Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό
  • [02] Απόφαση για "Ολυμπιακή"
  • [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση

  • [01] Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό

    "Το ασφαλιστικό βρίσκεται στην τελική του ευθεία", δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία είχε το πρωί συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ.Κώστα Καραμανλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όπως είπε η υπουργός, ενόψει και της αυριανής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία έχει ζητήσει η ΝΔ.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή", ερωτηθείς δε αν ο κ. Κ.Καραμανλής θα επαναλάβει τα τρία "ΔΕΝ", που είχε πει προεκλογικά για το ασφαλιστικό, δήλωσε πως οι Ελληνες πολίτες, με δημοκρατική διαδικασία στα μέσα Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να ανανεώσουν την εντολή προς τον Κώστα Καραμανλή και το κόμμα της ΝΔ γιατί "ξέρουν να αξιολογούν την αξιοπιστία με την οποία πολιτεύονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση".

    "Όσα έχουμε πει, ισχύουν", τόνισε και κάλεσε τους δημοσιογράφους να περιμένουν αύριο να ακούσουν όσα θα πει ο πρωθυπουργός στην πρώτη μεγάλη συζήτηση για το ασφαλιστικό στο κοινοβούλιο.

    Όσο για την αντίδραση της κυβέρνησης σε περίπτωση που συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ανέφερε ότι δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις και σημείωσε ότι η ανάγκη που υπάρχει να γίνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και να διασφαλιστεί το δίκαιο όλων των Ελλήνων, έχει αναγνωριστεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.

    Σε ερώτηση αν οι θέσεις που θα παρουσιάσει αύριο ο πρωθυπουργός θα είναι τελικές, είπε πως έχει απαντήσει, ενώ μετά από άλλη ερώτηση μήπως η κυβέρνηση βιάζεται να ψηφιστεί το ν/σ για το ασφαλιστικό, είπε ότι η κυβέρνηση είχε καλέσει όλους τους φορείς και τα κόμματα σε πολύ διεξοδικό διάλογο που έγινε σε πολλές μορφές και στο πλαίσιο της Βουλής.

    "Ο χρόνος υπήρχε. Η τελική συζήτηση γίνεται στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια", υπογράμμισε.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση "πήρε το μήνυμα" της χθεσινής συγκέντρωσης, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι, οι πολίτες, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν με τον τρόπο που προκρίνουν τις απόψεις τους, με την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται με φιλειρηνικό τρόπο.

    Ερωτηθείς αν θα συμπεριληφθούν στις αλλαγές κι οι βουλευτές ή οι δικαστές, είπε πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά εκείνους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.

    Σε επόμενη ερώτηση αν θα ακολουθήσουν επί μέρους ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς, δήλωσε πως όταν έχει κάτι να ανακοινώσει θα το πει, σημειώνοντας ότι δεν έχει μορφή είδησης αυτό που ανέφερε στην προηγούμενη απάντησή του.

    Συνέδριο Economist για την κοινωνική ασφάλιση

    Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αποφασιστικά και άμεσα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα δώσει πειστική απάντηση στα μείζονα ζητήματα της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας, της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικής διαχείρισης, διατύπωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά ανοίγοντας το πρωί τις εργασίες συνεδρίου του Economist για την κοινωνική ασφάλιση, που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Η υπουργός μίλησε για "μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με στόχο τη διαμόρφωση μιας υγιούς βάσης, που θα θωρακίσει τις παροχές των σημερινών και των αυριανών ασφαλισμένων". Απαρίθμησε ως βασικούς άξονες της κυβερνητικής πρότασης τη διοικητική και οργανωτική αναδιάρθρωση του συστήματος, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις θεσμικές παρεμβάσεις, καθώς επίσης και τα θεσμικά μέτρα για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης των ασφαλιστικών οργανισμών.

