Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Με υπευθυνότητα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις"
  • [02] "Μέτρα για τη ρευστότητα στην αγορά"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Με υπευθυνότητα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις"

    Στην Πράγα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, που συνέρχεται το απόγευμα. Στο περιθώριο των εργασιών ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντήσει τον Σλοβένο oμόλογό του κ. Παχόρ.

    Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνεδρίασε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου για τα όσα συζητήθηκαν στο ECOFIN.

    Ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι πολύ δυσμενέστερες από εκείνες, που είχαν γίνει πριν από τρεις μήνες. Υπογράμμισε ότι στην Ευρωζώνη αναμένεται να έχουμε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 4% και το 2010 περισσότερα από 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.

    Η Ελλάδα, αν και προβλέπεται -όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου- να έχει καλύτερες επιδόσεις τόσο στον τομέα της ανάπτυξης, όσο και στον τομέα της ανεργίας, επηρεάζεται από τη σοβαρή επιδείνωση της σοβαρής κρίσης.

    «Δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές και μαγικές λύσεις», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την επιλογή της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας και να λέει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας μια πολιτική, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

    Ο κ. Παπαθανασίου μίλησε για «λύση της ανευθυνότητας» η οποία «είναι αυτή που, μετά βεβαιότητας, οδηγεί στην ανασφάλεια και σε κοινωνικά αδιέξοδα».

    «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν φοβάται κοινωνική έκρηξη, όπως φοβούνται στην Ευρώπη, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε μονολεκτικά «όχι», ενώ σε άλλη ερώτηση αν είναι ισχυρή η κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα, είπε «βεβαίως, είναι ισχυρή».

  • ** Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δεξιώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσσωμη την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας για 5η φορά. «Μας κάνατε υπερήφανους όλους τους Έλληνες» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού προς διοίκηση, παίκτες και τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, ευχήθηκε: «Θα προσπαθήσουμε και του χρόνου να είμαστε εδώ.»

    [02] "Μέτρα για τη ρευστότητα στην αγορά"

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου θα μιλήσει το μεσημέρι στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθήνας, στο Αιγάλεω.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας μετά το πέρας της κυβερνητικής επιτροπής, διερωτήθηκε «αν είναι σοβαρό και υπεύθυνο να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αναθεώρησε τέσσερις φορές μέσα σε τέσσερις μήνες τις εκτιμήσεις της για το έλλειμμα του 2008; να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2009, να μην έχει μέχρι σήμερα καταρτίσει ένα δανειακό πρόγραμμα για το 2009 και, ταυτόχρονα, να έχει δανειστεί περισσότερα από όσα προέβλεπε να δανειστεί για όλο το χρόνο».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, «αν είναι σοβαρό και υπεύθυνο η κυβέρνηση η οποία μιλάει για το τεράστιο δημόσιο χρέος που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ, να το έχει παραλάβει στο 98% και οι προβλέψεις για το 2010 να μιλούν για 108%».

    Η ΝΔ οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες για μια πενταετή καταστροφική πολιτική στην οικονομία» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνοντας ταυτόχρονα λόγο και για «νέα μέτρα» μετά τις ευρωεκλογές «που είναι προφανές ότι θα τα υποστεί και πάλι ο μέσος βΕλληνας πολίτης».

    Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι «το ΠΑΣΟΚ τάζει λαγούς με πετραχήλια», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η απάντηση είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «αυτοί που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι γιατί διαφωνούν μ' αυτές τις προτεραιότητες, γιατί βολεύονται στη σημερινή μιζέρια, γιατί είναι όμηροι συγκεκριμένων συμφερόντων. Εμείς δεν είμαστε, γι' αυτό βάζουμε άλλες προτεραιότητες και αυτές θα ακολουθήσουμε ως κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ερωτηθείς πόσο είναι εφικτό να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ αυτά που έχει υποσχεθεί με αυτό το έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «μια νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική, και να διαπραγματευτεί διαφορετικά με την ΕΕ. Αρκεί να δείξει ότι έχει διάθεση να κάνει πραγματικές τομές και μεταρρυθμίσεις, καθώς η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται μόνο για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους αλλά και για το περιεχόμενο αυτού του ελλείμματος και του χρέους».

    «Είναι ενδιαφέρον, ο κ. Καραμανλής να θυμάται τον ελληνικό τουρισμό μια φορά το χρόνο, όταν μιλάει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Ακούσαμε διάφορα χθες, ίσως το μόνο αξιοσημείωτο είναι η έκκληση για συγκράτηση των τιμών, δεν ακούσαμε όμως τίποτε για την αποτυχία των πολιτικών της κυβέρνησης στον τουρισμό» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Δηλώσεις Λ. Κατσέλη

    Τους τελευταίους τέσσερεις μήνες η κυβέρνηση άλλαξε τέσσερις φορές τις εκτιμήσεις της για το έλλειμμα του 2008. Και όλο αυτό το βαφτίζει «υπευθυνότητα» και, στο όνομα της, λαμβάνονται μέτρα που είναι και άδικα και αναποτελεσματικά, αναφέρει σε δηλώσεις της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    "Χρειάζονται επειγόντως συγκεκριμένα μέτρα ώστε να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά, να μπει τέλος στις αλόγιστες σπατάλες, στις χαριστικές ρυθμίσεις και στις φοροαπαλλαγές από τις οποίες ωφελούνται ισχυροί και ημέτεροι. Να προωθηθεί η δημοσιονομική εξυγίανση, να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών, να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας", αναφέρει η, κ.Κατσέλη.

