Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίφθηκε το δημοψήφισμα
  • [02] Στις 20 Μαΐου οι πανελλαδικές

  • [01] Απορρίφθηκε το δημοψήφισμα

    Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

    Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 146 βουλευτές - και εναντίον της 152 βουλευτές.

    Σημειώνεται ότι κατά το Σύνταγμα, το αίτημα για δημοψήφισμα, θα είχε ευοδωθεί, εφβ όσον συγκέντρωνε πλειοψηφία 180 βουλευτών.

    Υπερήφανος για την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ανέφερε πως είναι ο Αλέκος Αλαβάνος στην τελική του ομιλία κατά τη συζήτηση της πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Ο κος Αλαβάνος έκανε λόγο για «ένδοια επιχειρημάτων» από πλευράς Νέας Δημοκρατίας στην απόρριψη του αιτήματος, «ενός αιτήματος που έρχεται σε ένα κρίσιμο δίλημμα για την ελληνική κοινωνία, αν θα κινηθούμε στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους που προτείνει η ΝΔ, ή αν θα στηρίξουμε και θα αναγεννήσουμε το κοινωνικό κράτος».

    «Ο μεγαλύτερος εχθρός μας δεν είστε εσείς, αλλά η νοοτροπία του «δεν γίνεται τίποτα - άλλοι αποφασίζουν και διατάζουν και εμείς οφείλουμε να υπακούσουμε». Είναι σφραγισμένο από την κριτική μας αυτό το νομοσχέδιο και γιβ αυτό φοβάστε να το θέσετε σε δημοψήφισμα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Πιστεύω βαθιά, ότι καμιά πολιτική διαδικασία και εξέλιξη, δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας. Θέλουμε να φτάσουμε τις συνταγματικές δυνατότητες που υπάρχουν μέχρι τα άκρα τους (όχι πέρα από τα άκρα τους), προκειμένου να προστατεύσουμε τα ασφαλιστικά ή άλλα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Πολιορκούμε με αγώνες την κυβέρνηση, αλλά θα σας βάλουμε στη γωνία και με τη νομιμότητα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται να φέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε δημοψήφισμα, αλλά απλώς θεωρεί ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι. «Όταν το 1992, τέθηκαν οι βάσεις του σημερινού Ασφαλιστικού, δεν είχατε ζητήσει δημοψήφισμα. Πώς ζητάτε σήμερα, για την προέκταση και τη συμπλήρωσή του;»

    Η κυβέρνηση αρνείται το δημοψήφισμα επειδή δεν πιστεύει ότι δεν θα έχει θετική ανταπόκριση στο λαό η απόφασή της για το Ασφαλιστικό είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε τα κόμματα να κρατήσουμε ζωντανή τη συνταγματική πρόβλεψη για δημοψηφίσματα, και να μην την επιστρέψουμε στο κενοτάφιο των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαδημητρίου είπε ότι στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν υπήρξε στοιχειώδης διάλογος, δεν παρουσιάστηκαν αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες και υποστήριξε ότι δεν διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του συστήματος. Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος είπε ότι υπήρξε προσπάθεια διαστρέβλωσης των προβλέψεων του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    [02] Στις 20 Μαΐου οι πανελλαδικές

    Από την Τρίτη 20 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν στις 21 Ιουνίου.

    Το πρόγραμμα των απολυτηρίων εξετάσεων της τελευταίας τάξης των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, των ειδικών εισαγωγικών εξετάσεων Β΄κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) και κατόχων πτυχίου ειδικότητας των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

    Επίσης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) για το τρέχον έτος.

    Ετσι οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Γ΄τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων και για την Δ΄τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 4 μέχρι και 18 Ιουνίου,με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

    Οι απολυτήριες εξετάσεις Γενικού Λυκείου, σε εθνικό επίπεδο θα αρχίσουν την Τρίτη 20 Μαΐου. Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

    Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθημάτων της Δ΄Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, αρχίζουν τη Δευτέρα 19 Μαΐου.

    Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου.

    Η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ ορίσθηκε από τις 19 Ιουνίου μέχρι 27 Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2008 - 21:30:18 UTC