    Σε ό,τι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, η κ. Πετραλιά τόνισε ότι "εξετάζονται τα ειδικά και όχι τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, με έμφαση στον εξορθολογισμό της σχέσης εργασιακού και συνταξιοδοτικού χρόνου και στη συμφιλίωση του οικογενειακού και του εργασιακού βίου μέσα από μέτρα προστασίας της μητρότητας, την περίοδο κατά την οποία η εργαζόμενη γυναίκα χρειάζεται πραγματικά αυτή την υποστήριξη".

    Στο συνέδριο του Economist μίλησαν ακόμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και διαχειριστές ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

    Για "φως στην άκρη του τούνελ", με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σύντομα μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, έκανε λόγο ο κ.Γκαργκάνας.

    "Στις δαπάνες της υγείας, που αυξήθηκαν κατά 60% τα τελευταία τρία χρόνια", εντόπισε μέρος του προβλήματος η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης τόνισε την αναγκαιότητα "ριζικής μετατόπισης των πολιτικών θέσεων".

    [02] Απόφαση για "Ολυμπιακή"

    Δυσάρεστη εξέλιξη, που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις κινήσεις για το θέμα της Ολυμπιακής, χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), με την οποία καλείται ο εθνικός μας αερομεταφορέας να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, κατά την άποψη του ΔΕΚ, είχε λάβει ως παράνομες επιδοτήσεις.

    Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα καταδικαστικών αποφάσεων των τελευταίων ετών και δίνει έμμεσα απάντηση σε όσους - είτε σκόπιμα είτε από άγνοια- εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Ολυμπιακή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

    Στη δήλωσή του ο υπουργός Μεταφορών επαναλαμβάνει τη βούληση της κυβέρνησης για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το μέλλον της Ολυμπιακής εντός του 2008 και αναλύει τις τρεις βασικές προτεραιότητες, προς την κατεύθυνση αυτή, που είναι:

    - Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

    -Η ανάπτυξη ειλικρινούς διαλόγου με τους εργαζομένους, με βάση τις ήδη διατυπωθείσες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους ίδιους.

    -Η αναζήτηση ενός νέου εταιρικού σχήματος, το οποίο θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα μπορεί να προσελκύσει αξιόπιστους επενδυτές.

    Καταλήγοντας ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι "θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής, όχι όμως τα προβλήματα και τα χρέη της".

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

    To Eυρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλει ως λόγο για την μη ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων από την Ολυμπιακή τον ισχυρισμό περί ελλείψεως νομιμότητας της σχετικής με την ανάκτηση απόφασης της Επιτροπής. Κατόπιν αυτού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει μια σειρά κρατικές ενισχύσεις ύψους 493,5 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν στην Ολυμπιακή την περίοδο 2002-2004.

    Με απόφασή της στις 14ης Σεπτεμβρίου 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε κρατικές ενισχύσεις μη συμβατές προς το κοινοτικό Δίκαιο, αφενός, αυτή καθεαυτή την αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας (καθώς και τη χορήγηση χρηματοοικονομικής συνδρομής και την από την ίδια εταιρία είσπραξη άλλων χρηματικών ενισχύσεων) και, αφετέρου, την από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές είσπραξη διαφόρων επιχορηγήσεων.

    Επρόκειτο ειδικότερα για μισθώματα σχετικά με την υπεκμίσθωση αεροσκαφών (περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ), για την υπερεκτίμηση στοιχείων του ενεργητικού κατά τη σύσταση της νέας εταιρίας (περί τα 91,5 εκατομμύρια ευρώ), για την πληρωμή από το Ελληνικό Δημόσιο, αντί της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ορισμένων τραπεζικών δανείων και χρηματοδοτικών μισθώσεων (8 εκατομμύρια ευρώ) και, τέλος, για τη συνεχή ανοχή του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της Ολυμπιακής Αεροπορίας σχετικά με φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφαλίσεως (354 εκατομμύρια ευρώ).

