Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ανατροπής"
  • [02] Αύριο ψηφίζουν οι φοιτητές

  • [01] "Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ανατροπής"

    «Επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ανατροπής, πολλοί θα ήθελαν να σιγοσβήνει. Όμως, το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό προχωρά μπροστά με τις ιδέες του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του σε φοιτητές στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους φοιτητές διατύπωσε την ευχή «η γενιά σας να γίνει η γενιά της νέας αλλαγής», εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητα ότι «η ανατροπή έρχεται και η αλλαγή θα σταματήσει τον κατήφορο της χώρας».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η συντήρηση λέει ότι «είστε όλοι στο έλεος της μοίρας σας», ενώ αναφερόμενος στην Αριστερά είπε ότι «αυτοί κλείνονται στο καβούκι τους και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ως διαμαρτυρία», τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε πράξεις, αποκρούοντας την «κουλτούρα του φόβου».

    Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο Γ.Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα «στο Βουκουρέστι έπαιξε άμυνα και καλώς έκανε, όμως χρειάζονται και πρωτοβουλίες».

    «Οι σύμμαχοι για το όνομα της ΠΓΔΜ δεν είναι οι αμερικάνοι και οι ρώσοι, αλλά ο ίδιος ο σκοπιανός λαός», είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως πάντα οι «μεγάλοι σύμμαχοι είναι οι άλλοι λαοί κι οι προοδευτικές δυνάμεις».

    «Η δική σας γενιά θα αντιμετωπίσει τα πιο πρωτόγνωρα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους φοιτητές κι ανέφερε ως τέτοια τις κλιματικές αλλαγές, την μετανάστευση, τις νέες τεχνολογίες, την βιοτεχνολογία, την ανεργία και την γενικευμένη ανασφάλεια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι απέναντι σε αυτά τα προβλήματα η συντηρητική απάντηση είναι ο φόβος και η εσωστρέφεια, ενώ, σε αντίθεση, η προοδευτική απάντηση είναι η αξιοποίηση όλων αυτών των ευκαιριών υπέρ του ανθρώπου.

    «Η νεοφιλελεύθερη ηγεμονία έχει χτυπηθεί από τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις και σήμερα (υπάρχουν) κράτη (που) σπεύδουν να σώσουν τις μεγάλες εταιρείες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «εμείς θέλουμε το κράτος να προστατεύει τους μικροδανειολήπτες», καθώς και τους αγρότες και τα μεσαία και φτωχά στρώματα.

    «Να είστε έτοιμοι για όλα, το μέλλον δεν είναι προβλεπτό και όποιος πολιτικός σας πεί ότι ξέρει το αύριο, σας λέει ψέμματα», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Σε ό,τι αφορά τα ΑΕΙ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το άκρως συγκεντρωτικό και ελεγκτικό εκπαιδευτικό σύστημα θέλει αλλαγές, αναφερόμενος δε στο άρθρο 16 είπε ότι «όταν αυτοί κοιτάζανε το άρθρο 16, το ΠΑΣΟΚ κοίταζε την δημόσια Παιδεία».

    Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε σε 16 σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τα ΑΕΙ τα οποία περιλαμβάνουν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, πλήρη αυτοδιοίκηση ΑΕΙ και ΤΕΙ με διαφάνεια και αξιολόγηση, συμφωνίες ΑΕΙ-Πολιτείας για ανάπτυξη και καινοτομία, χρηματοδότηση ΑΕΙ με διαφάνεια και με έλεγχο των στόχων που θέτει η Πολιτεία, συγκρότηση προγραμμάτων σπουδών και με συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, συγκρότηση ΑΕΙ με νέες τεχνολογίες, ελευθερία επιλογών για συνδυασμούς μαθημάτων στους φοιτητές, προτεραιότητα στην έρευνα και την τεχνολογία, διαμόρφωση οριζόντιων προϋπολογισμών καινοτομίας, ώστε να υποστηρίζεται η δια βίου εκπαίδευση, προγράμματα εγκατάστασης νέων επιστημόνων στην περιφέρεια, 4ετές πρόγραμμα ένταξης σε εργασία αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ με πλήρη ασφάλιση, προσλήψεις με κατάργηση των συνεντεύξεων και μόνο μέσω ΑΣΕΠ, αποτελεσματική μείωση της γραφειοκρατίας, ειδικά για το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων, πρόσβαση σε προγράμματα χρηματοδότησης και 5 χρόνια αφορολόγητα για μικρές επιχειρήσεις σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.

