Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική για θέματα Υπουργείου Μεταφορών
  • [02] Απεργίες για το ασφαλιστικό
  • [03] Συνετρίβη ελικόπτερο

  • [01] Κυβερνητική για θέματα Υπουργείου Μεταφορών

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή και συζήτησε θέματα του υπουργείου Μεταφορών.

    Ο υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι συζητήθηκαν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον τομέα των μεταφορών και των επικοινωνιών.

    Όπως είπε ο υπουργός, αποφασίστηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου στις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ και πρόσθεσε ότι επενδυτικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης θα προχωρήσουν σύντομα προς σ΄αυτή την κατεύθυνση με στόχο, εντός του 2008,να υπάρξουν αποτελέσματα.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι συζητήθηκε ένα νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τα αεροδρόμια, καθώς προωθούνται συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα περιφερειακά αεροδρόμια.

    "Θέλουμε τα αεροδρόμιά μας να μην είναι μόνον πίστες προσγείωσης και απογείωσης, αλλά και πόλοι τοπικής ανάπτυξης, με δραστηριότητες γύρω από τους αερολιμένες", είπε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η πρόληψη συμβούλων που θα ασχοληθούν μ' αυτό το ζήτημα.

    Συζητήθηκε ακόμη το θέμα του ΟΣΕ, ο οποίος διαχρονικά αντιμετωπίζει, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

    Ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί νέα διοίκηση στον ΟΣΕ κι η προσπάθεια θα είναι να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα με τρόπο συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο.

    Η προσπάθεια εντοπίζεται, όπως είπε, στην ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ και ταυτόχρονα να θωρακιστεί η τρενοΟΣΕ - η εταιρία, δηλαδή, που κάνει το μεταφορικό έργο -για να μην μετεξελιχθεί σε νέα Ολυμπιακή, καθώς από φέτος είναι ανοιχτή στον ανταγωνισμό.

    Σε ό,τι αφορά την "Ολυμπιακή", το θέμα της οποίας συζητήθηκε επίσης στην Κυβερνητική Επιτροπή, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι "θέλω να τονίσω και γι' αυτούς που επείγονται να δοθεί λύση και γι' αυτούς που ενδεχομένως είναι βολεμένοι με τη σημερινή κατάσταση, ότι θα δοθεί λύση μέχρι το τέλος του 2008. Η λύση που επιδιώκουμε, θέλουμε να είναι νομικά ασφαλής για τον οποιονδήποτε επενδυτή και ταυτόχρονα στο οικονομικό της σκέλος ελκυστική και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τους επενδυτικούς μας συμβούλους".

    Επίσης, στην Κυβερνητική Επιτροπή, τόσο ο υπουργός Μεταφορών όσο και ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσαν για το θέμα του ΟΤΕ.

    "Πιστεύουμε ότι είναι μία καλοδεχούμενη εξέλιξη (σσ. η εξαγορά του ποσοστού της MIG από την Ντόιτσε Τέλεκομ) και αυτό θεωρεί μαζί μας και όλη η αγορά", είπε ο υπουργός Μεταφορών.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα δοθεί και το μάνατζμεντ του ΟΤΕ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο και να αποφασιστεί κάτι γενικότερα, θα πρέπει να υποβληθούν σχετικά αιτήματα. Και πρόσθεσε ότι "είναι πολύ νωρίς να κουβεντιάζουμε τέτοια θέματα, την ώρα που μόλις χθες έγινε αυτή η, υπό αίρεση, συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών. Ο,τιδήποτε θα εξεταστεί στην ώρα του και αφού υποβληθούν τα αιτήματα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Δεν μπορούμε να μπούμε αυτή την ώρα σε τέτοιους είδους συζητήσεις".

    Ερωτηθείς αν συμφωνεί να μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι το υπουργείο Μεταφορών και το ΥΠΕΧΩΔΕ έστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντήσεις, σύμφωνα με τις οποίες "είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να απορριφθεί ως σκέψη". Πριν όμως φθάσουμε σ' αυτό, είπε ο κ. Χατζηδάκης, θα χρειαστεί μελέτη αλλά και ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του στόλου των μέσων σταθερής τροχιάς.

