Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρονοδιάγραμμα για το Ασφαλιστικό
  • [02] ΠΑΣΟΚ: "Στο δημόσιο ο έλεγχος του ΟΤΕ"

  • [01] Χρονοδιάγραμμα για το Ασφαλιστικό

    Το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης συζήτησε και ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη Πετραλιά μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου θα ενταχθούν στο ΙΚΑ ορισμένα Ταμεία και ακολούθως από την 1η Αυγούστου θα γίνουν οι ενοποιήσεις άλλων Ταμείων. Οι ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί για το τετράμηνο και το εξάμηνο θα εφαρμοστούν, είπε η κα Πετραλιά και από την 1η Οκτωβρίου θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για πάγωμα των μισθών και περιορισμένες αυξήσεις, η κα Πετραλιά ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις του κ.Γκαργκάνα, αλλά η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αύξηση των ορίων απολύσεων που προτείνει η επιτροπή Κουκιάδη, η κα Πετραλιά τόνισε πως οι επιστημονικές επιτροπές κάνουν εκθέσεις αλλά την πολιτική και στα εργασιακά την χαράσσει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός.

  • ** Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας κ.Γ.Αλογοσκούφη.

    Επιστολή Κ.Καραμανλή στον γγ του ΟΗΕ

    Επιστολή στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ έστειλε πριν από τέσσερις ημέρες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στην οποία αναπτύσσει τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και επισημαίνει ταυτόχρονα την βούληση της ελληνικής πλευράς για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

    [02] ΠΑΣΟΚ: "Στο δημόσιο ο έλεγχος του ΟΤΕ"

    "Η πορεία της νοσηλείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου συνεχίζεται όπως είχε προγραμματισθεί κατά την εισαγωγή του. Τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από το Νοσοκομείο". Αυτά αναφέρονται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο κ. Παπανδρέου μετά το ατύχημα που είχε την Κυριακή. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας στο σπίτι του.

    Ο κ.Παπανδρέου είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, ενώ τον επισκέφθηκε και ο Μανώλης Γλέζος.

    Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος, αλλά και απλοί πολίτες. Ο κ.Παπανδρέου, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Γ.Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την μεγάλη αλληλεγγύη που έδειξαν στο πρόσωπο του οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

    Ερώτηση δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό για τον ΟΤΕ

    Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το «μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο εκποίησης του ΟΤΕ» κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτους υπογράφοντες τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή και την τομεάρχη Οικονομίας του κινήματος Λούκα Κατσέλη.

    Στο πολυσέλιδο κείμενο της ερώτησης σημειώνεται ότι η συστηματική αξιολόγηση των κυβερνητικών επιλογών και των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που έχουν προηγηθεί «οδηγεί στην εύλογη πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση και η εταιρεία MIG βρίσκονται σε συνεννόηση και σε παρασκηνιακή συνεργασία εδώ και ενάμισι χρόνο». Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το Δεκέμβριο του 2006, η κυβέρνηση κατήργησε νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ η οποία, προέβλεπε ότι το δημόσιο δεν επιτρέπεται να κατέχει ποσοστό μικρότερο από το 33,4% της ιδιοκτησίας του ΟΤΕ. Το ίδιο διάστημα, προσθέτουν, ο κ. Βγενόπουλος επεδίωξε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος αλλά και επενδυτές από το Ντουμπάι ότι θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του ΟΤΕ, εάν η Κυβέρνηση εκχωρήσει το management του Οργανισμού.

    Οι δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν επίσης ότι την ώρα που διαπιστώνεται «αδυναμία προσέγγισης και συμφωνίας» του ελληνικού δημοσίου με την Deutsche Telecom μέσω μεγάλων τραπεζών, «η συμφωνία που συνομολογείται μεταξύ MIG και Deutsche Telecom γίνεται αμέσως αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών κ Αλογοσκούφη».

    Υποστηρίζουν επίσης ότι ενώ ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίσθηκε στη Βουλή με νομοθετική πρωτοβουλία «δήθεν για την προστασία του ΟΤΕ από την επιθετική κίνηση εξαγοράς του κ. Βγενόπουλου, έσπευσε να δώσει εγγυήσεις για τη μεταβίβαση διοικητικών δικαιωμάτων στη Deutsche Telecom, αμείβοντας πλουσιοπάροχα την MIG για τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης που προσέφερε».