    Επίσης, ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, λέγοντας πως ναι μέν το υιοθέτησε η ΝΔ, αλλά τα «σπασμένα θα πληρωθούν μέσω της αύξησης του ΦΠΑ».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του «ντόπινγκ», επικαλούμενος μάλιστα και σχετική συζήτηση με τον γιό του Αντρέα, ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει στον «πρωταθλητισμό», γιατί «δεν ήθελε να πάρει φάρμακα» και επεσήμανε πως «θέλουμε μια νέα σχέση της νεολαίας με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό».

    Ο Γ.Παπανδρέου είπε ότι η ΠΑΣΠ (παράταξη του Κινήματος στα ΑΕΙ-ΤΕΙ) έχει να αγωνιστεί για την ανατροπή του γηρασμένου συστήματος, αλλά και για εσωτερικές αλλαγές στον φοιτητικό χώρο, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει τους νέους κοντά του με κριτική σκέψη, «ακόμα και αν διαφωνούμε» και όχι «αφισοκολλητές».

    «Παλεύουμε για μια δίκαιη κοινωνία» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος «απαντώντας» στο σύνθημα «άλλαξε τα όλα» σημείωσε λέγοντας πως «αν με βοηθήσετε θα τα αλλάξουμε όλα μαζί».

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά στην Νομική Σχολή Αθηνών.

    Τα μέλη της "σκιώδους κυβέρνησης"

    Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Θεόδωρος Πάγκαλος και Χρήστος Παπουτσής, ορίστηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος.

    Επίσης, με απόφαση του κ. Παπανδρέου ορίστηκαν και οι βουλευτές, πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα είναι αρμόδιοι κατά υπουργείο.

    Οι πολιτικοί εκπρόσωποι, θα παρακολουθούν την δραστηριότητα του αντίστοιχου υπουργείου, ενώ θα συνεργάζονται και θα υποστηρίζονται στο έργο τους από τους κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας και τους Τομείς του ΠΑΣΟΚ.

    Οι πολιτικοί εκπρόσωποι κατά αρμοδιότητα είναι οι εξής:

    Εσωτερικών (και συντονιστής): Χάρης Καστανίδης

    Οικονομίας και Οικονομικών: Λούκα Κατσέλη

    Εξωτερικών: Ανδρέας Λοβέρδος

    Εθνικής Άμυνας: Βάσω Παπανδρέου

    Ανάπτυξης: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

    Περιβάλλοντος και Χωροταξίας: Σπύρος Κουβέλης

    Δημοσίων Έργων: Γιάννης Μαγκριώτης

    Παιδείας και Θρησκευμάτων: Άννα Διαμαντοπούλου

    Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Εύη Χριστοφιλοπούλου

    Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Γιώργος Φλωρίδης

    Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Βασίλης Έξαρχος

    Δικαιοσύνης: Γιώργος Παπαδημητρίου

    Πολιτισμού: Μαρία Δαμανάκη

    Αθλητισμού: Σοφία Σακοράφα

    Τουριστικής Ανάπτυξης: Άντζελα Γκερέκου

    Μεταφορών και Επικοινωνιών: Νίκος Σηφουνάκης

    Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Ελπίδα Τσουρή

    Μακεδονίας-Θράκης: Μάρκος Μπόλαρης

    Επικρατείας: Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Τέλος, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης ορίστηκε υπεύθυνος για τον διάλογο με τα άλλα κόμματα της αριστεράς, και την προώθηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την Δημοκρατία και το Πολιτικό Σύστημα.

    Δηλώσεις Γ. Ραγκούση

    «Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις,η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ άρχισε. Και το κυριότερο είναι ότι η ανάκαμψη αυτή θα έχει και συνέχεια και θα ενταθεί, γι' αυτό κι οι ευθύνες όλων μας είναι ακόμη μεγαλύτερες», δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τις νέες δημοσκοπήσεις.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ.Ραγκούσης είπε ότι «δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» οι δηλώσεις του αμερικανού υφυπουργού κ. Φριντ, περί «μακεδονικής εθνότητας» των Σκοπίων κι αυτό που έχει σημασία είναι το κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ.