    Ανέφερε ακόμη ότι οι συγκοινωνιολόγοι υποστηρίζουν ότι σε πόλη, όπως είναι η Αθήνα, στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 150 σταθμοί μέσων σταθερής τροχιάς. Στην Αθήνα, όμως, πρόσθεσε, αυτή την ώρα έχουμε 58 σταθμούς και ως εκ τούτου θα χρειαστεί αρκετή μελέτη και συζήτηση ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία και πριν απ' όλα ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των μέσων σταθερής τροχιάς και των μέσων μαζικών μεταφορών.

    Σε άλλη ερώτηση πότε θα ξεκινήσει η νέα απόσυρση στα ΙΧ, ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε ότι το ζήτημα αφορά εκτός από τα Υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ και το Υπουργείο Οικονομίας, σημειώνοντας πως είναι ένα θέμα για το οποίο δεν επίκειται κάτι.

    Και συμπλήρωσε λέγοντας πως "ό,τιδήποτε γίνει θα προηγηθεί συζήτηση με τους συναρμόδιους υπουργούς. Εμείς έχουμε στο Υπουργείο την Επιτροπή για τις πράσινες μεταφορές, η οποία έχει εντολή να ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με αυτό το θέμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μόνοι μας αποφασίζουμε ή ότι αύριο το πρωί και χωρίς μελέτη θα καταλήξουμε σε κάποια επιλογή".

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή-Γ.Αλογοσκούφη

    Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, πριν απο τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την οικονομία, δήλωσε πως "υπάρχει ανησυχία διεθνώς και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην ευρωπαϊκή οικονομία τα πράγματα είναι καλύτερα και πιστεύουμε ότι οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες".

    Ομως, πρόσθεσε "αυτό που ανησυχεί και την Ευρώπη είναι η εξέλιξη του διεθνούς πληθωρισμού κι αυτό επηρεάζει καθημερινά όλους μας".

    Δηλώσεις Ντ.Μπακογιάννη

    Την Κυβερνητική Επιτροπή ενημέρωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για τις εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    Μετά τη συνεδρίαση η κα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση αν είναι "στο τραπέζι" το όνομα "Νέα Μακεδονία", ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, η Ελλάδα έχει μία ξεκαθαρισμένη θέση με την οποία έχει προσέλθει σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε εντατικοποίηση των προσπαθειών σ' αυτές τις 15 ημέρες, οι οποίες μένουν μέχρι το Βουκουρέστι. Οι ελληνικές θέσεις είναι γνωστές και εντός της χώρας αλλά κυρίως είναι γνωστές εκτός της χώρας».

    [02] Απεργίες για το ασφαλιστικό

    Με νέες απεργίες αντιδρούν τα συνδικάτα στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οποία θα συμμετάσχουν μηχανικοί, νομικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο συμμετέχει στην απεργία, δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

    Συνεχίζουν την απεργία τους και σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν και στην αυριανή απεργία, ενώ έχουν νεκρώσει και τα δικαστήρια, καθώς οι νομικοί και οι δικαστικοί επιμελητές απέχουν από τα καθήκοντά τους εως και την Παρασκευή.Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στη ΔΕΗ έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις μέχρι και αύριο.

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα ο ΗΣΑΠ και το Μετρό, ενώ αύριο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, θα λειτουργήσουν από τις 10:30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό αρχίζουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, επαναλαμβανόμενες δίωρες απεργίες. Στο τριήμερο αυτό θα πραγματοποιείται μόνο ένα δρομολόγιο στις 11.38 Πειραιάς - Κιάτο και στις 19.14 Κιάτο - Πειραιάς.

    Αύριο επίσης, όλα τα λεωφορεία και το Τραμ θα ακινητοποιηθούν, ενώ τα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι λεωφορειακές γραμμές Express που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, θα απεργήσουν από ώρα 04:25 (πρωί 19ης Μαρτίου 2008) μέχρι ώρα 24:00 (βράδυ 19ης Μαρτίου 2008).