    Εξάλλου, επικρίνουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ανυπαρξία ελέγχων κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2007 «που είναι εμφανείς οι τάσεις για επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ».

    Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν τον πρωθυπουργό εάν αναλαμβάνει ο ίδιος ή ο υπουργός Οικονομίας «την πολιτική ευθύνη για τις προφανείς μεθοδεύσεις που ακολουθούνται εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος κατά τη διαδικασία εκχώρησης των διοικητικών δικαιωμάτων στον ΟΤΕ μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες», «γιατί αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη» για τη μείωση της συμμετοχής του Ελληνικού δημοσίου στο 28% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, εάν θα αποδεχθεί την πρόταση Παπανδρέου «να παραμείνει ο έλεγχος του ΟΤΕ στο ελληνικό δημόσιο».

    Εάν θα ζητήσει ευθύνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και εάν «προτίθεται να σταματήσει εδώ και τώρα το Κυβερνητικό πρόγραμμα της ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων Δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με μεθόδους αδιαφανείς που θυμίζουν «μπανανία».

    Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για ΟΤΕ

    «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια συμφωνία πριν οι συναρμόδιοι υπουργοί έλθουν στην Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις» δήλωσε αναφερόμενος στο θέμα του ΟΤΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να έλθουν στην Βουλή οι κκ. Αλογοσκούφης, Χατζηδάκης, Βουρλούμης και Βγενόπουλος.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος επίσης στην σύγκριση «που επιχειρείται» μεταξύ της πωλήσεως του ΟΤΕ και της σύμβασης του αεροδρομίου Σπάτων είπε «ότι άλλο είναι να πουλάς τον ΟΤΕ και άλλο να δημιουργείς έργα υποδομής, που μετά την λήξη της σύμβασης παραχώρησης, επανέρχονται στον έλεγχο του δημοσίου».

    «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε συμφωνήσει για το αεροδρόμιο των Σπάτων, το δημόσιο να διατηρήσει μόλις το 35%-40% των μετοχών και την εκχώρηση της εκμετάλλευσης για 50 χρόνια. Επίσης είχε συμφωνήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να αποτελείται από μέλη που εκλέγονται με βάση την αναλογικότητα στον αριθμό των μετοχών, δηλαδή, 60%-65% των μελών του ΔΣ θα ανήκε στους Γερμανούς και το υπόλοιπο στην ελληνική κυβέρνηση. Όταν το ΠΑΣΟΚ ήλθε στην κυβέρνηση παραλάβαμε μια αποικιοκρατική συμφωνία την οποία αλλάξαμε επβ όφελος του ελληνικού δημοσίου. Το δημόσιο έγινε πλειοψηφία με 55%, η εκχώρηση μειώθηκε στα 30 χρόνια και υπάρχει σήμερα ισορροπία στα μέλη του ΔΣ» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικρίνοντας όσους «παρά το γεγονός ότι η αλήθεια είναι γνωστή, επιχειρούν να παραπληροφορήσουν τον ελληνικό λαό».

    Παπακωνσταντίνου για αυξήσεις

    «Η έννοια ακρίβεια προκειμένου να ποινικοποιηθεί δεν υπάρχει. Η αγορά είναι ελεύθερη. Όταν λέμε υπερβολικό κέρδος, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει από πού ξεκινά το υπερβολικό κέρδος»: Την δήλωση αυτή του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Βλάχου, «αφιέρωσε» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «στους καταναλωτές που προσπαθούν να συγκεράσουν ένα πενιχρό δώρο του Πάσχα με την ακρίβεια στην αγορά».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια», ενώ ανέφερε ότι τα διόδια Αθήνας-Θεσσαλονίκης κοστίζουν τώρα 15,4 ευρώ, ενώ το 2004 κόστιζαν 7 ευρώ, ήτοι, έχουν αυξηθεί κατά 120%.

    Αντίστοιχα σε ότι αφορά τα πλοία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα εισιτήρια έχουν αυξηθεί από το 2004 έως και 220%.

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, αποτελούμενο από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και πολιτικούς εκπροσώπους, θα μεταβεί αύριο στην Ηλεία.

    Το Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, τοπικών και κοινωνικών φορέων του Νομού και θα επισκεφθεί πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση που επικρατεί οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και να προετοιμάσει την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Τα μέλη του Κλιμακίου, κατά την μετάβασή τους στην Ηλεία, θα σταθμεύσουν σε διόδια της Εθνικής Οδού, όπου μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό για την ακρίβεια και τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2008 - 12:30:35 UTC