Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήγμα στην Αρση Βαρών
  • [02] Παράδεισος στα 950 μέτρα
  • [03] Εισοδήματα 109 εκ.δολαρίων

  • [01] Πλήγμα στην Αρση Βαρών

    Σοκ στην ελληνική άρση βαρών προκάλεσε η είδηση, σύμφωνα με την οποία μετά από σχετικό έλεγχο της WADA, σημαντικός αριθμός Ελλήνων πρωταθλητών της εθνικής ομάδας, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών!

    Κατά συνέπεια, τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες ημέρες στην Ιταλία, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου η χώρα μας έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή πέντε αθλητών και τριών αθλητριών.

    Σε διαθεσιμότητα έως τη διαλεύκανση της υπόθεσης ντόπινγκ, τέθηκε ο Χρήστος Ιακώβου. Ο εθνικός προπονητής της Αρσης Βαρών υπέβαλε την παραίτησή του στο ΔΣ της ΕΟΑΒ, που εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

    «Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών ανακοινώνει ότι σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε από την WADA με εντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκτός αγώνων, στις 7 Μαρτίου του 2008, βρέθηκαν θετικά, τα πρώτα δείγματα 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

    Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς, και κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτήσει ειδική εξεταστική επιτροπή, που θα επιληφθεί του θέματος.

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ.

    Το Δ.Σ. έθεσε τον κ. Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα προτεραιότητα της ΕΟΑΒ».

    Ο Νομάρχης Αθηνών, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΒ, Γιάννης Σγουρός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Αν με την ολοκλήρωση του ελέγχου επιβεβαιωθούν τα αρχικά αποτελέσματα, θα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στη λαμπρή ιστορία της Αρσης Βαρών, όμως επ΄ουδενί δεν μπορεί να αμαυρώσει τις χρυσές σελίδες που δόξασαν την Ελλάδα και την άρση βαρών τα προηγούμενα χρόνια.

    Ως Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών λειτούργησα όπως λειτούργησα όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή έλεγχος παντού και σε όλους».

    Ανακοινώσεις για το θέμα

    Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και η επιδίωξη πρόσκαιρων διακρίσεων, είναι μία από τις βασικές αιτίες του ντόπινγκ. Σ΄αυτό συμφώνησαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΕ, που με ανακοινώσεις τους τοποθετήθηκαν στο σκάνδαλο ντόπινγκ της εθνικής ομάδας Αρσης Βαρών.

    Ο «ΣΥΝ» φωτογραφίζει άμεσα κάποια άτομα ως υπευθύνους, καθώς σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό. Τι άλλαξε από το 2004;» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν αρνητικά στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας και δεν τιμωρήθηκαν όπως έπρεπε, έτυχαν προστασίας και εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό». Την ίδια ακριβώς δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ, Τζ. Συναδινός.

    Στις προτάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει «...να σώσουμε τους νέους αθλητές από την ασυδοσία των εταιρειών χορηγών και την απληστία ορισμένων εθνικών προπονητών. Να μπει τέρμα στην υποκρισία των εθνικών ομοσπονδιών και στην ανοχή της αθλητικής ηγεσίας, με την οποία υποθάλπεται η κατάσταση. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δεύτερου δείγματος, να αποπεμφθεί εδώ και τώρα το πνεύμα του Αμπατζίεφ από τον ελληνικό αθλητισμό. Εδώ δεν υπάρχει λογική του πολιτικού κόστους. Εθνική υπόθεση δεν είναι τα κέρδη από τα χορηγικά συμβόλαια, αλλά η προφύλαξη της υγείας των νέων».

    Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «... στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι κοινό μυστικό». Παράλληλα, αποδίδει ευθύνες στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που «...φρόντισαν να διαμορφώσουν μία εθνική ομάδα που θα φέρνει μετάλλια με κάθε τρόπο, στο βωμό της λεγόμενης «εθνικής υπερηφάνειας», χωρίς καμιά προσπάθεια για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού και γενικότερα του λαϊκού αθλητισμού».

    [02] Παράδεισος στα 950 μέτρα

    Βρίσκεται στις νοτιανατολικές πλαγιές της Πίνδου στο Καροπλέσι του Δήμου Ιτάμου, του Νομού Καρδίτσας. Τριανταεπτά χιλιόμετρα από τη πόλη της Καρδίτσας, απλώνεται σε έκταση 25 στρεμμάτων, κατάφυτη από έλατα και δρυς που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο φυσικής ομορφιάς. Ο λόγος για το δασικό χωριό Δρυάδες, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων σε μια τοποθεσία τέτοια ώστε να ξεκουράσει και να ανανεώσει τον επισκέπτη.