    Ανατροπή του προγράμματος δρομολογίων του ΟΣΕ επέρχεται από σήμερα έως και την Πέμπτη, εξαιτίας των δύο 24ωρων απεργιών που έχουν εξαγγείλει για σήμερα και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, οι οποίοι παράλληλα θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη, για το Ασφαλιστικό.

    Έτσι, το τριήμερο αυτό, δηλαδή 18, 19 και 20 Μαρτίου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων του ΟΣΕ, εκτός από τις αμαξοστοιχίες που ορίζονται ως ''Αμαξοστοιχίες Κοινωνικών Αναγκών''.

    Καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια δεν θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 16.00 έως τις 20.00, κατά την αυριανή τετράωρη στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ματαιώσεις και αλλαγές προγραμματίζονται από Ολυμπιακές Αερογραμμές και Aegean και για την υπόλοιπη ημέρα.

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) όλων των βαθμίδων (οι δάσκαλοι με 48ωρη απεργία), με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

    Επίσης αύριο, θα είναι κλειστά τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, οι οποίοι αντιτίθενται στη διάλυση του Ταμείου τους και στην ένταξή τους στον ΟΑΕΕ. Προβλήματα θα υπάρξουν και στα λιμάνια λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας των λιμενεργατών.

    Συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής

    Με αντιπαράθεση επί της διαδικασίας αλλά και επί της ουσίας των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για το Ασφαλιστικό άρχισε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

    Κοιτάμε το λαό στα μάτια, προχωρούμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση και αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη-Πετραλιά. Σχολιάζοντας τη διαβεβαίωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρ. Παπουτσή ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων, η κ. Πετραλιά είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκχωρεί σε κανένα τον τίτλο των υπερασπιστών των εργαζομένων. Εγκάλεσε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής ότι δεν έκανε τίποτα επί 20 χρόνια για την ωρολογιακή βόμβα στην οποία κάθονταν συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι. Εμείς πρόσθεσε, έχουμε νωπή τη λαϊκή εντολή, και ως υπεύθυνη κυβέρνηση τού λέμε ότι προχωρούμε και ότι αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος της μεταρρύθμισης, εκτιμώντας ωστόσο ότι πολιτικό κόστος δεν υπάρχει εάν κοιτάς το λαό στα μάτια.

    Εξάλλου, η κ. Πάλλη-Πετραλιά δεν δέχθηκε τις αιτιάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης ότι δεν έγινε κοινωνικός διάλογος, καθώς, όπως σημείωσε, είδε όλους τους φορείς οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και στις επιτροπές της Βουλής.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση ημέρας κοινοβουλευτικού ελέγχου (Δευτέρα) για νομοθετικό έργο, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το οποίοι «οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους», υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κοινωνικός διάλογος και ότι δεν υπάρχει έκθεση της ΟΚΕ και προανήγγειλε την κατάργηση των ρυθμίσεων της ΝΔ μετά τις επόμενες εκλογές. Ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κρύπτεται πίσω από ακραίες πράξεις δικαστών.

    Για σπουδή της κυβέρνησης να κλείσει μια ώρα νωρίτερα και να προλάβει τις λαϊκές αντιδράσεις έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, ο οποίος ζήτησε εκ νέου την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά και την κατάργηση των προηγούμενων «αντιασφαλιστικών» νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    Ουδείς βουλευτής μπορεί να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο αγνοώντας τη βούληση του λαού, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν είχε πει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις, ότι θα ανεβούν τα όρια συνταξιοδότησης ότι θα καταργηθούν τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

    Ο διάλογος ήταν ελάχιστος και τυπικός είπε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Β. Αποστολάτος, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν είναι υπέρ των πολλών αλλά υπέρ των λίγων.