    «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ο πόλεμος ακόμα δεν έχει κριθεί», σημείωσε και τόνισε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει να παίρνει τις εθνικές πρωτοβουλίες που έχει προαναγγείλει για ένα δυνατό μέτωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.

    Σε ερώτηση για το Ασφαλιστικό επισήμανε ότι η εξέλιξη στην Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει πλήρως την ορθότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

    «Αφού η κυβέρνηση ταλαιπώρησε επί τόσες εβδομάδες τους εργαζόμενους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού εξέθεσε τη χώρα στο διεθνές τραπεζικό στερέωμα, έρχεται τώρα να παραδεχθεί ότι αυτά τα οποία νομοθέτησε ουσιαστικά χρήζουν εκ νέου αναπροσαρμογής και αλλαγής. Ειλικρινά λυπάμαι τους βουλευτές της ΝΔ που τους ζήτησαν και υπερψήφισαν ένα νομοσχέδιο που τώρα κιόλας άρχισαν να το ξηλώνουν και να το αλλάζουν», είπε.

    Ως προς την υπόθεση του ντόπινγκ, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους και αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για σκάνδαλο ντόπινγκ, τότε πρέπει να είναι όλοι αμείλικτοι.

    «Δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανείς ότι η Ελλάδα τέσσερα χρόνια μετά την ταλαιπωρία που υποστήκαμε με τη γνωστή περίπτωση Θάνου - Κεντέρη θα είναι σήμερα αντιμέτωπη με ένα νέο τέτοιο πρόβλημα. Μακάρι να μην ισχύει και αν ισχύει μακάρι να είναι το τελευταίο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων», υπογράμμισε.

    Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε σήμερα σε Σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με φοιτητές της ΠΑΣΠ και άλλων παρατάξεων ενόψει των αυριανών εκλογών.

    Η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη Νεολαία του είναι άρρηκτη και πολύ σημαντική, τόνισε. Η νεολαία και ιδιαίτερα η φοιτητική νεολαία είναι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας τη νεολαία στηρίζει το μέλλον του, συμπλήρωσε.

    Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μέσω ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών».

    Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, αυτή την «ξεπερασμένη και αποτυχημένη» πολιτική την εφάρμοσαν στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη, ενώ σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών για την προστασία της οικονομίας και των πολιτών, ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμη και ιδιωτικών- έναντι επιθετικών εξαγορών από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου καλεί τον πρωθυπουργό

    -να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας της χώρας, και

    -να εξηγήσει ποιο όφελος θα έχει ο Έλληνας καταναλωτής αν οι αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες, για την ηλεκτροπαραγωγή και για τα λιμάνια λαμβάνονται από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους αντί του Ελληνικού δημοσίου, καθώς και ποια είναι η σκοπιμότητα της πλήρους ή μερικής παραχώρησης της διοίκησης των επιχειρήσεων αυτών σε ιδιωτικά συμφέροντα αντί της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών ή έστω επιμέρους συμπράξεων δημόσιου -ιδιωτικού τομέα όπου αυτό χρειάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο.

    [02] Αύριο ψηφίζουν οι φοιτητές

    Το σκηνικό στις πανεπιστημιακές σχολές για τις αυριανές φοιτητικές εκλογές έχει στηθεί. Οι τοίχοι έχουν καλυφθεί με τις αφίσες των παρατάξεων και τα τραπεζάκια με το έντυπο υλικό βρίσκονται ήδη σε όλες τις σχολές. Στη Νομική Αθηνών, τα μεγάφωνα με σύγχρονα τραγούδια είναι στη διαπασών και οι φοιτητές πάνε κι έρχονται. Οι εκλογές φαίνεται πώς εξακολουθούν να είναι γεγονός για τους ίδιους τους φοιτητές με όλα τα μειονεκτήματα που μπορεί να τους προσάψει κανείς, όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εξακολουθούν να μην εκδίδονται κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συνεχίζουν να διαπληκτίζονται για τα αποτελέσματα κάθε σχολής κλπ.