    Σύμφωνα με την τότε απόφαση της Επιτροπής, η Ελλάδα όφειλε να ανακτήσει αμελλητί αυτές τις ενισχύσεις, να αναστείλει αμέσως τη χορήγηση κάθε πρόσθετης ενισχύσεως στην Ολυμπιακή Αεροπορία και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές και να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που θα λαμβάνονταν.

    Στη συνέχεια κρίνοντας ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με τη συγκεκριμένη απόφαση, η Επιτροπή κατέθεσε προσφυγή σε βάρος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 13 Οκτωβρίου 2006.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σημειώνει στη σημερινή απόφασή του ότι η Ελλάδα ισχυρίστηκε πως η Επιτροπή δεν υπέδειξε αξιόπιστη μέθοδο υπολογισμού που θα καθιστούσε δυνατό να προσδιοριστούν τα προς ανάκτηση ποσά ενίσχυσης και ότι αμφισβήτησε το κύρος της απόφασης της Επιτροπής.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την ελληνική επιχειρηματολογία σημειώνοντας ότι διάφορες διατάξεις της απόφασης της Επιτροπής αναφέρουν ποσά που είναι σε επαρκή βαθμό συγκεκριμένα και ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη του κοινοτικού δικαίου που να απαιτεί από την Επιτροπή -όταν η τελευταία διατάσσει την επιστροφή ενίσχυσης που κηρύχθηκε ασύμβατη με την κοινή αγορά- να καθορίσει το ακριβές ποσό της επιστρεπτέας ενισχύσεως.

    Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η Ελλάδα, μη έχοντας λάβει εμπρόθεσμα όλα τα αναγκαία μέτρα για να καταστείλει τις ενισχύσεις που κηρύχθηκαν παράνομες και ασύμβατες με την κοινή αγορά καθώς και να τις ανακτήσει από τους αποδέκτες τους, παρέβη τις υποχρεώσεις που έχει από την απόφαση της 14ης Σεπτεμβρίου 2005.

    Στη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σημειώνεται, τέλος, ότι η Ελλάδα, καθώς και η Ολυμπιακή Αεροπορία και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έχουν ασκήσει ενώπιον του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων προσφυγές για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής.

    «Να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση»

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις κρατικές ενισχύσεις στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" την περίοδο 2002-2004, τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στις δυσάρεστες εξελίξεις στην ΟΑ και παρέπεμψε στις δηλώσεις που του αρμόδιου υπουργού κ. Χατζηδάκη.

    Ο Ευ. Αντώναρος επεσήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση, ενώ σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της Κομισιόν για την περίοδο 2004-2007 και τι αναμένει η ελληνική κυβέρνηση, απάντησε πως δεν πρόκειται να προδικάσει καμία απόφαση και να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες γι'αυτό το θέμα.

    Την ανάγκη να υποβληθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βιώσιμη και νομικά ισχυρή λύση για την Ολυμπιακή, υπογράμμισε και ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μεταφορών Ζακ Μπαρό, αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Συγκεκριμένα, ο Ζακ Μπαρό σε γραπτή δήλωσή του, που δημοσίευσε σήμερα, αναφέρει τα εξής: "Σημειώνω την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια αρκετών αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και αποφάσεων της Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα. Επιβεβαιώνει την ανάγκη να υποβληθεί επειγόντως βιώσιμη και νομικά ισχυρή λύση. Αυτό θα είναι προς το συμφέρον του ευρωπαϊκού τομέα αερομεταφορών, των Ελλήνων καταναλωτών και φορολογουμένων, αλλά επίσης και των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Είναι επίσης απαραίτητο, προκειμένου να διατηρηθεί η συνέχεια στην αεροπορική σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας αυτής. Εφόσον δεν υπάρξει ταχεία συμμόρφωση, θα είμαι υποχρεωμένος να προτείνω στο κολλέγιο των επιτρόπων να προσφύγει εκ νέου στο Δικαστήριο ζητώντας την επιβολή προστίμων και περιοδικών χρηματικών ποινών".