    Το ΠΑΣΟΚ έβλεπε τα χρέη των ταμείων να σωρεύονται επί 20 χρόνια και κώφευε, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος. Επέκρινε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κόπτεται για τη γενιά των 700 ευρώ όταν γνωρίζει πως σε 20 χρόνια δεν θα έπαιρναν συντάξεις.

    Την κατάθεση αιτήματος διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, και την αποχώρηση των βουλευτών του κόμματος από την κατβ άρθρον συζήτηση προανήγγειλε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκεφθούν ούτε για ένα λεπτό ότι κοστίζουν στο κράτος, αλλά να διεκδικήσουν την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών ρυθμίσεων, είπε η κ. Παπαρήγα, η οποία προέβλεψε ότι το τρέχον νομοσχέδιο θα ακολουθήσουν νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Η γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε τη στήριξη του κόμματος στους αγώνες των εργαζομένων, άσκησε ωστόσο κριτική στους κλάδους που μάχονται μόνο «για τον εαυτούλη τους».

    Δεν μας πείθει κανένα επιχείρημα της κυβέρνησης για το νομοσχέδιό της. Είναι «ψέμα, μπλόφα, αναστροφή πραγματικότητας» διότι δεν έχουμε τη λογική ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι έξοδο», υπογράμμισε η γραμματέας του ΚΚΕ.

    Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μην ποντάρει στο ότι θα ξεχαστούν οι ρυθμίσεις της. Οι αντιδράσεις θα εκδηλωθούν σωρευτικά είπε η κ. Παπαρήγα. Όσο για τις ενοποιήσεις είπε ότι είναι «μεγάλη μπλόφα» καθώς έτσι «μπορείτε να βάλετε καλύτερα χέρι» στα ενοποιημένα ταμεία.

    Ο βουλευτής Αβ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση δέχεται να υποστεί το κόστος της σύγκρουσης με την κοινωνία διότι το προτιμά από την πολιτική σήψη και την αδράνειά της. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τυφλές ταξικές επιλογές οι οποίες είναι και «περιττές, τόσο δημοσιονομικά όσο και αναλογιστικά». Ως παράδειγμα ανέφερε ότι το «όφελος» από τη διάταξη για τις μητέρες με ανήλικα τέκνα θα είναι κάτω από 50 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι «δεν ανοίγεις τέτοια μέτωπα, παρά μόνο για να εξυπηρετήσεις μια υστεροβουλία που είναι ορατή». Προέβλεψε επίσης ότι η «εικονική» ενοποίηση των ταμείων θα οδηγήσει σε χάος και σε μια ατέλειωτη σειρά δικών, καθώς οι επιμέρους ομάδες θα διεκδικούν τις καλύτερες παροχές άλλης ομάδας στο ίδιο ενοποιημένο ταμείο.

    Κριτική στο ΠΑΣΟΚ για αναξιοπιστία επειδή διατήρησε νόμους της ΝΔ που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει, αλλά και προτάσεις για αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο βουλευτής της συμπολίτευσης Ι. Μανώλης. Αναφερόμενος στη μείωση των επικουρικών συντάξεων ο βουλευτής Αργολίδας είπε ότι είναι λάθος του κράτους να μπει στις επικουρικές διότι θα υποχρεωθεί στο μέλλον να τις στηρίξει. Επίσης είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει η πρόβλεψη για σύνταξη με 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα σταματήσουν λόγω των απεργοσπαστικών μηχανισμών της κυβέρνησης. Σημείωσε επίσης ότι την ευθύνη για τα σκουπίδια και τις διακοπές ρεύματος έχει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, η οποία χρησιμοποιεί την «πολιτική του διαίρει και βασίλευε».

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μπανιάς είπε ότι η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τη σύγκρουση με όλη την κοινωνία, και ότι χρησιμοποιεί με προκλητικό τρόπο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της που αποτελεί «δώρο» του εκλογικού νόμου. Λειτουργείτε με βάση τη νεοφιλελεύθερη λογική της απόρριψης του δημόσιου τομέα και της παράδοση των πάντων στην ιδιωτική πρωτοβουλία είπε ο κ. Μπανιάς.

    Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποιες μικρές αλλαγές στο ασφαλιστικό, παρέπεμψε σε χθεσινή του απάντηση στο ίδιο ερώτημα (σ.σ. ο κ.Ρουσόπουλος είχε αναφέρει πως εφόσον υπάρξουν εποικοδομητικές προτάσεις, που θα είναι βεβαίως στην κατεύθυνση της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση δεν θα πει όχι).

    Σε άλλη ερώτηση αν όλοι οι εργαζόμενοι που κινητοποιούνται δεν καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση θωρακίζει τα δικαιώματά τους, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι "δεν θα υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη κανενός και αντιστοίχως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση".

    Σε ό,τι αφορά την θέση του Γ.Παπανδρέου, της Α.Παπαρήγα και του Α.Αλαβάνου ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει, ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι έχει κάνει δήλωση από χθες, ενώ για τα περί μείωσης των συντάξεων απάντησε ότι "αυτά τα θέματα τα έχουμε πει αναλυτικά και εδώ και στη Βουλή".

    Σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων και το λόγο που εξακολουθούν να επενδύονται ποσά με υψηλό ρίσκο, ο κ.Ρουσόπουλος απάντησε ότι αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί και από τον ίδιο και στη Βουλή και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με νόμο να θωρακίσει τον τρόπο που ορίζονται οι διοικήσεις των ταμείων.

    "Το θέμα απασχολεί τη Δικαιοσύνη", συνέχισε και μετά από επόμενη παρεμφερή ερώτηση είπε ότι κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει οποιοδήποτε προϊόν της χρηματιστηριακής αγοράς.

    [03] Συνετρίβη ελικόπτερο

    Ελικόπτερο τύπου "Χιούι" κατέπεσε και συνετρίβη στις 10.38 το πρωί στην περιοχή Βασιλούδι Θεσσαλονίκης κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το τριμελές πλήρωμά του.

    Οι σοροί των τριών στρατιωτικών μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    Το ελικόπτερο συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση του Στρατού Ξηράς.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στην πτώση του ελικοπτέρου δήλωσε ότι αυτή σημειώθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την οποία ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Βαγγέλης Μεϊμαράκης και έφυγε αμέσως.

    "Θέλω εκ μέρους της κυβέρνησης - το έχει κάνει, ήδη, ο κ. Μεϊμαράκης -να εκφράσω τη θλίψη μας για την απώλεια της ζωής των τριών νέων μας, οι οποίοι υπηρετούσαν το ύψιστο αγαθό της πατρίδος", τόνισε ο εκπρόσωπος.

    Ο αντιδήμαρχος Κορώνειας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στον τόπο της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου «Χιούι» ήταν ο αντιδήμαρχος Κορώνειας, νομού Θεσσαλονίκης, Παύλος Παπαγερίδης.

    Όπως ανέφερε ο κ.Παπαγερίδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, το θέαμα ήταν «ανατριχιαστικό». Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή μεταξύ του Αγίου Βασιλείου και του χωριού Βασιλούδι, ενώ το μόνο που φαινόταν από μακριά ήταν το φτερό του ελικοπτέρου.

    «Βρισκόμουν καθβ οδόν στον Λαγκαδά, όταν είδα στην άσφαλτο κτηνοτρόφους να τραβάνε τα μαλλιά τους, φωνάζοντας πως έπεσε ένα ελικόπτερο. Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή. Η λίμνη του Αγίου Βασιλείου είχε μαυρίσει και βλέπαμε μόνο το φτερό του ελικοπτέρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγερίδης.

    Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στον τόπο της τραγωδίας έσπευσε ισχυρή αστυνομική και πυροσβεστική δύναμη. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο, Δημήτρη Φαφούτη, η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την πτώση.

    Το στρατιωτικό ελικόπτερο -με τριμελές πλήρωμα- απογειώθηκε το πρωί από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας με προορισμό τη Ρεντίνα, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κατέπεσε στη λίμνη του Αγίου Βασιλείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2008 - 13:30:25 UTC