    Και φέτος οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, υποστηρίζουν ο καθένας χωριστά ότι επιθυμούν να εκδώσουν αποτελέσματα αποδεκτά από όλους και ότι επιθυμούν να οδηγηθούν σ΄ένα πανσπουδαστικό συνέδριο. Λίγοι όμως είναι αισιόδοξοι ως προς την τελική έκβαση. Οι περισσότεροι φοιτητές, ιδιαίτερα εκείνοι που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποια παράταξη θεωρούν πώς είναι μάλλον δύσκολοι στόχοι. Σε κάθε περίπτωση, όλοι θεωρούν ότι προσπαθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν παρέλειψαν και φέτος να πάρουν μέρος στην προεκλογική εκστρατεία. Ομιλίες και εκδηλώσεις πολιτικών, δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες στις σχολές. Τα αμφιθέατρα είναι γεμάτα και τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα. Το μεγάλο ζητούμενο, πρώτα άπ' όλα για τους εκπροσώπους των παρατάξεων, είναι να πεισθούν όσο γίνεται περισσότεροι φοιτητές να "κατεβούν" στις κάλπες να ψηφίσουν.

    Σύμφωνα με στοιχεία των φοιτητικών παρατάξεων, πέρσι ψήφισαν 96.722 φοιτητές στα ΑΕΙ και 47.541 σπουδαστές στα ΤΕΙ.

    Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, ωστόσο το ζητούμενο φέτος είναι να αυξήσει τη δύναμη της και για έναν άλλο λόγο: Να αντικρούσει εκείνους που θα ερμηνεύσουν τυχόν μείωση, ως φθορά της κυβερνητικής πολιτικής που επηρεάζει την νεολαία που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

    Πέρυσι οι φοιτητικές εκλογές, είχαν ως επίκεντρο τις μεγάλες αναταραχές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με αφορμή το νόμο για τα Πανεπιστήμια. Η περσινή «πρωτιά» της ΔΑΠ ερμηνεύθηκε ως στήριξη της μεταρρύθμισης. Φέτος η ίδια παράταξη φιλοδοξεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της, γεγονός που θα αποδείξει κατά τη γνώμη των στελεχών της ότι οι φοιτητές στηρίζουν τα μεταρρυθμιστικά μέτρα στην πράξη, αλλά και την αξιολόγηση των Ιδρυμάτων.

    Η ΠΑΣΠ, είναι η δεύτερη παράταξη που αν και δεν είχε ενεργή συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, καταλήψεις σχολών, πορείες και συλλαλητήρια κατά το περασμένο χρόνο, είδε τα ποσοστά της να ανεβαίνουν. Φέτος οι εκπρόσωποι της ελπίζουν ότι θα "εισπράξουν" όποια δυσαρέσκεια υπάρχει στους φοιτητές για θέματα εκτός σπουδών και πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα το ασφαλιστικό, την ακρίβεια κλπ.

    Τα ποσοστά της έχει ανεβάσει τα τελευταία χρόνια και η Πανσπουδαστική.

    Εκπρόσωποι της παράταξης σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τα ψηφοδέλτια τους και είπαν ότι η παράταξη «κατεβαίνει» σε 194 από τους 199 συλλόγους ΑΕΙ και σε 66 από τους 71 συλλόγους ΤΕΙ . Κύριο μήνυμα που θεωρούν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ότι πρέπει να σταλεί φέτος μέσω των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών είναι: «Να κάνουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές τη φωνή τους δύναμη ανατροπής, να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο όπου τα ιδρύματα, η επιστήμη κι όλη η κοινωνία δεν θα υπηρετεί τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων, αλλά θα έχει ως επίκεντρο την ευημερία και την ανάπτυξη των εργαζομένων και όλου του λαού».

    Οι ΕΑΑΚ (Ενιαίες, Ανεξάρτητες Αριστερές Κινήσεις), είναι μία από τις παρατάξεις που πρωταγωνίστησε στις κινητοποιήσεις εναντίον της μεταρρύθμισης στα Πανεπιστήμια και σημείωσε πέρυσι αύξηση των δυνάμεων της. Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση προσδοκά φέτος, δηλώνοντας συγχρόνως ότι εξακολουθεί να αρνείται την εφαρμογή του νόμου πλαίσιου. Συγχρόνως όμως παίρνει θέση και αντιδρά έντονα και σε ευρύτερα ζητήματα όπως είναι το ασφαλιστικό.

    Η Αριστερή Ενότητα, είναι η παράταξη που πέρσι συγκροτήθηκε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές της 9ης Απριλίου, θα δείξουν ως ένα βαθμό, αν η παράταξη στα Πανεπιστήμια, θα μπορέσει να ακολουθήσει την ανοδική πορεία του κόμματος τον τελευταίο καιρό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 April 2008 - 18:30:29 UTC