    Σχόλιο ΚΚΕ

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα για επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία, η κα Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της δεν αναγνωρίζει κανένα Ευρωδικαστήριο και κανένα δικαίωμα στην ΕΕ να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις και αναφέρθηκε στη θέση του κόμματός της κατά της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.

    [03] Ισχυρή σεισμική δόνηση

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.09, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 60 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα νότια της Μεθώνης.

    "Μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό", δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακάκης και επικαλέστηκε την προϊστορία της συγκεκριμένης περιοχής. "Ηταν ένας σφοδρός σεισμός, αναμένεται ότι θα έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί ισχυρός μετασεισμός. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, τα δυο πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα", είπε ο κ. Σταυρακάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά το σεισμό.

    Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε επίσης ότι η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που μετράει αυτομάτως τους σεισμούς την ώρα που γίνονται παρουσίασε το μέγεθος του σεισμού στα 7,1 Ρίχτερ, αλλά αργότερα εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση μειώνοντας το μέγεθος αυτό. Παρακαλώ είπε, όσους επικαλούνται τέτοια στοιχεία, ραδιοσταθμούς, κλπ να είναι προσεκτικοί. Και συνιστώ στον κόσμο να ακούει τις επίσημες ανακοινώσεις των σεισμολογικών φορέων.

    Ο κ. Σταυρακάκης είπε ότι ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ελληνικό τόξο, δυτικά της Πελοποννήσου, που εκτείνεται από τη δυτική Ελλάδα μέχρι τη Ρόδο και έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς κατά καιρούς.

    Επιφανειακό, εξάλλου, χαρακτήρισε το σεισμό ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Βασίλης Καραστάθης υπολογίζοντας το εστιακό βάθος στα 25 με 30 χιλιόμετρα.

    Στα 30 χιλιόμετρα υπολόγισε το εστιακό βάθος του σεισμού και ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας και πρόσθεσε ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

    Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, είναι πιθανόν να σημειωθούν μετασεισμοί της τάξεως των 6 και κάτι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Όπως είπε ο κ. Λέκκας, δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία αν ο σεισμός ήταν 6,5 ή 6,7 ή 6,8 Ρίχτερ, σημασία έχει το εστιακό του βάθος. Αν ο σεισμός ήταν στα 10 χιλιόμετρα, θα είχαμε μεγάλες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Το εστιακό βάθος στα 30 χιλιόμετρα απέτρεψε μεν τις μεγάλες ζημιές στην επιφάνεια, αλλά προκάλεσε μεγάλη διασπορά δόνησης, αφού έγινε αισθητός μέχρι και την Κρήτη. Ο σεισμός έγινε πάνω στο γνωστό τόξο δυτικά της Πελοποννήσου και εξαιτίας της μορφής του ρήγματος η μεγαλύτερη ένταση έφυγε δυτικά και ανατολικά και δεν πήγε προς τη στεριά, γι' αυτό δεν είχαμε σοβαρότερα προβλήματα, είπε.

    Ο σεισμός είχε διάρκεια και ανησύχησε τους κατοίκους σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός επίσης στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Τρίπολης, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στην Κρήτη.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Κλειστά αύτριο τα σχολεία σε Μεσηνία και Αρκαδία

    Υστερα από τον ισχυρό σεισμό στη Μεθώνη, με απόφαση του νομάρχη Αρκαδίας δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο νομό. Επίσης, όπως ανέφερε ο αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος, ύστερα και από συνεννόηση που είχε με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο στο νομό Μεσσηνίας.

    Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν δηλωθεί μικροζημιές σε ιδιωτικά κτίρια, αλλά και σχολεία στην περιοχή της Πυλίας, όπου έχουν φθάσει ήδη τα πρώτα κλιμάκια με μηχανικούς της Νομαρχίας Μεσσηνίας καθώς επίσης και κλιμάκια μηχανικών από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του παραρτήματος Καλαμάτας. Στην περιοχή θα φθάσουν και κλιμάκια μηχανικών του ΟΣΚ για να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα κτίρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 February 2008 - 13:30:20 UTC