΥΡΙΖΑ για "στείρα άρνηση σε όλα, χωρίς παρουσίαση πρότασης και χωρίς συμβολή στην επίτευξη λύσεων".

    Όπως είπε, οι αποκρατικοποιήσεις αποβλέπουν στην ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων που επιβαρύνουν τους φορολογούμενους και στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η γεωγραφική θέση μας.

    Επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της κυβέρνησης "να διασφαλίσουμε πλήρως και σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων" στους οργανισμούς λιμένων

    "Δεν πρόκειται να παραγνωρίσουμε τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Δεν πρόκειται να ευνοήσουμε μονοπωλιακές καταστάσεις. Δεν πρόκειται, όμως, να σταματήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να πάει ο τόπος μπροστά. Δεν πρόκειται να λησμονήσουμε τους φορολογούμενους που πληρώνουν. Αυτή είναι η δέσμευσή μας", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μια, να καταγγέλλει νοσηρά φαινόμενα και, από την άλλη, να εναντιώνεται σε κάθε μεταρρύθμιση που αποβλέπει στην αντιμετώπισή τους:

    "Δεν βοηθά ο λαϊκισμός. Δεν προσθέτει η αντιδραστικότητα. Κι ούτε βέβαια ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι οι αποκρατικοποιήσεις σημαίνουν επιδείνωση υπηρεσιών και αύξηση τιμών", είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, φέρνοντας ως παράδειγμα το τι έγινε με την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και στις τιμές και στην ποιότητα των υπηρεσιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    [02] Αλλαγή εποχής στον Συνασπισμό

    Νέος πρόεδρος του ΣΥΝ εξελέγη κατά το 5ο συνέδριο του κόμματος, ο κ. Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 70,41% έναντι του αντιπάλου του Φ.Κουβέλη ο οποίος έλαβε 28,67%. Ψήφισαν 1.196 άτομα. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας πήρε 840 ψήφους και ο κ. Φώτης Κουβέλης 342. Βρέθηκαν 3 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια.

    Δήλωση νέου προέδρου

    Ικανοποιημένος για την "ισχυρή εντολή", αλλά και ενωτικός, εμφανίστηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

    Στο χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι σύνεδροι του έδωσαν ισχυρή εντολή και πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτήν και στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς. Είναι μια εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα, είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ και αφού ευχαρίστηκε τον Φώτη Κουβέλη για το κλίμα "πολιτικού πολιτισμού" που επικράτησε στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει σύνθεση των απόψεων, ώστε, όπως ανέφερε, να φανεί αντάξιος των υψηλών προσδοκιών του κόσμου της Αριστεράς.

    Πολιτική Απόφαση Συνεδρίου ΣΥΝ

    Η απόρριψη των σεναρίων για συνεργασίες με την ταυτόχρονη προβολή της πρότασης για εναλλακτική διακυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά, αναπτύσσονται στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΝ.

    Με την Ειδική Πολιτική Απόφαση, ο ΣΥΝ εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια φάση μεγάλης καμπής. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που, λόγω εκλογικού νόμου, απέσπασε οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, βρίσκεται σε μία συνεχιζόμενη φθορά, η οποία -όλα δείχνουν- ότι θα μεγαλώνει. Την ίδια ώρα, επισημαίνεται στην απόφαση, από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν επωφελείται το ΠΑΣΟΚ, αλλά χάνει συνεχώς έδαφος, καθώς "το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την μεγάλη ήττα των πρόσφατων εκλογών, βλέπει την επιρροή του να μειώνεται συνεχώς".

    Για τους λόγους αυτούς, ο ΣΥΝ πιστεύει ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μία νέα περίοδο πολιτικής ρευστότητας και μεγάλων πολιτικών διεργασιών και ανακατατάξεων, που τείνουν να αλλάξουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης.

