Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι στην ευρωσυνθήκη"

  • [01] "Οχι στην ευρωσυνθήκη"

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ και τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, επανέλαβαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης στη Βουλή Αλέκος Αλαβάνος και ο βουλευτής Γιάννης Μπανιάς.

    Ταυτόχρονα ο κ. Α.Αλαβάνος επιτέθηκε στην κυβέρνηση τόσο για το θέμα του ΟΤΕ,όσο και για την αποβολή της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η ΝΔ "θα πληρώσει"την υπόθεση του ΟΤΕ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αποβολή της χωρας μας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο δήλωσε ότι "η Ελλάδα του κ. Καραμανλή πρέπει να μπεί στο βιβλίο Γκίνες, γιατί είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αποβάλλεται".

    Για την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ, ο κ.Αλαβάνος είπε ότι εκτός από την καταψήφισή της και την πρόταση για δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών για να προβάλλει τις ριζοσπαστικές του θέσεις για το κοινωνικό κράτος,την οικολογική πολιτική και τις εργασιακές σχέσεις.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ΕΕ ότι συνέταξε μια Συνθήκη χωρίς δημοκρατικές εγγυήσεις και χωρίς τη συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών.

    Ο κ.Αλαβάνος παραδέχθηκε ότι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση, απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμμία συζήτηση για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της παράταξης.

    Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα των μεταναστών, ο κ. Αλαβάνος πρότεινε τη δημιουργία ΚΕΜ (Κέντρα Ενημέρωσης Μεταναστών) την αποστολή κλιμακίων για την παρακαλούθηση της υγείας, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και την αύξηση των ημερομισθίων καθώς και την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ.

    Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο Α. Αλαβάνος κατά των επικριτών του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή συνέντευξη του τελευταίου σε νεανικό περιοδικό.

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι "δεν πρόκειται κανείς από εμάς να γίνει πλαστικό ανθρωπάκι της πολιτικής" και συνεχάρη τον κ. Τσίπρα γιατί ανταποκρίθηκε σε μια συζήτηση με νέους ανθρώπους.

    Εδώ και ένα μήνα, σημείωσε ό κ. Αλαβάνος, οι κριτικές στον ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται σε ζητήματα εμφάνισης, συντακτικού κι ενδυμασίας και όχι στις πολιτικές του θέσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπεποίθηση γιατί η πολιτική του ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.

    Ο Γιάννης Μπανιάς παρουσίασε τις βασικές διατάξεις της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μείγμα μιλιταρισμού και νεοφιλελευθερισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2008 - 14:30:19 UTC