    Το εντυπωσιακό δάσος Καροπλεσίου όπως αναφέρει ο Δήμος Ιτάμου, μαγεύει όχι μόνο τους απαιτητικούς αλλά και τις νύμφες της Ελληνικής Μυθολογίας , οι οποίες διάλεγαν πάντα το ωραιότερο σημείο ενός δάσους για να στήσουν το χορό τους. Ο συνδυασμός αυτός έδωσε και το όνομα Δρυάδες στο Δασικό χωριό που περιλαμβάνει είκοσι ξύλινα σπιτάκια των δυο δωματίων με ογδόντα κρεβάτια, εστιατόριο αίθουσα εκδηλώσεων, αθλητικούς χώρους (γήπεδο μπάσκετ και βόλεΐ) και τρεις χώρους στάθμευσης.

    Η κατασκευή του Δασικού χωριού πραγματοποιήθηκε ολοκληρώθηκε σε δυο χρόνια 1998-2000 και αποτελεί ένα πρωτόγνωρο έργο αναψυχής και τουρισμού στην περιοχή, πραγματική προσφορά στην ισορροπία του οικοσυστήματος. Ενταγμένο σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας και παραδόθηκε για χρήση το φθινόπωρο του 2001 στο Δήμο Ιτάμου. Εξωτερικά ο κάθε επισκέπτης μπορεί να διακρίνει, τα πλακόστρωτα δρομάκια σύνδεσης των σπιτιών, τους διάσπαρτους τραπεζοπάγκους στις σκιές των ελάτων, όπως και τα φυσικά μονοπάτια προς το δάσος και τις πηγές της περιοχής. Εσωτερικά σε κάθε σπίτι διακρίνεται το πετρόκτιστο παραδοσιακό τζάκι, όπως και οι αεραγωγοί που καταλήγουν σε κάθε δωμάτιο για τη θέρμανση τους. Παράλληλα με τη λειτουργία των καταλυμάτων διαμονής στις εγκαταστάσεις λειτουργεί το εστιατόριο - αίθουσα εκδηλώσεων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και εκδρομέων.

    Ο επισκέπτης φθάνοντας στη Καρδίτσα διέρχεται από το Καλλίθηρο και ανηφορίζει προς την Καστανιά. Στην διασταύρωση της Καστανιάς ακολουθεί (αριστερά) το δρόμο προς Ίταμο - Καροπλέσι. Στον αυχένα του Ιτάμου συνεχίζει ευθεία προς το Καροπλέσι (αφήνοντας αριστερά την βρύση του Ιτάμου και το δρόμο προς Γιαννουσέικα) και καταλήγει στο Δασικό χωριό (ένα χιλιόμετρο μετά το συνοικισμό Ανθηρό).

    Η διαδρομή των (37) τριάντα επτά χιλιομέτρων είναι αξιοθαύμαστη σε ομορφιά με εναλλαγή τοπίων κάνοντας τον επισκέπτη να νιώθει τη φυσική αντίθεση του ορεινού όγκου και κάμπου. Ο επισκέπτης του Δασικού χωριού μπορεί εύκολα να φθάσει στη λίμνη Ν. Πλαστήρα , στα πανέμορφα και γραφικά χωριά των Αγράφων , να ζήσει από κοντά στη φιλοξενία, να μάθει για τη πλούσια ιστορική παράδοση , να γνωρίσει τους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους και τα θρησκευτικά προσκυνήματα.

    [03] Εισοδήματα 109 εκ.δολαρίων

    Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κέρδισε με τον σύζυγο της, πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, περισσότερα από 109 εκατομμύρια δολάρια, την περίοδο 2000-2007, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εισοδημάτων τους που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τους υπευθύνους της προεκλογικής της εκστρατείας.

    Σύμφωνα με μια σύνοψη των φολολογικών τους δηλώσεων που έδωσε στη δημοσιότητα ένας εκπρόσωπος της κυρίας Κλίντον, οι αυτοβιογραφίες και άλλα βιβλία του κυρίου και της κυρίας Κλίντον τους έχουν αποφέρει συνολικά 40 εκατομμύρια δολάρια, και οι ομιλίες που έχει κάνει σε όλον τον κόσμο ο Μπίλ Κλίντον του έχουν αποφέρει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια. Ο μισθός γερουσιαστού της κυρίας Κλίντον από το 2001 ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, και η σύνταξη του προέδρου Κλίντον είναι υψηλότερη από 1,2 εκατομμύριο δολάριο το χρόνο.

    Το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα, αντιπάλου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, είχε ζητήσει με επιμονή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά, αφήνοντας να εννοηθεί πολλές φορές ότι η επιφυλακτικότητα για τη δημοσιοποίησή τους μπορεί να συνδεόταν με ορισμένες ενοχλητικές πληροφορίες.

    Ο Ομπάμα έδωσε στις 25 Μαρτίου στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του για τα εισοδήματά του την περίοδο 2000-2006, που έδειξαν ότι τα ετήσια εισοδήματά του από 240.000 δολάρια που ήταν το 2000 έφθασαν σε περισσότερα από 983.000 δολάρια το 2006.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 April 2008 - 7:30:18 UTC