    Για τον ΣΥΝ, τονίζεται στην απόφαση, η ήττα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι αναγκαία αλλά όχι και ικανή συνθήκη για μια προοδευτική διέξοδο, γιατί η απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν είναι η αντικατάσταση της κυβέρνησης της ΝΔ με μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Για να αντιμετωπιστεί η κρίση αυτή, σύμφωνα με την απόφαση, ο ΣΥΝ ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για προοδευτικές διεργασίες και ανακατατάξεις προς τβ αριστερά στην πολιτική ζωή, που θα αμφισβητούν το νεοφιλελευθερισμό, αλλά θεωρεί ότι δεν θα προσφέρουν τίποτα το διαφορετικό στην πορεία της χώρας νέα σχήματα που πολιτικά θα λειτουργούν συμπληρωματικά στο δικομματικό σκηνικό και θα εξυπηρετούν απλώς την ανακαίνιση του ίδιου και των επιλογών του.

    Επιδιώκοντας να απαντήσει. εκ των προτέρων. στο ερώτημα τι θα κάνει ο ΣΥΝ στην περίπτωση που στην επόμενες εκλογές δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, το συνέδριο του ΣΥΝ με την απόφασή του υπογραμμίζει :

    "Μπροστά στο ορατό, πλέον, ενδεχόμενο μη δυνατότητας αυτοδύναμης κυβέρνησης, το θέμα δεν είναι η εμφάνιση νέων πολιτικών σχημάτων ή, ακόμα περισσότερο, η ενίσχυση ετερόκλητων δυνάμεων που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως υποστυλώματα κυβερνητικών λύσεων της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ για να διαιωνισθούν ή και για να καταστούν ακόμα συντηρητικότερες οι πολιτικές της τελευταίας δεκαπενταετίας.Κεντρική επιδίωξή μας είναι η συνολική ήττα και ανατροπή του δικομματικού πολιτικού συστήματος σε όφελος της Αριστεράς".

    Στο σημείο αυτό η απόφαση αναφέρεται στην πολιτική του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι "η δογματική προσήλωση της ηγεσίας του ΚΚΕ, όχι μόνο στην άρνηση της συνεργασίας αλλά και της κοινής δράσης της Αριστεράς, η εμμονή της σε παρωχημένα πρότυπα σοσιαλισμού που παραπέμπουν στα αποτυχημένα πειράματα του «υπαρκτού» του προηγούμενου αιώνα, η προσπάθειά της να υψώσει τεχνητά διαιρετικά τείχη στους κοινωνικούς αγώνες στα κινήματα και οι, εκτός τόπου και χρόνου, επιθέσεις στον ΣΥΝ, με τις οποίες επιχειρεί να τον παρουσιάσει ως προέκταση του δικομματισμού, συνιστούν αδιέξοδες πολιτικές, που ευνοούν το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό, ενώ συναντούν όλο και μεγαλύτερη δυσφορία μέσα στον κόσμο της αριστεράς, ακόμα και στις γραμμές του".

    Ο ΣΥΝ διαβεβαιώνει ότι "δεν θα παρακολουθήσει μια τακτική άγονων και αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων στο χώρο της Αριστεράς. Θα συνεχίσει να έχει ως κύριο αντίπαλο την κυβερνητική πολιτική και συνολικά το δικομματισμό, όπως θα συνεχίσει να εμμένει στην ιδέα της μεγάλης συμπαράταξης της Αριστεράς και της αριστερής οικολογίας, για την ανατροπή του κυρίαρχου πολιτικού σκηνικού, την ήττα του δικομματισμού και των ακροδεξιών συμπληρωμάτων του, την ήττα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης και τη νικηφόρα προοπτική των προοδευτικών και σοσιαλιστικών προταγμάτων στη χώρα μας, αλλά και την Ευρώπη".

    Η απάντηση του ΣΥΝ είναι ότι "αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι όχι μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς ή μια κυβέρνηση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά και ειδικότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια εναλλακτική προοδευτική λύση Αριστεράς, για την εφαρμογή ενός σύγχρονου προοδευτικού προγράμματος, στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, με κατεύθυνση το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία".

    Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με την απόφαση, μπορούν να συνεισφέρουν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας στη χώρα μας,όπως μπορεί να συνεισφέρουν και δυνάμεις που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο και διαφοροποιούνται από τα αριστερά, έναντι των επιλογών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΣΥΝ, καταλήγει η απόφαση, στο επόμενο διάστημα αναλαμβάνει τη δέσμευση να ανοίξει μια πλατιά συζήτηση και όχι μόνο στο κόμμα και στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ,προκειμένου να επεξεργαστεί και να διαμορφώσει πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά τις εναλλακτικές προγραμματικές του θέσεις.

    Δήλωση Φ.Κουβέλη για εκλογή Α.Τσίπρα

    "Από αύριο όλοι μαζί στους πολιτικούς αγώνες", ήταν το μήνυμα του Φώτη Κουβέλη σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ.

    Ο κ. Κουβέλης ευχήθηκε "από βάθους καρδιάς κάθε επιτυχία στον Αλέξη Τσίπρα", για το κόμμα και το λαό, στο δύσκολο έργο του.

    Δήλωση Α.Αλαβάνου

    Ο απερχόμενος προεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος ζήτησε από όσους ανήκουν στον σοσιαλιστικό χώρο να στηρίξουν την πρόταση που ο ίδιος διατύπωσε με την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος, για τη δημιουργία μιάς νέας πλειοψηφίας με επίκεντρο την Αριστερά.

    Ειδικότερα στη δήλωσή του ο κ. Αλαβάνος τόνισε:

    "Απέναντι σε έναν ακίνητο και παγωμένο δικομματισμό, το κόμμα μας κινείται με τόλμη μπροστά. Θέλω να καλέσω όλους και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στον σοσιαλιστικό χώρο να στηρίξουν την κεντρική πολιτική πρόταση του συνεδρίου μας για μια νέα πλειοψηφία, για μια νέα κυβέρνηση με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ "τώρα ανοίγουν οι μεγάλοι κύκλοι".

    Συγχαρητήρια από τα πολιτικά κόμματα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του, είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου του Συνασπισμού:

    "Εκφράζουμε τα ειλικρινή συγχαρητήριά μας στον Αλέξη Τσίπρα, για την εκλογή του ως προέδρου του Συνασπισμού, με την ελπίδα ότι θα συμβάλει στον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή".

    O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΝ.

    «Σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σου στην προεδρία του Συνασπισμού και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Ζαγορίτης.

    "Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική επιλογή η οποία αψηφά τον ηλικιακό ρατσισμό και αποτελεί αφορμή για την ευρύτερη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης

    [03] Εν αναμονή εξελίξεων

    Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα Ζαχόπουλου, καθώς ο ανακριτής αναμένεται να συντάξει τα κατηγορητήρια και να ασκήσει διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

    Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκονται και οι τελευταίες κλήσεις του Χρήστου Ζαχόπουλου, πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

    Εισήγηση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς, έκανε η αρμόδια εισαγγελέας κ. Γκανέ, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο εισαγγελέας Εφετών.

    Για το θέμα θα καταθέσει εκ νέου στον ανακριτή ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε από την εκπομπή του το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κουκοδήμο, ενώ συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έχει κληθεί να δώσει σήμερα ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

    [04] Βρέφος...σε κάδο απορριμάτων

    Έρευνα διεξάγεται από το τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων για την εγκατάλειψη βρέφους στην οδό Τσιμισκή 45.

    Πρόκειται για ένα νεογέννητο κοριτσάκι,το οποίο βρέθηκε χθες το πρωί, από διερχόμενη γυναίκα, μέσα σε ένα χαρτόκουτο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

    Η γυναίκα άκουσε το παιδικό κλάμα και μόλις βρήκε το κοριτσάκι ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο,με το οποίο διεκομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το βρέφος το εγκατέλειψε πιθανότατα κάποια γυναίκα που μένει στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 February 2008 - 5:30:18 UTC