    Και προσθέτει: "Οφείλουμε σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο περίοδο να κάνουμε αυτό που δυστυχώς δεν κάνει η σημερινή Κυβέρνηση: να δείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να δώσουμε αξιόπιστες λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν. Να δώσουμε στους πολίτες προοπτική ασφάλειας, σιγουριάς και ελπίδας".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Πράγα

    -Στις 16:00 θα μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση

    -Στις 15:45 θα συναντήσει τον Σλοβένο oμόλογό του Μπορούτ Παχόρ

  • Συνέδριο με τίτλο "CEO & CSR Money Conference 2009 - Επιχειρήσεις και Κράτος σφυρηλατούν το πράσινο New Deal" διοργανώνει η Money Conferences (09:00:00, Αθήνα/Athenaeum Intercontinental).Κεντρική Ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη και ομιλίες βουλευτών ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ Σ.Κουβέλη, ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χρυσόγελου, πρεσβευτή ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ

  • Ανοίγει τις πύλες της η 34η Διεθνής Εκθεση Γούνας στην Καστοριά. Τα εγκαίνια θα κάνει ο υφυπουργός Οικονομίας, Αθανάσιος Μπούρας.

    * Ο υπουργός παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος θα εγκαινιάσει το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδίου(10:30:00, Αθήνα/Πάτημα Χαλανδρίου)

  • Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ της ΑΝΕΚ Lines και του Ομίλου Interamerican (11:00:00, Πειραιάς/πλοίο "Ελυρος" της ΑΝΕΚ)

  • Συνέντευξη Τύπου της "Γκρινπίς" με θέμα "Πράσινη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας" (11:00:00, Αθήνα/Κλεισόβης 9,πλ. Κάνιγγος)

  • Συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΒΕ για την παρουσίαση της εκδήλωσης "NORTHERN GREECE REACHING GLOBAL MARKETS- International Meeting on Food and Beverages" (11:30:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Μοριχόβου 1)

  • Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΜ-Θ, με θέμα την έκθεση φωτογραφίας "ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΙ στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979" (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Στρ. Καλλάρη 3)

  • Σύσκεψη της της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET) υπό την προεδρία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, στο "Μακεδονία Παλλάς" (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλάς)

  • Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στο ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω (12:00:00, Αθήνα/ΤΕΙ Αιγάλεω)

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των καλοκαιρινών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου (12:30:00, Αθήνα/θέατρο Ρεξ-Πανεπιστημίου 48)

  • Εκδήλωση της τσεχικής πρεσβείας στην Ελλάδα για την Ημέρα της Ευρώπης και τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την τελευταία διεύρυνση της ΕΕ (12:30:00, Αθήνα/Βασ. Σοφίας 22)

  • Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης Β. Ελλάδας (17:00:00, Θεσσαλονίκη/ΥΜΑ-Θ)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Ρουμελιώτη με τίτλο "Προς έναν πολυπολικό κόσμο" - Θα μιλήσουν οι: Ντ. Μπακογιάννη, Θ. Πάγκαλος και Κ. Αρβανιτόπουλος (19:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Αθενς Πλάζα")

  • Παρουσίαση της έκδοσης "Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου 1784-1974" (19:30:00, Αθήνα/Βασ. Κωνσταντίνου 48 -Χώρος: Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Θα μιλήσουν οι: Σπύρος Ασδραχάς, Αικατερίνη Κουμαριανού, Ηλίας Νικολακόπουλος και Νίκος Ξυδάκης

  • Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλο, στο δημοτικό θέατρο Πολίχνης (20:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ομιλία ΓΓ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές στα Κάτω Πετράλωνα (20:00:00, Αθήνα/πλατεία Αγ. Αικατερίνης)

  • Επίσκεψη Παπούλια στη Φινλανδία

  • Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο με θέμα: "Κλασική παράδοση και νεωτερικά στοιχεία στην πλαστική της ρωμαϊκής Ελλάδας", στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Θεσσαλονίκη/Αγ. Δημητρίου 159)

  • Εκθεση "Τουριστικό Πανόραμα" (Ανθούσα-EXPO Athens)

    Πρόγραμμα Βουλής

    10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενσωμάτωση Οδηγιών 2006/98/ΕΚ, 2008/8/ΕΚ και 2007/74/ΕΚ, διατάξεων των Οδηγιών 2006/112/ΕΚ και 2006/69/ΕΚ, διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, κεφαλαίου, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών και λοιπές διατάξεις». (3/3)

    10:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών και άλλες διατάξεις». (4η συνεδρίαση)

    12:00 (223) Επιτροπές ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ και ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Κύρωση της Σύμβασης για την προστασία των παιδιών και τη συνεργασία σχετικά με τη διακρατική υιοθεσία».

    13:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών και άλλες διατάξεις». (5η συνεδρίαση)

    14:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Ακρόαση του πρέσβη, κ. Θεόδωρου Σωτηρόπουλου

    18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης στην πρόταση που κατέθεσαν εβδομήντα οκτώ (78) Βουλευτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 και επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών» για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (4ος τελικός) - 19:00:00, Πειραιάς/Ρέντης (GRC), 19:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2009 - 4:30:20 UTC