Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για το όνομα
  • [02] Εν αναμονή εξελίξεων
  • [03] Σταδιακή βελτίωση του καιρού

  • [01] Στην τελική ευθεία για το όνομα

    Το ζήτημα το ονόματος είναι αδιαπραγμάτευτο για την ΠΓΔΜ, τόνισε ο προεδρος της χώρας Μπράντο Τσερβενκόφσκι στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια στην Γερμανία και απέρριψε την πρόταση για σύνθετη ονομασία.

    "Θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε", δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια.

    Τα Σκόπια εμμένουν στην αδιάλλακτη στάση, ενώ το θέμα του ονόματος έχει μπει στην τελική φάση.

    "Το προσεχές διάστημα, αναμένεται η νέα πρόταση του μεσολαβητή κ. Νίμιτς, την οποία κατόπιν θα την εξετάσουμε με τους φίλους μας και με την ελληνική πλευρά", δήλωσε σήμερα από το Μόναχο ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Λάζαρ Ελένοφσκι, μετά τη συνάντηση που είχε με τη μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Βικτόρια Νούλαντ, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την πολιτική ασφάλειας.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει η Ελλάδα βέτο για την επίδοση στην ΠΓΔΜ πρόσκλησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο κ. Ελένοφσκι σχολίασε ότι "βρισκόμαστε ενώπιον μίας σύνθετης κατάστασης και πρέπει να έχουμε συνείδηση αυτής".

    Το θέμα της ΠΓΔΜ, ενόψει των συνομιλιών της κ.Ντ.Μπακογιάννη στις ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την υπ.Εξωτερικών.

    "Είναι μια ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη στιγμή", δήλωσε η υπουργός και τόνισε οτι "έχουμε μπει στην τελική ευθεία των συζητήσεων για το θέμα της ονομασίας και περαιτέρω κινήσεων".

    Αύριο η κ.Ντόρα Μπακογιάννη αναχωρεί για τις ΗΠΑ και την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με την Αμερικανίδα ομόλογό της. Μια ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι θα συναντηθεί με την Κοντολίζα Ράις.

    Τέλη Φεβρουαρίου ο Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να ανακοινώσει την τελική του πρόταση για την ονομασία.

    [02] Εν αναμονή εξελίξεων

    Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα Ζαχόπουλου, καθώς ο ανακριτής αναμένεται να συντάξει τα κατηγορητήρια και να ασκήσει διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

    Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκονται και οι τελευταίες κλήσεις του Χρήστου Ζαχόπουλου, πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

    Εισήγηση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς, έκανε η αρμόδια εισαγγελέας κ. Γκανέ, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο εισαγγελέας Εφετών.

    Για το θέμα θα καταθέσει εκ νέου στον ανακριτή ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε από την εκπομπή του το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κουκοδήμο, ενώ συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έχει κληθεί να δώσει σήμερα ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

    [03] Σταδιακή βελτίωση του καιρού

    Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός από τα βορειοδυτικά, παραμένουν όμως τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές από τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις.

    Χθες, απεγκλωβίστηκαν 20 μέλη του ορειβατικού συλλόγου Χανίων, τα οποία είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια στο καταφύγιο Καλλέργη του Ομαλού. Πρόβλημα υπήρξε και με την κυκλοφορία των οχημάτων προς Ομαλό, αλλά ο δρόμος άνοιξε.

    Στην ορεινή Αρκαδία αποκλείστηκε ένα χωριό και σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

    Στη βόρεια Ελλάδα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην εθνική και την επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών, της Ημαθίας και της Πέλλας.

    Στο μεταξύ, για σήμερα ισχύει μερική άρση του απαγορευτικού απόπλου. Από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια εκτός από αυτά για Χίο και Μυτιλήνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 February 2008 - 7:30:11 UTC